Bu iki kelime arasındaki farkı yabancı arkadaşıma tam olarak nasıl anlatabilirim?
2 ay
Beleş/Ücretsiz arasında ki fark?

Bu iki kelime arasındaki farkı yabancı arkadaşıma tam olarak nasıl anlatabilirim?
Belli bir emeği belli bir bedel ödemeden almana ucreteiz denir.
Belli bir emeği bedel odemesi gerektiği halde ödemeden sahip olma durumuna beleş denir.
Ama ona bakılırsa bedava/ücretsizde aynı anlama geliyor. Bu 2 kelime içinde herhangi bir emek/bedel olmuyor
Ücretsiz kelime anlamı itibarıyla da ücret kelimesi olumsuzluk eki almış ve ücreti olmayan hani ücretsiz bir kelime türemiş olur. Beleş ise Bilâ şay arapça kelimesinden dilimze geçmiştir. Yani bedava demek. Karşılığında belli bir ücret niteliği kazanmamış. Ücret söz konusu olmayan şey.
Cevap
5Cevap
İyi de anlatamazsın ki ikisi de aynı anlamı taşıyor.. Türkçenin kelime zenginliği olarak bahsedebilirsin. Veyahut birini sokak jargonu diğerini kurumsal dil olarak aktarabilirsin
Açıklama için teşekkür ederim🌼👍🏻
Arkadaşıma Türkçe öğretmeye çalışırken aslında Türkçe'nin ne kadar zor olduğunu fark ettim. Öğretirken beynim yanıyor🤣🤣🤣🤣
Turkce bir kelimeyi anlatmak çok zordur cümleden cumleye anlam değişikliğine uğrar ucuzluk ve ya karşılıksız alım gibi Türkçeyi düzgün kullanamayan bir ortamda olsa zaten doğru kelimeyi de karıştırır
Yorum için teşekkürler~~😊🌸
ikisi de aynı şey diyebilirsin mesela
biri argo diğeri daha resmi
beleş ücretsiz demek zaten
İkisi arasında bir fark olduğunu düşündüm için sormak istedim. Beleş daha çok gençler kullanıyor gibi, biraz daha samimi/komik. Bunu kastetmek istemiştim
Fakirler daha çok kullanır
Free
En İyi Cevap