+1 yılHz. Mehdinin gelmesine en ez 600 yıl var İmamı Rabbani bin sene sonra gelecek diyor oda 400 sene evvel yaşadı ibni haceri mekki Mehdinin ikiyüze yakın alametini bildirdi tarihte bir sürü yalancı Mehdi çıktı daha da çıkacaktır birkaç alametini sayabilirim ışid müslümanlığı gözden duşurmek için kurulmuş bir orguttur Mehdi hakkında bilgi istersen site ismi onerebilirim
02 Yorumla- +1 yıl
Hadisler uydurma diyenler (tabiki ehli sünnet alimlerinin kitaplarındaki) bunu kanıtlasın ayetten başka bişeye inanmam diyenler Allahü Teala Kuranı Kerimin birçok yerinde "Resulüme uyun" buyurmuyor mu? Allahü Teala haşa hadislerin bozulacağını bilmiyormuyduki Resulüme uyun diye emrediyor şimdi ortalıkta müçtehit alim olsa bunların hepsini susturur ana nerde her eline kalem alan din konusunda ahkam kesiyor
- +1 yıl
Şia kitapları ve vehhabiler uydurmuştur doğrudur ama hakiki ehli sünnet kitaplarında uydurma hadis yoktur buradaki bazı kişilerin yazdıkları yanlış tercüme olabilir
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılcevap:
https://www.youtube.com/watch?v=AGdTRxetCUYcevap2:
https://www.youtube.com/watch?v=sMrpQzauVTIcevap3:
https://www.youtube.com/watch?v=LEe_B-vpR4M222 Yorumla- +1 yıl
++++
- +1 yıl
bu adam müşrik önce uluhiyet tevhidine yapışsın ve bidatleri bir bıraksın öyle dinleriz onu.. işidi savunmuyorum ben her konuda kurana ve sahih hadislere göre yol izlerim
- +1 yıl
Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle dua etmiştir:
“Ey Allah’ım! Şam’ımızda bize bereket ihsan et! Ey Allah’ım! Yemen’imizde bize bereket ihsan et!..”
Kaynak: Buhari 6954, Tirmizi 4210, Tergib ve Terhib 6/86
(10) Kurre bin İyas (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
“Şam halkı bozulunca sizde hayır yoktur! Ümmetimden bir taife Allah’ın yardımıyla muzaffer olmaya devam edecektir. Onlara arka çıkmayanlar kıyamet saatine kadar onlara asla zarar veremeyeceklerdir!”
Kaynak: Tirmizi 2287, İbni Mace 6, İbni Hibban 7302, Tayalisi 1076, Ahmed bin Hanbel Müsned 3/436, 5/35, Albânî Silsiletu’l-Ehâdîsi’s-Sahîha 403
Cevap sahibi+1 yılhilafete doğru sende şu sadece kuran bize yeter peygamberin sünneti ve hadisleri canı cehenneme diyen sapıklardanmısın hiç tartışmaya bile girmem ALLAH hidayet versin
Cevap sahibi+1 yılbide lütfen nicknin hakıın ver yazık
- +1 yıl
beni mezhep imamları ilgilendirir onların itikadı eksik miydi? ben hadis inkarcısı degilim kuran ve sünnettir benim yolum! imam azam ebu hanife yaşasa bu adamı tekfir ederdi bunu bil
- +1 yıl
https://www. youtube. com/watch? v=IOUSYSbu1Ec
Cevap sahibi+1 yılhem hadis inkarcısı değilim diyorsun fitneci değilim diyorsun aşağıyada yazmışın işid küdüste mehdinin ordusuna dahil olcak ALLA alla burdaki alim cübbeli ahmet hoca efendi ne söylüyor hadis söleymiyormu tekfirmi neye göre tekfir? sahi ben senin fıkıh meshebini merak etttim ehli sünnetmisin değilmisin? Cübbeli ahmet hoca efendi mücedddimiz Mahmud efendi Hazretlerine danışmadan bir iş yapmaz bunuda böle bilesin
- +1 yıl
kardşim ben sadece hadisten bahsettim sana dikkat et söylediklerime! hadis vvar diyorum ve olan hadiside atıyorum sana ancak bu isid olabilir baska bir gurup olabilir. burası alakadar etmez beni hanefi mezhebi imamı ebu hanifenin itikadı alakadar eder.. onun itikadı eksik miydi? bak git araştır şeyh rabıtası hem bidat hemde şirktir niye cübbeli uymuyor mezhep imamımıza?
Cevap sahibi+1 yılLinki düzgün at ve sorumada cevap ver ehli sünnet bir kimse cübbeli ahmet hocaya karşı cephe alıyorsa aklından şaşarım cübbeli ahmet hocanın yolu ehli sünnetdir davası ehli sünnetdir . ayrıca yazdığın hadisleride biliyorum merak etme yanlış şu küdüse kadar giricekler orda mehdinin ordusuna katılcaklar saçmalıgı nedir 1cisi bu kavim kafirdir yaptığı işler ve eylemlerden kafir oldukları açık ve nettir bunlarımı tutuyorsun hilafet?
Cevap sahibi+1 yılkardeşim bu rabıta olayı yenimi bukadarmı geri kaldın tarikat H. Z EBUBEKİR R. A. NA DAYANIR NAKŞİBENDİ VE TARİKAT OLAYINI TASAVVUFU BİLMİYORMUSUN HİÇ ARAŞTIRMIYORMUSUN EĞER SORULARIN VARSA BUYUR SOR ayrıca hadiste bahsedilen müjdelenen taife H. Z MEHDİ ALEHHİSELAMDIR işid değil HATTA isa alehhiselamın gelceği decccali öldüreceğide yazar hadisi devamında şimdi sen kalkıp buna işid dersen ben sana yuh derim kuusra bakma
- +1 yıl
Bu hadislerin hiçbirinde ne işid sözü geçiyor nede işid olduğuna dair bir kanıtım var ümmetimden bir grup diyor işid asla islam ümmetinden bir grup olamaz kafa kesip bu kafayla top oynayan islamdan olamaz burada hadislerde işidi asla göstermesede siz işidci pislikler olduğunuzdan işidi yüceltiyosunuz
- +1 yıl
işidi desteklemiyorum ama cübbelide müşriktir bunu bil.. peki ben senden hadis veya kurandan delil istiyorum şeyh rabıtasına dair bana delil getir hadi bekliyorum?
De ki eğer doğru soyluyorsanız delilinizi getirin neml 64. - +1 yıl
eşinizle cima ederken şeyhinizi hayal edin.. tarikatı aliyye kitabı sayfa 261. cübbeli..
bak bunu yapın diyor hani delili nerede? niye dine bidatler sokuyor =?
Cevap sahibi+1 yılwww.ihvanlar.net/.../ buyur burdan bak
- +1 yıl
kardeşim baktıysan eğer oradan bana 6 sahih hadis kitabı olan kutubi sitteden delil getir.. ehli sünnetin hadis kaynaklarından delil bekliyorum hadi. falancı şeyh ne demis degil cübbelmahmut ne demis degil mezhep imamları veya hadisle delil bekliyorum unutma ki dine sonradan sokulan bütün herşey bidattır
- +1 yıl
tevbe 119. ayetide nasıl carpıtmıslar o ayet tebuk seferine cıkmayan 3 sahabe icin indi ve sizde sadıklarla beraber olun yani katılın onlara ve kılıcla cihad edin bağbında.. gidinde bir şeyhe rabıta edin degil
Cevap sahibi+1 yılwww.varliktanveriler.com/rabita-ile-ilgili-ayetler-kudsi-hadisler-ve-hadisi-serifler yazıyı okumadan nasılda kibirleniyorsun şahi ALLAH dostlarına karşı bir saygısızlıgın ve kabalıgın kibrin nedendir hem imamı azamı kabul ederim dersin hemde onun yolundan giden ulemalara saygısızklık yaparsın yazık
Cevap sahibi+1 yılbirşey sorucağım sadıklarla ilgili kuranda sadece 1 ayetmi vardır? Peki peygamber efendimizin salihler hakkındaki sahih hadislerinidenmi okumadın neyse senin okucagın yok yazssam sıgmıyor yinde bir bak www.mumsema.org/.../...leti-hakkinda-hadisler.html anlaşıldı senin hidayete gelceğinde yok
Cevap sahibi+1 yılboşuna gece gece prim yapıyorsun ALLAH hidayet versin bari özele gel adamın sorusu yorum doldu
- +1 yıl
kutsi hadisler yazan yerde hadislerin ismi neden yok? mesela müslim tırmızı gibi? cunku yalan hadisler cogu.. sen devam et o yolda.. ama hic dikkat etmedin mi mekkeli müşrikler niye müşrikti Allah a inanmalarına ragmen nasıl kafir olabildiler? putlarına rabıta yaparak '' Bizi Allah'a daha cok yaklastırsınlar diye ibadet ediyoruz derler zümer3. ayet..
kardeş size neden bu adamlar tevhidi tagutu bidatı ögretmezler hic düsünmüyor musunuz?
Yüzünü tevhid dinine döndür sakın müşriklerden olma yunus 105 . - +1 yıl
özelden sen yaz abi cok isterim konusmayı benim xperde yetmiyor zaten yaz bekliyorm mtlaka
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılIsid birilerinin piyonu bu acik neye hizmet ettigi belli olmayan din adi altinda dini karalayan bir orgut. Katlettigi insanlarin cogunun musluman olması nasil bir orgut oldugunu gostermiyor mu
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaçmalamayın arkadaş peygamber efendimiz esir alınan insanları bile serbest bıraktı okuma yazma karşılığında ellerini kollarını bağlayıp yüzüstü kapatıp kafalarını kesmedi veya ölen bir bebeğin kafasıyla top oynamadı. kadınları esir diye satmadı azıcık okuyun peygamber efendimizin hayatını bu ışıd ne haddineki böyle bişeye nail olsun.
31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılIşıd neden İsrail'e saldırmıyor hep müslümanları katlediyor hiç düşünmüyo musunuz bunları?
+1 yılHayır Hz. Mehdi'nin gelişine işaret. İşid in öldürmekten başka işinin olmadığını ve kimsenin ona yardım etmemesi gerektiğini söylüyor HZ. Muhammed s. a. v
10 Yorumla
+1 yılHer sakallıyı garavel zannetmeyin. Mehdi dönemine kadar çıkacak olan tek siyah sancaklılar onlar mı olacaklar... Konstantiyine ele geçirilmedikçe, siyah sancaklıların var olduğuna inanmam...
10 Yorumla
+1 yılkudüse kadar onları kimse durduramıcak kudüste mehdinin ordusuna tabii olacaklar.. hadis var
116 Yorumla- +1 yıl
mehdiye tabii olacak işte.
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle dua etmiştir:
“Ey Allah’ım! Şam’ımızda bize bereket ihsan et! Ey Allah’ım! Yemen’imizde bize bereket ihsan et!..”
Kaynak: Buhari 6954, Tirmizi 4210, Tergib ve Terhib 6/86
(10) Kurre bin İyas (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Şam halkı bozulunca sizde hayır yoktur! Ümmetimden bir taife Allah’ın yardımıyla muzaffer olmaya devam edecektir. Onlara arka çıkmayanlar kıyamet saatine kadar onlara asla zarar veremeyeceklerdir!”
Kaynak: Tirmizi 2287, İbni Mace 6, İbni Hibban 7302, Tayalisi 1076, Ahmed bin Hanbel Müsned 3/436, 5/35, Albânî Silsiletu’l-Ehâdîsi’s-Sahîha 403 - +1 yıl
Saçma sapan kitaplardan alıntı yapma bana. Göster Kur'an'dan o zaman susarım. Hemen şurada bir hadis ben bile uydurabilirim. Azıcık beyninizi çalıştırın. Hz. Muhammed sözlerini kendi yaşadığı dönemde kimseye yazdırmadı. Hadisler Hz. Muhammed öldükten 200 yıl sonra yazılmaya başlandı.
Ben şurda bir laf etsem 5 kişi ağzında gezse laf be kadar değişiyor bunu hepiniz bilirsiniz. 200 yıl diyoruz. Kur'an ile çelişen hadislerin alayı yalannnn. - +1 yıl
@Ahmt10R edip kafasıyla yaşama ona soruldu kuranda eksik yok yeter diyor peki o cıplak namaz kılmanın kuranda yasaklanmadıgına öyle bir ayet olmadıgından dolayı kılabilirsiniz dedi sana sorsak cıplak kılınır mı? demek ki peygamberimizin sünnetide gerekiyor dimi?
Allâh ve Rasûlü bir iş hakkında hükmettiklerinde, iman etmiş bir erkek ve iman etmiş bir kadının, o işlerinde, kendileri için tercih - seçim hakkı yoktur! Kim Allâh'a ve Rasûlüne isyan ederse (uygulamazsa), gerçekten apaçık yanlış olan bir inanca sapmıştır! ahzab 36 - +1 yıl
Bu hadislerin hiçbirinde ne işid sözü geçiyor nede işid olduğuna dair bir kanıtın var ümmetimden bir grup diyor işid asla islam ümmetinden bir grup olamaz kafa kesip bu kafayla top oynayan islamdan olamaz burada hadislerde işidi asla göstermesede siz işidci pislikler olduğunuzdan işidi yüceltiyosunuz
- +1 yıl
@Vujks islamda kafa kesmek vardır osmanlı az kafa kesmedi viyanaya kadar gül dagıtarak büyümedi bunu bil 2. ben işidi destekledigimden değil hakkında ki hadisleri attım sadece..3. savasta kafa kesmeye delil muhammed 4. ayet.. dinden cıkanın kafasının kesilcegine dair hadis : Dininden döneni öldürün buhari müslim..
osmanlıda müslümanım diyipte şirk koşanların cok kellesi gitti.. osmanlı seyhul islamı ebu suud efendi yunus emreyi bile kafir saydı vahdeti vucud inancı yüzünden..
İşidi savundugumdan konusmuyorum hak neyse ben onun pesindeyim ve birebir bazı seyleri görmeden asla dogru yanlıs dememeyi yeğlerim.
Bilmediğin şeyin üstünde durup ısrâr etme; çünkü kulak da, göz de, gönül de, hepsi de sorumludur bundan. isra 36 - +1 yıl
@Vujks :) sadece islamda değil ciğerim yahudi hristiyan ve islam şeriatında dininden dönenin kellesi gider.. bu benim görüşüm degil dinlerin emirleridir. bilesin
- +1 yıl
@Vujks evt aynen öyle.. sen gözünü ceviripte daha derine inersen asıl teroristlerin kim oldugunu ve asıl teroristleri kimin cıkardıgını sakalsız ve takım elbiseli adamlar olarak göreceksin.. ;)
- +1 yıl
@Vujks sakalsız ve takım elbiseliden kastım kimlerdi? Asıl teroristleri iyi düsün.. müslüman diye gazzeyi bombalayanlar yahudiler mi zannediyorsun? asıl yahudiler hükümetlerine karsı cıktılar bu yüzden. gercekleri gör biraz
- +1 yıl
Oha. Dinde kafa kesme var diyor adam. Ben senin varya... Ulan bir bitseniz de şu dini insanlar aslı olduğu şekilde gorebilse. Ulan ne kafa kesmesi, tutmuşsun yine hadiste var bilmem ne diye kafa kesme var diyorsun. Bir de osmanlıyı örnek veriyorsun. Sen ve senin gibiler yüzünden bugün bu kadar ateist var. İnsanları dinden soğuttunuz. Allah bin belanızı versin
İşidi iyi olarakmı görüyosunuz hem mehdi Kuranda geçmiyor ayetlerde sadece mesih var mehdi yahudilerin inancında vardır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKelle kesip top oynuyorlardı bunlar, mehdi ile ne alaka, mehdi gelse değnekle sabah aksam döver bunları
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz ALLAH'ın ayetleridir. ALLAH'tan ve ayetlerinden başka hangi hadise inanıyorlar?
(Câsiye 6. ayet)
Götünüzden uyduruk hadisler ile kurana İslâma çamur atmayın, dine dönün allaha şirk koşmayın
Ayıptır günahtır dine hakaret resmen
+1 yılŞimdilik Lucifer'e inanlarının kurduğu bir terör örgütü.
00 YorumlaDiğer konusunda 11,3b cevap paylaştı. işid müslüman bile değil allah aşkına yapmayın.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbiz diyoz teror örgütü sen diyon... neyse yokki sonunuz ben niye uğraşayım peh
00 Yorumla- Diğer konusunda 797 cevap paylaştı.
+1 yılişid müslüman bile değil ya daha neler yani
11 Yorumla- +1 yıl
Haklisin
+1 yılsence hz mehdi nin ordusu teröristlerden mi olacak
00 Yorumla
+1 yılDemek ki yalnız Allah bilmiyormuş gaybı ne ilginç
011 Yorumla- +1 yıl
Gaybı yalnız Allah bilir fakat dilediği peygamberlerinede bildirir..
Cin 26-27 - +1 yıl
De ki, 'Göklerde ve yerde, ALLAH'tan başka kimse geleceği bilemez. Ne zaman dirileceklerinin bile farkına varmazlar.' (Neml 65)
Allah ters köşe mi yapmış? - +1 yıl
Allah'tan baskası bilemez zaten biz bilir demedik ancak Allah sadece ben bilirim ve diledigim peygamberede bildiririm kısmını ayetleriyle bildirmis. cin 27. ayeti inkar mı edeceksn
- +1 yıl
Ayeti niye kırpıyorsun o zaman emin ol Kur'an'ı baştan sona okumuş yalnızca ona uyan birisiyim ben Allah orda gözcü yollarım diyor 2014 bilmem ney senesinde şu olcak gibisinden demiyor eğer öyle olsaydı bu imtihanda hata olurdu. İmtihandayız haberin olsun.
- +1 yıl
Birde millete hâdis paylaşıyorsunuz Allah iftiracılar...
Kitab'ı elleriyle yazdıktan sonra onu ucuz bir fiyata satmak için onun ALLAH'tan olduğunu söyleyenlerin vay haline. Ellerinin yazdığından dolayı vay haline onların. Kazandıklarından dolayı vay haline onların! (Bâkara 79. ayet) - +1 yıl
Peki, bu Kur'an'dan sonra hangi hadise/söze iman ediyorlar? (Araf 185)
Bundan sonra artık hangi söze inanacaklar? (Murselat 50)
Öyleyse onlar, Allah'tan ve ayetlerinden sonra hangi söze inanacaklar? (Casiye 6) - +1 yıl
@poetikalife kuran eksik degil yeter dimi? edipin kafasındansın ona soruldu peki herşey varsa cıplak namaz kılmak haram degildir ayet yok hakkında oda evet kılabilirsiniz dedi ne olacak simdi? kılabilir misin? demek ki neymis ahzab 36. ayete uyacakmıssın.
Allâh ve Rasûlü bir iş hakkında hükmettiklerinde, iman etmiş bir erkek ve iman etmiş bir kadının, o işlerinde, kendileri için tercih - seçim hakkı yoktur! Kim Allâh'a ve Rasûlüne isyan ederse (uygulamazsa), gerçekten apaçık yanlış olan bir inanca sapmıştır! ahzab 36 - +1 yıl
O zaman bu peygamber Kuran dışında kaynak edindi? O zaman Kuran ı sadece peygamber anlayacaksa bize bu imtihanda haksızlık yapılıyor?
- +1 yıl
kuranı sadece peygamber anladıysa hani delilin böyle bir iddiada bulunmussan delil bekleriz?
- +1 yıl
Tamam senin inancın sana benım inancım bana hadi uyudum
+1 yıldecalin ordusu desen daha makul.
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılYok daha neler
210 Yorumla- +1 yıl
Ayetlerde oyle diyor arastir
- +1 yıl
Ayetler rast gele insanlari öldurmu diyor?
- +1 yıl
Kardesim arastir isidde hz mehdinin ordusuna katilcak diyor
- +1 yıl
Kurre bin İyas (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
Kaynak: Tirmizi 2287, İbni Mace 6, İbni Hibban 7302, Tayalisi 1076, Ahmed bin Hanbel Müsned 3/436, 5/35, Albânî Silsiletu’l-Ehâdîsi’s-Sahîha 403
Böyle bir hadis var ve sahih bir hadistir. kimden bahseder bilemeyiz bekleyip görecegiz. - +1 yıl
Sadece konusuyoruz isidi desteklemiyorum yanlis anlasilmasin
- +1 yıl
Hayır siz bunu nasıl işid olarak tanımlıyosunuz onu anlamıyorum bu kadarmı çürüdü müslümanlığınız kafa kesip kafayla top oynayanları islamın savunucusu olarak görüyosunuz burada bahsi geçenin asla işid olmucağı kesin ümmetim yazıyor orda dini kullanan din adına kötülükler yapan yazmıyor
- +1 yıl
Soran kardes madem desteklemiyorsun keske boyle bir soru sormasan.. isidin muslumanlikla ne alakasi var.. onlarin isi islami karalamaktir..
+1 yılİsid israil e calisan bir orgut
10 Yorumlaalakası yok bence
10 Yorumla
+1 yılimkansız.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam