Diğer konusunda 438 cevap paylaştı. Bence onu iyi tart ona göre evlen. Kültürler uyuşmuyorsa zorlama. Kürtçe öğrenme demiyorum belki gerçekten ailesi ile anlaşman için istiyordur uçuk bir istekte olsa. Sonuçta ikinizin bildiği dilde Türkçe ve yeni uğraşlar çıkarmayabilirdi. Sen kendin bir eksiklik olduğunu farkedip öğrenmeye çalışabilirdin. Ama istiyorum demiş bence biraz amaç edinmiş bunu. Artı ailesi Kürtçe konuşuyor demişsin tahminim Büyükşehirlerdesin ailesi ile yaşamayacağına göre onlarda hoşbeş yapacak kadar Türkçe biliyorlardır. Şu var ki sonradan farkı yüzünü belli eder olayı Kürt siyasetine de karıştırır ve seni siyasi olarakta bir şeylere inanmaya zorlarsa çok büyük çatışma yaşarsın hem ailenden geldiğin kültür hem kendi inançların zarar görür. Bu evlilik olmaz siyasi çatışma alanına döner. Ki evlilikte en son zaman ayrılacak şey siyasettir. Senin geldiğin bir ailen var kendi görüşlerin var kimsenin siyasi olarak görüşleri altına girmek zorunda değilsin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. 1000 yıldır bizimle olan, bizimle savaşlara girmiş bir toplulugun dilinden bu kadar igrenmeniz neden?
Kendi dilini konuşmasına dahi izin verilmeyen donemlerde oldu, akıllıca bir hareket miydi bu? 1980 den bu yana kaç evlat gitti hala nefretiniz bitmedi, insanlara kendi dilinde konuşmasına dahi izin vermeyecek kadar pislik olmayin.
Merak edenleriniz vardir belki kürt degilim, antalyaliyim...94 Yorumla- +1 yıl
cvbın harika ama beyinlerini balon diye taşıyanlar var aynı topraklarda aynı bayrak altında yasıyoruz bu kinin öfkenin sebebi ne herkez herkezin diline dinine saygı duymak zorunda saygı.
- +1 yıl
Faşizan tutum devletin ve yonetici gruplarin işine geldigi icin ve dış mihraklarin da etkisiyle surekli bölunmeye meyilli bir ortamda yaşıyoruz. Burada Türkçülük oyunu oynayanlarin bile emin olun cogusunun askerligi tecilli. Faşizan salvolar ile ego tatmini yapanlar yok saymaya, yok etmeye calisanlar biraz düşünmeye ve anlamaya calışsa 1980 den bu gune binlerce evlat toprak altinda olmazdı. Akıllı düşünen, empati yapabilen bir halka ve yoneticilere ihtiyacımız var. Sadece bu sitedeki goruntu bile bu aptalligi anlamak icin yeterlidir...
+1 yılYazık ya nasıl bir millet olmusuz farkında değiliz. İki parmak birbirine benzemiyor, bir even bir asi bir de uysal evlat çıkarken koca bir milleti bir tutmak ne kadar saçma.. Kürtlerin hepsi pkk ci BDP ci değil öyledir anlamina gelmiyor. Kürt olup insan evladı olan Türk olup vatani 5 kurusa satan yüzlerce kişi var. Sen sevdiren sonra kimseye bişey demek düşmez. Nişanlın kesinlikle seni düşündüğü için böyle bir rica da bulunmuş. Yarın öbür gün düğün olduğunda onların toplumuna girdiğinde kendini yanlız dışlanmış hissetme yabancılık çekme yeri geldiğinde kendini Savun hakkını ara diye senin için istemiş böyle bişeyi. Bunu öğrenmende nişanlın yardimci olabilir belli kelimelerin kürtçe halini öğretebilir mesela nasılsın iyiyim meraba gibi temel kelimelerden başlayabilirsiniz. Kulak aşinalığın olunca kısa süre de ogrenebilirsin. Rabbim mutlu mesut etsin bir ömür hayırlısını versin size insaAllah balım
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer Kürt pkklı olucak diye bir şart yok, iyi birisiyse ve onu seviyorsan burada yazılanları takma. Eşin sana yavaş yavaş öğretir ancak birazda kendim çalışayım diyorsa D&Rda dil kartları var, onlardan alabilirsin. Kürtçesini bilmemde Japonca çalışırken dil bilgisi ve günlük konuşma açısından baya fayda saylamıştı.
70 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
98Cevap
Kürt erkek namusuna düşkün olur. Sahiplenir seni gevşek olmaz.. tebrik ederim sizi.. google den "ferheng" yazabilirsin. ya da www.kurtceogreniyorum.com yardımcı olur umarım
66 Yorumla- +1 yıl
evet soruya yanıt verilmiş cok güzel şekilde 😊 cogu alakasız şeyler yazmış yargılamış falan
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Eğer evlenmekte kararlıysan öğrenmen senin açından iyi. Yarın öbür gün evleneceksiniz, onun ailesi sülalesi size gelecek, siz onlara gideceksiniz ve sen zannediyor musun onlar Türkçe konuşacak. Hepsi kürtçe konuşacak sen de birşey anlamadığın için mal gibi suratlarına bakacaksın. Senin hakkında birşeyler söyleyecekler belki anlamayacaksın. Senin bilmeni istemedikleri birşeyi senin yanında çok rahat konuşacaklar sen aval aval bakacan. Gerisini sen düşün...
21 YorumlaBu sorunun amacını çözemedim öğrenmeni istiyor öğren o zaman zorlamı öğretiyor sana? istemiyormusun? ona cevap verebiliriz işte sorunu netleştir ki senden böyle birşeyi neden istediğinide bilmiyoruz ailesi kürtçe konuşuyor diye düşünüyorum bu yüzden yabancı kalma diye istiyo olabilir ya da başka bir neden var onuda ben söylemiyim biraz düşün :)
17 YorumlaDostum kurtce cok karisik lehceleri olan bir dil ayrica malesef oturmus bir dilde degil en dogrusu esinin ailesinden parca parca ogrenmeye basla ustune koymak icin egitim al bazi kurtler kendi aralarinda dil konusunda sıkinti cekiyorlar sen esinin ailesinde biraz biraz ogren zaten yardimci olucaklardir
11 Yorumlakürtçeyi neden öğreneceksin TÜRKİYEDE türkçe kullanılıyor kürtçe değil bizim resmi dilimiz TÜRKÇEDİR saçma senden bunu isteyen birisi ile evlenmen çok saçma ben rusla evlenecek olsam ki daha önce taylandlı biriyle nişanlanacaktım sonradan olmadı neyse ortak dil olarak ingilizce konuşuyorduk ne ben ona TÜRKÇE öğren dedim nede o bana TAYCA öğren dedi ha zor olmuyormuydu oluyordu bize geldiğinde evdekilerle ben olmadan anlaşamıyorlardı ama senin öyle bir sorunun yok herkez TÜRKÇE biliyor :D
62 Yorumla
+1 yılbari ingilizce öğrenmeni istese kürtçeyi nerde kullancak kuzi keri?
147 Yorumla- +1 yıl
Kürtçe çok geçerli bir dilmiş doğu Anadolu'da. Öyle diyolla. asdsadsad
- +1 yıl
her biji türkçe bobey dssdsdsdsd :D
- +1 yıl
Hahahaaaaa deli :DD sadssfdssd
- +1 yıl
@AloneAngelll <3
valla ben de Nişanlıma Kürdçe öğrenmesi gerektiğini söyledim. o da öğreniyor günde bir kelime ya da cümle öğretiyorum. hergün prova yapıyoruz. bazen onunla Sadece Kürdçe konuşuyorum kulakları kelimelere aşina olsun ki yavaş yavaş çıkarabilsin diye.
Kendisi de istiyor ilk başta istemiyordu sonraları karar verdi. Fazla yüklenmiyorum yavaş yavaş. Öğrenmen güzel olur aile içinde tek kalmazsın konulara dahil olursun.23 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRomeoyu eksileyenlerin hepsinin Kürt olduğunu varsayacak olursak sitenin yarısından çoğu Kürt galiba. ama normal bence çünkü Türk gençleri Kürtler gibi erken yaşta evlenmiyor evlensede 1-2 çocuk yapıyor. ama Kürt gençleri hem erken yaşta evleniyor hemde evlendi mi 5-6 yerine göre10 çocuk yapıyor.
