Kiralık ev buldum büyük ihtimalle yalnız yaşayacağım artık çünkü Annem evi beğenmeyecek sanki
yalnız yaşamanın ne artısı eksisi olur?
Kiralık ev buldum büyük ihtimalle yalnız yaşayacağım artık çünkü Annem evi beğenmeyecek sanki
yalnız yaşamanın ne artısı eksisi olur?
Yalnızlık insanın çevresiyle ilgili algısını derinden etkiler. Yalnız olduğumuzda çevremizdeki tehditlere karşı daha duyarlı, reddedilme konusunda daha hassas oluruz ve etkileşime girdiğimiz insanları daha fazla yargılarız. Karşımızdaki insanlar da durumu fark eder ve bizden uzaklaşmaya çalışırlar. İşte o zaman döngülerin en kısırına hapsoluruz. İnsanların uzaklaştığını fark etmek kalbimizi kırar ve yalnızlığı daha çok tercih etmemize yol açar. Yalnızlık derinleştikçe, reddedilme korkumuz yükselir ve çevresel tehditleri abartma eğilimimiz artar.
Yalnız olmanın fizyolojik etkileri de vardır. Kendisini “yalnız” olarak tanımlayan insanların bağışıklık sistemi hücrelerindeki gen ekspresyonu, kendilerini yalnız olarak tanımlamayan insanlarınkine oranla inflamasyona (İltihap, tahriş vb. enfeksiyona karşı vücudun tepkisi anlamına gelir.) daha yatkındır.
Beslenme: Bu son derece kişisel bir seçim gibi görünse de araştırmalar, yalnız yemek yemenin sağlıksız seçimler yapma olasılığını artırdığını göstermiştir. Yaşam stili olarak zamanının çoğunu evde yalnız oturarak geçiren insanların, sosyal bir yaşam stilini benimsemiş olanlara oranla obeziteye yakalanma riskleri yükselmektedir.
Cevap
17Cevap
Artisi rahatsin kendi kurallarinla yasarsin
Eksisi ise istemedigin kadar yanlizlik ve hastalansan yanında biri olmayacak çok kötü durumlarda yanlızsın
😂o zaman yanlız değilsin
Vaybe ne güzel yorum
Hiç kimseye hesap vermiyorsun artısı, herşeyle tek başına mücadele ediyosun eksisi
Yalnızlık zor ekonomik olarak zorlayabilir. Ama özgür ve istediğin gibi yaşayabilmek güzel.
Avantajları istediğin gibi takılabilirsin, dezavantajları başına bişey geldiğinde kimseye haber veremezsin örneğin bayılma gibi
Spor yaparken sırtım kasıldı birisinin krem sürmesi lazım..
Yalnız yaşadığım için o kremi süremiyor ve ağrısını çekiyorum.
Evet aptalca bir dert.
Ben de aptal olduğum için böyle mal mal sorunlarım var.
rahatlığı çok. yemek ütü çamaşır bulaşık temizlik var :D bunları yapmak sorun değilse gayet rahat
Artısı = kafana göre takılabiliyorsun, bu kadar
Eksisi = belli bir zamandan sonra yalnızlık bunaltıyor
kafan saat gibi olur karışan eden yok mis gibi. tek kötü yanı hasta olursan bakan olmaz
+karışan eden olmaz kendi yağında kavrulursun.
-yanlızlık hissi, belki korku , masraflar
Artısı huzurlu olursun, eksisi duvarlar üzerine üzerine gelir
Artısı özgürsün eksisi sorumluluk artar. Evi tek başına temizleme, yemek yapma vs. Taciz edilebilirsin.
maddi yönden sıkıntı çekmezsen sorun olmaz gibi ama yaşadığın konuma ve komşuna da bağlı
yani en fazla canın sıkılır ama genel anlamda çok artısı olur
kafanı dinlersin evde istediğin her şeyi giyersin istediğin kişiyi eve çağır arkadaş olarak istediğin kadar dağınık ol
daha bir sürü varr :D
:D
Kafam insan saçmalıklarıyla daha az dolu
evi nasıl bırakırsan öyle buluyorsun
En güzeli yalnız yaşamak
Heryer senin keyif çatabiliyon istediğin kadar
Güvensizlik benve
Ya maddi gücün varsa yalnızlık gğzel
Hangi şehirde
Oo evde parti yapamazsan kötğ
Eve rahat erkek atabilirsin
Evet öyle