Ahmed bin Hanbel Müsned 17427, Albânî Silsiletu’l-Ehadisi’s-Sahiha 1/492
Muska takan var mı?
Ahmed bin Hanbel Müsned 17427, Albânî Silsiletu’l-Ehadisi’s-Sahiha 1/492
Ciddî ciddî soruyorum. yenı doğmuş bebeklere nazar boncuğu gıbı ufak muskalar takıldıgını gördüm. Ve üç harflılerın musallat olduğu bır adamından muska taktıgını gördüm. ve nazar ıcın muska takanları daha çok gordum. sımdı muska takmamakla ılgılı ağır yorumlarını okudum (bu arada muska dıyorum ama cevsenle arasındaki farkı bılmıyorum) sımdı bunca Insan takarken eğer takılmadıgı veya takılmıyacagı gerçeği varsa neden kimse söylemedi ayrıca ılk kezde senden duyuyorum. yanı muska takmanın sakıncası nedır kı?
abi herkes hakkı gizliyor bu cinci hocaların cogu iblise hizmet ettigi icin hiç söylerler mi gercegi? yok asık olmusta cin musallat olmus yok ustune basmıssın gibi yalanlar tuhaf degil mi? benim peygamberiimizin sözünü sunmam mı tuhaf? sen faiz ye faizden şeytan musallat olsun sonra muska tak olcak is mi?
Faiz yiyenler ancak şeytanın dokunup carptıgı kimsenin kalktıgı gibi kalkarlar bakara 275 .
O muskacı cinci hocalarda enam 128 ayetin muhatabıdır :
O gün hepsini toplar da ey cin topluluğu, insanların birçoğunu baştan mı çıkardınız der. İnsanlardan, onlara dost olanlar, Rabbimiz derler, biz, birbirimizden faydalandık ve bize takdîr ettiğin vakte de eriştik işte. Tanrı, ateştir yurdunuz der, orada Allah'ın dilediği hariç, ebedî olarak kalırsınız. Şüphe yok ki Rabbin hüküm ve hikmet sahibidir, her şeyi bilir. enam 128
Kısaca bu muska yazan hocalar mılletı kandırıyor dıyorsun
sana bir video atacagım izle abi.. bize inanmıyosn bari canlı gördügüne inan
https://www.youtube.com/watch?v=PEGuFnvKKzI
Sonuna kadr izle ya da 4. dakikadan snra izle
Gece gece yanında kı videoları görüp kapattım neydi onlar ole sustum ben:)
haha :D:D yarın mutlaka izle oyleyse :)
Nazar boncuğu türklerin geleneklerinden nazarı engellıcegını düşünmüyorum elbette
Hayır takmıyorum eskiden küçükken takardım ancak bir çoğunun içinin boş olduğunu ya da karalmadan ibaret olduğunu gördüm. Beni cinlerden koruması için almıştım ve içini merak edip baktığım gördüğüm boşluk beni hayal kırıklığına uğrattı. Yani onca zaman boyunca bomboş bir sayfanın beni koruduğuna inanmıştım. O günden beride takmıyorum. Ettiğim dualar bana yetiyor.
işte bak birine zar zor actırdım icinden cıkan küfre bak :
https://i.hizliresim.com/B9GY1G.jpg
:) rica ederim kardesm
Ben takmiyorum o dua falan ya da nazarin koruyacagini inanmiyorum belki muska sayesinde kendini daha rahat ve emniyette hissedebilirsin ama Allahtan istemelisin yardimci ve Allaha siginmalisin hic bireye asiri tapmicaksin dinle ilgisi varsa bile
evet kardesim dogru söyledin.. sadece Allah'a tevekkül edeceksin dinen yeri zaten budur
Hamd olsun ogrendik muskanin tehlikesini..
En iyi korunma araci dildir. Sabah aksam dil île zikir.
Vesselam
aynen öyle..
Cevap
16Cevap
küçükken takıyordum baktım çok küfür ediyorum. günah olmasın die çıkardık , sonra beni allah korur ondan medet neden umuyorum ki dedim
muska taakmak şirktir aynen cok dogru dusunmussun
Ben hiç takmdim ama kucuk kardesim 4 yasindan berii takıyor du... onunla uğraşıyordu diye ama en az 8 yıldır daha takmıyor çok şükür gitti ondan o kötü şeyler..
kardeşim eğer musallat durumu yasıyorsa ve kücükse kardeşin anne babanın bir günahından kınamasından haksız mirastan olabilir.. ama yetiskin olduktan sonra musallat yasıyorsa nedeni günahlardır. tevbeyle kurtulunur haberin olsun
Artık yok.. evet önceden annemdeymiş o şeyler doğumdan sonra kardeşime geçmişler ama kardeşimin her gördüğü rüyayı annemde görür öyle uyanirlardı zamanından şimdi ikiside rahat..
anne lanetliymis cocugada anne karnında girmisler.. simdi rahat diyosunda bence kesin annen bir koc felan adadı ve yerine getirmedi diye oldu veya kendi anne babasından beddua yedigi icin bak asla musallat kalkmaz sadece durmuşlardır bir müddet. annene bunları sorar mısın?
Hiç biri...
annen yanında mı suanda? eğer yanındaysa su duayı yaptırsana ne hissedecek. Allah'ım anne ve baba tarafından edilen bedduadan dolayı gelen şeytandan sana sıgınıyorum.
Allah'ım anne ve baba tarafından adak adanıpta yerine getirilmediğinden dolayı gelen şeytandan sana sıgınıyorum.
Her birini 5-7 sefer okusun hangisinde darlanacak?
Yok ama babasıyla hiç bir sorunu yoktu babası gözlerinin içine bakardı birsey istee lerde yapsam diye ama Adak meselesini bilemem tabi bunu annemde bilemez sonucda
dedigim duayı annene yaptır belli olur
Olur soyletirim..
eğer duayı yaparken darlanma okurken şaşırma vs gibi tuhaf haller olursa bana söylersin kardeşim..
Yaaa korkutma benii..
ne var korkucak? şeytandan mı korkuyorsunuz?
Gece gece bunları konuşmak korkutuyor benii
korkmıcaksın.. şeytandan Allah'tan korkar gibi korkmak haramdır. hic bişey yapamazlar. sen yarın annene dedigim duayı yaptır ve bana haber et
Bilip bilmeden konuşma. İftira atıyorsun şu an Bediüzzaman Said Nursî'ye ! Ayrıca Bediüzzaman Şii değil Sünnidir kardeş. Cevşen takılabilir insanı tüm kötülüklerden biiznillah muhafaza eder. Çok büyük günaha girdin git tevbe et hemen. Burada bu konularda yetersiz birçok arkadaşımız var tazecik beyinleri bulandırma !! Meal yazıp duruyorsun o işler o kadar basit mi cahil nice Alimler değil 20-30 sene bir ömür vermişler İslam ilmine. Hadi selametle..
:D:D:D:D Kardeş cevşen şii kaynaklarda vardır kutubi sittede yoktur diyorum saidi nursi şiidir demedim ama bunu sii kaynaktan almıstır eğer bu iftiraysa hadi delille kanıtla bana?
ayrıca yaptıgı ebced hesabıda bidattır peygamberimiz yasaklamıstır.
Ona geleceğim kardeş sen Şii kaynaktan aldı dedin göster bakalım delilini? Bekliyorum
benim en büyük delilim kutubi sittede yani 6 hadis kitabında yoktur diyorum sunni kaynakta sen var diyorsan hani delilin? al bak burada yazıyor.
www.islam-tr.com/.../
Bak lafı çevirme Şii kaynaktan aldı dedin bana basmakalıp şey koyma birebir delil istiyorum senden.
Şii kaynaklarında Musâ el-Kâzım - Ca’fer es-Sâdık - Muhammed el-Bâkır - Zeynelâbidîn - Huseyin ve Ali tarîkıyle Peygamber’e isnâd edilir.. verrdigim linke bk kaynakları orada
Hala aynı yerdesin kardeş bana Bediüzzaman Said Nursi nin alıntı yaptığını ispat et. Daha ne kadar açık olabilirim? Bir laf attın ortaya ispatla mükellefsin. Bana bu cevap üzerine tekrar aynı linki atma veya oraya yönlendirme
Cevşen, sürekli okunduğunda, okuyana birtakım maddî-manevî faydaları vardır ki, birçok ehl-i keşif ve islâm âlimi buna işaret etmişlerdir. Bunlardan birisi olarak Said Nursi , el-Cevşenü’l-Kebîr’i okuma neticesinde gördüğü faydalardan şöyle bahseder: "Münâfık düşmanlarımın maddî ve manevî zehirlerine karşı gerçi Cevşen ve Evrâd-ı Kudsiye-i Şâh-ı Nakşibend beni ölüm tehlikesinden, belki yirmi defa kudsiyetleriyle kurtardılar..."
[Risale-i Nur Külliyatı, II,1738 (Emirdağ Lâhikası I)]
👏👏👏👏👏👏 eline sağlık kardeşim. Kuran mealini 1 kez okuyan kendini islam alimi sanar oldu artık.
Burada Cevşen veya muska taşımaktan bahsedilmiyor bu bir. İkincisi Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri namaz ibadeti ve tesbihatlar dışında kalan zamanını Cevşen okuyarak virdlerle meşgul olarak geçirmiştir. Ben hem Kitaplarını okudum hem de onun talebelerinden 3 mübarek zatla tanışma
Şerefine eriştim
Ispat edemedin yine
Teşekkür ederim kardeşim @Kartalice91
Dua etmeye aciz adamın yapacagı iştir zaten muska takmak
Ben takıyorum kazadan beladan korusun inanc meselesi
şirke girdin cıkar ve tevbe et..
En son 10 yaşında falandi herhal. Korku içindi sanırsam..
şu an var mı hala?
Yok nezaman cikardigimi bile hatırlamıyorum :/
tamam neden sordun dersen son derece sakıncalıdır muska takmak şirktir kısaca.. insaAllah bir daha takmazsınız
Gördüm cevaplardan.. Ilk defa duydum bunu -__- nedenini açıklar mısın? Oysa muska sadece dualar ayetler yazılarak insanı koruma amaçlı takılan zararsiz bir inanctir.
kardeşim yukarıda delili sundum bak islam tevhid dinidir kesinlikle herhangi bişeyden medet ummak şirktir.. peygamberimiz hadisinde uyarmıs smdi diceksin ki bu kadar hoca sahtekar mı? vallahi geneli iblisle calısıyor vallahi diyorum bak.. gecen birisi actı icinden sadece karalamalar cıktı. muska şirktir Allah kuranı bize takalım diye indirmedi birazcık akledelim
al bak gecen birine actırdım cıkan seye bak :
Allahın lafzi geçen birşeyleri yanında bulundurmak, ona siginmak ne kadar kötü olabilir ki :/
Allah söyle buyuruyor bak bu korunma ayetidir : De ki sıgınırım alemlerin rabbine.. nas1.
De diyor söyle bana sıgın diyor ayetime sıgın demiyor. sen kurana mı sıgınırsın Allah'a mı? kardeşim peygamberimiz acıkça şirktir diyor sana resimde atıyorm ama hala Allah'ı anmak yrine muskalara sıgınmayı hedefliyorsan ne diyebilirim ki?
Hepsine itimat edilmemeli tabi de.. Ama hakiki olanı takmakta bir sakinca olmasa gerek.
Anladım. Tamam.
eskiden takıyordum bulursam tekrar takmaya başlarım
muska diye taktıgınız şeyler :
nazardan ancak '' Allah'ım nazardan ve hasetten gelen kötü enerjilerden sana sıgınıyorum vucudumu arındır ya kuddüs.. diyerek arınırsın sana dua yapmana engel olan muskalar degil mi? ihtiyac bile duymuyorsun..
şik mik diyip millete link atmışın
yok hüseyin 145 dedi , yok ahmet 560 dedi diyip durmuşun
bunlar hikaye
bana kuran dan ayet göster , muska takmak günah diyen bir ayet göster.
hadis inkarcısı mısın? Mü'minler Allah'a, sadece Allah'a dayanıp güvensinler, işlerini O'na havale etsinler. ali imran 160
Muskaya degil Allah'aa güvencen
ali imran kim abi , o kim yani
gelip burada millete yanlış fetva veriyorsun.
bu yaptığın işler senin , boş işler. gizli 143 :D hassss iktir ya :D
kuran ayeti o l*n düzgün konus
burdan hiç kuran okumadığın belli.
1 ) ben kuran okudum böyle bir ayet görmedim
2 ) kuran böyle hitap etmiyor , kuran direk anlatıyor.
örneğin ; falcılara inananlar , büyü yapanlar yaptıranlar cehennemliktir. biz size geleceği görebilmeniz için rüyaları verdik ( istahare )
kuran direk mümine hitap ediyor , varsayımla konuşmuyor. aç 2 sayfa oku.
Cevşen takarım.
Pegamber Efendimiz (s. a. v) Uhud savasındayken üstündeki zırh onu sıktığı için Cebrail (as) tarafından getirilen bir korumadır. Ve kırk zirhtan daha iyi koruduğunu bilirim. O yüzden eksik etmem.
hani delilin nerede? bu uydurma bişeydir cevsen sunni kaynaklarda degil bilakis şii kaynaklarda vardır uydurmadır kısaca ve şii kaynagından alıntı yapanda saidi nursidir..
De ki dogru söylüyorsanız delilinizi getirin neml 64.
Senden delil bekliyorum?
Delil sunma zorunluluğum yok. 5 yaşımdan beri dinle büyüyen biri olarak okuduğum ilmihallar siyerler kuranı kerim ve katıldığım dini sohbetler benim için kafii.
ama delil sunamıyorsun? peki nerede okudun bu uydurma şeyi onu bari söyle onuda söyleyemezsin şimdi sen? ayette delil sunma zorunlulugun var o nasıl olacak? akaidi konuda delil sunmk zorundasın..
De ki eğer doğru söylüyorsanız delilinizi getirin neml suresi 64. ayet.. üzerine farz olan şey hakkında zorunlulugum yok demen ilminide kanıtladı bravo sana
Bildiğin 2 3 ayetle ve hadisle burada ki insanlara meydan mı okuyorsun? Ben hiçbir şeye körü körüne inanan bir insan değilim! Sen de git araştır yeni yetme bilgilerinle insanlari dinden cikarma hakkina sahip değilsin
bana kafana göre fetava verme sana delil getir dedim ben kafama göre mi konusmusum onu söyle bana? kutubi sitteden delil bekliyorm
peki muska bir nevi büyüdür demissin peki cevsen takmakta muska degil midir :D? hani nerede kaldı su delil kardeşim...
muska değil cevşen takıyorum ALLAH'ın kelamı vardır zararı yok
cevsende muskadır..
ayrıca cevsen şiilerde vardır bizde yok
www.islam-tr.com/.../
okur musun deliller burada
Icinde ne yazdgni bilmedgm seyi takmam..
ki ayet bile olsa caiz degildir
Bn allah yazan kolye flanda takmam wcye girerkn sıkıntı. s
aynen öyle :) bazıları diyo ki muskayı 7 kat sardık girebilrsin vc ye :D ya gülüyorum bunlara demek ki kuranıda sarsalar vc ye sokar bu zihniyet. Allah korsun ya sonra o yüzden şeytan musallat olcak bunlara korunaym derken iyice carpılacaklar :D
allah azabı aklını kullanmayanlara verir yunus 100
Sarinca yazi kayboluyo sanki ayrica bn kndimi ordaki yazanla koruyamam dua korur beni sadece kotu şeylerden.
aynen kardeşim.. Allah zekanı genisletsin insaAllah.
öyleyse mü'minler yalnızca Allah'a güvensinler.. ali imran 160
Amin kardeşim :)
Sizi şirkçiler sizi gelin kafalarınızı keselim sizin kafirler sizi...
peygamberimize öyle dersin.
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
“Kim, nazar boncuğu veya muska takarsa Allah’a şirk koşmuştur!”
Ebu Davud 3910, Tirmizi 1614, İbni Mace 3538, Ahmed bin Hanbel Müsned 4/156, Albânî Silsiletu’l-Ehadisi’s- Sahiha 430, 492
şimdide hadis inkarcısı mı oldun?
:) O değil sen ne zaman medreseye gireceksin yakışıklı :) Öyle ordan burdan olmaz ki..
gideriz insaAllah bigün ama ben gitsem oraya beni tekfir ederler abi cubbeliye biat etmicegim icin :D
Bizde tekfir olmaz. Sadece cahile zor tahammül ediyoruz yoksa severiz herkesi.. :)
bırak abi ya ciddi dusundugum kızdan ayrıldım cubbeli icin teyzesi tekfir etti bni :D oda ne icin : Tarikatı aliyye kitabı cubbelinin yazdıgı sayfa 261. de diyo ki eşinizle cima ederken şeyhinizi hayal edin..
bu yanls dedm delil getirin bidattır dedm die :D
Foto at da görelim iddianı..
inanmıyosun dimi? Bekle
Hay Allahım ya :D dedim harbi foto çekecek adam neyle geldi.. :) Dur ben de atayım..
galeri8.uludagsozluk.com/.../...s%C4%B1_561439.jpg
:D:D ama abi ac oku sende yalan degil bunlar.
:D hehe ben tam olarak bunu söylüyorum işte. İnternet besliyor sizi. Gir kardeşim oku oku öğren. Dünya hayatı için 20 sene okuyorsun da ahiret ilmi bu kadar basit mi klavye elde öğrenilecek. Gireceksin medreseye okuyacaksın başka yolu yok.
Nazar boncuğu batıl inançtır. Muska ise bir nevi büyüdür.! Ama cevsen konusunu bir araştır ve insanlara şirke giriyorsun diyerek dinden çıkıyorsun. Kelime-i Şehadet getir kardes!
@Kartalice91 sen yukarıda cevap ver bana
ayrıca ben degil peygamberimiz diyor kıt mısınız siz hadis ne demek bilmiyonz mu hey Allah ım ya
Bak şimdi cınım benim her ayetin her hadisin sebebi nuzülü ve sebebi hikmeti derin anlamları vardır. Sen şak şak kopyala yapıştır çalışıyorsun da bana karşıdan bektaşi gibi gözüküyorsun. Adamın biri sormuş namaz kılıyor musun diye yok kılmıyorum demiş. Nasıl olur niye diye sorunca Kurandaki ''namaza yaklaşmayın'' ayetini okumuş. Haydaa gel de çık işin içinden. Kuranda böyle yazıyor ama araştır bakalım ne diyor orada. Sonra işte kayık batmış. yüzme bilmiyorsan senin ömrünün tamamı gitti demiş. bir dakka o farklı kıssa :D
Şaka şaka laflar ağır gelmesin diye şakayla karışık anlatıyorum.
Bir sübhaneke duasını vermen için 1 ay lazım. Medrese eğitimi böyle olur. Sen önden başlamışsın biraz olmamış... Neyse iyi geceler. Yarın yine kalkamayacağım galiba :/
yok ben seni anlıyorum abi :) nuzul sebeblerini bilmek lazım yoksa tevbe 119. ayette şeyhleri zannedersin hani ayette : Allah'tan korkun ve sadıklarla beraber olun'' diyor ya onu şeyhe baglayanlar halbusem o ayetin nuzul sebebi cihada cıkmayan 3 sahabe icin inmistir demek ki evinde oturan dgil cihada cıkan sadıktır gibi.. dogru diyorsun :) uyu istersen abi Allah rahatlk versin
Bunu bile kopyaladı :D :D:D:D sanada versin :)
ben kuranı kerim varken ne hadis saçmalıklarına nede muska püsürük şeylere inanırım bana kuranı k erim yeter.
namazı nasıl kılıyorsunuz? kuranda namazın cıplak kılınacagı yazmıyor mesela edip yüksel cıplak kılınır diyor sen ne diyorsun? bizde her hadise iman etmiyoruz zaten.. cogu hadis uydurmadır.
aklı olan anlıyor kuranı kerimi aç bak aklı olana kuran yeter aklı olmayan zaten muaf gayet açık hepsi uydurma o hadislerin kuranı kerimi unuttu insanlar hadis saçmalıkları yüzünden mezhepmiş hadismiş falan tarikatmış boş şeylerle uğraşmam kuranı keriminin eksik olduğunu idda etmek anlatmıyor yazmıyor demek Allahü tealanın gücünün eksik oldugunu idda etmektir,, saygılırımla dinim İslam kitabım kuranı kerim..
Takmak iyi değil diye biliyorum
evet şirktir ve şeytanı daha da güclendirir.
Sen çok merak lısın bu tür şeylere he inli cinli şeylere
merakımdan değil maksat şeytana olan düsmanlıgım.. şeytana calısan herkesin yüzü gözükecek
Fotoda ne var? Korkulacak birşey mi
hayır :D muskayı acınca kagıtta yazan şeylere bak ayet bile degil
One ya? Ne yazıyor orda
ücgen olan yer iblisin sembolu iblisle calıstıgının delili. onu takan kişide taktıgı icin Allah'ın korumasını almıyor Allah ona lanet eder ve bedende ki şeytan daha dda güclenir..
😮 ne sapık insanlar var neyse gece gece yine in cin konuları
haha :D korkmaya luzum yok sadece günahkarlar korksunlar Allah söyle buyuruyor :
korkmayın ben sizinleyim işitirim ve görürüm taha 46 .
Şeytan ancak kendi dostlarını korkutur ali imran 175.. günahkarlar şeytanın dostudur
Her insan günah işler ama günahsız insan yok denecek kadar az
tevbe etmek?
Cevşeni okumak ve taşımak sünnettir. Muska taşımak dersen içeriğine bağlı onu bilen biri yorumlar
taşımak sünnettir diyorsan haydi delil getir hadis bkliyorm aksi taktirde iftira etmis olursun peygamberimize? yukarıda muska takmak şirktir diyo peygamberimz sen tutmus cevsen tasımıstır diyorsun
Cevşen duası efendimize (sav) getirildiğinde Cebrail as okumak ve taşımak koruyucudur demedi mi.
Kütübü sitte hadislerinde sahabelerin yapıp efendimizin onayladığı şeyler arasında var. Özellikle bazen okuma bilmeyenler için yazılıp boyunlarına asıldığı vs.
Hem hadis olmasaydı bile taşımak neden şirk olsun? Insan en kötü ihtimalle boşuna bir iş yapmış olur.
kardeşim bana hadisle delillendir diyorum kafanıza göre fetava vermeyin.. de ki eğer doğru söylüyorsanız delilinizi getirin neml suresi 64. ayet bak ben sana delil getirdim? Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
Ebu Davud 3910, Tirmizi 1614, İbni Mace 3538, Ahmed bin Hanbel Müsned 4/156, Albânî Silsiletu’l-Ehadisi’s- Sahiha 430, 492
Şimdi sende peygamberimizin cevsen taktıgına dair hadis delilini getir.. kuutubi sitteden bekliyorum? Kim bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın."
Buhârî, Enbiyâ 50. Ayrıca bk. Tirmizî, İlm 13
Kardeş sünnetin tam olarak ne olduğuna bir daha bak istersen
Nazar boncuğu ve muska takmak ondan medet umarak takana şirk olur. Ayet yazıp bulundurmak başka birşey. Birşeye hüküm vermek bizim işimiz değil çünkü bir iki hadis ayet mealiyle olmuyor insanlar 20-30 yıllarını veriyorlar bu işe.
Kaynağını öğrenmek istersem veya bilgimi tazelemek istersem açar kaynağını bulurum. Sen de öğrenmek istersen araştırır bulursun. Bişey kanıtlama hesabında değilim çünkü burda. Sorunu cevaplamaya geldim.
ama sen peygamberimizin cevsen taktıgını söyledin ve kesin bir bilgin yok biliyorum cünkü öyle bişey kutubi sittede yok.. onu uyduran şii kaynagıdır kutubi sittede bulamazsın şii kaynagından alıntı yapanda saidi nursidir. sana tekrar diyorum bişeyin peşine delilsiz gitme delilde sadece kuran ve kutubi sittedir.
Efendimizin sözleri ve hareketleri gibi susması görüp onaylaması da sünnettendir. Ben ne söylediğimi biliyorum
:D:DDD:
Gizli takma fazla :) Yeni yeni öğreniyor heyecanlı arkadaş. Kırdıysa ben özür dilerim onun yerine.. sen devam et..
Bu soran kardes sapitmis.
delil sunamayan sizsiniz kuran ve kutubi sitteden delil sunan benim ama sapıtanda benim ne tuhaf
@Kartalice91 yukarıda muska büyüdür demissin bu arkadas muskanın zararı yoktur diyor ne olacak simdi? kendi icinizde bile celısıyorsunuz
@Zeki_Cocuk @Kartalice91 Teşekkürler :) biliyorum bu arkadaşı. Belki merak eder bigün hidayet bulur diye görevimi yapıyorum. Bir de bu başlık cevapsız kalmasın maksat.
Düşünen doğrusunu arayan insanlar okuyor biliyor zaten
hidayet bulur diye görevimi yapıyorum. :D:D Kardeş sizin başka kitabınız mı var kendinize din yaptıgınız?
Hangi muska nasıl takılabilir burada yazıyor 4 madde. www.mumsema.org/m-n/3545-muska-yazili-kagit.html
Bu, Kur’an ve Sahih Sünnette yeri olmayan cevşeni şöyle açıklıyorlar.
“Cebrail geldi ve bana dedi ki; Ya Muhammed! Sana birkaç kelime getirdim. Bunları senden önce hiçbir Nebiye getirmedim!”
Bu hadis dedikleri şey tamamen uydurma olup asılsızdır! Güya diyorlar ki, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) savaşta zırhını çıkartıp, cevşeni boynuna asmıştır! Allah (Azze ve Celle)’den biraz olsun korkan böyle bir şey söyleye bilir mi?
Cevşenle muskanın arasında hiçbir farkı yoktur! Çünkü insanlar, her ikisinide kendilerini kötü şeylerden koruduğuna inanarak takıyorlar! Yoksa neden taksınlar ki? Kişi vücudunun her hangi bir yerine kendini koruması için her hangi bir şeyi takması şirktir!!!
küçükken takardım ama şimdi takmıyorum
takmayın günah şirk
Takmiyorum. Inanmam öyle şeylere.
neye inanmazsınız cinlere mi?
Hayır. Muskanin beni koruduğuna. Onun yerine ihlas-felak-nas okurum.
evet cok dogru dediniz.. bide sunu ekleyeyim. bazılarının musallat yasadıgını görürseniz bilin ki büyük günahından dolayıdır yok üstüne basmısmıs yok asık olmsmus yalan bu hakkı gizlemektir. mesela faizden musallat y asıyorsa tevbe edicek ve kısası yerine getirecek.
Faiz yiyenler ancak şeytanın dokunup carptıgı kimsenin kalktıgı gibi kalkarlar bakara 275
Korku icin muskam var
çıkar şirk.. neden takıyosun peki bir olay mı yasadın? ve icini acar mısn rica etsem
icini bir acar mısın onun rica etsem bakalım ne yazmıslar..
sen bir aç kardeşim.. icinde şirk veya karalamalı şeyler görürsen şaşırma vay be deme sonra
muska diye kız ona güveniyor işte şirke girmis.. sende acar mısın bakalm seninkinde ne cıkacak gerci ayet bile olsa bu hükmü degistirmez peygamberimiz şirktir diyor
tamam bana yazarsın.. eğer hala sorunların varsa bunun nedeni sadece günahlardır bunu bil tevbe etmeden düzelmez. aklında olsun hocalık muskalık isler degiller. cinler durduk yere musallat olamazlar sadece günahtan asla unutma
Takiyorum bazen neden
şirktir çünkü.. o taktıgın şeyn içini açar mısın bi?
emin misin kuran yazıları oldugundan? hem ayet varsa şirk degildir yazmıyor hadiste kardeşim muska takmayın Allah kuranı takın asın diye indirmedi elini acıp Allah'a sıgınacaksın. herhangi bir cisimden medet ummak sirktir
evet sana tevbe atayım onuda yap
Allah'ım kurandan yüz cevirip onu anlamaktan uzak kaldıgım icin, insanları cekistirip alay ettigim onları kınadıgım ve senden baskalarından medet umdugum için muska taktıgım ve ickiye faize bidatlara uydugum icin anne baba hukukuna riayet etmediğim için Allah'ım! senden uzaklastıgım icin sana sirk kostugum icin ve tevhide ters her hareketim icin sana tevbe ediyorum Allah'ım sen sahit ol ki bir daha asla bunları yapmayacagım Allah'ım sen merhamet edensin bagıslayansın beni bagısla cok pismanım ya hay bana yeni hayatlar ver isledigim günahlardan dolayı beni huzuruna cıkmaktan alıkoyan ve huzurundayken sana huşu içinde ibadet etmeme engel olan tüm günahlarımdan tevbe ediyorum senden baska ilah yoktur! Allah'ım sen sahit ol ki Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve resûlü. ben müminlerdenim.. Beni affet Estagfirullah ya gaffar estagfirullah ya settar estagfirullah ya tevvab vucudumu kötü enerji ve vesveselerden arındır ya kuddüs. Sensin tek yüce olan!
:)) ben bunları hazırda tuttugum icin yazdım onları sen yapıyorsun demedim sakın yanlıs anlama
:) rica ederim
Takmiyorum
Babaannem çok israe ediyor kiramiyorum onu
neden taktırıyor sana bir nedeni var mı yani musallat felan mı yasıyorsun yoksa durduk yere mi diyor?
Nazarfan koruyormus
hikaye.. itaat etme babannene. onu hadislerle uyar. ve el acıp Allah'a dua etmenin daha evla oldugunu söyle
Demedim mi sanki anlamıyor yaşlı kadın ben evden çıkarken hatim indiriyor
:D cok mu güzelsin sende. d
Yoo normalim ama herkesin yavrusu torunu ona tatlı gelir
sen yinede takma.. bari icindekini cıkarda medet ummamıs olursun en azından
Babaannem gorurken takıyorum o yokken çıkarıyorum
Hayır takmıyorum
Hayır takmıyorum.
* koyım ben takıyorum
cevsenım var ve takıyorum..
şirktir çıkarmalısın.. hatta mümkünse icini acar mısın bakalım ne yazmıslar
sırk degıl bu senın verdıgın kaynak sahı kaynak degıl bana uc buyuk kaynaktan bırını soyle.. buyu vb olaylarlada muska yazılır bunu sende bılıyosun. Allah ayetlerı ınsanların yanlarında tasınır tasınmasıda ıyıdır.. benım cevsenımde de nazar ayetı ve ayetel kursı var.. sen neyın kafasındasın neyın pesındesın bılader hayırdır !
musallatın tek nedeni büyük günahlardır.. mesela sen git bir yetime tokat at sana bir şeytan musllat olsun sen o yetimle helallesmeden tevbe etmeden düzelir misin? sonra git muska tak düezl var mı böyle bişey?
nazar boncugunu zaten bılıyorum muskadan muskuya degısır.. cınlerın adını yazarak tılsımlar yazarak celp edercesıne kotu nıyetlı yazımlarda lanetlenmıstır.. ama maksat Allahın ayetını tasımaksa bu gunah degıldır.. hadıslerın devamlarını ve orada ne demek ıstedıgını arastırıp ta konus kankam..
muskayla sen yetıme atılan tokatı nasıl baglıyorsun.. senın kafan mı guzel ne ıcsın.. hangı orgute baglı calısıyosun sen?
ve bu senın dedıgın sey muskayla takarak degıl Allahın ıznıyle gecer.. bak bırsey bılmıyosun yenı bır salak bılgı edınıp cıkmıssın buraya cumle konuları karıstırıyorsun..
kardeşim ben 4 yıldır bunlarla ugrasıyorum inan bana şirktir ve sadece şeytana güc verir. sen yinede takmaya devam et bakalım.. muskadan medet umulmaz medet ummuyosan zaten takılmaz. :) selametle
sen cıdden cok cahılsın 4 yıldır kıme hızmet edıyorsun bılmıyorum ama gercekten hıc bırsey bılmıyorsun..
1. muskadan kımse medet ummuyor.. ıcınde Allahın ayetı var babanın adı yazmıyor aptal olma
2. muskanın ne anlama geldıgını.. caız taraflarını ve caız olmayan taraflarını bıl..
3. Âyet-i kerime ve dua yazılı muskayı muşamba, naylon gibi su geçirmez şeylere sarılı olarak cünübün bile taşıması ve helâya girmesi caizdir. (Halebi, Dürr-ül-muhtar)
Hastanın ve hayvan sokanın, şifa için Kuran-ı kerim okuması veya kâğıda yazıp muska olarak taşıması yahut tas içinde ıslatıp bu suyu içmesi, bu suyla ağrıyan yeri yıkaması caizdir. Meşru olan meşhur dualarla muska yapmak ve üzerinde taşımak caizdir. (Hindiyye)
Eshab-ı kiramdan Übeyyübni Ka’b radıyallahü anh diyor ki:
Resulullahın yanında oturuyordum. Bir köylü geldi. Kardeşinin ağır hasta olduğunu söyledi. (Hastalığı nedir?) diye sorulunca, cin çarpması dedi. Resulullah, (Kardeşini buraya getir) buyurdu. Kardeşi gelip oturdu. Resulullah [âyât-ı hırz olarak bilinen] âyetleri okuyup hastaya üfledi. Hemen iyi olup, kalktı. (Beyheki, Hakim)
Ne olduğu bilinmeyen yazılar bulunan muska, elbette taşınmaz; fakat dinimizin bildirdiği duaları, âyet-i kerimeleri okuyup üflemekte ve muska şeklinde taşımakta hiçbir mahzur yoktur. Mesela, (âyât-ı hırz) okumak ve üzerinde taşımak çok faydalıdır. Üstünde taşıyanı sihirden, büyüden, nazar değmesinden korur. Muradı hâsıl olur. (İ. Ahlakı)
.. bu reddeıye sana yeter.. bıraz bılgılı ol.. bosbos konusma..
“Efsun yapmak, muska takmak ve muhabbet için okuyup üflemek şirktir.”
Ebu Davud 3883, İbni Mace 3530, İbni Hibban 1412, Ahmed Müsned 1/381, Albânî Sahiha 331
Bak ben kaynaklarıını yazıyorum kardeş ama sen bir sayfa numarası bile yazamıyorsun kesin sorularla islamiyet veya dinimizislamdan kopyaladın onu.
kaynaklar yazıyorda sen okuma anlama yetenegını yıtırmıssın..
kardess agzınla soyluyorsun sallama ne oldugu belırsız muska tasımak sırktır dıye bos okumak uflemek sırktır dıyorsun. adı ustunde ne oldugu bellı degıl.. kendı dedıgını bıle anlamıyorsun.
neyse kardeşim Allah kim haklıysa onu dogruya iletsin.. ben sahsen muska takanın muskadan medet umacagına inanıyorum zaten medet ummazsa takmaz ki.. sende farklı bişeyler diyosun..
dostum medet umma dıye bırsey degıl bu.. o muskanın ıcınde Allahın ayetlerı yer alıyor ve fazıletlerınden de senın haberın vardır heralde o kadar arastırma yapmısın. ona bakarsan gunde 100 salavat cekmenınde salavatı var bundada bır hıkmet var esmaul husnadanda mı faydalanmayacak ınsanlar bu da mı sırk.. Allahtan nıyaz ederek dua ederek Allahın ayetlerıne muska ıle sıgınıyorsun.. anladın mı? dedıgın gıbı ufuurukten bırsyse bu haramdır lanetlenmıstır zaten..
abi su adamı izler misin :
https://www.youtube.com/watch?v=8VfDObShL9U
Bak şu raya yazdıklarını oku mealcilik yaptığını farkedeceksin. Yani açıklayayım anla.. Kelimelere takıyorsun. Muska diye tutturmuşsun. Adam diyor Allah'ın ayeti sen diyorsun muska şirk. Aşağı kadar okusan bir objektif görürsün. Bildiğin mealcilik işlemişler sana..
@Zeki_Cocuk anlatamadım kı bı turlu bee kankaa.. dogru soyluyorsun sabıt ıkı yazısı var baskada bır kelıme edemıyor. bellı bır orgute mensut oldugunu dusunuyorum beyınlerı zıhınlerı ellerınden alınmıs..
Ya ne oluyor biliyor musun gençleri topluyorlar başlıyorlar anlatmaya.. İlim yok bir şey yok. Bu gençler iki ayda alim oluveriyor. Nereden öğrendin diyorsun internetten kopyala yapıştır. Ulan yıllarımızı biz boku bokuna mı heba ettik. O kadar zekiydin madem ne burdasın alimlerin 20-30 senesini verdiği ilimleri sen bu kadar kısa zamanda çözdüysen direk başvur diyanete islam alemi kurtulsun. Yok abi yok bu arkadaş iyi bir şey yapıyorum diye yapıyor asıl suç bunları zehirleyenlerde..
Eğer muskaya Kur’an’dan ayet veya Rasûlullah’tan (sallallahu aleyhi ve sellem) nakledilen bir dua yazılır ve şifayı verenin Allah, muskanın ise sadece bir sebeb olduğuna inanılacak olursa, âlimlerin bir kısmına göre böyle bir muska caiz, diğerlerine göre ise caiz değildir.
okuyun bu siteyi abiler :
www.islam-tr.com/.../
ee ben bır saattır sana ne anlatıyorum.. yenı mı yola geldın..
Senin aklında bı noksanlık seziyorum kendini cokmu akıllı zannediyorsun acaba muskadan değil zaten muskayi takip Allah'tan ve ayetlerinde medet umuyorsun sen önce Kendi niyetini düzelt muska Allah'ın ayetleriyse şirk falan değildir asıl sen muskalari actirmaya çalışıp bozdurmaya çalışıp inkar Edip neye ulaşmaya calisiyosun onu söyle sen?
Hiç takmadım
Var ama takmıyorum
içini açar mısın?
Açmam 23 yıllık muska
boynumda şu an
çıkar şirk
kimden aldın muskayı icini bir açar mısın bakalım ne yazmıslar kesin karalama vardır
tamam yarın aç.. hocaların yaptıgı muskanın cogunda icinde şirk dolu tılsımlar cıkıyorda
hic takmıcan kardsm
:D:D:D
bişey yazmıyor şirk işte
Takıyorum evet
içini açar mısın bi?
Açamam kapalı
yırt işte ac bir içini al bak gecen birine actırdım cıkan seye bak :
Ay niye yırtıyım yırtılır mı Allah Allah.
ya kes bıcakla kardeşim.. muska takmak şirktir diyo peygamberimiz. ve birisine gecen actırdım icinden cıkan şeyi gördün işte attım linki ne kadar rahatsınız öyle ya? eğer musallat yasıyorsan şeytanlar ugrasıyorsa tek sebebi günahlardır tevbe edersin kurtulursun muska takarak Allah'a el acmana dua etmene engel olan herşey haramdır
var?
çıkar şirk.. takma nedenin nedir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar