Bir mühendis için hangisi daha iyi olur?
Özel sektörde köle olmak istemem ama kamuda çalışmaktan daha fazla kazandırır. Kamuda da işimi kaybetme korkusuda olmaz.🤷♀️
Bir mühendis için hangisi daha iyi olur?
Özel sektörde köle olmak istemem ama kamuda çalışmaktan daha fazla kazandırır. Kamuda da işimi kaybetme korkusuda olmaz.🤷♀️
ben yazılım mühendisiyim. özeldeyim. dolarla maaş alıyorum. kamuda bu kadar maaş verilir mi bilmiyorum ama zannetmiyorum. yani mesleğine göre değişir bunlar.
Mühendis olup kamuda çalışmak öyle pek kolay değil. KPSS'den iyi bir sonuç alsan dahi, torpil gerekiyor ki mülakattan başarılı sonuç alabilesin. Sınav puanına göre hakkının yenme olasılığı çok yüksek. Özel sektörde çok farklı imkanlar ve şanslar var. Beterin beteri de olabilir, harika bir iş de.
Cevap
4Cevap
Kamuda deneyim kazanıp az çok çevre edinip özele geçmek
Senin karakterine bağlı olan bir durum
Girişimci, emir almayı pek sevmez, kontrol manyağı, işimi sevdiğim için saatlerce çalışa bilen üstüne işini iyi yapmayan biri oldumu kendi kendime sınır krizleri geçiren, mükemmelliyetçi biriyim. Sence hangisi daha iyi olur.
Girişimci , işinin en iyisini yapan, mükemmeliyetçi ve saatlerce cslissbilrn birisi olman özel sektorde iyi primler kazandırabilir. Devlette sadelik söz konusudur günlük rutin çok fazla esme gurleme olmaz. Bence sen özel sektör personelinin.
Hangi bölüm biraz bölüme bağlı
Ne mühendisisin
Elektronik ve haberleşme mühendisi
Özel sektörde kurumsal bir yerde çalışma imkanın varsa özel sektör
Kadınsın zaten amele işleri yaptırmazlar sana. 😂
Teşekkürederim
Yeni mezun musun deneyimin var mı? Hangi şehirde iş bakıyorsun?
Deneyimsizim. Son senem. İstanbul, kocaeli, bursa gibi yerlere bakıcam.
İzmir olmaz mı
Olabilir ama oralara gidiceksem iyi bir maaşım olması lazım. Marmara bölgesinde akraba bol kalcak yer, destek sıkıntı olmaz o yüzden önceliğim İstanbul, kocaeli, bursa.
Akrabada falan kalınmaz ya en iyisi yalnız yaşamak.
Sen bi yazsana bana istersen tabi
Kendi isini yapmadigin surece farki yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?