Ben şu hadisi bırakıyorum. "Ağızların tadını kaçıran ölümü, çokça hatırlayın." Ölümü hatırlamak, hayatın geçiciliğini hatırlatıyor. Depremde bunu hepimiz bir kez daha teyit ettik. 😔
Sorunun güzelliği, kedinin ve Kuran'ın mütheşmelliği.. "Dilleriyle insanları kıranları, ibadetleri temizleyemez" hadisini yazayım. Sen ne yazardın hadis ya da ayet olarak ‽
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yukarıda bir hadis bıraktım. Ayet olarak da şunu birakmak istiyorum.
İnsan hayrı istediği gibi şerri de ister. İnsan pek acelecidir. (İsra Suresi - 11)
Allah insanın takvası, yani Allahtan çekincesi arttıkça ona furkanı veririz diyor ayetinde. Furkan kelime anlamı doğruyu yanlıştan ayırt etme kabiliyeti demektir.
0
35 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkürler bu güzel bilgiyi benimle paylaştığın için. İşte o ayet.
"Ey iman edenler, Allah'tan korkup-sakınırsanız, size doğruyu yanlıştan ayıran bir nur ve anlayış (furkan) verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar."
“Herkim tağutu inkar edip Allah’a iman ederse, muhakkak ki, o kopması mümkün olmayan en sağlam bir kulpa sımsıkı sarılmış olur. Allah işitendir, bilendir. Allah, iman edenlerin velisidir/dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Küfredenlere gelince onların dostları da tağuttur! Onları aydınlıktan karanlıklara çıkarır. İşte onlar cehennem ashabıdır, onlar orada ebedi kalacaklardır!”
Bizim ülkedekiler Müslüman'ım der ama yılbaşında çam ağacı dahi süsler. Ne yazık ki hem ülkemizde hem dünyada Müslümanlar (belki biz dahil) problemli. Allah affetsin, doğru yola çevirsin bizleri.
tağuttan kastım bir tek o değildi. kanun yapıcıları kastetmiştim ben. üsteki videoda eleman anlatıyor meseleyi. Ayrıca Allah kendi istemedikçe kimseyi doğru yola çevirmez.
İzliyorum videoyu peki. Hem Allah'ın istemediğini de nereden çıkardın? Her şey onun iradesinde elbette doğru ama bizlerin duasını sebep bilip de doğru yola çevirmek isteyebilir. Kanun yapıcıdan kastın acaba kendi kendine fetva veren, bu caiz bu haram diyenler mi? Öylesi gerçekten çok büyük günah, bilmeden konuşmamak lazım, hem insnaları da yanlış yöneltiyorlar.
hayır. saptırıcı yöneticileri kastediyorum. Allahın haramlarını helal yapanları. kuran güncellenmeli bu devre uymuyor diyenleri. Bu kimseler tağut oluyor sen de bunları destekledikçe tağuta kulluk etmiş olursun. Biz tağutu inkar etmekle emrolunduk.
Abdullah bin Amr -radiyallahu anhümâ-dan rivâyet edildiğine göre Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyurmuşlardır:
"Allah-u Teâlâ ilmi size ihsan buyurduktan sonra (hafızanızdan) zorla çekip almaz. Lâkin âlimleri, ilimleri ile beraber cemiyet içinden alır, ruhlarını kabzeder. Artık kara câhil bir zümre kalır. Halk bunlardan dini ihtiyaçlarını sorarlar, onlar da (Âyet, Hadis gözetmeden) kendi düşünce ve arzularına göre fetva verip, hem kendileri saparlar hem de başkalarını saptırırlar." (Buhârî Tecrîd-i sarîh: 2174)
"Hz. Ali şöyle buyurdu: “Yüzelli’den sonra başınıza kafir emirler, hain liderler ve fasık arifler geçecektir. Tacirler çoğalacak ve kârlar azalacak ve faiz yayılacak. Zinazadeler çoğalacak ve zina artacak. Maarif inkar olunacak ve hilaller büyüyecek. Ve kadınlar kadınlarla, erkekler de erkeklerle yetinecekler.” Hz. Ali bin Ebi Talib aleyhisselam bu hadisi buyururken adamın biri ayağa kalkarak şöyle arzetti: Ey Emirülmüminin! Bizler o zamanda ne yapmalıyız? Buyurdu ki: Firar, firar. Doğrusu Allah’ın adaleti; Kur’an okuyanlar nehy (yasaklandıkları) oldukları emirlere yaklaşmadıkça ve iyi insanlar facirleri nehyettikçe (engel oldukça) her zaman bu ümmetin üzerinde olacaktır. Eğer bunları yapmayıp kötü insanlardan nefret ederek “Lailaheillallah” dedikleri zaman Allah arşında şöyle diyecek: Yalancılar, söylediğinize inanmıyorsunuz.”"
Peygamberimiz (s. a. v.) Rum imparatoru Herakliyus'a sahabeden son derece güzel görünümlü ve dirayetli bir kişi olan Hz. Dıhyetü'l Kelbi'yi gönderir. Hz. Peygamber'in (s. a. v.) Hıristiyanların en güçlü liderlerinden biri olan Herakliyus'a gönderdiği mektup şöyleydi:
"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Allah'ın kulu ve Resulü Muhammed'den Rum'un büyüğü Herakliyus'a! Selam hidayet yolunda olanlara olsun. Sözün özü; seni İslam'a tabi olmaya çağırıyorum. Müslüman ol ki, selamet bulasın. Yüce Allah da sana iki kat sevap versin. Yüz çevirirsen idare ettiğin fakir halkın günahı da sana ait olur. Ey kitap ehli olanlar! Geliniz, sizinle bizim aramızda birleşeceğimiz müşterek olan şu sözde karar verelim: Allah'tan başkasına ibadet etmeyelim. O'na hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Kimimiz kimimizi Allah'ın yanı sıra Rab edinmesin. Eğer onlar bu daveti reddederlerse; 'Bizim Allah'ın emirlerine itaat eden müminler olduğumuza şahit olun' (Ali İmran, 64) deyin"
Çok güzel bilgiler öğrendim sayende hepsini okudum çok sağ ol. Videoyu da çok begendim sonuna kadar izleyeceğim. Meseleyi de anladım. O kimseler kadar haşa Allah bilmiyor sanki! Çok tuhaf, saçma bir tutum. İşine gelmeyince kendin kural koyamazsın. Günah işlemekten daha kötü bir şey varsa bu olmalı. Haramı helal diye insanlara sunmak veya buna inanmak da ne oluyor? Özellikle de bunu din büyükleri yapınca daha kötü, kendiyle başkalarını da yakmış oluyor. Allah ıslah etsin.
Sana düşen bu tağutları reddetmek. değilse ahiretini yakarsın. Yöneticilik ağır bir mesuliyettir. Peygamber sav in hadisleri var kendin isteyerek yönetici olma diye öğütlüyor. Eğer olursan Allah sana yardım etmez ama istemeden yöneticilik verilirse sana o zaman Allah yardım edebilir şeklinde.
bir başka hadis ne diyor? benim ümmetimi 73 fırkaya ayrılacak 72 si ateşte , yalnızca biri kurtulur.
Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyurmuşlardır:
"– Müferridler yarışı kazandılar!"
"– Müferridler kimlerdir yâ Resulellah?"
"– Onlar o kimselerdir ki, Allah-u Teâlâ'nın zikrine bütün benlikleri ile dalmışlardır, başka şeylerle uğraşmazlar. Bu zikir onlardan yüklerini indirmiştir, kıyamete hafif olarak gelirler." (Hâkim)
insan unutkan bir varlık. iyi geceler. ve son paylaşımım;
Muaviye cuma gününde minbere çıkarak, “Mal bizim malımız, haraç bizim haracımızdır. Kime istersek ona verir, istemediklerimize de vermeyiz.” dedi. Halktan hiç kimse de ona cevap vermedi. İkinci cumada yine aynı şeyleri söyledi ve fakat bu sefer de cemaatten hiçbir ses çıkmadı. Ancak üçüncü cumada da aynı sözleri tekrarlayınca orada bulunanlardan birisi kalkarak “Hayır, nereden senin oluyormuş? Aksine mal bizim malımız, ganimetler de bizim ganimetimizdir. Kim onlarla bizim aramıza girip bizi onlardan mahrum etmeye kalkışacak olursa, onu kılıçlarımızla Allah’ın mahkemesine sevk ederiz.” dedi. Muaviye minberden inip namazı kıldırdıktan sonra o kişiyi huzuruna çağırttı. Bunun üzerine halk bu kişinin zarar göreceğine kesin gözüyle bakmaya başladı ve onun arkasından Muaviye’nin huzuruna doluştular. Ancak içeri girdiklerinde o kişiyle Muaviye’nin yan yana oturmakta olduklarını gördüler. Muaviye kalkarak, halka şunları söyledi: “Bu