Zira, keza gibi kelimeler kullanmak abes mi? İnsanlar tuhaf karşılar diye düşünüyorum.
2 ay
Günümüzde "zira" vb. kelimeleri kullanmak abes mi?

Oldukça fazla kullanırım keza cevaplarımdan da görebilirsin, bir abesliğini görmedim lakin bazen kimileri tarafından ukala bir konuşma gibi algılanıyor.
Cevap
11Cevap
Ben Osmanlıca kelimeleri çok tekellüm ederim. Zira bir lisanın kaffe-i kelimatını idrak edip bilmek insanın kendisini ifadeye medar olacak hususiyetlerini ortaya çıkarır
XD
Niye gerçekten akıcı konuşmada çok güzel yeri var bazı kendini modernize olmuş zanneden canım temenni diyorum onda bile yüzüme bakıyorlar bom boş sanki bi anda türkçeden svahiliceye gecmişim gibi
Hayır değildir zira bende bu kelimeleri kullanırım bazen yani aslında ağız alışkanlığı ile ilgili de denebilir. yani isteyen kullanır
Günümüzde düzgün Türkçe kullanmayı abesten sayarlar ama saçma sapan randomları kullanınca hoşlarına gider...
Yok ya benim hoşuma gidiyor. Ama bu kelimelerin anlamını gerçekten bilip konuşan çok az kişi var
Hayır tabii ki aksine hoşuma gidiyo benim bu yüzden ara sıra da olsa kullanırım bu kelimeleri :)
Ben sık sık kullanıyorum. Hatta mütevellit, mukavemet gibi kelimeleri kullanmak da hoşuma gider.
insanlarrın cahilliği beni ilgilendirmiyor.
Severek kullandığım kelimeler
Bence değil, zira ve şayet gibi kelimeleri sık sık kullanıyorum ben
bülent ersoy gibi görüyorlar
Bende seviyorum eski kelimeleri kullanılmayan vs.
Abes değil de yaygın değil sadece
Hayır sen kullaniyormsun
Hayır.
Akıcı konusma sağlar bu tür kelimeler
Yerine göre kullanmalısın.
gayetle handan
En İyi Cevap