Ne köpek eti ne midye ne de at bunların hepsi helaldir. İşte mezheplerle Kuran'ın farkı bu.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
► De ki: “Allah’a ve Resûl’e itaat edin.” Şayet yüz çevirirlerse şüphesiz ki Allah, kâfirleri sevmez. (3/Âl-i İmran 32)
Resule itaat etmeyen kâfir oluyormuş, ayette yazıyor.
► Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve Resûl’e itaat edin ki, merhamet olunasınız. (24/Nûr 56)
Peygamber’e itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur. Kim de itaatten yüz çevirirse aldırma! Çünkü biz seni, onların üzerine bekçi olarak göndermedik. (Nisâ suresi, 80. Ayet)
Ey iman edenler! Allah’a ve Rasûlü’ne itaat edin. Söylediklerini işitip durduğunuz halde ondan yüz çevirmeyin! (Enfâl suresi, 20. Ayet)
Peygamberin söylediklerinden yüz çevirmişsin. Allah ıslah etsin.
Enam 145: De ki: "Bana vahyolunanda; leş, akıtılmış kan, pis olan domuz eti veya bir sapkınlık olarak Allah'tan başkası adına kesilmiş olanlar hariç, yiyecek kimse için haram kılınmış bir şey bulamıyorum.
Allahu teâlâ tarafından gönderilen Hz. Muhammed sav birçok yerde açıklamalar yapmış. Sen bunları kabul etmiyorsun.
Enam 145 için evet, Allah kendi adına kesilebilecek hayvanları Allah Resulü ile göstermiş bizlere. Resul göstermiş öğretmiş hepsini. Ancak sen kabul etmemişsin.
Elçiye itaat edilmeden müslüman olamazsınız. Allah 4 ayette sadece bu 4 şeyin haram edildiğin açıkça söylüyor hiç mi Allah'tan korkunuz yok. Hz Muhammed'in sözüne uyun
Resule itaat etmeyenin sonu çok kötüdür haberin olsun.
Kardeş? Resule itaat etmdiğimi nerden çıkartın? MERAK EDİYORUM SÖYLER MİSİN?
Ayet açıkça domuzun eti kan leş ve Allahtan başkası için kesilen hayvanlar yenmez diyor. Sen Allaha inanıyor musun?
Diğer ayeti neden görmüyorsun?
Al-i İmran Suresi, 32. ayet: De ki: "Allah'a ve elçisine itaat edin." Eğer yüz çevirirlerse şüphesiz Allah, kafirleri sevmez.
Neden Allah Resulünün sözlerinden uzaklaşmışsın? Neden Allah Resulünün hadislerine düşmansın? Neden bu ayeti kabul etmemişsin?
Neden Allah Resulünden yüz çeviriyorsun? Sen kimsin ki de Kur'an'ı Kerim'i Allah Resulünden daha iyi anlayabileceğini iddia ediyorsun? Sen kimsin ki de Allah Resulünün bildirdiği bu ayeti görmezden geliyorsun?
Hangi hadislere düşmanım? Sünni hadislere mi yoksa Şii hadislere mi? Kuran hangi hadislere uymamızı emrediyor? Hadi sünn hadisleri diyelim. Peki hangi imamın kabul ettiği sahih hadisler çünkü bazılarına göre aynı hadis aynı sahihlikte olmuyor? Kurandan cevabı nedir? Peki bunun da cevabını buldun diyelim. Hangi imamın içtihatında kullandığıu sahih hadis bu? Çünkü bir imam bir konuda farklı iki sahih hadis bulabilir ama birinden birini tercih eder ki zaten bu şekilde mezhepler oluşmuştur? Kurandan cevabını bulabilir misin?
Bu tüm soruların Kurandan cevabını bulduktan sonra şu hadislere , mezheplere de cevap veriri misin?
1. Hz muhammed 9 yaşında bir kızla mı birlikte oldu ütelik bedensel bir olgunluğa erişmeden ve ergenliğe tam da girmeden?
2. Mezheplerin bazı görüşlerinde daha ergenliğe girmemiş kız çocuklarıyla cinsel ilişkinin caiz olduğunu biliyor muydun?
3. Sırf bir kişi dinden çıktığı için öldürülmesi mübah mübah mıdır?
4. Şafi ve hanbeli gibi mezheplerde bize savaş açmayan putperstlere bile ya ölün ya da müslüman olun diye başka seçenek bırakmadıklarını biliyor muydun?
5. Cariye kendi istemese bile sahibinin zorla cinsel ilişkiye girmesinin de mübah olduğunu biliyor muydun?
6. Sırf namaz kılmadığı için öldürülme hükmünün mezheplerde oldğunu biliyor muydun?
7. Hanefide olmasa da şafide bir babanın kızını zorla evlendirebileceğini duymuş muydun?
8. Kuran açıkça boşanmanın nasıl olacağını anlatmışken üstelik buna dair Talak yani boşanma suresi varken mezheplerin kuranda geçmediği bir halde erkeğin kadına sadece 3 kez boş ol demesiyle evliliğin bitirebileceğini biliyor muydun?
9. Kuran açıkça tam 4 ayette sadece domuzun haram olduğunu söylemesine karşın mezhepler neden bu konuda ihtilaf etmiştir? Ki mezheplerin içinde bile farklı görüşler mevcut mesela maliki mezhebi de sadece domuz katır ve eşşeğin haram olduğunu ama köpek midye gibi hayvanlarının hepsinin helal olduğunu biliyor muydun?
10. Kuran açıkça dinde gruplara ayrılmayın derken neyi kastetmişti?( Enam 159)
Peygamberin sözünü es geçme. Kuran, Peygamberin sözüne deger verir.
Enam 145: De ki: "Bana vahyolunanda; leş, akıtılmış kan, pis olan domuz eti veya bir sapkınlık olarak Allah'tan başkası adına kesilmiş olanlar hariç, yiyecek kimse için haram kılınmış bir şey bulamıyorum.
Allah'ımız Hz Muhamme'de burada ne dedittiriyor? Bana söyler misiniz?
"... O peygamber onlara temiz şeylerin helâl, pis şeyleri de haram kılar..." (A'râf, 7/157)
"Vahşi hayvanlardan kesici diş (köpek dişi) taşıyanların hepsi yasaklandı. Her bir pençe sahibi kuşu da.." (Buhari ve Müslim'de geçen hadislerden)
Ama maliki mezhebinde vahşi hayvanların nerdeyse hepsi helal? Veya sırtlan şafide helal? Nasıl oluyor da Allahın hükümleri ile çocuk gibi oynuyabiliyorsunuz?
Helallik durumu nedir? Mecbur kalırsan at yiyebiliyorsun misal. O tarz bir durum varsa ayrıdır.
Hayır tamamen helal? Haydi cevap ver madem azı dişleri olan hayvanlar haram?
Guzel bir bakış açısı
Evet biliyorum
Köpek eti gibi bütün etler helal ama mezhepler buna uymuyor
Mezhebe inanmıyorum
Ben de innamıyorum. Kurancı müslümanlardan mısın yani?
Evet kuran bize yeter peygamberi yuceltmelerine maaş alan imamlara da karşıyım
Takibe alıyorum ben de Kurancıyım