Allah katında esrar günahsa esrarı Allah yaratmışsa Esrar nasıl günah olabilir.
Cevabın nedir?
+1 yılHeralde din konusunda icabet edecek en son kişiyim/kişilerdenim. Şöyle bir şey var ki her şey belli bir amaç uğruna yaşama dahil edilmiş. Eğer ki bir şey yaratılmış ise onumda bir amacı vardır. Ne gibi mesela? Sen bu dünyaya sınav için yollandıysan senin bilinçsizce hareket etmene neden olacak tüm zevk verici bağımlılık yapan şeyler haram olmasa da mekruhtur. Günah neden değildir dersen ki dönemin peygamberleri zamanında köşe başına tünemiş torbacılar yoktu heralde. Fakt bu yinede gunah değil diyemeyiz. Vücuduna zararlı olan her şey yinede doğru değildir. Mekruh olmasıda yinede din için uygun olmadığını da gösteriyor kısaca.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılne bicim soru bunlar ya.. esrarı şu an tıpta kullanıyorlar Allah sifa icin yaratmıstır bazı seyleri ama sen onu kafan guzel olsun diye icipte oranı buranı dagıtırsan bu haramdır.. ickide o yüzden haramdır
12 Yorumla
Soran+1 yılhaklsn dostm ama soru sordm ıcmıyorum
- +1 yıl
anladım kardesm
"Sarhoşluk veren uyuşturucuların tümü haramdır. Ancak esrar, afyon gibileri daha şiddetli haramdır. Zira bunlar içeni sadece sarhoş etmekle kalmıyor, aklî yeteneklerini zedeliyor, ruhî dengesini bozuyor, normal insanlıktan çıkarıp müzmin ve felçli hasta haline sokuyor.
81 Yorumla
Düşüncen çok saçma. Allah yarattı diye içmek zorundamısın? Allah önüne sunuyor ya içersin ya içmessin diye seni sınıyor.
104 Yorumla
Soran+1 yılnıye var o zaman arkadasım nıe yaratmıs ınsana beyın vermıs ınsanoglunun bunu bulabıleceqnı dusunmemıs mı dırek suca itmiş o zaman ınsanı?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
46Cevap
+1 yılarkadaşlar bu soru emin olun alimlere hocalara da dert olmuştur eski dönemde bazı alimler padişahlar da kullanıyor die biliyorum yanlız çok az miktarda kontrollü tüketildiğinde 2 aynı seviye insanda biri kullanıyor diğeri kullanmıyor kullanan insanda zihinsel olarak bir tık önde olabilir aşırı tüketimde ise zeka geriliği şizofren vb rahatsızlıklar olabilir herşeyin fazlası zarardır yani bunu kafa yapmak dağılmak için sürekli kullanıyorsan günah olduğumu düşünüyorum.
20 Yorumla
+1 yılsigara=mekruh günah değil ama yapılmaması gereken ki bana göre sigara da vucuda zarar veriyor bir insanın bilerek vucuduna zarar vermesi günah.
alkol=günah haram zaten tartışılmaz :D
esrar=bence bu da alkol gibi sayılabilir şuurunu elinden alıyor sana zarar veriyor çevrendekilere zarar veriyor aşırı dozda öldürüyor bir insanın kendi canını alması zaten günah yani uzak durulması gerekir diye düşünüyorum05 Yorumla- +1 yıl
bakın esrar alkol bonz hepsi öldürür ama sigara alkol yasal olduğu için elde etmesi kolay bundan dolayı bu 2 madde den ölen insan sayısı daha çok fakat sigara alkol sizi direkt öldürmez esrarda öldürmez keyif için içilen doğada yetişen güzel bir şey kabul ediyorum sigaranın tehlikeli hali ama esrar piyasadan kalktı artık esrar yerine bonzai veriyorlar bonzai sentetik bir uyuşturucu ve üstüne fare zehri sıkılıyor bu fare zehride insanı felç ediyor görmede bozukluk gibi şeyler yaratıyor bundan kaynaklı bonzai daha da tehlikeli yanni bunu cogumuz biliyoruz esrar bulması zor ve bağımlılık yapıyor dediğim gibi sigaranın tehlikeli hali ama en güzeli hiç birini içmemek insan sağlıyla aşırı oynuyor
ottur günahı yoktur diyorlar bunu diyende bence beyin yok merak edyorum uyuşturucu kullanmaktaki amaç nedir? sigara alkol kuallananlar var derdiniz ne sizin birileri bunları kullanırsanız gelecekmi vaad ediyor
bağımlılık diye birşey yoktur zehire köle olmuş aptal varlıklar vardır...00 Yorumla
+1 yılNeyin kafasini yasiyorsun sen? Kazik kadar oldun sordun soruya bak o kafa saglam olsaydi sorarmiydin ay salak kafali...
51 Yorumla
+1 yılEsrar başımı döndürüyor. İçemiyorum :(
i2.cdn.turner.com/.../...smoking-pot-story-top.jpg30 Yorumla- Diğer konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılsctigin bokuda Allah yaratti onuda yemeyi dene o zaman :)))
61 Yorumla
Soran+1 yılcok salaksn buraya salak olduqnu kanıtlamaya gelmıssn.)
- Diğer konusunda 966 cevap paylaştı.
+1 yılEsrarın ne olduğunu biliyor musun? Kenevirin kavurulup yenildiginden falan haberin var mi? Eroin mesela nasıl ortaya çıktığına ismini neyden aldığına falan bir bak bir araştır
26 Yorumla
Soran+1 yılbak hepsınden haberm var sadece soru sordum fıkrını yaz baska bısy ıstemıyorm devlet meseslesı ooldu.
- +1 yıl
E fikrim bu zaten. Sorduğun soru saçma insanoğlu meyvelerden içki yapıyor o zaman meyveler olmasa miydi bu bizimle alakalı biz üretiyoruz biz kötü amaçlı kullanıyoruz. Kötü birşey diye tabir ederken genel konuşuyorum ben kullanırım çünkü. Dediğim gibi bizimle alakalı.
Soran+1 yıltamam haklsn bsy demıyorm ama sadece bır soru yanlıs ya da doqru bır soru sorana deqıl soruya cozum bulunmalıyken farklı yorumlar gelıyor bazı arkdaslardan. sankı ben ıcıyorm gıbı konusyr bazı gerı zekalılar
- +1 yıl
Bu sitede mantıklı insan arama sen. Soruda içtiğini belirtecek hiçbirşey yok aslında ama şimdi onlar akıllarınca ders vercek ya sana. Engelle gitsin.
Soran+1 yılcok haklısın bır gercek var mantık sende var saol yorumlarn ıcın :)
Kardeşim , esrarın içinde thc (tetra hidro kannabihol) var bu madde kana karıştığı an sinirleri gevşetir ve keyif&mutluluk verir bundan sebep Kuran'ı Kerim'de belirtildiği (Maide, 5/90) ayetine bakabilirsin. Tüm keyif verici maddelerin kullanımı yasaktır. Şahsen ben kullanıyorum ama yapacak birşey yok herkes hesabını kendi verecek.
Only god can judge me ( :30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKafayı sulandıran beyne vücuda zarar veren herşey haramdır. Esrarı yaratmışsa insan içsin diye yaratmadı.. irade verdi dünya sonuçta imtehan yeri her kul sonuçta bir imtehan verir öyle ya da böyle. . Testing edilirsin uyarsan geçersin uymazsan arkadan nal toplarsın.
00 YorumlaAlkol , zina , faiz , kul hakkı yemek, haramlar arasında ama devlet izin veriyor. Esrar hiçbir ayette haram olarak geçmez ve sadece mekruh sınıfında olabilir oda duruma göre değişiyor 🤔
10 YorumlaYa günah tabi şimdi bunları takan çok fazla insan yok sadece lafta günah diyorlar
öylede zatrn ama bir düşününce 10 liralık şey yüzünden zarar görmekte komik değil mi?00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkafan güzelmiş kardeş esrarmı bonzaimi çektin? ALLAH haramıda helalide yaratmış sana irade seçme hakkı vermiş. daha fazla yazıpta parmaklarımı yormak istemiyorum cıkss..
11 Yorumla
Soran+1 yılguzel kardesım bısey ıcmedım ıcseydım burada soru sormazdım kafamı yasardım :) aynen allah haramıda helalıde vermıs sana ama haram dedıqınıde o yaratmıs :)
+1 yılkenevir baska sekillerde kullanılabilir ilac sanayi ve gıda sanayi kollarında kullanımı ise cok fazladır.
kafa yapan her madde yasaklıdır direk kullanımı ve gunah sayılır.01 Yorumla
Soran+1 yılHaklsın senı tebrık edıyorum bana deqlde soruya yorum yaptn ama bıton eşşek var pıyasada soruya deqılde bana takıldılar.
Gizli Üye(36-45)+1 yılallahın yaratmıs oldugu vucuda her hangi bir zarar verdigin zaman gunah sayılır... mesela esrar vucuda ve insana zarar verdigi için gunah sayılır
23 Yorumla
Soran+1 yılhaklsın dostum senıde tebrık edıyorum soruya yorum yaptın bana yorum yapmadın :)
Cevap sahibi+1 yılsen soru sormussun ben yorum yaptım :)
Soran+1 yılsen adamın dibisin dibi :)
+1 yılKendine zarar vermek gunah iste global dusunun biraz
00 YorumlaSevap hocam bol bol iç, hatta 4lü olanı en büyük sevaplardan biri, 5 6 tane içersen garanti cennetliksin
00 Yorumla
+1 yılBen ictim ama kafa yapıcı bir ozelligi yok istesem parasiz cok var ama bir ise yaradığı yok. s ayrica sigara bile icmeyen başka birseyde icmiyirum bana bagimlilik yapmiyo. bunlar
06 Yorumla- +1 yıl
senin kafan harbiden güzel
- +1 yıl
güz<eline denk gelmemişsin
- +1 yıl
He ya hee size dotumle guldumm :)))
- +1 yıl
buna sigara diye kekik vermişler jdahsdsa
Esseq zkmek isdemiyom :(
15 Yorumla
Soran+1 yılessk senı zıksn :)
Soran+1 yılbı gıt essqının yanına abaza arkadas
- +1 yıl
Allak sana akil fikir versin. en iyi cevaba bak -_-
allah domuzuda yaratti, ama etini yemek haram. haram olan seye neden diye soramazsin haram haramdir.
00 YorumlaOttur b0ktur günahı yoktur :D tabi bu bir tabir sadece :D
00 YorumlaBirileri sana şimdi ottur günahı yoktur der. Hep öyle kandırırlar gençleri. Kafa yapan herşey haramdır. Harama helal demek maazallah dinden çıkarır.
00 Yorumla
+1 yılvücuduna zarar veren şeyler günahtır o beden sende emanettir iyi bakmalısın
00 Yorumla
+1 yılToprakta yetişen herşey helaldir, yaşasın toprak ana !
00 Yorumla- Diğer konusunda 24,9b cevap paylaştı.
+1 yılGünah evet ama onu icmezsem daha büyük günahlar işlerim.
20 Yorumla
+1 yılToprak mahsulü olan hiç bir şey günah değildir. Esrar da sigara gibi mekruhtur.
00 YorumlaZaten bir mantık yürütmüşsün neden sordun onu anlamadım... Günah desek ne değişecek?
00 Yorumla
+1 yılSarmayı bilmeyen ellerde ziyan olan tohumun zerresi bile günahtır. İsraf etmeyin.
00 Yorumla@dark_choco lavuk beni engelledi yazamadım oradan ya
02 Yorumla- +1 yıl
Sorundan niye yazmadin?
Ottur Günahı Yoktur AYannnnnnn
kardeşşş Sarbı Üçlüde İçekkk :D :D :D00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOttur günahı yoktur :D bir torbaci abimizin sözü :D
00 Yorumla
+1 yılOffff aynştayn yaaa. Harcanıyor bu..
01 Yorumla
Soran+1 yılhe ya canm harcanıyorum ben burada harcasana benı :)
+1 yılVe düz mantık hayat kurtardı.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:):))
Diğer konusunda 325 cevap paylaştı. dostum içmeden önce sorsaydın keşke bu soruyu :D
14 Yorumla
Soran+1 yılkardesım ınankı agzıma bıle surmedım ben sosyal bır alkolıqım :::)
- +1 yıl
:)))) alkol iyidir ya kuruyu boşver sulu takıl. O da günah diğeri de günah kafa yapıyorsa alayı günah günah olan o kadar yaratılmış şey varken esrara niye takıldın. hatta sana daha farklı bişey diyim bak sigara da bazı alimlere göre mekruh yani günah ya da değil tam bir kesinlik yok diğer tarafta günah denme ihtimali bile var ki mantıklı da günah olması ciğerin a. q yuyo sonuçta o zaman napcaz biz :D
Soran+1 yılkardesım cok haklısın kolada gunah o zaman kafeın var ıcınde anlatmk ıstedqm bu dql benim sadece soru sordum ama mıllet soruya deqıl bana takıldı :D cok sacma olan bu ıste suanda sankı ıcıyormusum gıbı dusunyor mıllet :) tayypın ergenekon davasında sucsuz yere ıcerı attıqı askerlerın halıne benzıor benm halm :D
sonucta oda bir yaprak :)
10 Yorumla
+1 yıl@myhero olsaydı esrar allahı yarattı derdi
09 Yorumla
Soran+1 yılerrorrr
- +1 yıl
kızı sevmicekler şimdi sdkjf
çok kötüyüm - +1 yıl
okudum sdjhgf sayın soran, kız aşağıda demiş bak. "Allah önüne sunuyor ya içersin ya içmessin" karar senin
Soran+1 yılulan dedımkı vakıt gecsın sorayım oylesıne sankı dersnkı esrarı ben ıcat ettım klavyeme cay dokuleydıde sormasaydım
- +1 yıl
çaya devam
çay iyidir ya
Soran+1 yılhayır esrarla alakam yok alkol guzel yanı barmenım ben ama mıllet osurmak gunahmıdır dese bıton adam gunah ya da gunah deqldr dıe yorum atar bıde suraya bak mıllet prof olmus habermz yok
Diğer konusunda 352 cevap paylaştı. hiç böyle salak bir soru görmedimki
10 YorumlaTabıkıde gunah sormamalıydın:)
03 Yorumla
Soran+1 yıl:) maksat ortalık karışsın :)
Soran+1 yılAynen:)))))))))
Asiti de Allah yarattı. Asit içer misin?
03 Yorumla- +1 yıl
eşeği de Allah yarattı. Hatta eşeğin *** bile. Acaba yer mi? Belki emer :(
- +1 yıl
eşeğin sikini belki yemez. ona şefkatle yaklaşır. okşar filan. öper koklar. Sonuçta Allah yarattı. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek bizim fıtratımızda var.
+1 yılottur boktur günahı yoktur:)
00 Yorumla
+1 yılSenin o kafatasina
S... k.. m00 Yorumla- Diğer konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılinsana zararlı herşey günah
00 Yorumla bitkiden günah olmaz devam :D
01 Yorumla- +1 yıl
kovala gelsin
İnsana zarar veren herşey günah hacıali.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkese günah sana sevap devam et
01 Yorumla
Soran+1 yılyaw arkadasım soru sordm ıcmıyorm salak olmayın
Belli ki içtikten sonra sormussun soruyu:)
00 YorumlaOt sonuçta :d kovala gelsin
00 Yorumla
+1 yılOt'tur günahı yoktur.
00 Yorumla
+1 yıldevam kuru kuru kubara
00 YorumlaMüsaadenle mantığını s..
00 YorumlaOttur Günahı Yoktur.. :))
00 YorumlaYok sigara günahken esrar sevap :)
00 Yorumlaotur iç devam
35 Yorumla
Soran+1 yılanlama kıtlıqı var sende ıcıyorumd demıyorm
Soran+1 yıll*n delı kız ben ortaya atıyorum soran olarak ıcmek yokk
Gizli Üye(36-45)+1 yıldeğil la değil ottur günahi yoktur
00 Yorumla
+1 yılBu ne bicim soru -.-
15 Yorumla
Soran+1 yılo bıcım.)
- +1 yıl
Fazla cekmişsin
Soran+1 yılişte sendekı anlayış bu kadar bu soruyu sordum diye içiyorum oldu
- +1 yıl
Soruyu tekrar oku iciyrsn demedim allah yaratmisda niye gunh demissin sen allahi srgulyck kapastede degilsin o yzden fzla cmissin
Soran+1 yılben Allahı kendı ıcımde sorgulayablrm onla benim aramda olan bsy bu kapasıte meselesı deqldr.
Ottur gunahi yoktur vyr dumana gel imana
00 Yorumla
+1 yılTras
00 YorumlaOtdur günahı yoktur
00 YorumlaHayır sevap
01 Yorumla
Soran+1 yıl:)))
Gizli Üye(30-35)+1 yılbugg da kaldım çak bir bonzai kendimize gelelim
00 Yorumla
+1 yılyok knk sevap
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Devamını Gör(50)