Gerçekten bilenlerin cevaplamasını şahsi düşüncelerin olmamasını rica ederim.
Ben artık örtünmek istiyorum ve dinimizde başörtüsü var. Lakin bu başörtünün şartları var deve hörgücü olmaması, omuzlara kadar inmesi vb. gibi...
Günümüz şartlarında yaşamla mücadele geçim için hepimiz çalışıyoruz. Tamamen dinime göre kapandığımda bu iş yerleri tarafından işime engel olacağını eminim hepiniz tahmin edersiniz. Her iş yeri giyim kuşamına özen gösteren, bakımlı personelden ibaret. Yani demem o ki günümüz tesettür şekli olmadan makyaj olmadan anlarsınız ki ben hayatımı sürdüremem. Lise dönemlerinde geçmişte kapanmış biriyim. Hiçbir şekilde topuz yapmadığımdan hocalarım, arkadaşlarım özensiz düzgün durmuyor diye hitaplarına maruz kalmış biriyim. Şu an eve bakan konumda ben olduğumdan çalışmam da gerekiyor.
Kısaca günümüz şartlarında abartıya gidilmeyecek şekilde hayatımı sürdürebilmek için başörtüm düzgün dursun diye topuz bakımlı görünmek için belli etmeyen doğal makyaj yapmam sizce günaha girer mi yine de? Şartlar gereği malum...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Makyaj yapmak zaten guzel ve cekicilik icin yapilan bir sey ve dinimizde zaten bunun icin ortunuz diyor bunlardan uzak olmak ve esinden baska kimsenin bu tarz seylerin uygun olmadigini anlatiyor. Yani kisacasi sen bence is yerinle git konus boyle boyle yapmaya karar verdim eger size sorun olacaksa direkt simdi cikisimi yapayim diyin sende ona gore baska buna karsi cikmayan is yeri bulursun. Turkiyede yasiyorsun halen bu tarz seylerle ugrasiyorsunuz ilginc. Ben yurtdisinda oldugum halde bu kadar irkcilik oldugu halde muslumanlara karsi ve ulkede istemedikleri halde yinede kapali calisan cok var boyle yuksek prestijli yerlerde...
Ahirette soracaklar ama isin icin dinini saldin biraktin, sence hangisi daha onemli. Is illa bulunur, ora olmazsa baska yer...
Benim makyaj derken bahsettiğim yüzümü güzellestirmek adina degil yuzumdeki kusurlari kapatip kendimi bakimli gostermek adina ufak bi pudra fondoten olur kaşlari düzeltmek olur bu bu kadar... yani amacim maykaj yapmak degil.. evet kapali calisan cok var peki o kapalilar dinen uygun sekilde mi kapali sizce
Bu kadar dedigin iste yine bir degisime cekime kacabiliyor. O kadarini bilemem tabi incelemiyom ama o da onlara kalmis bir sey degil mi, herkes kendisinden sorumlu ve sorulur. Yanlislari varsa elbet cezasini cekerler. Sen baskalarini dusunme bence, sen kendini dusun boyle guzel dusunmussun kapanican falan, birak da baskalari yuzunden bide bu guzel kararindan caydirmasin...
Sen ne yaparsan yap, sevapla işlesen, günahta işlesen, hepsi senin ile Allah arasında. Böyle bir boyutta kul hiç birsey deme hakkı yoktur. Geri kalan şeyse vicdanın. Vicdanın nasıl rahat edecekse öyle davran. Ama şunu da unutma. Ufak bile olsa Günah olduğunu bildiğin ve yapacağın şeyin veya şeylerin kimin yasağına karşı geldiğini unutma ;)
Ah be yasaga karsi gelmek istemedigimi bi bilsen... lakin eve bakmakla yukumluyum annemle yalniz yasiyorum ve gercekten isverenler bu konuda cok kotu. Kiloluyum mesela kilodan bile sadece %40 kadar is bulabiliyorum. Dinin soyledigi sekilde kapansam sizce dusunebiliyorsunuz degil mi? Carsafli kadin dediklerimiz vardir mesela neden hicbir is yerinde onlardan gormuyoruz? ya da lisede hocalarimdan dahi neden oyle tavir goruyorum. Hani benim icimdeki dusunce belli ama elimdeki sartlar da belli..
İnsanı dünyaya imtihan için gönderen Allah (c. c.) rızka da kefildir.
Yook gormex