- Sofiya
- Yasmina
- Alina
Yorumlar kabul edilir🙏🏻
Sofiya
Yasmina
Alina
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yorumlar kabul edilir🙏🏻
Yasmina bence. Alina Rusların kullandığı bir Rus ismi. Keza Sofiya da yabanci. Ama jasmina derekn Türkçe yasemin çiçeği (özel ad olarak da fazlaca kullanılır) isminin biliyorsunuz ki İngilizcesi olan Jasmine in tam da dediğiniz forma uygun olan tek şekil gibi duruyor.
Mesela Türkçe de Emine ismi var bildiğiniz gibi. Arap toplumun da da var;ancak onlarda Emina şeklinde bu isim. Her dil dışardan aldığı ismi kendi sesletimine uygun hale getirmek için ön ek, son ek veya başka bir şey ama kendilerini yansıtan başka bir şey ile o kelimeyi değiştirir orijinalinden. Emina örneğindeki gibi. burada da sanki Yasmin ismine aynı şey olmuş gibi kulağıma sesletimi öyle geliyor. Tabii kelime nasıl Yasmina oldu evrilisini vs etimolojik olarak bilmiyorum araştırmak gerek lakin telafuz bana Emina örneği gibi geldi.
Ayşe en güzel isimlerden biri bence. Ki isimlerin de yabancı bir isim olmaması gerekir. Sofiya zaten hristiyan ismi. Yasmina da öyle. Yasemin diyebilirsin. Alina da yabancı bir isim. Müslüman olacaksa bir müslüman adı alması daha uygun olur ¿
Alina hem isim çok güzel hem de anlamı çok güzel
Adın sana Rusça gelmiyor mu?
Nasıl? Anlamadım
Türkçemi bağışlayın. Bunun Rus ismi olduğunu düşünmüyor musunuz?
Hiç problem değil. Yok düşünmüyorum bana çok güzel bir isim olarak geliyor. Anlamı da çok güzel🌸
Cevap
4Cevap
Hangi ismi seviyorsa o uygundur
Yabancı ve sonradan Müslüman olmuş demektir. Niye hala yabancı isim?
Daha güzel bulunabilir
ne gibi mesela
Sofiya daha mantıklı :)
ilk seçenek daha hoş geliyor
Yasmin ya da yasemin en güzeli bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?