Olabilir
Başka evrenler varsa bile uzaylılar yoktur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir keresinde kafayı acayip bozmuştum gözlemlenen evrenle. Hatta kaybolmuştum uzayın sessizliğinde diyelim.
Denize bakıp ta bu suda hiç canlı yoktur demek ile aynı şeydir uzaya bakıp başka canlı veya evren yoktur demek.
Hmm çok güzel bir soru, biraz düşünürsek bu ihtimallere bağlı bir şey, ama evren denildiğinde biraz sorgulamamız lazım aklımıza ne geliyor, içerisinde bütün galaksilerin yer aldığı bütün o yıldız sistemlerinin yer aldığı bir yer, elbette birden fazla evren olabilir ama bu bizim yani insanoğlunun sınırını aşan bir şeydir, yaratıcı kendine birden fazla evren yaratmış olabilir, her şey olasılıklara bağlı kesin bir bilgi olmadan kesin şeyler söylemek yanlış olacaktır, ama bildiğim bir şey varsa biz bu evrende yalnız değiliz. bazı kişiler direkt söylemişler birden fazla evren vardır diye falan, Evren demekle neyi ele aldığınızı önce biraz düşünün, basit şeyler değil bunlar.
Uzaklarda bir yerlerde ilgimizi çekecek bir şeyler olduğuna eminim. Farklı bir Galaksi? Farklı bir evren? İnanıyorum ki gelecek nesiller bir gün iletişim kurmayı başaracak. Beni deli eden de bu. On yıllarca belki de ulaşmanın kıyısında olup ulaşamadan yaşayıp öleceğiz. Neler kaçırdığımızın farkında bile olamayacağız. Bu gerçek çok sinir bozucu.
Neler kaçırıyoruz sahi? Paralel evrendeki kendimizle tanışmak? Ya da farklı bir gezegende keşfedeceğimiz kanatlı 100 metre uzunluğunda 6 bacaklı korkunç bir yaratığı izleme şansına erişmek?
Hayat bir şeyler gösteriyor ama vermiyor üzgünüm.
<3
Bu devasa evrende ufacık bir noktadan ibaretiz ve kendimizi mükemmel ırk kutsal canlı ilan etmek tamamen cahillik diye düşünüyorum. insan oğlu her zaman kendini herşeyin sahibi mucizevi bir varlık olarak görse dahi bu içinde yaşadığımız küçücük dünyada bile benim için var diye böbürlendiği hoyratça kullandığı kaynaklar hoyratça hiçe saydığı doğa çok ağır bedeller ödetirken. Nasıl olurda evrenin tek sahibi olduğunu düşünebilir bir insan anlam veremiyorum...
Bu devasa evren sadece bizim için yaratılmış olabilir mi?
Veya ataist olan biri için bu devasa evrende sadece sen mi mucizevi bir oluşumsun?
Hahaha sözüm sana değildi, 😂
Kesinlikle vardır.
@aysegulaslan242 kesinlikle. Zaten koca evrende tek olmamız daha korkutucu olurdu diye düşünüyorum
Cevap
12Cevap
Umarım paralel evrenler vardır
Umarim
Mantıken var çünkü bir sanatçı ver ve sanatçı sanatını icra ederken görülmesini ister. Sanatçı olduğuna inanıyorsak, evrenin o mükemmelliğini gören farklı canlılarda vardır. hiçbir şey boş yere yaratılmaz, insanoğlu o muhteşemliği sınırlı görür daha göremediği uçsuz bucaksız milyonlarca ışık yılı uzakta yerler var...
Başka evrenler var olsa bile onlarla etkileşime geçilemez. Bir fotonun bile başka bir evrenle etkileşime geçmesi paradoks oluşturur. Enerjinin korunumu ve Heisenberg'in Belirsizlik ilkesi, başka evrenlerle bir fotonun bile etkileşime geçmesini olanaksız kılar. Ayrıca enformasyonun korunumu da yine aynı şekilde böyle bir etkileşimi engeller.
Koskocaman bir evrende olmaması olanaksız.. koca bir bilinmez olarak kalacak hep.. çünkü aklımızın ve duyularımizın bir sınırı var..
İşte bu.
Bence olmalı ✨✨ Varsa eger ben kaçıncı evrende mutluluğu yakalıyorsam o evrene ışınlanmak isterdim
Dünya diye bir gezegen var ve biz burada yaşıyoruz başka bi gezegende var ve oradada yaşayanlar olabilir uzaylılar gibi
Zaten tek olması saçmalık gibi baska evrenlerde vardir aynen
Var gibi duruyor. Bu kadar basit olamaz hiçbir şey.
Multiverse Teorisi var yani olabilme ihtimali var diye düşünüyorum :D
Bence vardır bu kadar büyük bir yer bu kadar boş olamaz
Yoktur demek büyük hata olur daha etrafımızı bile keşfedemedik
Var olduğuna kalben ve aklen inanıyorum.
Diğer galaksiler bitti evrenler kaldı
Tabi ki var hem de bir çok evren var.
Bu evreni bile doğru dürüst tanimiyoruz
Evet oldugunu dusunuyorum
Mümkündür.
Var tabii. Evren belgeselleri izlemiyor musun
18 bin alem var kuranda bahseder cahil insanlar😂
Vardir ya ben paralel evrene inaniyorum
Zaten var
Belki
Olabilir
Evet.