16 yaşında lise okurken tembelsin dersleri yapamıyorsun kendini ezik hissediyorsun okula bırakıyorsun eve kapanıyorsun bilgisayar oynuyorsun çalışmıyorsun okumuyorsun kendini bilgisayara kaptırıyorsun bilgisayar bağımlısı oluyor karşısında ne varsa yiyor kilo alıyorsun obez oluyor kendine bakıyorsun dişlerin dökülüyor boyun kısa kalıyor hiç arkadaşın yok dış hayatla sosyal hayatla ilgi alakan kalmıyor kendini eve kapatıyorsun mastürbasyon yapıyorsun yemek içmek bilgisayar oynamak bağımlılık haline geliyor kendini sevmiyorsun gelişmiyorsun boyun uzamıyor sesim çocuk kalıyor hiç sosyal hayatın yok gezmiyorsun hiç dışarı çıkmıyorsun ve hayattan hiçbir beklentin ve umudun kalmıyor işte ben
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
gencecik adamsın okula geri dön ya da en kötü açıköğretim geç. Spora yazıl oyununu oyna bunları yaparken illaha sosyal olmanada gerek yok ama olmak istiyorsan zaten spor vs yazılııgında bunlar yerine gelir özgüven vs
Okulu unut ailem de kim lise mezun olmuş gibi
aileni boş ver bunlar bahane
Bu arada bende 10 yıldır depresyondayım majör okb ve sosyal fobi hastasıyım büyük çoğunluğunu atlattım şimdi psikoloji üzerine yüksek lisans yapıcam. Depresyonun temel sebebi zaten kaygı zamanlada azalan serotonin etraftan teselli beklemek seni hiçbiryere götürmez. Hayat zor ve kaos içinde elinden geleni yapmak zorundasın he gene başarısız olursun ama denemiş olursun
Benim bir kuzenim var yaşadığımın tam tersini yaşıyor boy uzun üniversite okuyor zengin sevgilisi var sesi kalın ünlü olacak bir de bana bak ezik yiyip içip yatmak kendimce ilgili planlar kurdum zaten düzelmek için ama hayattan hiçbir beklentim yok 11 yıldır depresyondayım ama bu böyle kalmayacak elbet kendim bu durumdan kurtulmak için bir şeyler düşündüm ama hep çalışmaktadır işe girmekten başlıyor
Depresyonun en temel sebebi zaten kendini başkalarıyla kıyaslamak zamanında bende yaptım bunu bende çok kiloluydum bana 40 yasında oluceksin felan derlerdi canım derlerdi. Gittim sporumu yaptım 18 yaslarında ergenlikten cıkmaya başlayında boy attım zeka testinde iyi bir IQ puanın çıktı tüm o benle dalga geçen kısım kıskançlıktan aptala döndüler bunlar akrabalarında olabilir siklemiceksin ne suanda yanımdalar nede bana bir faydaları var emin ol zamanı gelince sadece zamanını özlüyorsun boşa geçen zamanını ben cok pismanım o konuda
Benim boy bir yetmiş uzamaz ki Spor yapsam yaş 27 oldu kuzenimin her şeyi var o hayatı yaşamaya gelmiş Ben izlemeye ondaki hayat bende de olsaydı
dostum halen birşeyler yapmak için zaman var
Yapacağım bende dişlerimi yaptıracağım diş hastanesinde ücretsiz hastaneye gidip ne yiyebilirim kan şekerini ölçtüreceğim ve bir tanıdığım var iş bulacak ona gireceğim kazandığım parayla da psikologa gideceğim söyleşmek için
aynen öyle
En mantıklısı bu eve içine bağlı olmakdan kurtulmak için
elin ayagın kopmus felc olmussun evet baya caresizsin
Psikolojik tarafları da var hanımefendi eğer biliyorsanız hani 11 yıldır depresyondayım ya
11 senedir bunu istikrarlı sekilde surduruyosan ya cevrende seni seven tek bir kisi bile yok (ailen de dahil) ya da hastalıgı bahane ederek 11 sene asosyalligi secmis birisin
Sen aynı psikolojiye aynı hayat şartlarına aynı aileye düşmedin beni anlamani beklemiyorum dışardan herkese bahane zaten iyi hadi sosyalligin seçeyim kuzenim gibi 2 metre boyum olsun yakışıklı olayım sesim güzel olsun haber sunayım Kıbrıs'ta üniversite okuyayım araba ehliyeti alayım sevgili yapayım evleneyim iyi hadi sosyal olayım
Ben istesem de sosyal olamazdım sizin gibi çünkü aynı hayat şartlarına sahip değiliz ve bu senin dışarıdan gibilere tabirinle bahane
tamam ben farklı bir sey demedim demek ki cevrende seni seven kimse yok ki yardımcı olmuyo
Seviyorlar ailem ama sorumsuzlar işte ayrıca arkadaşım yok lise 1 de ki platoniğim evli çocuklu bir de bana bak ya
uzgunum ama sevseler buna goz yummazlardı ya benim erkek kardesim 11 sene boyle bi hayat yasayacak ben neler yapardım ki yasayamazdı da yani izin vermezdim ebeveynlerimiz de oyle bu sorumsuzluk degil sevgisizlik
Ya seviyorlar ama kendileri de cahil cehalet var kendileri ne ki ben ne olayım murat yiyor içiyor keyfi rahat zannediyorlar zorlamiyorlar sadece benimde sesim çıkmıyor sosyal olucam diye sebzelerde göz yumarlar bizim aile öyle otoriter değil cahil köylü keşke ablam olsaydın ne diyeyim ama onlar baskı uygulamiyorlar bana çalış oku diye benimde hayatta amacım yok olay bu seviyorlar ama sorumluluk hatirlatmiyorlar sevgisizlikle sorumsuzluk ayrı şey
Suç bende bende hayatta bir amacım beklentim yok hedef koymadım kendime
zararın neresinden donsen kardır ve goruyorum ki seni senden baska dusuncek kimse yok seni senden baska kurtarcak kimse de yok 30larına gelmeden kendine gel en azından para kazan okul vs halledilir
7 kişilik ailemde kimse lise mezun olmadı düşün Kendimce zaten Kurtuluş planları yaptım ama konforu terk edemiyorum planım şu dişlerimi yaptırayım hastaneye gideyim kan şekerimi ölçtüreyim diyet yapayım bir tanıdığım var iş bulacak bana zengin iş adamı dişlerim yapıldı kilo verdim biraz kendime güvenim gelir geriye bir eş dost çevre apmak kalıyor kazandığım parayla da psikoloğa gideceğim sosyalleşmek için ama dediğim gibi her şeyin başı çalışmaktan geçiyor ben de hiç çalışmadım kendimi yormadım zor geçecek
Yakında umarım
Neden sebebi bulmak grk
Ne diyorsun
Ergenlik 👍🏿
Ne diyon