kişi beni ihya etti, Allah da onu ihya etsin! Çünkü Hz. Peygamber’in şöyle buyurduğunu duymuştum: “Benden sonra bazı yöneticiler ve emirler gelecektir. Halk, haksız da olsalar onlara karşılık vermeyecek ve böylece de maymunların itişip kakışmaları gibi sıkışık bir şekilde toptan ateşe gireceklerdir.” Ben ilk cumada o sözleri söyleyince sizden hiç kimse çıkıp bir şey söylemedi. Bunun üzerine ben kendim de bu emirlerden biri olmaktan korktum. Bu yüzden ikinci cumada da aynı sözleri tekrarladım. Yine cevap alamayınca, ben de Hz. Peygamber’in bahsettiği o emirlerden biri olmaktan yine korktum. Ancak üçüncü cumada bu kişi kalkarak bana cevap verdi ve böylece de beni ihya etmiş oldu. Allah da kendisini ihya etsin!” (bk. Heysemi, Mecmeu’z-zevaid, V/236, hno: 9199, Taberani Kebir ve Esvat adlı kitaplarında ve Ebu Ya’la rivayet emiştir.) Heysemi, bu rivayetin senedinde geçen ravilerin sika / güvenilir olduğunu belirtir. (a. y)
hanzalanın öteki videolarını da tavsiye ederim çok önemli noktalara parmak basıyor. hapse attılar bu adamı kanıt olmamasına rağmen. zira yaptıgı etki büyüktü.
Çok zor ama denemek de bir şeydir. Dostum inan ki vaktimi öyle boş işlerle harcıyordum ki bir süredir. Dedim nerede o eski ben? Sonra bu soruyu sordum ve senin verdiğin bilgilerle gerçekten ciddi ciddi düzelmekte karar kıldım. Beni teşvik ettiğin için çok teşekkür ederim. İyi ki yazdın görüşünü. Çok sağ ol.
Rica ederim. Sevindim vesile olabildiysem. Ben de henüz o nefsi tam olarak dizginleyebildim sayılmam peygamber değiliz neticede. Şeytan her devre uygun bir put mutlaka insanlara sunmuştur günümüz putu da para mal mülk dünyalık hevalar vs dir. Sen en azından söylediklerimden başkaları gibi hatasını görüp de kibir yapıp yüz çevirip inat etmedin. Tevhidi anlayan islamı anlamıştır. gerisi fasa fiso. çogu kişi islamı anladıgını zanneder ama saptırıcılar tarafından günümüzde uyutularak saptırırlar. Diyanet ve ekibi baş saptırıcıdır. projedir. İnsanların çogu ateştedir haberleri yok.
Peygamber sav buyuruyor ki "Allahın ticaret eşyası değerlidir. Dikkatinizi çekiyorum Allahın ticaret eşyası cennettir" diyor.
Zaten ayette Allah müminlerin canlarını/nefislerini ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır buyuruyor.
Başka bir ayette de "Sizden öncekilerin başlarına gelenler sizlerin başına gelmedikçe yalnızca iman ettik diyerek kurtulacağınızı mı sandınız" buyuruyor.
Cennetin çoğunun peygamberler, sahabeler, evliyalar, şehidler, Sıddıklar, Alimler, Abidler, Salih fakirler ve mazlumlar iken azının da çok aşırı cömer zenginlerden oluştuğunu peygamberimiz haber vermiş. İsterse dünya kadar malı olup fakirmiş gibi yaşayan tüm malını Allah için infak eden nerdeyse yok denecek kadar az da olsa cömert zenginler vardır.(günümüzde bu çok zor)
Yani cennetin ucunda nefse hoş gelmeyen şeyler var, nefse ne kadar hoş gelen şeyler varsa o da Cehennemdedir.
Bu yüzden nefsini sadece Allah rızası için dizginleyebilmek çok önemli. İslam dairesinde değilsen istediğin kadar namaz kıl o namazın takvana faydası olmaz, faydası olsa mekkeli müşriklere Allah demezdi veyl olsun o namaz kılanların haline diye.. Namaz seni dünya arzularına nefsinin arzularına bağlı kalma nefsini dizginle diye emredildi.
İslam sevgisi hem içimde vardı. Hep araştırdım. Bu tarz videoları çok izledim vaktiyle de ama iş icraate gelince bilip yapmadım, erteledim ama Peygamber ne diyor erteleyenler helak oldu. Sık sık ölümü hatırlamalı, Allah'ı anmalı ve dünyanın süslü yanlarına aldanmamalıyız. Herkes kötü yolda olabilir ama koyun değilim ki ben de onlara uyayım. Allah düşünebilmem için bir akıl vermiş, nefsinin kölesi ve şeytanın da oyuncağı olmamak lazım. Sabırla, azimle bu sınavı onurla bitirmek gerek. Burada birazcık sabredeceksin ve sonra sonsuza dek sefasını süreceksin, bu oadar zor olmamalı. Elbette zor olacak imtihan olmasından ötürü ama o kadar da değil. Yol belli, kitap belli, Peygamber belli. Boş işlerimin yerine İslam'ı koyacağım yavaş yavaş. Namaza da başlayacağım yakında. Devamı da gelir zaten temel şeyleri yerleştirince hayatıma.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Sorunun güzelliği, kedinin ve Kuran'ın mütheşmelliği.. "Dilleriyle insanları kıranları, ibadetleri temizleyemez" hadisini yazayım. Sen ne yazardın hadis ya da ayet olarak ‽
Yukarıda bir hadis bıraktım. Ayet olarak da şunu birakmak istiyorum.
İnsan hayrı istediği gibi şerri de ister. İnsan pek acelecidir. (İsra Suresi - 11)
Öyle, neden bu acelemiz bilinmez..
Bilemiyorum canım. Hayırlısı artık. Bıraktığın güzel hadis için de teşekkur ederim.
Ben teşekkür ederim güzel sorun için
Allah insanın takvası, yani Allahtan çekincesi arttıkça ona furkanı veririz diyor ayetinde. Furkan kelime anlamı doğruyu yanlıştan ayırt etme kabiliyeti demektir.
Teşekkürler bu güzel bilgiyi benimle paylaştığın için. İşte o ayet.
"Ey iman edenler, Allah'tan korkup-sakınırsanız, size doğruyu yanlıştan ayıran bir nur ve anlayış (furkan) verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar."
Bu ayeti çogu kimse bilmiyor ya da anlamıyor çeviri eksikliği nedeniyle.
Tefsir okunmalı meal kafa karışıklığına sebep olduğunda.
“Herkim tağutu inkar edip Allah’a iman ederse, muhakkak ki, o kopması mümkün olmayan en sağlam bir kulpa sımsıkı sarılmış olur. Allah işitendir, bilendir. Allah, iman edenlerin velisidir/dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Küfredenlere gelince onların dostları da tağuttur! Onları aydınlıktan karanlıklara çıkarır. İşte onlar cehennem ashabıdır, onlar orada ebedi kalacaklardır!”
Bakara Suresi 256, 257
TR de müslümanlar sence tağutu inkar ediyorlar mı?
https://www.youtube.com/watch?v=Sd8zcTF4ibY
Bizim ülkedekiler Müslüman'ım der ama yılbaşında çam ağacı dahi süsler. Ne yazık ki hem ülkemizde hem dünyada Müslümanlar (belki biz dahil) problemli. Allah affetsin, doğru yola çevirsin bizleri.
tağuttan kastım bir tek o değildi. kanun yapıcıları kastetmiştim ben. üsteki videoda eleman anlatıyor meseleyi. Ayrıca Allah kendi istemedikçe kimseyi doğru yola çevirmez.
İzliyorum videoyu peki. Hem Allah'ın istemediğini de nereden çıkardın? Her şey onun iradesinde elbette doğru ama bizlerin duasını sebep bilip de doğru yola çevirmek isteyebilir. Kanun yapıcıdan kastın acaba kendi kendine fetva veren, bu caiz bu haram diyenler mi? Öylesi gerçekten çok büyük günah, bilmeden konuşmamak lazım, hem insnaları da yanlış yöneltiyorlar.
Ayrıca abi ne kadar dolu konuşmuş. Çok güzel.
hayır. saptırıcı yöneticileri kastediyorum. Allahın haramlarını helal yapanları. kuran güncellenmeli bu devre uymuyor diyenleri. Bu kimseler tağut oluyor sen de bunları destekledikçe tağuta kulluk etmiş olursun. Biz tağutu inkar etmekle emrolunduk.
