kedi kılı kanser ediyormuş sanırım
Köpekler mi daha temiz yoksa kediler mi?
kedi kılı kanser ediyormuş sanırım
Profil resmimdeki sarışın yakışıklı ile 13 yıl süren ortak yaşamımız oldu. Onun dışında 3 kedim daha oldu.
Kedi her şeyden önce temizliğe çok önem veren bir hayvandır. Verdiğiniz örnek tam olarak doğru değil. Sokak hayatını tanıyan her kedi ihtiyacı geldiğinde sokağa çıkmak ister fakat ev hayatına hapsolmuş kedi bulabildiği ilk toprağa yapmak ister. Aslında bu bile kedinin temizliğine örnektir. Zira aynı durumdaki köpek halının üstüne veya kenar köşeye yapar. Kedilerin pisliklerini kapatmak gibi bir huyları varken köpekler yapıp bırakırlar.
Kedileri ev hayatına alıştırmak çok zordur. Sabır ister. Örneğin balkona veya tuvalete koyduğunuz kum kabı pis ise ve siz onu temizlemeyi unuttuğunuzda size tepki gösterir. Siz nasıl hijyenden uzak bir yere yapmayı sevmezseniz kediler de insanlardan bile hassas olarak hoşlanmazlar.
Kediler kedi kumundan hoşlanmazlar. Doğal ortamlarını tercih ederler. Toprak ilk tercihleridir. Ki bu da aslında çok akılcı bir seçimdir. Doğada dönüşümün en açık örneğini sergilerler. Halbuki biz hayvan sahipleri onlara garip bir seçenek olan kedi kumunu sunuyoruz. Ben de bir kedi olsam sahibime bakar ve
"bu ne be. Kedi kumu ! Ya yürü git. Sal beni sokağa da ağacın altını eşeleyin. Uğraştırma beni bu saçma sapan kedi kumuyla" derim.
Kediler son derece temiz hayvanlardır. Kedi bedenlerini sürekli yalar ve temizlerler. Kötü kokmaktan, pislenmekten hiç hoşlanmazlar. Doğal kokularına, tenlerinin doğal halini severler. Siz ona parfüm sıkmayı denerseniz kavga etmeye hazır olmalısınız. Özellikle popolarının pis olması onları rahatsız eder.
Bu kadar yazdıktan sonra köpek düşmanı veya köpekleri hor gören biri olduğumun düşünülmesini istemem. Köpekler de tıpkı kediler gibi özel hayvanlardır. Her ikisinin de sevgisinin ayrı olduğuna inanıyorum. Birbirleriyle kıyaslanmaları doğru olmaz.
kediler daha temiz... ama tüy derdini nasıl çözersin bilemem
Her ikisininde erkeklerden daha temiz oldugundan şuphem yok ama sanırsam kediler daha temiz cunku dıskısının ustünu kapatırlar.
kedi derler ama her yere tüylerını bırakıyr hıc güzel degıl :D
Cevap
3Cevap
Kediler dilleri ile kendilerini temizlerler sürekli. Köpekler öyle birşey yapamaz.
ikiside aynı sadece genelde kediler daha küçük olduğu için daha az kirletiyor gibi görünüyor;) emaann evde mi bakacaksın ikiside pislik
Benim köpüşüm çok temiz diğerlerini bilmem
Kedi besleyen biri olarak kediler daha temizdir
yani evde bir dost ama kokuyo
Kopekler
Kopekler.
Kedi
Köpekler tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar