arakadaşlar moralim bozuldu ayna da bambaşka insannım fotoğrafta bambaşka çok çirkinim. ki fotoğraf çekinmeyi hiç sevmem hangisi doğru?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyna, netlik açısından , kontrast açısından, detay açısından insan gözünün görme kalitesine yakın bir görüntü verir yani doğrudur. Fakat tek farkı aynada sadece sağ ve sol tarafın ters olarak görünmesidir onun dışındaki aynada gördüğün her ayrıntı doğrudur yüzünle ilgili. Yani aynadaki görüntünün yatay olarak tersini canlandır kafanda pek bir fark yok. Yüzün çok simetrik değilse ilk başta sanki farklı gibi gelebilir.
Birde insanların seni nasıl gördüğünü merak ediyorsan bununda cevabı aynaya bakarken yanında bir tane daha ayna bulundur elinde ve onu baktığın aynaya 90 derece olarak tut iki aynayada bak kendini birçok açıdan insanların seni gördüğü şekliyle görebilirsin. O gerçek görüntüne yakındır. Açılardan bazen hafif yamuk görünebilir o açıyla alakalı birşey.
Fotoğraf konusuna gelince, bende iphone 5 , 6 ve samsung note , galaxy telefonları ile fotoğraf çektim. Bir gün profesyonel makine aldım ve profesyonel ile çektiğim fotoğraflar ile telefonlarla çektiğim fotoğraflar arasında everest dağı kadar fark vardı.
Bu en doğru cevaptır.62 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBirde bu siteye girdiğinde birçok reklam ve bir sürü fotoğraf görürsün logolar falan onların hepside profesyonel fotoğraf makinesi ile çekilmiş fotoğraflardır. En yeni model bir telefon kamerası bile o kadar iyi fotoğraf çekemez. Çekebilmesi için ışığın çok iyi olması lazım ve akşama doğru saat 4-5 gibi en iyi ışığın olduğu zamanlardır genelde dışarıda. Evde kendini çektiğin fotoğraflar çok garip çıkabilir çünkü ev ortamı telefon ile fotoğraf çekmek için çok uyumsuz bir ortamdır. Evet ışık vardır evde de ama bu ışık dengesiz ve her açıdan seni daha değişik gösterebilir yüzünün her detayı net çıkmaz buda bambaşka bir tip gibi çıkmana sebep olur.
- +1 yıl
Aynen katılıyorum dostum. Doğrusunu aynalar gösteriyor. Bence telefon firmaları kozmetik firmalarından falan avanta yiyyor. Fotokameraları insanları çirkin göstericek şekilde ayarlayıp kozmetiğe yönlendiriyorlar. Ya da berbat bir mühendislik.. beceremediler. Boku da aynalara atıyorlar.
En İyi Cevaplar
Dhde bir arkadas soylemisti, anlamayan anlamis gibi yapsin.
Bi' sürü kişi fotoğraflarda çirkin çıktığını düşünür. Bence bunun nedeni insanın kendine aynada bakmaya alışkın olmasıdır. Aynadaki görüntüde sağ taraf sağda sol taraf soldadır ama fotoğrafta sağ taraf solda sol taraf sağdadır (iyi ifade edemedim ama). Bu yüzden yadırgarız suratımızı. Suratı simetrik veya simektiğe çok yakın olanlar için farkedeceğini düşünmüyorum ama suratı simetrik olmayanlar bu yüzden beğenmiyolar kendilerini bence.2127 Yorumla- +1 yıl
Bunu ben söylemiş olabilir miyim acaba ya :D
- +1 yıl
Kesinlikle doğru bilgi
- +1 yıl
Ben de buna benzer bir şeyler yazdığımı hatırlıyorum @Hummelsx :D Ama zaten ben daha anlaşılır yazmışımdır herhalde :DD
Soran+1 yılhakettin ama gene de üzüldüm:(
Soran+1 yıleic geri alınamıyo mu
Soran+1 yılpeki değişim var mıdır. çok mu fark var @jackass
- +1 yıl
ne güzel konuşmussun öyle :) https://forum.donanimhaber.com/m_27553165/tm.htm
- +1 yıl
benim bildiğim tam tersi aynada ters görünür fotoğrafta düz diye biliyorum yanği aynada sağımız solda solumuz sağda fotoda sağımız sağda solumuz soldadır diye biliyorum. karıştırmış olabilirsin. ya da ben olabilirim :)
- +1 yıl
Hımm.
- +1 yıl
Fikrimi beyan ettim. çok konuşma fururum
- +1 yıl
@dxlem cunku sag tarafi sagda gosteriyo sol tarafi solda. sen yaziyi aynaya tuttugunda senin icinde ters bir goruntu olusur. bziim alfabemiz soldan okunur aynaya ters bir sekilde tuttugun icin ters okunuyo. yaziyi kendine o sekil tuttugunda sende tersden gorursun ayni hesap.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Yok. Şu anki telefonlar hileli. Bu güzelleştirme uygulamalari çıktığından beri hep fotolar kötü. O eski dokunmatik olmayan kameralı telefonlarda böyle olmuyordu. Herkes kendi gibi çıkıyordu. O zamanlar ben çok fotojeniğim diyen dünya kadar insanla karşılaşıyordum. Şimdi herkes hiç fotojenik değilim diyor. Keramet millette değil. Kendi cepleri dolsun diye insanların psikolojisini bozan rant peşindeki açgözlü çakallarda
- +1 yıl
@hoşafınferyadı İlginç bir teori, olabilir.
- Nasılım? konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılevet deil. doğru tespit yapmışsın. ç bu bilimsel olarak kanıtlandı. bende fotolarda berbat çıkarım aynada kendimi daha güzel görürüm. bilimadamları bu konuyu bir güzel araştırmış ortaya bilimsel gerçekler çıkarmışlar. olay şöleymiş. aynada yüzümüzü aynen göremezmişiz biraz daha simetrik görürmüşüz. fotoğrafdaysa tamamen gerçek görüntümüz varmış. yani aynadaki görüntü biraz hatalı fotoğraftakiyse insan gözü gib. başkalarının bizi gördüğü şekilde fotoğrafda çıkarmışız. fotodaki görüntü tıpatıp bizmişiz. aynadaki azda olsa farklıymış yani. bu bilimsel olarak kanıtlanan bir gerçek.
012 Yorumla
Soran+1 yılama arkadaşlarımın yüzünde asimetrik bişey görmüyom
- +1 yıl
bak normalde insanların tamamına yakınının yüzleri asimetriktir. farkedemeyiz ama aynadaki yüzler simetrik görünür. fotoğrafaysa yüz aynen yansır. e bide arkadaşların artis artis pozlar veriyosa güzel çıkıyo olabilirler. bir arkadaşım reelde gargamel gibiydi yavağını şişirip ağzına bişeler yapıyodu fotoyu çekiyodu sonra sanırsın claudia schiffer. inan bana onlar binbir şebeklik yapıyo güzel gözükmek için. biz doğal halimizle ;)
Soran+1 yılevt öyle bir şey var çirkin ama fotoda çok güzel. ya arakdaşlaırımın normal yüzene gözlerimle bakınca asimetrik görmüyoom
- +1 yıl
Aslında bu denenebilir. O çirkin olan ve fotolarda güzel çıkan arkadaşınla bir selfie yapabilirsin. Sonra onun normal haliyle fotoyu karşilaştirirsın. Aynı şekilde onu bir şekilde ayna karşısına geçirip normal haliyle aynadakini kıyaslarsın. Son olarak ta telefondaki haliyle aynadaki halinin gerçekliğini kıyaslarsın. En doğru sonuca bu şekilde ulaşırsın.
- +1 yıl
Ben çok önce yukarıdaki yazıyı yazmıştım. Yani şu bilim adamlarının araştırmasıyla ilgili olan. Öyle bir yazı okumuştum bir yerden ve bilim adamları açıkladığı için inanmıştım. Ama artık inanmıyorum. Çünkü güzel kadınların fotolarda çok çirkin çıktığını gördü bu gözler.. Bir değil iki değil, bir kaç kişide görünce bu işte bir bit yeniği olduğunu anladım.
- +1 yıl
Dikkat edersen herkesin sorunu aynı. Gerçekten herkes çirkin çıkıyor. Özellikle de son bir kaç yıldır piyasada olan telefonlarda... Bana bu telefonları üretenlerin yaptığı bir hile gibi geliyor. Bu adamlar telefonların ayarlarıyla oynuyor. Daha kötü gostermek üzerine ayarlıyorlar.
- +1 yıl
Bana göre bunun da 2 sebebi var: 1. si bu ayarlarıyla oynanmış telefonları bizim gibi ülkelere gönderiyorlar çünkü güzelleşen yeni neslin onların güzellik anlayışını ve meşhur güzelliklerini yerle bir etmesinden korkuyorlar. Adamlar şunu demeye çalışıyor. Aha bu milletler çirkin. İste size resimleri videoları bok gibi demeye getiriyorlar
- +1 yıl
2. si de şu filtre uygulamalarıni millete itelemek için... Hani çirkin resmi rötüşleyip güzelleştiren düzelten makyaj falan yapan uygulamalr var ya. Heh onları itelemek için. Bir de photoshop tarzı programları falan. Belki kozmetik firmalarının bile parmağı vardır bu işte. Çünkü nedense erkekler fotolarda genellikle kendileri gibi çıkıyor. Bazen biraz yaşlı çıkabiliyorlar ( erkekler için yüz maskeleri falan piyasaya çıktığından beri) erkeklerde fazla bir sorun yok. Ama kadınlar gerçekten hep çirkin çıkıyor.
- +1 yıl
İşte ben buna şahit oldum. Kadınlarla fotoğrafları karşılaştırdim. Hakikaten kadınlar fotodan daha güzel. Buradan da işin içinde bir hile olduğu kanısına vardım. Dikkat et kozmetiği en çok kullanan kadınlardır. Fotolarda en kötü çıkanlar da yine kadınlar. Mantık basit. Kadin kendini yaratık gibi görecek koşacak kozmetik ürünler almaya. Estetik cerrahlara. Teldeki uygulamalarla kendini güzelleştirmeye. Bu hilekarların da cepleri dolacak. Bütün mantık bu
- +1 yıl
O teldeki rötüşleme güzelkestirme uygulamaları kadın yüzüyle erkek yüzünü ayırt edebiliyor. Programdaki matematiksel oranlar sayesinde. Kisacası kadın erkek yüzünü tanıyabiliyor. Erkekler fotolarda pek kötu çıkmazken kadınlar berbat çıkıyor. En güzeli bile... Açı diyeceksin. Güzel insan her açıda güzel çıkar. Ama o güzelim kadınlar yine bütün açılarda kötü çıkıyor. Bu bir rant. Bilim adamlarıni da satın alıp kendi istedikleri açıklamaları yaptirıyorlar. Benim gibi bilime inanan insanları da yanıltmış oluyorlar. Bunu yapanlarda işte söylediğim kozmetik firmaları yazılım. firmaları hatta belki dünyaca ünlü plastik cerrahlar falan.
- +1 yıl
Çünkü tamam bilim var da göz ve izan da var. Mantık da var. O su gibi kadınlar fotolarda mağara adamı gibi çıkınca mantık devreye giriyor. Hadi o güzel kadınları da geçtim. Ortalama olan benim fotolarda da bir gariplik var. Çenem ve burnum büyük değildir normalde. Fotolarda burnum patlıcan gibi çenem de fırıncı küreği gibi çıkıyor. Herkes ucube gibi çıkıyor. Rant sağlayacaklar diye insanların özgüveniyle oynayıp ruh sağlığını bozuyorlar. Bu yaptıkları hileler ortaya çıkıp herkes tarafından bilinmeye başladığında bu sefer aynalarla oynayacaklar. İnsanları çirkin gösteren hileli aynalar üretip normal ayna gibi kakalayacaklar millete. Bunlar benim görüşlerim. Böyle olabilir de olmayabilir de.. ama bana öyle geliyor. Kısacası geçen sene bilimle ilgili yazdığım fikirlerim değişti. Çunkü gözlemleme imkanım oldu. Bence gerçek olan bu günkü hilesiz aynalarda gördüklerimiz. Onlarla da oynadıklarında yeni nesil aynalarda yine çiŕkin görünücez.
- +1 yıl
Ya da bunların hiçbiri değil. Sadece berbat mühendislik. Beceremediler. Yaptıkları kamera insanları yamuk yılık çıkarıyor bunlarda kendi başarısızlıklarını örtmek için aynalara bok atıyorlar
+1 yılAynada kendimize baktigimizda isik isisi yan taraftan aktarilinca kendimizi guzel goruyormusuz bundandir ki her kadin ayna karsisinda saatlerce kendine bakmaktan doyamazlar ve fotograf cekinirken isyan ederler hic guzel cikmiyorum diye ! Lakin kimse dusunmez ki foto daki ben gercek bendir diye hatun.
24 Yorumla
Soran+1 yılya ben o kişi değilim
Soran+1 yılcnmmm
- +1 yıl
Uzun lafi kisasi ister aynadaki ister fotoda ki sen saril kendine her türlü haline :D
Soran+1 yılfoto cirkinim yaaa
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
133Cevap
- Nasılım? konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/dqVEqX.jpg
boyle mı oluyor tam olarak anlamadım olayı anlatsana bıraz31 Yorumla
Soran+1 yılgifhdsfghdhsgfhdsgfhdsgfdhgfdhfgdgfshfgdhsgfhdgf
aynı şeyi ben de düşünüyorum fakat en iyi cevaptaki açıklama beni tatmin etmedi. yani ters çıkma muhabbeti aynada da vardır. fotoğraf konusunda ya daha bilimsel bir açıklama vardır ya da biz psikolojik olarak öyle hissediyoruz, aslında zaten çirkiniz.
14 Yorumla
Soran+1 yılyaaaaaaaaaaaaaaa offffffffffffffffffff. evet eic seçtiğme pijman oldum:( ee şimdi ayna yalançı eyle mi
Soran+1 yılayna da güzeliz yaa
Çunku aynada kendini tam tersi açıdan gorursun asıl dogru olan fotograftakidir ama beynin bunu yabancı biri gibi algılar cunku senelerdir aynadaki goruntune aliskinsin. Sen begenmedigin fotoyu yakınına goster sana benzedigini soyler cunku o hep o açıyla goruyor seni bilimsel açıklaması bu sekilde :)
01 Yorumla
Soran+1 yıldemek ki ben yaratıkmışım
Nasılım? konusunda 368 cevap paylaştı. Aslinda aynisin bende yasiyorum mesela
ama ben cvb buldum aynaya bakarken dogall bakiyoruz ama fotoda farkinda olmadan yuz kaslarini kasiyoruz dogalligi bozuyoruz ve bu bizde tik haline gelmistir artik zaten fotojeniklerde o kasilma yoktur sen fotojenik deilsin mesela bu yuzden yani poz verirken yuzunun istem disi kasilmalardan daha cirkin gorundugu dusunxesindeyim15 Yorumla
Soran+1 yılçok doğru çünkü baya kendimi kasıyorum zoraki gülümsemi desem dudaklarım yamuk çıkıyo bana göre en doğru cevap senin ki
Soran+1 yıl20 yaşındayımmm
- Nasılım? konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılSen sürekli aynadaki kendine bakıyorsun ona aşinasın o yüzden o sana güzel görünüyor. Ayna malum simetrik gösterdiği için yüzün fotoğrafta düz çıkınca garipsiyorsun. Aslında çirkin değil sadece alışkın olmadığından öyle algılıyosun. Açıklaması buydu. :)
11 Yorumla
Soran+1 yılgaripsemiyomm korkuyom:S
+1 yılAynada bakış açın sürekli aynıdır ve yüzünün farklı açılardan nasıl göründüğünü bilmezsin. Fotoğrafta ise fotoğrafı çektiğin açıya göre farklı bir perspektiften görürsün.
Sürekli gördüğün bir şey sana normal ve doğal gelmeye başlar, bu nedenle farklı açıdan bakınca kötü gibi gelir. Çoğu kişiye kendi sesi de kötü gelir fakat insanların çoğunun sesi normaldir.02 Yorumla
Soran+1 yılevet ses de berbat çıkyo:D nasıl aynada ki gibi gözükmüyom mu
- +1 yıl
Fotograf makinesini direkt gözünün simetrisinden tutup çekersen aynadaki görüntüyü elde edersin. Anlatamadım sanırım :)
insan yüzü asimetriktir aynada simetrik yansırız , fotograf makinesinde ise açı ışık mercek kamera kalitesi gibi olaylar var aslında ikiside degiliz * ayna daha gerçekci
35 Yorumla
Soran+1 yılbu bilgiye ne kadar inanabiliriim
Soran+1 yıloleeyyy sevindimmm
Soran+1 yılartı verim:D
Nasılım? konusunda 343 cevap paylaştı. Aynada kendini gördüğün açiyi hayatin boyunca tek sen görebiliyorsun. Fotografta eğer ben böyle mi görünüyorum diye sorarsan evet öyle görünüyorsun. Hayatindaki herkes seni dışardan böyle görüyor. Eğer arkadaşların burada güzel/yakışıklı çıkmışsın diyorsa dogrudur. Çünkü onlar seni hep böyle görüyor :)
01 Yorumla
Soran+1 yılgüzel diyorlar tatlı diyorlarda ben beğenmiyorum biraz zayıf da çıkıyorum
Poz verirken aynaya baktığını hayal et o şekilde doğal poz ver kaşını falan kaldır çirkin çıkmaya çalış asıl gerçek olan fotoğraflardaki değil aynadaki yansımanızdır fotoğraf makineleri yapay göz takılmış bir teneke parçasıdır bence ona bakarken sevdiğinizin ya da nefret ettiğinizin gözkerine bakar gibi bakın :)
03 Yorumla
Soran+1 yılfotolar şimdi yalan mı
Soran+1 yılama anlık fotoda kötü bir şeyy
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynı dert bende de var. arkadaşların dedikleri çok doğru o videodaki anlatılanlar da ama şöyle bişey de var fotoğraf çekilirken poz veremiyoruz tam anlamıyla istediğimiz gibi.. aynaya bakarak poz veriyorum sonra çekiyorum yine olmuyo gerçi.. aman :p doğal çekim gibisi yok. biri ben poz vermeden çekince daha güzel çıkıyorum :D
11 Yorumla
Soran+1 yılben poz vermeden de çirkin çıkyomm
- Nasılım? konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılMeslekten dolayı daha fazla konuşabilirim ama kısaca özetlemek gerekirse!
https://www.youtube.com/watch?v=rcNHdBqsZ6s
Takılın işte :)11 Yorumla
Soran+1 yılbu çok izledim ya. Lütfen bilginizi söyleyin dinlerimmm
Nasılım? konusunda 454 cevap paylaştı. aynalar yalan söylemez. fotograflar biraz makyajlanır. aynada mı çirkin görünüyorsun resimdemi. kafana takman dogru degil her güzelde azıcıkta kusur olabilir. yani kusursuz güzel olmaz. seninde güzel olduguna eminim
04 Yorumla
Soran+1 yılfotoda çirkinim yani çirkini geçtim o ben değilim diyorumm
Soran+1 yılyoksam güzelimm
- +1 yıl
Evet o değilsin. Sen aynadakisin. Ya da 7-8 yıl önceki telefonların kamerasının çektiği kişisin. Ya da kaliteli dijital fotoğraf makinalarının...
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇekildiği açıyla alakasi var aynada belli bir aciyla gorursun. Telefon larda en fzla 10 15 megapixel.
Gercek goruntune su sekilde ulasirsin. 2 duz aynayi aralsri 90 derece yapicak sekilde koy. 2 sinin arasinda senin farkli acilsrdan goruntun olusacak. Bazi giyim firmalarının kabinleri boyledir. O senin gercek goruntun iste03 Yorumla
Soran+1 yılya o zamanda insan gerçek görüntüsünden korkuyoo
Cevap sahibi+1 yılMe korkuyo ya ben baktikca bakiyorum :D
Cevap sahibi+1 yılBide yok fotohfotoğrafta gercek diyenler kolpalamasin ben telefonlarda cok iyi cikmiyorum ama profesyonel makinede hatlarim cok net cikinca cok guzel cikiyo herr foto tamamen ortam isigi cekme acisi + makine kalitesi
Fotoğraf yalan. fotoğrafta çekim açısından ortamdakı ışığa kadar çoğu şey etkileyebilir aynaya güven
114 Yorumla
Soran+1 yılpeki neden foto yalan
Soran+1 yılyok arkadaş lumiadan çekti
Soran+1 yılayna doğru mu
Soran+1 yılçok teşekkür ederim peki foto insanı zayıf gösteerebilir mi
Soran+1 yılyok zaten zayıfım ama fotoda bir et bir kemik kalmışım:D
Soran+1 yılpeki bir fotocu olaeak sen aynı çıkıyor musun
Soran+1 yılhaklsıınn
Aynadaki doğru. Fotoda makine kalitesi, ışık, açı her şey etkiler. Profesyonel fotolarda yüze kontür yaparlar, deneyebilirsin. Diğer insanlar aynadaki gibi görüyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılçok bilimsel konuştun ıspatın var mı ne kadar gerçek
+1 yılAynaya baktığında görüntünü farklı açıdan görüyorsun. Fotoğrafa baktığında farklı açıdan. Aynadaki görüntüne alışkın olduğun için fotoğraf farklı gelir insana. Üzülme sen güzelsindir :)
01 Yorumla
Soran+1 yılama fotomdaki gibi görünüyorsam yandım:D
Nasılım? konusunda 1,7b cevap paylaştı. https://www.youtube.com/watch?v=RLjpVmDRIjw
İzledinmi kesinlikle bakış açın değişcek :)19 Yorumla
Soran+1 yıl1000 kez izledim ya başka video mu yok iyi ki böyle video yapılmıs:D
Soran+1 yılçok bakıyom. sürekli kaş vsle de uğraşırım bir şey olmamasına ragmen
Soran+1 yılama çekince moralim bozulacaaakk
Soran+1 yılbu aralar değill ama denicem
Soran+1 yılben ona tamamen karşıyım:D bence foto çekilmeyi seven öyle sahte şeyler yapmasın
+1 yılAmaan bosver ya.
Hepimizin derdi bu :)
Malzeme neyse resimde de o çıkıyor fazla zorlamaya gerek yok :D11 Yorumla
Soran+1 yılüzülmekten kusmak üzereyim:S
aynada kendını gordugun ıcın ıstedıgın acıdan bakıyorsun
dıger secenekte oyle bır sansın yok
optık denen bı olay var cırkın her kosulda cırkındır
aynalar yalan soylemez bılırsın aynadakı goruntune ınan sen
kafaya takacak bısey degıl :)12 Yorumla
Soran+1 yılaynalar doğru diyon yani.
+1 yılBeyin görüntüyü sarı lekeye ters iletir bunun nedeni retnadir. Eğer karşı taraf sağı sol. Dolu sağ görüyorsa. Yukarıda aşağı falan görürdü. Beyin bunu düzeltiyor. Senin yüzün fotodaki gibiyken insanlara öyle yansirsin ama beyne ters gider ve aynadaki görüntün çıkar. Fakat insanlar size aynada baktığında farklı görürler çünkü zaten retina ayna görevi görürken birde yansıyan bir şeyde bakınca tuhaf gelir umarım anlatabildim. Yani aynada neysen osun sadece saç ayrımın değişir o kadar
10 Yorumla- Nasılım? konusunda 578 cevap paylaştı.
+1 yılFotoğraf çekilmeyi sevmiyorsun çunku güzel cıkmıyosun ki bende bu yüzden fotoğraf çekilmem :) olmayınca olmuyor yapacak bişi yok
02 Yorumla
Soran+1 yılevet ama fotoya değil normal hayatımda da fotomdaki gibi mi görünüyorum
- +1 yıl
Telefonda olmasam link atardım youtube gir fotoğraflarda neden duzgun çıkmıyorum yaz 3 dklık bir video vardı biraz bahsedecek olursam sen kendine aynada baktığında kendini dirke goruyosun ne de olsa birde bunu her sabah yapıyosun ve gunun başka zamanlarındada ama fotoğraflarda başka bir açıyla çıkıyosun o video da onu açıklıyodu
Nasılım? konusunda 430 cevap paylaştı. Aynda kendini olmak istedgn gbi gryon ftoda gercek olani ;)
15 Yorumla
Soran+1 yılne ne neeeeeeeeeeeee
Soran+1 yılduu artı veriiim
+1 yılHerkes aynada kendini güzel görür fotoğrafın 2 mp ya da 5 mp'dir. Ayna ise Full HD'nin ötesinde birşeydir
02 Yorumla
Soran+1 yılyani aynalar mı gerçek
Nasılım? konusunda 5,1b cevap paylaştı. https://m.youtube.com/watch?v=rcNHdBqsZ6s
burada tam senlik bir video var03 Yorumla
Soran+1 yılama izledim çok saçma geldi
Soran+1 yılonu yanlış anldaım:D
+1 yılaynadan bakinca sadece suratina 90 derece ile bakabiliyosun ve gozun buna alismis oluyor fotografta degisik acilarda bakinca sana degisik gelebilir bu normal
01 Yorumla
Soran+1 yıldemek ki 180 derece cirkinim
+1 yılFotograf dogru simetri ile ilgili birsey simdi buyuk bir aynnanin karsisina gec sonra bir el aynasi bul buyuk aynanin en sag tarafina daya kucuk aynada olusan farkli goruntu gercek goruntu yani baska insanlar seni oyle goruyor
01 Yorumla
Soran+1 yıloff çok çirkinim öyleysee
+1 yılEn iyi cevap dogru diyor olabilir benim suratimda simetrik degil sol tarafim sag tarafim gibi olsa idare eder yine
01 Yorumla
Soran+1 yılbenimde öyle sanırım
Nasılım? konusunda 377 cevap paylaştı. Buna fotojeniklik diyebiliriz ve doğru açıdan çekim, doğru poz verme ile yakından alakası vardır.
01 Yorumla
Soran+1 yılkesin fotojenik değilim
ODTÜ'nün bunla ilgili çok güzel bir araştırması var istersen bak bi. Googla yaz "neden fotoğraflarda kötü çıkıyoruz" bir video çıkar. İzle
01 Yorumla
Soran+1 yılevet izledim
Bu bilimsel olarak açıklanmış bişeydir insanlar aynada kendini görmek istediği gibi görürmüş
01 Yorumla
Soran+1 yılbazen ayna da da çirkin görüyyom
+1 yılYa rahat olsana sen bende öyleyim :D Retrica camwow felan sağolsun onlarla güzelleşiyorum :D
02 Yorumla
Soran+1 yılo da sahte:D
- +1 yıl
E ona da yapıcak bir şey yok be güzelim ya :)
+1 yılfotodaki... aynaya baktığında insan çok çabuk kibirlenebiliyor ;(
02 Yorumla
Soran+1 yılayna ayna söyle benden güzeli var mı
- +1 yıl
:DDSSD
+1 yılhttps://youtu.be/RLjpVmDRIjwseyret cevabı burada
12 Yorumla
Soran+1 yılseyrettim ama inanmadım
- +1 yıl
o zaman bir nörologa git beyninde hücre kalmamış..
Nasılım? konusunda 323 cevap paylaştı. Bende fotoda pek guzel. cikmam. gercek. hauatta kizlarin vazgecilmezi. sanalda ise siklenmedigim zaman kahroluyorum aslinda real gorussek kiz bir b*k degil. bide ;)
12 Yorumla
Soran+1 yılretrica kızların kurtarıcısı artık
+1 yılÇünkü aynada kendine göz hizandan bakıyorsun. Fotoğrafın hangi açıdan çekildiği çok önemlidir.
Ve aynada resmin tümünü göremiyorsun. Aynı anda aynada hem çenene hem alnına bakamazsın.03 Yorumla
Soran+1 yılbakıyorum:
Soran+1 yılya offf moralimiz bozmayınS::SS:
Nasılım? konusunda 1,3b cevap paylaştı. Vendetta maskesiyle dolaş ne fotoda ne aynada kendini görürsün. Ateistleri dışarı alalım. . s
03 Yorumla
Soran+1 yılüzüyosunuz ama
Soran+1 yılyok ben de şaka yaptım:8
+1 yılFotoğraflardaki gerçek görüntümüz aynadakiler değil
01 Yorumla
Soran+1 yılüzdün beni kanka
Bence yeterli olacaktır
https://youtu.be/rcNHdBqsZ6s25 Yorumla
Soran+1 yılbaya izledim hatta ezberledim:D
Soran+1 yılya sadece bir soru sordum neden barıyon
Soran+1 yılne yapıyon, nasılsın?
Gizli Üye(30-35)+1 yılFotoğrafta aldanıpda cok kızla buluştum ama hayal kırıklığına uğradım
Bende fotoğraf cekilmeyi sevmiyorum sinir oluyorum tipsizim diye ama normelde herkes yakışıklısın der en sonunda bende inandım fotoda ben ben değilmişim :)016 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAraştırma yaptım doğru olanı söyleyimmi
Soran+1 yılsöyle söyle
Cevap sahibi+1 yılFotoğrafta olan doğru abim babamın hatta canlı olarak gördüğüm herkesin fotosuna baktım fotodakiyle bire bir aynı ama insan gözüyle güzelsen güzelsindir fotonu gösterirmisin bana
Cevap sahibi+1 yılEn sonunda bende fotoğraf cekilmem inadımı kırdım yakısıklıymışım :) herkesin dedi gibi varmışım
Soran+1 yılama göz alışmıştır
Cevap sahibi+1 yılFena cıkmıyorum resimde ilk defa ceildimde :)
Cevap sahibi+1 yılBide insan gözüyle nasılımdır
Soran+1 yılacaba insan nasıl görüyo bizi misal aynanın karşısına geçötim arkadaşıma bak aynada ki gibi mi görünüyorum dedim evet dedi
Cevap sahibi+1 yılHayır öyle değil seni baska birisi aynada görüyorsa ters gösterir seni öyle değil ya boş ver bence bunu o kadar dert etme çoğunluk sana ne diyor çirkinmisin güzeülmisin
Soran+1 yılama ters geliyo demiyo bana... güzel diyen varlar
Cevap sahibi+1 yılBoş ver aynayı fotoyu sen sana güzel diyenlere bak ya bendede o sıkıntı var ama sağolsun herkes yakısıklı oldğumu söyliyor ve şu ana kadar bir çok kız teklif etti bana arkadaslar derler bir bakım yapsam ayarlayamıyacağın kız yok diyorlar aynı şey senin içinde gecerli erkekler teklif etmiyormu sana
Soran+1 yılo zaman güzelim
Cevap sahibi+1 yılEvet güzelsin şu cekildiğim resimleri görebilirmiyim özelden bende sana gösterim özgüvenin gelsin yerine
Soran+1 yılresim ben de değil ki arkadaşım yanlışlıkla feyse amıştı ben de sil diye mesaj attım sonra bu konuyu açtım
Cevap sahibi+1 yılAynı durum banada oldu arkadas kendi facesine koymus kızdım bende sildi :)
Soran+1 yılama çok kızdım ve konuşmuyoz
+1 yılNeden Fotoğraflarda Kötü Çıktığımızı Düşünüyoruz?…:
https://youtu.be/RLjpVmDRIjw10 Yorumla
+1 yılYan sokakta bir kiz gördüm. Fotosu Angelina Jolie. Sokakta bir gördüm?, bizim dolmuşçu hakkı abi.
Ayni sende böyle misin ki?05 Yorumla
Soran+1 yılfotoğrafta ki kim diyom bazen aynada iyiym
- +1 yıl
Hmm. Aslında bu cok güzel birsey. Fotoğraftaki kotu ve aynada iyiysen.
Tarzsın karşiiiim.
Soran+1 yılama herkes fotoğraf doruyu diyor diyo
- +1 yıl
Amaaaaan elalemi takacak olsaydiiiik. Ben mesela bu fotodaki arabayi alamayacaktim.
Soran+1 yılya sadece merak ediyom moralim bozuldu
+1 yılçünkü gözün 3 boyutlu fotoğraf makinalarının mercekleri 2 boyutlu. yani sen aynada kendini nasıl görüosan diğer insanlarda seni aynı şekilde görüyolar bu bu kadar basit.
08 Yorumla
Soran+1 yılpeki bu düşüncenin kanıtı ne çok emin konuştun bir bilgi birkimin var mmı
- +1 yıl
bilgi birikimim yok lakin bunu düşünmek için mucit olmaya gerek yok
Soran+1 yılama bunun zıddını savunanlar var hatta video yolluyolar
- +1 yıl
zıttı ne bunun? hiçbir mercek insan gözü gibi göremez , eğer senin muhattabın insanlarsa onlar da senin gibi görüyolar. yani aynada nasılsan gerçekte de öylesin. ya da bir su birikintisinde nasıl görünüosan öylesin :D
Soran+1 yılşu dükkan camlarında da iyiyim o da gerçek mi?
- +1 yıl
o ışıkla alakalı biraz da , ben de cok yakısıklı cıkyrm orda :D silüet gibi bir görüntü olusuyo orda
Soran+1 yılgerçek mi kısaca:D
- +1 yıl
gerçek gerçek :D
Al bunu izle anlamana yardımcı olur :D
https://youtu.be/RLjpVmDRIjw01 Yorumla
Soran+1 yılbugun baya izledim:D
- Nasılım? konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılAynadaki görüntün seni tatmin ediyorsa fotoğrafları profesyonellere çektirerek sorunu çözebilirsin.
22 Yorumla
Soran+1 yılprof nerede bulabilirim
- +1 yıl
Fotoğraf sanatçıları ve ekmeğini fotoğraf çekerek kazananlardan yardım alabileceğini gibi iyi bir makine ve eğitimle sende doğru şekilde resim çekebilirsin.
+1 yılÇünkü biz aynaya hic bir fotoğraf makinesinin tutturamayacagi bir açıdan bakıyoruz. Aynı şekilde diğer insanlarda bize o açıdan bakmıyor. O yüzden normal görünüşümüz yani dışarıdan insanların bizi gördüğü görüntü fotograftakiyle ayni...
03 Yorumla
Soran+1 yılo zaman çirkinizzz
- +1 yıl
Ne yazık kiii eveettt ;(
Soran+1 yılama bazıları da çok güzel
+1 yılbir yerde ' İnsanlar kendilerini bilmem kaç kat daha güzek görürler ' gibisinden bir yazı okumuştum onunlas ilgili olabilir aynada kendini daha güzel görüyosun ama fotoğraf öyle değil tabi herkese aynı görünen bişey o gerçek yani.
03 Yorumla
Soran+1 yılama fotoda yüüzm resmen yamuk
- +1 yıl
Yüz şeklin değişmez ikisindede ya hani tipin farklı görünür bence. Sadece bir fotoğrafta mı her fotoğrafta mı yamuk?
Soran+1 yılher foto da şaş bakıyom ama şaşı değilim dudağım yamuk oluyo ama normalde öyle değilmiş
aynadaki görüntünle fotoğraftaki görüntün birbirine ters ondan olasın?
04 Yorumla
Soran+1 yılhangii gerçekk
Soran+1 yılo zaman niye aynadakini aynı görüyyoomm
+1 yılbnde fotoğraflarda daha kötü çıkarım hep aynı dert...
01 Yorumla
Soran+1 yılben bu değilim olamaz diyo musuun
Nasılım? konusunda 2,5b cevap paylaştı. Yemin ediyorum her gün aynı olayı yaşıyorum :) evet bu acı bir gerçek ayna da çok güzel görünüyoruz.
12 Yorumla
Soran+1 yılmikemmelim valla ama fotoda kuran yırtmış gibi
Ikisi de yanlış. Karşıdan kendini görmeden bilemezsin ne ayna ne de kamera. Göz başkadır
04 Yorumla
Soran+1 yılgöz gerçektir di mi işte ben kendimi nası göricem
Soran+1 yılben o zaman bile bakamam kendimeD:
Bende totoma kaş göz çizince bişeye benzemiyo kanka boş ver denedim birinden yakışlıklı olcakmı diye ama olmayınca olmuyo işte :/
04 Yorumla
Soran+1 yılama gene resim koycak özgüven var
Soran+1 yıl:D:D:DD:
Bende fotoğrafta hiç güzel çıkmam, zaten kendi telefonumda bile hiç resmim yoktur. napalım bizde böyleyiz
01 Yorumla
Soran+1 yılhep beraber üzülelim
+1 yılaynadaki görüntünle ve fotoğraftaki görüntün geçmiş zamanın görüntüsüdür.. en güzel olduğun an hep bir sonraki zamanındır.. sonraya bak boşver..
14 Yorumla
Soran+1 yılyaa ama çirkin olmak da istemem
- +1 yıl
bu senin elinde olan birşey değil.. sen çirkin olduğunu sanarsın ama seni görüp beğenecek iki de göz çıkar nasibini bekle.. öldükten sonra çürüyecek tenin kimsenin umrunda olmaz.. ama ruhun hep konusulur..
Soran+1 yılçok güzel bir yoruuum
- +1 yıl
eyvallah...
Nasılım? konusunda 466 cevap paylaştı. Insan simetrik degildir goz sagdan suzer fotoda tersi cikar ee durum ne olur sagdan degilde soldan suzdugun icin garip gelir
02 Yorumla
Soran+1 yılhmm yani foto doğru mu
Bilimsel olarak aciklamasi iinsanin aynada kendine baktigi aci en mmukemmel acidir. Baska kimse aynada kendini gordugu gibi onu goremez. Bundan kaynaklaniyordur
05 Yorumla
Soran+1 yılyani ben aynada nasıl görüyorsam kimse beni öyle göremezmi
Soran+1 yılya görseler ne olur. ama şimdi dev aynası var. aynaya bakıyorum. arkadaş da var yanımda. aynada ki gibi miyim bak diyom evet diyo
- +1 yıl
Çok mu uçurum fark var peki?
+1 yılBendede ayni sorun var fotograf cekinmekten nefret ediyorum kendimi fotograflarda cok kotu buluyorum
08 Yorumla
Soran+1 yılama foto çekinmişsin
- +1 yıl
Evet iste bu kadar tipsizim
Soran+1 yıl:((((((((((((
- +1 yıl
Photorapherlara çektir fotoğraf
Soran+1 yılnerede bulubiliraaam
- +1 yıl
Bu isi hobi edinen bir çok insan var biraz arastr
Soran+1 yılonlar başka alemm
- +1 yıl
Bir fotografciya git
fotoğrafı y achseye göre simetriğini al. al sana ayna
02 Yorumla
Soran+1 yılters cevirmek mi yani
Nasılım? konusunda 1,4b cevap paylaştı. ya aynayı ya da telefonu değiştir olmadı son çare kendini değiştir tekrar gel. hadi göreyim seni.
04 Yorumla
Soran+1 yılniye göümüyonuz beni
Soran+1 yıldostum düşmanlarımdan betterrr
+1 yılÇektiğin fotoyu çevir ondan sonra al sana ayna görüntüsü
02 Yorumla
Soran+1 yılakıllı şeeeiiiyy
- +1 yıl
Zor birşey olmaması gerek bunu düşünmek
Nasılım? konusunda 494 cevap paylaştı. bende aynı öyleyim edense aynaya bakınca çok beğeniyorum kendimi
02 Yorumla
Soran+1 yılama fotoda ben değilim diyosun:D
- Devamını Gör (121)
Devamını Gör(166)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri