Laik bir ülkede yaşamıyor muyuz bu bildiğiniz yargılama oluyor bence

Laik bir ülkede yaşamıyor muyuz bu bildiğiniz yargılama oluyor bence

Tesettür olarak görünen o kapanma şekli zaten bir çok insanda doğru değil kapanmanın ne olduğunu insan ilk önce nasıl olduğunu öğrenmesi gerekiyor
Ayrıca kim nerde ne yaparsa yapsın sonuçta hesabını kendisi verecek insanların en çok deli olduğum şeyleri kendine bakmadan hep karşısında ki kişiyi eleştirme hakkını kendinde görmesi kimse kimseyi eleştiremez karışamaz sorgulayamaz her yapan kendine yapar
Bence yaptığın birşeyin hakkını vermeli layığıyla yapmalı. O başındaki ortuyu takıyorsa inancı geregidir ve dikkatli yaşaması daha hoş olur. Boyle rengi belli olmayan tipler de beni korkutur. Eski erkek arkadaşım ailesi kapalı namazında niyazındaydı güya, yani verdigi imaj oyleydi ama yemedigi bok kalmamiştı alkol zina hovardalık... baya da boyle şeylere zaafı olan biriydi. Yine tanıma aşamasında oldugum biri bir cemaate bağlı zikir mikir çekiyor namaz kılıyor ama kız arkadasiyla evlenmeden aylarca aynı evde kalıyor filan. Hemen irtibatı kopartıyorum bana güven vermiyor boyleleri.. iateyen istedigi yaşasın bu arada banane.
Tabi ki garip ne saçma soru
Allah için örtünüyorsun bu yüzden de içmemen gerektiğini bilirsin
Laiklik bu değil Atatürk devrini gidip bir daha öğrenin çok rica ediyorum 🙏
isteyen istediğini yapar elbette lakin örtünmenin mantığın da olan şeyler var yani o zaman böyle düşünüyorsa neden örtünüyor diye belki bir beş dakika kendi adıma sorgular sonra aman banane der hayatıma devam ederim:)
Cevap
38Cevap
Hem Allah için kapanıp hem Allah'ın haram kıldığı birşeyi yapmak, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtiyor gadası
Laiklik demek bu değil. Laiklik Din işlerini devlet işlerine karıştırmayan, devlet işlerini dinden ayrı tutmak demektir.
Sen müslümanlığı bu şekilde karalayabiliyorsan bizimde seni yargılama hakkımız doğuyor.
Tesettürlü birsinin rakı içmesi tabii ki gariptir. Bu fotoğrafta ki kişide zaten tesettürlü değil sadece başına şapka niyetine bone takmış birisi.
Tesettür demek başını boynun gözükmeyecek şekilde örtmek, vücut hatların belli olmayacak şekilde giyinmek demektir.
Tesettüre giren birisi Allah'ın yasakladığı şeyleri bilir ve onları yapmaktan kaçınır. Eğer bir kadın tesettüre giriyorsa onun layıkıyla yapmalı. Tesettür tarz ya da süs için değil farz içindir. Başını örtüyorsan günah olan şeyleri yapmayacaksın illa ki yapmak istiyorsan başını aç öyle yap. Tesettürü ve dini daha fazla küçük düşürüp lekelemeyin.
.
Bu tesettür doğru değil, boyun kapanmalı günah arayacaksakta evet icki var. Ben kimseyi yargılamıyorum kendi günahlarım da var çünkü fakat tesettürlü herkes dindar namuslu efendi en iyi müslüman sanılıyor ülkede. Herkesin hatası var önemli olan bunu önlemeye uğraşmak.
Bi insan neden kapanir. Allaha inanci olduğu icin Allah sevgisi ve korkusu olduğu icin. Ve Müslümanlıkta alkol kesinlikle yasak. Ee nerde o Allah korkusu sevgisi. Kendiyle çelişir insan ve sacma olur. Zaten bunu yapan kapalilar aile baskisiyla kapananlar. İçinden gelerek Allah için kapanan biri alkol içmez.
Garip tabi basindakini ne diye tasiyon sen raki iceceksen ne anlami kaliyo basindakinin.. akliniza ya vallaha bir de soruyosunuz ya böyle akil yoksunu sorulari
Bu Tesettur değil, Aksesuar yalnız..
Böylelerine tesetturlu derseniz hakkıyla yapanlara hakaret etmiş olursunuz.
Garip tabi ne rakısı, şarap varken sana hiç yakıştıramadım! Ablacım sen bu soruyu ayık kafayla sormuyorsun sanırım. Öyle hissediyorum.
Herkes başına birşeyler bağlayabilir herkes tesettürlü olamaz, Allah hidayet versin cümlemize amin ☺️
Şöyle ki her iki tarafta aşırı bağnaz. Birisi laiklik bağnazı diğeri de din bağnazı. Ortada çok b*ktan şeyler dönüyor
İçtiği kireçli su olsun isterdim ama değil sanırım 😣 Rabb'im hidayet versin
İnsanların kendi tercihi, keşke başkalarının fotoğraflarını örnek olarak koymasaydınız.
Hoş durmuyor ama kapalı değilsin zaten aksesuar olarak kullandığın ortada
Özgürlük, laiklik diye diye suyunu çıkardınız
Kimseye karışmam fakat garipserim
Yo neden olsun bence herkes içse ayılır kafamız toplum olarak
Nedenini hala bilmiyorsan zaten veya bilmiyorlarsa yazik ne diyelim bize de yazik
İsteyen istediğini içsin istedigini yapsın kime ne kalıplara bu kadar takılmak saçma
kabahat ve ibadet ayrıdır derler, ikisinin de yeri ayrı. herkes dilediğince yaşamakta özgür, ben dikkat bile etmiyorum
Alkol içmesi sorun değil ancak Başörtüsünün bir profili var. O profilin içinde alkol yok
Bu tesettür değil ki yarım kapalı yarım açık kandırma kendini
Evet oyledir. Sebebini bilemeyecek Kadar Mal olamazsin cevap verip sana prim yaptigima...
artık kapalılar açıktan beter olduğundan sadece kafasını kapatmasına göre birinin bir şey olduğuna falan kanaat getirmek saçma
laik bir ülkede yaşıyoruz ayrı konu bu arkadaş kendi içinde çelişmiş
başını kapatmak ALLAHIN yasakladığı tüm şeylerden uzak nefsini kontrol eden kişidir. onun için yanlış
Değildir.. İnsan, içtikçe güzelleşir.
yasak değil de saçma yani
Hem ayranim dökülmesin hem go, tüm sqkilmesin
Subhanekeallahummerabbiyellezigulhuvallehaduveleilaillahuehad amin
Aaaaaa hişşte bileee
DC bak ya
Tamam ya kızma hıh
💋💋💋💋
Cok ayip garipaeyenlere ne var normal
Müslümandır ama günahkardir
Garip değildir tabii ki. Eleştirenlere bakma sen. Nasıl istersen öyle yaşa.
Kimseyi alakadar etmez
Laiklikle ne alaka
Afiyet olsun kardeşim
Kitabın yarısını okumuş gibi sanki 😂
Tesettür garipsenir de senin gibiler garipsenmez.
Güzel bir fotoğraf
Off ya gece başlar bu saatten sonra
İçebilir
Problem yok
Afiyet olsun yarasın
içiyorsa tesettürlü olmaması gerkemez
Bilemedim. Banane
Senin ben Ananı s2yim
Saçın gözükmüyor diye tesettürlü olmuyorsun
Degildir
Tamam içiyorsun
Takkeli birinin raki icmesi nasil gorunur?
Özenti
Arkandaki ayna mı
İçebilir gayet normal bence
İçsin
Zıkkımiç
Çöp gibi biri bu
kime ne?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?