Millet ne tesadüfüden bahsediyor? Tesadüflere asla inanmam bize ateistler, deistler diyorki " herşeyi kader diyip geçiyorsunuz " şimdi bende onlara diyorumki " sizde herşeyi tesadüf deyip geçiyorsunuz!!" insanın önüne bazen inansın diye birçok delil konur ama insanlar gözleri özleri için değil özleri kör oldukları bunu görmüyorlar ben birçok şeyle karşılaştım bunların hepsini tesadüf deyip geçemem örneğin kedilerin dindeki yerini izeldiğim gün bir tane kedi tutmuştum kedinin kulağına dua okumaya başladım (tepkisini merak etmiştim) kedi elimde öyle bir çırpınıyorduki ben duayı okumaya başladığım an birden durdu koluma uzanıp dua bitene kadar dinledi ve ne tesadüfe dua bitince elimden zıpalyıp kaçtı başka şeyler söyelmişitim kulağına alakasız şeyler ama o bir tek duada çok farklı bir yaklaşım yapmıştı şaşırmıştım ve birçok kandilde dua ettiğimde ne hikmetse en kısa süre içinde olması imkansız dediğim isteklerim kabul oldu ve benim eminim ki "Allah" var tesadüf değil!
Hatta bir tane yabancı İslama girmek için Allah'tan delil istemiş ve Kur'an-ı açtığında direk önüne bu ayet denk gelmiş "Biz size yeterince delil göndermedik mi?" Adam bunu gördüğünde orada emin olmuş tabi bununla değil sadece birçok şeye dayanarak hatta adam kendi anlatıyor videosu da var YouTube da
Evet tesadüf yani yıl olmuş kaç hala bu tarz şeylere inanan ya da anlam bulan insanlar var maalesef. Yani depremler fay hatlarındaki enerji birikmesi sonucu oluşuyor, bunu herhangi bir yazıya bağlamak gerçekten bilimden oldukça uzak bir konudur. Yani tabi ki isteyen bağlayabilir ama şimdi bu yüzden oldu demek bence anlamsız. Yani bunda bir anlam aramamalıyız çünkü zaten depremler dünyanın oluşumundan bu yana sürekli oluyor maalesef. O yüzden ben anlam aramıyorum.
Yapay zor ya tektonik genç olusumlu bir ülke bizimki depremler zaten hep oluyor tarih boyunca sadece bizim tarımsal arazi yerlerine bina dikmek yerine ya da uygun olmayan zeminlere şehir yapmak yerine doğru yerlere binalar gerekli denetimler ile düzgün biçimde yapılırsa yıkılmayan binaların sayısı artacak ve can kaybı bu kadar olmayacaktır. Basit yöntemler bunlar ama halk ve devletin bunu uygulaması lazım yoksa yine felaket olur
Ya ne alakası var dünyada o kadar pislik cirkeflik varken Allah'ın derdi bizimle mi Arakan'da öldürülen müslümanlar noldu. Afrika'da ölen insanlar varken açlıktan. Avrupa'daki eşcinseller kol kola gezerken biz mi günah keçisi olduk. İsrail Filistinlileri öldürürken Allah bizi mi siniyor
Televizyonda yetkililerin Ne dediklerini sakın unutma. Çünkü her söyledikleri bir imtihan. Hani bir atasözü vardır ya " yalancının bunu yatsıya kadar yanar"
İşte her söyledikleriyle imtihan olacaklar ve bir bir çıkıyor. Mazlumu kandırabilirsin ama Allah asla
En İyi Cevap