91 Yorumlakürt bir genc olarak bence herkese tavsiye ediyorum öğrenmeyi zaten yakında ana dil olarak resmiyete girecek şimdiden öğrenmek en güzeli ne kadar dil öğrenirse o kadar iyidir onun için kürtçe öğrenmenizi tavsiye ederim kürtçe çok güzel bir dil ve avrupa dileri arasında yer alıyor
36 Yorumla- +1 yıl
iyi sallamışsın
- +1 yıl
reell salamyı bilmem ama beli sen salıyorsun ( cahil değilsin kürtçe hangi dil grubuna girer yaz beli olur ) beli ki sen cakma insansın google amca karşında kardeş kim salıyor burada demki sen salıyorsun merak etme tarihimi iyi biliyorum ( senin gibi atmıyorum realllmen kardeşşş) kürtçe vikipedi yaz kima tıyor görecen ziyaaaaaaaaaa realmen kardeş
- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılAblacım; atalarımız ne demiş. Bir lisan, bir insan. Yani 2 lisan 2 insan. Bir dili öğrenmek, bilmek kadar güzel birşey yoktur. Yavaş yavaş basit kelimelerde öğrenirsin. Her gün konuşuyorsunuzdur. Gün içinde sana kelimeleri karşılığıyla beraber anlatsın.
22 Yorumla- +1 yıl
Ablacım eğer buradaki yorumlara bakıp da kafam karıştı diyorsan evlenme boşuna. O adamı da sevmiyorsun çok belli. Adama etmedikleri hakaret kalmadı sen hala "Kafam karıştı". Bravoo. Bu şekilde çok iyi yerlere gelirsiniz.
+1 yılBüyük konuşmamak lazım ama ben öğrenmezdim. Arkadaşım biz Türkiyede yaşıyoruz Türkçe konuşulması gerekiyor. Çok biliyor madem Türkçe öğrensin. Saçmalığa bakın! Öğrenmiyeceğim de eğer zorlarsada at nişanı öyle yobazdan hayır gelmez.
21 YorumlaSenin böyle soru sorman hatta biliyorsun kii cok tartışılıyor okudum bazı insanların yorumu gerçekten üzücü !!! Türkiye sadece Türkler icin değil bunu söylemek bence faşist kafalı ••pekiii biz avrupada nasıl yasıyoruzzz? O kadar karışık kültür insanlarla konuşmak paylaşmak anlaşıyoruz ama siz sadece kürtlerle anlaşamıyorsunuz!!! Cok yazık...
Not:ben önce insanim sonra türküm!!!20 Yorumla
+1 yılDil öğrenmek kolay değil ama ille biri bir dil öğrenecekse onun ailesinin türkçe öğrenmesi daha mantıklı olur. Hemde kürtçe neyine yarıycak sırf iletisimin rahat olsun diye o kadar çaba... İngilizce ya da diğer çok konuşulan bir dil değil sonuçta ama karar senin bu sadece benim fikrim. Zaten benden de yalnızca fikrimi istemişsin.
00 YorumlaHarbi senden şüphe ediyorum fake konu olduğu kesin yok seviyormuşta yok bilmem ne adamı seviyorsan o da seni seviyorsa zaten kimse kimseye zorlamaz kalıp buraya yazmana anlam veremedim bu arada ne çok ırkçı varmış pes ön yargılarınızı bir yıkın ya
30 Yorumla
+1 yılbenım arkadaşımın kız kardeşıde bır kürkle nışanlıydı herşey guzeldı dugun oldu felan derken ortadan kayboldular meğerse dağa çıkmışlar ama adam biraz kültürlü biriydi düğünde o kadar takı takıldı kı anlatamam ama kardeşım bilmıyorum iyi düşün
22 Yorumla- +1 yıl
kocası pkk ve karısıda onların ihtiyaçları adam daha çok para aldı sanırım bılınmez
+1 yılöğrenmek bence sorun değil peki neden öğrenmeni istiyor sebebi ne kürtler değilmiki biz dilimizi kullanamıyoruz diyen o halde niye sana kürtç öğren diyor peki yarın çouklarınız olduğu zaman onlara kürtçe isimmi koyacak bu ülkede türk kürt ayrımı yok olmadıda eger kız arkadaşı ile kürtçe konuşmak istiyorsa kendine bir kürt kızı bulsun
29 Yorumla- +1 yıl
sende ondan istiklal marşının 10 kıtasını öğrenmesini iste bakalım ne tepki verecek seni seviyormu öğrenir sende kürtçe öğrenirsin ama sana tepki verirse unutma onun derdi sen değil kürt milliyetçiğidir
- +1 yıl
istiklal marşını okul hayatı boyunca kürt/laz/çerkez gerektiği kadar söyledi, her pazartesi andımızı okuyum kürt olduğu halde TÜRK'üm dedi, ne bu kürtlerle, kürtçeyle alıp veremediğiniz? eşinin annesi babası kürtçe dilini biliyorlar sadece.. adamın eşinden böyle bir istekte bulunması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor, bir durup düşünün yahu koskoca insanlarsınız yazdıklarınıza bir bakın yahu.. yazık günah ya
- +1 yıl
dedim ya oda istiklal marşını ya da ey türk gençliğini öğrensin
- +1 yıl
saygın 22 sorum sana bu ülkede sadece kürtlermi var dediğin gibi lazı çerkezi türkmeni yörüğü hepsi bu vatanda yaşıyor neden bu insanlar arasında sorun yokta kürtler isyan ediyor açılım dediniz okulunuz televiyonunuz herşeyiniz verildi çumhur başkanınıda başbakanda valide oldunuz peki hala neyin isyanındasınız yolda yürüyen 4 vatan evledına silahsız şekilde haince öldürdünüz yıllarca esadla suriyede elele verdiniz ülkemizi bölmeye çalıştınız bana hala neyi savunuyorsunuz sana son sorum şu almanyada fransada da kürtler var niye orda isyan etmiyorsunuz benim derdim türk kürt ayrımı değil ben yörüğüm ama türküm iyi o zaman herkes örgüt kurup daga çıksın
- +1 yıl
ezbere konuşuyorsun, kulaktan dolma bilgilerle kendini donaltmışsın. inan buraya sayfalarca şeyler yazsam yine zihniyetin değişmeyecek o sebeple ne seni üzmek isterim ne de kendimi yormak isterim. eğer gerçekten konuyu tarafsızca araştırmak istersen en başından bir tekrar bilgi edinmeye bak, isyanların sebebini araştır ve isyanlara sebep olan şeyleri. tabi karar senin istersen hiç uğraşma.
- +1 yıl
bak karşında cahil adam yok önce şunu söyleyeyim bu ülkede bir türkün sizden ne ayrıcalığı var iki madem o kadar hak özgürlüğe düşkünseniz bence önce bu ülkeye değil aşiret liderlerinize isyan edin siz kendi içinizde bile demokratik değilsinizki bu ülkenin size verdiği hak ve özgülükleri anlasınız ama doğru abdullah öcalan cemil bayık çok demokratlar bence sen biraz daha uğraş
- +1 yıl
sana tek birşey diyeceğim, sakin ol ve derin bir nefes al ve şu an soruda ne yazıldığını ve senin ne yorum yaptığını oku, ondan sonra da benim sana neyden yakındığımı oku. bak sana ezbere konuşuyorsun diyorum sen yanlış anlıyorsun sonra, ben sadece kürtçe diliyle alıp veremediğin ne kardeşim neden kürtlerin dilinden bu kadar rahatsız oluyorsun diyorum sen bana 30 senedir çözülmeyen devlet meselelerini anlatıyorsun.
Kürtçe bilsem bile konuşmazdım, bu kadar itici bir dil olamaz. Kimse kusura bakmasın, o nasıl bir dildir ya ne yiyosunuz da öyle sesler çıkarabiliyorsunuz?
33 Yorumla- +1 yıl
işin ilginç tarafı şu, bir türk erkeği ya da kızı sadece kürtçe bilen eşinden sevgilisnden ya da her ne skimse artık ondan türkçeyi öğrenmesini istese. İstekte bulunulan kişi de bunu burada yazsa öyle bir sallardınız ki ona, tutabilene helal olsun. Foşik Turko, ezmeye çalışıyo seni vs vs. Öyle iğrenç bir mazlum edebiyatı yapıyorsunuz ki. Aklım çıkacak zannediyorum bazen.
Yarın bir gün eşin olucak kişi haliyle ailede kürtçe çok konuşulacak dusunsene birisi arkandan kürtçe bişiler söylüyo vue sen bunu anlamıyosun belki iyi belki de kötü konuşuyo bnce nisanlina bazi kelimeleri sor örneğin nasılsın nasıl deniyor kürtçede gibi emin ol ki devamli sora sora aklında kalir sonra bilmek iyidir en azından anlarsın konuşmaları :)
20 Yorumla
+1 yılilla millet ırkçılık yapacak.. yaşasın kardeşlik... bacım sen de öğreniver ne olacak sanki.. ve evet iliklerime kadar Türküm benim için Türklük erkekler için beyfendi bayanlar için hanfendi olabilmektir...
40 Yorumla- Diğer konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıl20 Yorumla
+1 yılsen onun için kürtçe öğrenmek zorunda değilsin hatta sen kürtçe bilmek zorunda da değilsin böyle bir şeyi senden isteyemez
23 Yorumla- +1 yıl
rica ederim canım
Ya sevdiğin insanın ana dilini paylaşmak açısından (karşılıklı tabii) guzel olur ama istemiyorsan öğrenmek öğrenme.
25 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim babam biliyor ben dört yıldîr doğu bölgesinde bulunuyorum bu kadar seneye rağmen sor bana ben öğrenmedim pek istemedimde bir de bir yerin kürtçesi ötekini tutmuyor bide sanırîm pek öğrenmek istemedim belkide gereksiz buldugumdandır bence sana kalmış kürtçe öğrenip konuşsanda seninle dalga geçecekler komik konuştuğun için gülecekler emin ol tecrübe ile sabit bir durum gelirken böyle yerlere herkes hevesli ama sonra herkesin hevesleri kursaklarında kalıyor
00 Yorumlakurtlerin aaileleri genelikle turkce bilmezler. onlarla iyi iletisim kurman icin,. kurtce ogrenirsen iyi olur. sonucta ailenin huzuru icin ogreniyorsun.
kurtce konusinda istedigin yardimi yapabilirim.26 Yorumla
+1 yılkocanın ismi ahmet mesela
her biji serok ahmet de yani kocanın ismi neyse ahmet yerine onu koy
anlamı yaşasın yüce liderimiz ahmet :D ama burdan da kürtçe öğrenemessin ki canım Türkçe varken neden kürtçe bide onu söyle21 YorumlaÖğren işte ne güzel bir sıkıntı yok bence ailesinde bir muhabbet olduğunda fransız kalma diye söylemiştir
30 Yorumlanişanı at, başına büyük iş alırsın.. senin kişiliğine saygısı yok, olsa idi böyle bir talebi olmazdı.. her şey net kafanı karıştırma
41 YorumlaAilesiyle konuşabilmen için istiyorsa onun ailesinin türkçe öğrenmesi daha mantıklı olmaz mı sonuçta 'TÜRKİYE'DE ' yaşıyorlar dimi
39 Yorumla- +1 yıl
Ablacım iyi hoş güzel diyorsun da. TÜRKİYE'DE yaşıyoruz niye zorla ingilizceyi dayıyorlar bize?
- +1 yıl
Hayatının geriye kalanınıı devam ettireceğin birinin annesinin sana diyeeceği şey bir turistinkinden daha mı değersiz? Arkadaşım Kürtçeyi de ister öğrenirsin ister öğrenmezsin. Zorla değil ya.
- +1 yıl
@Otabokasikilanadam ingilizce evrensel bir dil sadece bizim ülkemizde öğretilmiyor bugün bir Fransada veya İsviçre'dede ingilizce öğretiliyor.
Ingilizce dünya uzerindeki insanların ortak olarak anlaştığı bir dil. Peki kürtçe ne yanlış anlaşılmasın küçümsemedim ama bu kız kürtçe öğrenene kadar ailesi türkçe öğrenir hem onlarada bir yararı olur sonuçta yaşadıkları ülkenin ana dili.
@ruhadam1 katılıyorum - +1 yıl
@angelsera git bak bakalım Fransa'ya, İsviçre'ye kaç tane resmi dilleri varmış Ya da kaç dil konuşuluyormuş. Bir dil öğrenmenin neresi kötü onu anlamıyorum. Söz konusu ingilizce veya başka bir dil olsaydı böyle atlamayacaktınız. Nişanlısı kalkıp Kürtçe'nin anatomisini istemiyor herhalde. Günlük yaşamda yetebilecek kadar. Bunu istemesi de gayet normal.
adam senin iletişim sorunun olmasın diye kendi dilini kültürünü öğretmek istiyor ayrıl diyenlere kulak asma öğrenirsin güzel olur.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen bir Türksün, dilin sana kafi. Bence de ayrıl yani. O Türkçe öğrensin. Biliyorsa ikinize de yeter.
55 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO zaman seni böyle kabul etsin. Türkçe konuşan bir Türk olarak. Asimile olma.
Cevap sahibi+1 yılBeyni yerinde bir bardak su bulunup o suyu da buharlaşmış arkadaşım, İngilizce dünya dili, bilgin var değil mi? Bu bir. Ayrı bir husus adamların ülkesi var dili var, kürtçe Türkiye de ayrım demektir. Ve Türkiye'de yaşayacaklarına göre, Türkçe bilmeleri yeterli. Anladın mı? Tarihi incele bakayım, Çinlilerle evlenip onların kültürleriyle yaşamaya başlayan Türklere ne olmuş? Sonra gel burada konuş.
öğrenmen lazım sevdiğin yol arkadaşım dediğin insanın dilinden anlaman lazım hem bir dil bir insan iki dil insan :)
20 Yorumla
+1 yılTurkiyede turkce konuslur kurtce defil nisanlina bunu soyle sacmalamasin bence nerde kullanicaksin kurtceyi gereksiz vede sacma
=^-^=61 YorumlaÖğren öğrenmek kötü bişey deyilki konuştukları zman anlayabil senin için kolaylık olsun die istiyordur
11 YorumlaBende bir kürtle evliyim. Onun aile ortamina girdigimde kürtce fazla konusulmuyor benim yanimda. Konusulursa uyariyorum. Neticede HERKES türkce biliyor. Esim bana simdiye kadar bir kere bile kürtce ögren demedi, hatta gerek yok ögrenmene diyor.
Ögrensemde nerde kullanacagim o dili aile disinda? Hani Kürtce ögrenene kadar, gider isime gercekten yarayacak bir dil ögrenirim.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha neler isticek senden nelere zorlucak senin hayatın bitti kızım
52 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGörürsün :D dua ette koca na birşey olmasın erkek kardeşiyle falan evlendirmesinler seni
Neye yardımcı olalım annem, git kürtçe kursuna öğren. İstanbul Fatih te yerleri var. Ücretsiz hemde
12 YorumlaSöyle ona TÜRKİYE'de yaşarken TÜRKÇE konuşabiliyorken neden 2. nci bir dili öğrenme gereği duyacakmışsın?
311 Yorumla- +1 yıl
Senin beynini ayağına taksalar çalışmasın diye yürümezsin. Git liselerde ilkokullarda harıl harıl öğretilmeye çalışılan ingilizce dili içinde düşüncelerini dile getir. Türkiye ve Türkçe isimlerini büyük yazınca yüceltmiyosun. SEN yazınca o isimleri daha da yerin dibine giriyolar. FAŞİST
- +1 yıl
@GreenEyeee güzel cvb...@Slyter birde prf resmindeki herhalde viski o akdar yerli içki varken neden viski?
- +1 yıl
@GreenEyeee ingilizce evrensel bir dil, elbette okullarda ingilizce öğretilecek ya ne olacağıdı?
- +1 yıl
Kürtçe üniversal bir dil mi? Hangi şirket uluslararası sözleşmesini kürtçe düzenliyor? Bugün gene bir astsubay şehit olmuş zaten kes sesini. Faşist diyor bide bana TÜRKÇE VE TÜRKİYE hiç bir zaman yerin dibine girmez ama birilerinin (@GreenEyeee @olurmu-olmaz) bir yerine giriyor belliki.
Kızım sende eğer istiyorsan öğren ama karar senin. - +1 yıl
@logmestereN Evrensellik kişiye göredir bu soruyu soran arkadaşımız için belkide gerekli olan dil kürtçe ingilizce değil? Sen burada evrensel o evrensel diye laf soktum sanıyosun da bak bakalım adamın yazdıgına TÜRKİYE'DE başka dil konuşulmaz demek istiyo. Sanki yargı yetkisi varmış gibi başkalarını ağzından hangi ses tonlarının çıktığına. Ya hak vermek denir ya hani kürtçe konuşma hakkı verildi diye. Bir insanın yürümesine hak vermek ile istediği dili konuşmasına hak vermek aynı şeydir. Dil ulan bu dil sana mı sorucak ne konuşucagını. Soran arkadaş burada güzel güzel öğrenmek istiyorum ısrar etmiyo ben kendim istiyorum diye dile getiriyo zaten siz neyin ayağındasınız.
- +1 yıl
Hayır bak senin gibi beyni 10 da 1 olup onunda 1000 de 1 ini kullanan insan yazınca yerin dibine giriyor demek istedim. Benim senin gibi herhangi bir dili veya ırkı ezmeye ne hakkım var nede isteğim. Herkesin ırkı dili kendine.
- +1 yıl
@logmestereN eleman mantığı evrensellik üzerine değil, Türkçe konuşma üzerine kurmuş, Türkiyede yaşıyorsan başka bir dile ihtiyacın yok gibi malca bir bağlantı kurmuş.
İşin diğer bir yanı var, Fransızca, Çince, Japonca veya Urduca aklınıza ne geliyorsa, öğrenmek isteyen birini Kürtçe öğrenmek isteyen biri ile kıyaslayınca götünüz başınız oynuyor. Kürtçe de bir dil, şu saydıklarım gibi. Kürtleri mi sevmiyorsunuz? Onlar bu ülkenin vatandaşı ister sevin ister sevmeyin, sike sike kabul edeceksiniz bu insanların varlığını.
Zaten sizin gibi beyinsizler yüzünden pkk denen soysuzların eli güçleniyor mk
Onların propaganda malzemesi sizin gibi mallar - +1 yıl
@evvreka @GreenEyeee yahu benim kürtçeyle bir alıp veremediğim yok. öğrenmek isteyen öğrenir ben de japonca öğrenmeye hevesliyim. ama görüyorum ne zaman biri kürtçeye laf etse oradan biri kalkıp o zaman ingilizce de vs vs başlıyor konuşmaya. Ayrıca anladığım kadarıyla soran arkadaşta pek istemiyor anladığım kadarıyla. Yoksa banane, ben kürtçeye laf mı ettim?
- +1 yıl
Bu güne kadar bilimsel makale yazdınız dilinizle alakalı? Hala Feodal yapı halinde yaşıyorsunuz,
Hala aşiretler halinde yaşıyorsunuz be? Türkiye nin üzerinde yaşayan bir hastalıksınız be. Kaçak elektrik sizde, Türk askerini yolun ortasında vurmak sizde, 12-13 yaşında çocuk kızları zorla evlendiren, töre diyip öldüren sizler değilsinizde kim? Şimdiye kadar 1 devlet dahi kurmayı becerememişsiniz gelmişsin bana kürtçe diyorsun. Ya bir git allah aşkına ya..
+1 yılayrıl ondan sonu kötü
kürt olması sorun değil ama onun kültürüne diretmesi seni daha kötü günlere sürükler yanlıştasın23 Yorumla- +1 yıl
banane sizin nişanlı durumunuzdan ama ilerisi kötü buda benim fikrim kendiliğinden öğrenmek istemen farklı öğren demesi çok çok farklı seni tanımadan seni uyarayım yanlış yoldasın
Diğer konusunda 11,8b cevap paylaştı. Böyle şeyler için teklif olsa da ısrar olmamalı. İçinden geliyorsa öğrenirsin.
15 Yorumla
+1 yılNişanlıyım demişsin ama eşim diye bahsetmişsin? İstiyo musun önemli olan o bir de. Bence saçma bir istek
03 Yorumla- +1 yıl
Öğrenmek istemediğini söyle. Bunun dayatmasını yapamaz sana
Ogrenmek zorunda degilsin sana saygi duymasi lazim sanki cok onemli bir dilmis gibi kurtce !
13 Yorumlaeğer ailesinin Türkçesi kötüyse ve biliyorsun belli bir yaştan sonra yeni bir dil öğrenmek zor oluyor. Yani bence senin ve ailesinin ilişkilerinin iyi olması için istiyor hemen kötü düşünme. Kötü bir niyeti yoktur.
00 YorumlaEşin senle evlenirken kürtçe bilmediğini biliyordu dimi. Ne düşündü de evlendi acaba merak ettim. Hele ben bunu alam iki seneye şemmamme bile çektiririm demiştir muhtemelen. Kusura bakma ama durum bu eşinin sana yaptığı olay gerçekten saygıslık
00 Yorumla- Diğer konusunda 302 cevap paylaştı.
+1 yılboşa o vatan hainini önce onun anası atası türkçe konusmayı öğrensin
70 Yorumla Seni asimile edecek kesinlikle gereksiz bir dil cogu seyi turkceden calmislar bizim unide dikkat ettim neyse kurtle evlenme onlar oldurur seni simdiden baslamis bak seni uzmeye
12 Yorumla
+1 yılYorumlar cok Gereksiz
Alay ettiğimiz öküze tapıyor dediğimiz Milletler sevdiği için Din değiştiriyor. .
bende Kürdüm eşim Laz
Her Lisan bir insan der susarim23 Yorumla- +1 yıl
Bu çelişkiye Düşmene gerek yok.
Hem peygamber Efendimiz s. a. v söyle buyurmuştur. .
"Farklı mezheplerdeki kişilerle evlenin
Mezheplerin farklı olmasında büyük rahmet vardır"..
+1 yılsevgi sözcükleriyle başla o ona yeter fazlasını ıstemez
16 Yorumla- +1 yıl
efferım kız dılamın , cav reşamın, gulamın, rınyamın
- +1 yıl
zamanlaa :)
- +1 yıl
banane öğren :D bak ben de öğrenmene tesvık edıyorum
+1 yılbdp ye oy vermenide ister artık birlikte biji apo biji kürdistan yaparsınız
35 Yorumla- +1 yıl
hoşunamı gitti vatan hainliği yapmaya meraklımısın
- +1 yıl
güldün, neden kürtle evleniyorsun
Yok daha neler o zaman gitsin kürtçe konuşulan yere burası TÜRKİYE ve resmi dili TÜRKÇE bu ne saçmalıktır böyle
41 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAilesiyle akrabalarıyla bir araya geldiklerinde kürtçe konuşuyolarsa fransız kalma diye öğren demiştir. Öğrenebilirsin. Bir dil bir insan sonuçta.
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen yardimci olabilirm sana canim
Yorumlara bakilirsa turkiyede baya irkci kardesler yasiyormus yazik gercekten o kucuk beynlilere aciyrum22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe ogrenmek isitiyorsun ben yardimci olurum sana bacim :)
Sen ne diyorsun gerizekali sensin neyse ben senin seviyene dusmeyecek kadar kendimi biliyorum ondan sana hic bir sry deliyorum zavalli
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanim babam Zaza annem Türk hiçte babam bize bir gün öğrenin demedi aksine akrabalar bizim yanimizda türkçe konuştular çunkü Bubi saygidir send bence öyle yap adamın sana saygısı olmalı ayrıca bura Türkiye bunu nisanlina anlat
20 Yorumla
+1 yılsen istiyorsan öğren ancak dayatma varsa kabul etme
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok değişik bir istek senin üzerinde baskı kurmaya çalışıyor ileri de kendi fikirlerini koşulsuz kabul etmeni isteyecek bu daha başlangıç olabilir.
11 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbenim eşim ermeni benden ermenice ögrenmemi istemedi nieyeki eşin türkçe bilmiyomu
13 Yorumla- +1 yıl
haha )) yani otürkçeyi görenmiş sende kürtçeyi ögren korkma dinden çıkmassın
- Diğer konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılsende öğrenmek istiyorsan öğren tabiki.
abuk subuk ırkçı söylemlerde bulunanlara kulak asma önce onlar insan olmayı öğrensinler.21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMitsubiji arabaya binersiniz. Kuzi keri bloklarında oturursunuz.
21 YorumlaBir lisan bir insan demişler. Öğrenmende fayda var. İstanbul'da bile çok yerde işine yarar ki Anadoluyu ve Doğuyu düşünemiyorum.
00 Yorumlakürtce zor bir dil türkceden kat kat zor burdan ögrenemessin.. bir kac yil cevrendekiler sadece kürtce konusacak anca öyle ögrenirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılne işn var o bebek katili yanndaşlarının yanında amııına başka ya ra k mı yok halis Türk erkeği
50 Yorumla- Devamını Gör (89)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar