+1 yılYeterli mal varlığı veya geliri olmayan çocukların nafakaları ergenlik dönemine kadar babaları, yoksa diğer usulleri veya yakınlarınca karşılanır. Bununla birlikte ergenlik çağına ulaşmamış çocuğun, yeterli mal varlığı veya geliri varsa usulü ya da diğer yakınlarının nafakasını karşılama zorunluluğu bulunmayıp masrafları kendi mal varlığından karşılanabilir. Ergenlik çağına girmiş olan erkek çocuk, kötürümlük, akli dengesindeki bozukluk, öğrencilik veya askerlik gibi sebeplerle gelir temininden acizse ya da çalışıp kazanma hürriyetine sahip değilse, yine bu çağa ulaşmış kız evli değilse -gelir temininden aciz olmasa bile- nafakası yine usulü veya hısımları tarafından karşılanır. Dolayısıyla 19 yaşındaki bir gencin yukarıda sayılan sebepler gibi meşru bir sebebi olmaması halinde babasının cebinden, babasının bilgisi ve izni olmadan harçlık alması caiz değildir.
62 Yorumla
Soran+1 yılanladım saol
- +1 yıl
Eğer para kazancak durumun yoksa ve Ailenin maddi durumu olduğu halde sana maddi yardım etmiyorlarsa onlarda günaha girer. Önemli değil. : )
En İyi Cevaplar
İnanki babanın elinde olsa seni en güzel sejpkilde giydirmek yedirmek icirmek ister.. bak ekinden geldigincede veriyormuş.. sen para kazanmanın kolay oldugunumu sanıyorsun.. bence bu artık yapma kimseyede özenme.. evin var annen baban var basında aç degillsin acikta degilsin.. ne kötü durumda anasız babasız, eski giysilere muhtaç insanlar var.. arkadasın dedigi gibi ilerde calisinca kendi paranla alıe giyersin.. emin ol ozaman babanın ne cektigi anlayacaksın ve kazandıgın parayı gidip çula çapıta vermeyeceksin..
85 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın.. bir daha yapmam gerçekten :((
- +1 yıl
Rahat 15 milyar caldım bida calmıyom :D
- +1 yıl
@Jchcagkpgb benmki 30 35 milyara yakin koymaya 11 yasimda basladm su an yasim 17 jsjsjsjjejr
Ama sebebide. babam annemi aldatio - +1 yıl
+1 yılcidden babasının cebinden habersiz para alan sadece bu kadar mı :) ben kendimi bildim bileli alıyorum cogu zaman anlamıyor alıp almadığımı bile ama benim habersiz bazen cebinden para aldıgimı biliyor oyun haline döndü artık eve gelince babamın gitmesini paraların yalnız kalmasını gözlüyorum :)
30 Yorumla
+1 yılGunah. sonucta baban ya da baskası yaptıgın sey onun emegini izinsiz ve gizli almaya giriyor. Kul hakkı bu da.
64 Yorumla
Soran+1 yılama helal eder hakkını
- +1 yıl
Baban hakkını helal etse de olay bu dunya da bitmiyor. Kendini bu sekilde sartlandırma. Allah'a hesabını nasıl vereceksin? Bunu da dusun.
Soran+1 yılhaklısın..
- 1 yıl
İsteyencede yok diyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
+1 yılYani ben birkaç kez babamdan Gizli kredi kartıyla birşeyler almıştım ve çok pişmanım hep aklıma o an geliyor... yarın kırtasiyeye gideceğim kuzenim 200 tl alıcak ben 100 tl... babamdan baba para verebilir misin dedim o da Tamam kızım dedi 100 tl yeter mi dedi bende yetmez demeye utanmıştım Yeter bence dedim...
sonra ertesi gün babamın pantolonunu gördüm cebinden
bir 100 tl daha aldım ve sonra ben napıyorum ya ne zaman istedim de vermedi babam dedim ve parayı geri koydum 😌 bence böyle şeylere gerek yok evet
herkesin babası aynı değil ama benim babam ben istediğimde vermesine rağmen
az daha cebinden alıyordum şeytana uyuyordum.. ama son anda ne yaptığımın farkına vardım20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 6,9b cevap paylaştı. 60 YorumlaKendi vermiyor mu? İstesen hayır mı der? Eğer ki hayır derse günah değil bence.
23 Yorumla
Soran+1 yılyeterli olmuyor
- +1 yıl
Şöyle diyeyim eğer ki 100 liraya ihtiyacın varsa 100 lira istediğinde hayır diyorsa günah değildir bana göre. Ama istemiyorsun o da gönlünden koptuğu kadar sana harçlık veriyor 30-40 artık neyse böyle bir durumda izinsiz para alırsın günahı sevabı ayrı da karaktersizlik oluyor. Bana göre tabi. Genel kitle ne der bilemem.
- 1 yıl
Vallah ben ne zaman para istesem yok diyor çalışıncada yok diyor çalışmayıncada yok diyor
+1 yılBaban ögrenmicek mi saniyorsun? Adam cebinde ki parayi bilmez mi? Eksilince hissetmez mi? Hirsizlik günahtır. Babandan çalman neyi değiştirir? Babanin güvenini sarsmak iyi mi? Arkadaslarinla yariscan diye Onu hayal kirikligina ugraratmak yüreğini acitmicaj mi? Baldırı ciplak mi geziyorsun? Elbise için hirsizlik yapmaya düşünüyorsun? Kendinden utanmalisin. Yüz kizartici birsey. Madem güzel giyinmek istiyorsun o zaman oku meslek sahibi ol parani kazan. İstediğini al giy.
30 Yorumla
+1 yılhicbir gunahi yok kardesim senin yaptigin hirsizlikta sayilmiyor ayrica o paralar zaten sizin vicdaninida rahat tut ama babani zora sokma. bu konudada bilincli ol bencil olma.
61 Yorumla- +1 yıl
Nasil yani
Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı. küçükken 8 9 yaşlarında babamın cebinden para calıyodum 20 lira falan anlamıyodu hiç birgün gördü alırken bir dövdü beni o günden beri almıyorum izinsiz :dd
12 Yorumla
Soran+1 yılkötü olmuş :))
+1 yılNihat Hatipoğlu anlatmıştı. baba evini geçindirmek, karın doyurmak zorundadır. Eğer baba imkanı var ve ailesine yoksulluk yaşatıyorsa kadın kocasından izinsiz parasını alabilir. Bence sen de durum değerlendirmesi yap :/
10 YorumlaBabadan çalınca hırsızlık yapmış olmuyo musun. Bir söz var bilir misin " Ne adamlar gördüm üstünde kıyafet olmayan, ne kıyafetler gördüm içinde adam olmayan."
11 Yorumla
+1 yılYa benimki de 10 lira bile vermiyo çalışıyodum bi ara işten de aldı göndermiyo da hiç bi ihtiyacımı karşılayamıyorum hani özel ihtiyaçlarım oluyo bunları bile düşünmüyo isteyincede esip gürlüyo durumumuzda çok iyi ben alıyorum ama vicdan azabıda çekiyorum ama almadan da olmuyo yani çok çaresiz kaldım 😞
20 YorumlaValla ben bi kaç kere çaldım. Hatta kartını bile çaldım 1.000 tlye yakın harcama yapmışım anladı ve bana güveni kalmadı bi süre para da vermedi o arada cebinden aldım. Ama içimde bi rahatsızlık oluyor yani dert oluyor içime yapacak birşey yok o da para versin o zaman durumu çok çok çok iyi bana telefon bile almadı çalışıp kendim aldım yazın çalışıyorum ama kışın okul olduğu için mecbur kalıyorum
10 YorumlaBen 14 yaşındayım arkadaşım in aklına uydum 300 liraya onun bisikletini aldım ama param yoktu ben de bizim dükkanın kasasına bakıyorum o 300 lirayı dükkandan aldım çocuğa verdim babamda arkadaşım bedava verdi dedim babam da eğer dükkandan aldıysan hakkım haram olsun dedi bende bisikleti sattım parayı anneme verdim ve çok pişmanım sizce günah mı he bu arada maddi durumumuz çok iyi ama belli bı miktar da abimin borcunu ödüyoruz yani hem para var hem borç var sizce ne yapmalıyım
00 Yorumla
+1 yılya benim babam ablama bir ayda 3 4 bin TL harciyor bana aylik 100 TL bile vermiyor banada günah mı bende çok nadir de olsa arkadaşlarla disari cikcaksam aliyorum
10 YorumlaAşırı paraya sıkışırsam ve bende hiç para olmazsa en fazla 10 tl alırım sonrasında kendisine söylerim.
*Sen ne kadar aldıysan artık ^^ Kendine göre haklısındır ama peder vermiyorsa sana para ; çalman hak değildir o vakit bunu bil.10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 746 cevap paylaştı.
+1 yılIstesen vermez mi?
Tabi ki alacaksın, bu senin en doğal hakkın10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAç mı koyuyor açık mı..
baba ana ya da başkası çalmak günah..
hep arkadaş ortamı ezık hissediyormuşsun falan.
sen şimdi anneye falan atarda yapmış uzmuşsundur kadını..
sonuç olarak ortamını değiştir ve izinsiz alma10 Yorumla
+1 yılnedemek günah mı sahibinin haberi olmadan bahçesinden bir elma alman dahi 40 gün nazmazın kabul olmuyor , bunun adı hırsızlık yapma daha iyi.
00 YorumlaBen kucukken yapmistim boyle 8 9 yasindeyken gunah olmadigini bilmiordum tabiki ogrendigimde pisman oldum neden boyle bisey yaptim die o gunden sonra yapmiorum
06 Yorumla
Soran+1 yılbende hep yapacak değilim ki :((
Soran+1 yılpeki yapmam :((
Soran+1 yılhaklısın teşekkür ederim bir daha yapmam :((
tabikide günah. arkadaşların nasıl giyinyomuş? gidin annenle beraber lc waikikiye en basidinden yani. alın uygun fyatlı
01 Yorumla- +1 yıl
her şey göründüğü kadar kolay mı sanıyorsunuz ya herşeyi ne kadar basit sanıyorsunuz üstelik ailesi vermiyorsa ihtiyacını görmüyorsa yeterince ne beklersin ki buda bir ihtiyaç sonuçta ve yeterli değil demekki hala canım canım konusup durmayin ya
Yapma öyle..
Sonra alışkanlık olur nerde para görsen almaya kalkarsın..01 Yorumla
Soran+1 yılAllah korusun ya
- Para & Ekonomi konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılBazen hakikaten mecbur bırakıyorlar ama yine de günah işte :(
10 Yorumla
+1 yılSana kıyafet hediye edeyim ya yeterki üzülme
Gel00 YorumlaTabıkı günah. Sorulması hata baba olunca günah olmuyomuda😊 hırsızlık hırsızlıktır. Yapılmaması lazım
10 Yorumlabı ara söylersın ama bıraz man geçsın hmn soyleme :)
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılİğne calsan günah ulan bişey istedinde ver medilermi veya yapmadilarmi utanmaz. Bide arkadaşlarım gibi flan diyo kızım seni o bu ya da şu ilgilendirmiyor.
20 Yorumla
+1 yılGunahini sevabini vicdanin belirlesin. Ama hoş değil. Ayrica üzüldüm hâline. Neden böyle düşünuyorsun Peki? Ailenin durumu mu iyi değil yoksa baban sana karşı bir miktar eli sıkı mi?
00 Yorumlagünahını bilmem de çok basit bir hareket olduğu kesin
00 YorumlaParanin bereketini kacirirsin. Babani zor duruma dusurursun. Guzel giyinmek degil, guzel yakistirmak onemli. Onemli olan egitimine onem vermen.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbaba anlar ben diyeyim yani cebindeki parayı bilir ben annemden çaldım 200 küsür kadar. geri veremem ama harcayamıyorumda 5 aydır duruyor ne yapacağım bilmiyorum
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbirde giyeceğe versen bir kaç parça anca alınır yani en az 2000 çalmak lazım ki baştan sona bir şeyler değişsin bence hiç bulaşma 100-200 ile çok ufak değişiklik yapılır
Uygunsuz bir davranış para çalmak.
Babandan başka biri olsa bile.00 Yorumlababanın parası var ve sana vermıorsa calınır bı mahsuru yok
12 Yorumla
Soran+1 yılaz veriyor
yav ben 8 yasimdan 17 yasima kadar calistim simit sattim boyacilik yaptim hepsini aileme verdim ama bir kurus vermedi bana bende babamin cebinden hakkimi aliyorum yanlis mi bu?
00 YorumlaSenin ruhun ezik zaten olmasa başkalarına özenmezsin..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHem ayıp hem günah.
Bunu babana veya bir başkasına yapman önemli değil.00 Yorumla
+1 yılKamu Araştırması mı yapıyorsun..
-Günah Gizlican Günah00 Yorumla
+1 yıl5 kardeş seni çağırıyor :)
11 Yorumla
Soran+1 yılaman aman :))
+1 yılYapılmaması gereken birşey oldugunu biliyorum. Babandan istesen seni anlayışla karşılamazmı?
00 Yorumla
+1 yılYok helal baba devlet kuşunmu sesin tabikide haram :D
00 Yorumla
+1 yılGit çalış terbiyesiz MALAK beyinsizlik fakültesi mezunu
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılYapma böyle şeyler güvenini kaybedersin
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
Gizli Üye(30-35)+1 yılgunah oldgnu sende bılıyosun.. buradakı cvplarla kendınımı kandıracaksın!
00 Yorumla
+1 yılkötü bişey içinse evet
05 Yorumla
Soran+1 yılgiysi almak için?
- +1 yıl
kaç para git iki gün garsonluk yap çıkar parası neden çalıyorsun
Soran+1 yılizin vermez ki çalışmama
- +1 yıl
hırsızlık yaparken soruyonsanki çalışırkende sorma cumartesi pazar çalış para biriktir al
Soran+1 yılhaklısın :((
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. dogru degil ama haber verip alsan daha iyi olur.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılTabi ki hırsızlık RESMEN :(
00 Yorumla kaç para carptigina bagli :)
01 Yorumlaya banane banane olmasınnnn:((
00 Yorumla
+1 yılvicdan azabı duymuyorsan sıkıntı yok :)
02 Yorumla
Soran+1 yıliçim acıyor :((
- +1 yıl
adamın suçu ney, bu konuyu otur konuş derim o zaman
kimden çaldığının önemi yok
08 Yorumla
Soran+1 yılama sonra eminimi ki hakkını helal eder
Soran+1 yılazıcık veriyor yetmiyor ki
Soran+1 yılpeki öyle yaparım artık..
Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılYok Değil Allahım Ya Çocukmusunda Soruyorsun Bunu
00 Yorumla
+1 yılGunahi bilmemde terbiyesizlik.
10 Yorumlaevet
04 Yorumla
Soran+1 yılama sonra helal eder hakkını biliyorum
Soran+1 yılhep vermiyor ki :((
arkadaş ortamını değiştir
00 Yorumlayakışıyormu bu hareket sana
10 Yorumla
+1 yılBen aldim 3 lira sonra yerine koydum
00 Yorumla
+1 yılValla para çalmak zaten günah kimden çalarsan çal.
00 Yorumlaayıp
04 Yorumla
Soran+1 yılmecburen :((
Soran+1 yılaz veriyor :((
cok ayip
06 Yorumla
Soran+1 yıl:(((
Soran+1 yılarkadaşlarım kadar güzel giyinmek istedm hep ezik alıyorum yanlarında :((
Soran+1 yılçok haklısın bir daha yapmam :((
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünah değil diye biliyorum ama hoş değil yine de
00 YorumlaIstemek daha güzel
02 Yorumla
Soran+1 yılevet ama vermeyince ne olacak
Günah tabi
00 Yorumlababana sor xnmzmz
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri