Belki ne demek istediğimi anlamadınız , ezelde Allah'a ruhumuzu nefsimizi irademizi ve fizik vücudumuzu teslim edeceğimize yemin etmişiz Kuran'da böyle diyor herkes ölmeden önce ruhunu Allah'a ulaştırmayı dileyip bir mürşide yani bir şeyhe tâbi olmalı mürşit diğer anlamda öğretmen demek yani size Allah'ı İslami anlatacak Allah ile aranızı baglayacak bir evliyaya tabi olmanız farz kılınmış bunu şu an ki imamlar bilmiyor veya bilerekten söylemiyorlar Kur'an'ın gerçekleri unutturulmuş zaman geç olmadan Allah'a ruhunuzu ulaştırmayı dileyip hacet namazı kılıp mürşidinizi Allah'a sorun ve rüyanızda gördüğünüz kişiye gidin tabi olun siz şimdi benle dalga geçebilirsiniz ama bu gerçek mürşit farzdır yunus emrenin mürşidi tapduk emreydi, Osman Bey'in mürşidi şeyh edebali, fatih Sultan Mehmetin mürşidi Akşemsettin hz Muhammedin mürşidi cebraildi yani demem odur ki mürşit farz geçmişte de farzdi şimdide farz lütfen dediklerimi yapın yoksa zaman geç olacak muhtemel bu Ramazan ayında İstanbul depremi olacak 13 şiddetinde 7 dk sürecek ardından bayramdan sonra Yunanistan ile rusya Türkiye'yi vuracak lütfen zaman geç olmadan beni dinleyin

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Şah damarından daha yakın olan Allah'a mı ruhunu ulaştıracaksın? Zaten hep ruhumuzun yanında.
Kuran'da ayet ayet geçiyor ruhu Allah'a ulaştırmayi dilemeyen cehenneme gidecek
@ali112364 hangi ayet ya da sure o?
Annem Allah'a ulasmayı dilemişti abdullcabbar Moran diye bir mürşidi varmış
Vay be müneccim bey, madem öyle sizin mürşidi bulabildiniz mi, ayrıca bu hangi ayatte geçiyor
Buldum sende kıl sor gör
Ayettir de söyleseniz kuran _ı kerimi okuyan biri olarak bunu ilk defa duydum hangi sürede geçtiğini de yazsaydınız keşke
Şimdi şöyle Kur'an'ı bizim imamlar düzgün şekilde tefsir etmemiş yani söylesem bile senin bakacağın tefsirde farklı anlamda geçiyordur yani şeytan ve adamları 7 safha 4 TESLİMİ , mürşidin farz oldugunu unutturmaya çalışmışlar
Kalubelayı diyon sen etmez ermez olaydım 😁kabul etmesem bu dünyayı ve insan olmayı yaşamazdim dağa sormuş dağ kabul etmemiş biz cahiller hemen etmişsiz tamam insan olak diye la negera vardı başimiza iş aldık pu
Müslümanım ama mürşit ne demek bilmiyorum
Mürşit sen ile Allah'ın arasını yapacak kişi demek sen eğer tüm teslimlerini yaparsan bir gün Allah sanada mürşitlik vazifesini nasip eder
Peki hangi ayet?
Bulamadım bulursam söyleyecem ama farz yani biz şimdi öğretmenden ders almadan sadece kitaptan çalışarak sınavı geçebilirmiyiz? sanmıyorum, aynı sekilde bir mürşit olmadan da hidayete eremeyiz