duşa giriyorum niyet edip normal abdest alip yıkanıyorum sadece bukadarmı yoksa ilk duşa girmeden normal abdest alıp sonra duşa girip tekrar ağza burna su verip mi yıkanmak lazım
2 ay
Gusülü doru mu alıyorum?

duşa giriyorum niyet edip normal abdest alip yıkanıyorum sadece bukadarmı yoksa ilk duşa girmeden normal abdest alıp sonra duşa girip tekrar ağza burna su verip mi yıkanmak lazım
Öncesinde abdeste falan gerek yok guslün normal abdestten farkı gırtlağa su deymesi yani gargara yapacaksın 3 defa ve burna suçlayacak şekilde su çekeceksin yine 3 defa sonra vücutta kuru yer kalmayacak şekilde vücudunu yıkamak. Niyet etmeyi unutma...
Cevap
7Cevap
İlk önce temiz yıkanıp ondan sonra niyet edip 3 defa ağza ağızda gırtlağa su deysin 3 defa burna burun sizlasin baş sağ omuz sol omuz sonra tüm vücut
Önce özel bölgelerin, ardından 3 kez ağız 3 kez burun. Sonra toplu iğne ucu kadar bile kuru yer kalmayıncaya kadar tüm vücut.
öncesinde bikere normal abdes almaya gerek var mı
Bildiğim kadarıyla yok. Yukarıda yazdıklarım kadar.
Aslında dediğin doğru, öncesinde normal abdest alıyorsun sonrasında normal gusül abdestini alıyorsun. Ben öyle yapıyorum
elini 3 defa yıka ağza burna sonra komple vucudunu yıka bitti gitti
biri bana dediki öncesinde soyunmadan normal abdes alıcaksın bu doru değil demi hiçbiyerde böyle bişey yazmıyo
yok öyle bişi ya :d
Ağza su vermek burna su vermek ve tüm vücudu yıkamak farzları. Diğer leri sünnet
Mezhebe göre değişiyor
Yanlış direk googleye yaz daha net bilgi alırsın
tam açıklamamış hiçbiyerde heryer farklı
Anlatıyım sana
En İyi Cevap