Abdullah bin Amr -radiyallahu anhümâ-dan rivâyet edildiğine göre Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyurmuşlardır:
"Allah-u Teâlâ ilmi size ihsan buyurduktan sonra (hafızanızdan) zorla çekip almaz. Lâkin âlimleri, ilimleri ile beraber cemiyet içinden alır, ruhlarını kabzeder. Artık kara câhil bir zümre kalır. Halk bunlardan dini ihtiyaçlarını sorarlar, onlar da (Âyet, Hadis gözetmeden) kendi düşünce ve arzularına göre fetva verip, hem kendileri saparlar hem de başkalarını saptırırlar." (Buhârî Tecrîd-i sarîh: 2174)
"Hz. Ali şöyle buyurdu:
“Yüzelli’den sonra başınıza kafir emirler, hain liderler ve fasık arifler geçecektir. Tacirler çoğalacak ve kârlar azalacak ve faiz yayılacak. Zinazadeler çoğalacak ve zina artacak. Maarif inkar olunacak ve hilaller büyüyecek. Ve kadınlar kadınlarla, erkekler de erkeklerle yetinecekler.”
Hz. Ali bin Ebi Talib aleyhisselam bu hadisi buyururken adamın biri ayağa kalkarak şöyle arzetti:
Ey Emirülmüminin! Bizler o zamanda ne yapmalıyız? Buyurdu ki:
Firar, firar. Doğrusu Allah’ın adaleti; Kur’an okuyanlar nehy (yasaklandıkları) oldukları emirlere yaklaşmadıkça ve iyi insanlar facirleri nehyettikçe (engel oldukça) her zaman bu ümmetin üzerinde olacaktır. Eğer bunları yapmayıp kötü insanlardan nefret ederek “Lailaheillallah” dedikleri zaman Allah arşında şöyle diyecek: Yalancılar, söylediğinize inanmıyorsunuz.”"
Peygamberimiz (s. a. v.) Rum imparatoru Herakliyus'a sahabeden son derece güzel görünümlü ve dirayetli bir kişi olan Hz. Dıhyetü'l Kelbi'yi gönderir. Hz. Peygamber'in (s. a. v.) Hıristiyanların en güçlü liderlerinden biri olan Herakliyus'a gönderdiği mektup şöyleydi:
"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Allah'ın kulu ve Resulü Muhammed'den Rum'un büyüğü Herakliyus'a! Selam hidayet yolunda olanlara olsun. Sözün özü; seni İslam'a tabi olmaya çağırıyorum. Müslüman ol ki, selamet bulasın. Yüce Allah da sana iki kat sevap versin. Yüz çevirirsen idare ettiğin fakir halkın günahı da sana ait olur. Ey kitap ehli olanlar! Geliniz, sizinle bizim aramızda birleşeceğimiz müşterek olan şu sözde karar verelim: Allah'tan başkasına ibadet etmeyelim. O'na hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Kimimiz kimimizi Allah'ın yanı sıra Rab edinmesin. Eğer onlar bu daveti reddederlerse; 'Bizim Allah'ın emirlerine itaat eden müminler olduğumuza şahit olun' (Ali İmran, 64) deyin"
Çok güzel bilgiler öğrendim sayende hepsini okudum çok sağ ol. Videoyu da çok begendim sonuna kadar izleyeceğim. Meseleyi de anladım. O kimseler kadar haşa Allah bilmiyor sanki! Çok tuhaf, saçma bir tutum. İşine gelmeyince kendin kural koyamazsın. Günah işlemekten daha kötü bir şey varsa bu olmalı. Haramı helal diye insanlara sunmak veya buna inanmak da ne oluyor? Özellikle de bunu din büyükleri yapınca daha kötü, kendiyle başkalarını da yakmış oluyor. Allah ıslah etsin.
Sana düşen bu tağutları reddetmek. değilse ahiretini yakarsın. Yöneticilik ağır bir mesuliyettir. Peygamber sav in hadisleri var kendin isteyerek yönetici olma diye öğütlüyor. Eğer olursan Allah sana yardım etmez ama istemeden yöneticilik verilirse sana o zaman Allah yardım edebilir şeklinde.
bir başka hadis ne diyor? benim ümmetimi 73 fırkaya ayrılacak 72 si ateşte , yalnızca biri kurtulur.
ahir zamanın yöneticileriyle ilgili hadisleri mutlaka araştır.
www.islamveihsan.com/...ormeyecek-yoneticiler.html
www.keyiflibilgi.com/.../
turkiyevedunyagercekleri.blogspot.com/.../ahir-zaman-hadisleri-bugunku.html
Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyurmuşlardır:
"– Müferridler yarışı kazandılar!"
"– Müferridler kimlerdir yâ Resulellah?"
"– Onlar o kimselerdir ki, Allah-u Teâlâ'nın zikrine bütün benlikleri ile dalmışlardır, başka şeylerle uğraşmazlar. Bu zikir onlardan yüklerini indirmiştir, kıyamete hafif olarak gelirler." (Hâkim)
Hepsini okudum linkler dahil. Kavradım konuyu. Çok mühim mevzu.
Sevindim. Bundan sonra hayatına bu gerçeklere göre yön verirsin artık.
Hiç bilmediğim bir şey değildi ama derinleşmiş oldu elbette. Allah razı olsun. İyi geceler dilerim size.
insan unutkan bir varlık. iyi geceler. ve son paylaşımım;
Muaviye cuma gününde minbere çıkarak, “Mal bizim malımız, haraç bizim haracımızdır. Kime istersek ona verir, istemediklerimize de vermeyiz.” dedi. Halktan hiç kimse de ona cevap vermedi.
İkinci cumada yine aynı şeyleri söyledi ve fakat bu sefer de cemaatten hiçbir ses çıkmadı.
Ancak üçüncü cumada da aynı sözleri tekrarlayınca orada bulunanlardan birisi kalkarak
“Hayır, nereden senin oluyormuş? Aksine mal bizim malımız, ganimetler de bizim ganimetimizdir. Kim onlarla bizim aramıza girip bizi onlardan mahrum etmeye kalkışacak olursa, onu kılıçlarımızla Allah’ın mahkemesine sevk ederiz.” dedi.
Muaviye minberden inip namazı kıldırdıktan sonra o kişiyi huzuruna çağırttı. Bunun üzerine halk bu kişinin zarar göreceğine kesin gözüyle bakmaya başladı ve onun arkasından Muaviye’nin huzuruna doluştular.
Ancak içeri girdiklerinde o kişiyle Muaviye’nin yan yana oturmakta olduklarını gördüler.
Muaviye kalkarak, halka şunları söyledi:
“Bu kişi beni ihya etti, Allah da onu ihya etsin! Çünkü Hz. Peygamber’in şöyle buyurduğunu duymuştum:
“Benden sonra bazı yöneticiler ve emirler gelecektir. Halk, haksız da olsalar onlara karşılık vermeyecek ve böylece de maymunların itişip kakışmaları gibi sıkışık bir şekilde toptan ateşe gireceklerdir.”
Ben ilk cumada o sözleri söyleyince sizden hiç kimse çıkıp bir şey söylemedi. Bunun üzerine ben kendim de bu emirlerden biri olmaktan korktum. Bu yüzden ikinci cumada da aynı sözleri tekrarladım. Yine cevap alamayınca, ben de Hz. Peygamber’in bahsettiği o emirlerden biri olmaktan yine korktum.
Ancak üçüncü cumada bu kişi kalkarak bana cevap verdi ve böylece de beni ihya etmiş oldu. Allah da kendisini ihya etsin!” (bk. Heysemi, Mecmeu’z-zevaid, V/236, hno: 9199, Taberani Kebir ve Esvat adlı kitaplarında ve Ebu Ya’la rivayet emiştir.)
Heysemi, bu rivayetin senedinde geçen ravilerin sika / güvenilir olduğunu belirtir. (a. y)
https://www.youtube.com/watch?v=mgemsmZA0b8
Kıssa müthiş. Teşekkürler.
hanzalanın öteki videolarını da tavsiye ederim çok önemli noktalara parmak basıyor. hapse attılar bu adamı kanıt olmamasına rağmen. zira yaptıgı etki büyüktü.
Bakarım. Duymuştum adını.
https://www.youtube.com/shorts/2BRm7P4Yn_s
Sadık olsaydın dönüp bakmazdın..
Evet, nefsi dizginleyebilmekte marifet.
Hem de ne büyük marifet. Nefs değil mi zaten türlü belaları başımıza açan. Nefsimi terbiye etmek isterdim. Bu konuya yoğunlaşacağım bir süre.
Bunu başarırsan zaten Allah katında derecen de artıyor takva sahibi olacagın için.
Çok zor ama denemek de bir şeydir. Dostum inan ki vaktimi öyle boş işlerle harcıyordum ki bir süredir. Dedim nerede o eski ben? Sonra bu soruyu sordum ve senin verdiğin bilgilerle gerçekten ciddi ciddi düzelmekte karar kıldım. Beni teşvik ettiğin için çok teşekkür ederim. İyi ki yazdın görüşünü. Çok sağ ol.
Rica ederim. Sevindim vesile olabildiysem. Ben de henüz o nefsi tam olarak dizginleyebildim sayılmam peygamber değiliz neticede. Şeytan her devre uygun bir put mutlaka insanlara sunmuştur günümüz putu da para mal mülk dünyalık hevalar vs dir. Sen en azından söylediklerimden başkaları gibi hatasını görüp de kibir yapıp yüz çevirip inat etmedin. Tevhidi anlayan islamı anlamıştır. gerisi fasa fiso. çogu kişi islamı anladıgını zanneder ama saptırıcılar tarafından günümüzde uyutularak saptırırlar. Diyanet ve ekibi baş saptırıcıdır. projedir. İnsanların çogu ateştedir haberleri yok.
Peygamber sav buyuruyor ki "Allahın ticaret eşyası değerlidir. Dikkatinizi çekiyorum Allahın ticaret eşyası cennettir" diyor.
Zaten ayette Allah müminlerin canlarını/nefislerini ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır buyuruyor.
Başka bir ayette de "Sizden öncekilerin başlarına gelenler sizlerin başına gelmedikçe yalnızca iman ettik diyerek kurtulacağınızı mı sandınız" buyuruyor.
Cennetin çoğunun peygamberler, sahabeler, evliyalar, şehidler, Sıddıklar, Alimler, Abidler, Salih fakirler ve mazlumlar iken azının da çok aşırı cömer zenginlerden oluştuğunu peygamberimiz haber vermiş. İsterse dünya kadar malı olup fakirmiş gibi yaşayan tüm malını Allah için infak eden nerdeyse yok denecek kadar az da olsa cömert zenginler vardır.(günümüzde bu çok zor)
Yani cennetin ucunda nefse hoş gelmeyen şeyler var, nefse ne kadar hoş gelen şeyler varsa o da Cehennemdedir.
Bu yüzden nefsini sadece Allah rızası için dizginleyebilmek çok önemli. İslam dairesinde değilsen istediğin kadar namaz kıl o namazın takvana faydası olmaz, faydası olsa mekkeli müşriklere Allah demezdi veyl olsun o namaz kılanların haline diye.. Namaz seni dünya arzularına nefsinin arzularına bağlı kalma nefsini dizginle diye emredildi.
https://www.youtube.com/watch?v=vYorFCg_kGk
İslam sevgisi hem içimde vardı. Hep araştırdım. Bu tarz videoları çok izledim vaktiyle de ama iş icraate gelince bilip yapmadım, erteledim ama Peygamber ne diyor erteleyenler helak oldu. Sık sık ölümü hatırlamalı, Allah'ı anmalı ve dünyanın süslü yanlarına aldanmamalıyız. Herkes kötü yolda olabilir ama koyun değilim ki ben de onlara uyayım. Allah düşünebilmem için bir akıl vermiş, nefsinin kölesi ve şeytanın da oyuncağı olmamak lazım. Sabırla, azimle bu sınavı onurla bitirmek gerek. Burada birazcık sabredeceksin ve sonra sonsuza dek sefasını süreceksin, bu oadar zor olmamalı. Elbette zor olacak imtihan olmasından ötürü ama o kadar da değil. Yol belli, kitap belli, Peygamber belli. Boş işlerimin yerine İslam'ı koyacağım yavaş yavaş. Namaza da başlayacağım yakında. Devamı da gelir zaten temel şeyleri yerleştirince hayatıma.
Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır.
Teşekkürler bu güzel hadis için. Ben de şu hadisi ekleyeyim.
"Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür."
Çok doğru 👍🏻
''Merhamet etmeyene, merhhamet edilmez.''
Teşekkürler bu güzel hadis için. Mevlananın bir sözüyle desteklemek istiyorum.
Sen yerde olanlara merhamet et ki gökte olanlar da sana merhamet etsin. Senden aşağı olana acı ki senden üstün olan da sana acısın...
Bende teşekkür ediyorum.