Günümüzde sayıları yazarken binli sayıları ifade etmek için K harfini kullanıyoruz. Fakat Romen sayılarına bakınca aslın M harfi 1000 sayısı olduğunu görüyoruz. K harfini kim uydurdu? Ama güzel uydurmuş. 5M yazsam 5000 yerine 5 metre olarak algılanabilir belki o yüzden K harfi mantıklı geldi bana. Sevgili Romenler sayılarınızı düzeltin K yapın hatalı olmuş M harfi 😂😂
Lakin İngilizce'de normal sayılar kullanılıyor K harfi olarak geçmiş olması bişey ifade etmiyor yani. Üstelik uluslararası fonetik alfabede de K harfi kilo diye okunur fakat bu herhangi bir sayıyı temsil etmez. K harfinin kodlamasıdır sadece
O çoğu kişilere bizler de katıldık ama dediğim gibi aslında K hsrfinin 1000 sayısıyla bir alakası yok. Alakası olmadığı halde kim uydurdu onu soruyorum. İster ingilizce istersen başka dilde dediğim gibi K harfi kilo olarak sadece fonetik alfabede k harfini kodlamak için kullanılır. X dersen o da x-ray diye okunur yine fonetik alfabede
Sebebin doğru olduğunu düşünmüyorum. Ve cevabın da beni ikna edemedi maalesef. Aslında sebebini ben biliyorum da o cevabı arıyordum fakat sende de çıkmadı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bence de kim uydurdu merak ediyorum
K kısaltması Romen sayılarından değil, yunan sayılarından geliyor
Hayır eski Yunan sayılarında 1000 X ile temsil ediliyormuş. Günümüzde zaten normal sayıları kullanıyorlar. K harfi onda da yok yani
https://www.hizliresim.com/kjx564n
Bu linkten bakabilirsin
X harfi chilio (kilo) diye okunuyor zaten, İngilizce'ye K şeklinde geçiyor
Lakin İngilizce'de normal sayılar kullanılıyor K harfi olarak geçmiş olması bişey ifade etmiyor yani. Üstelik uluslararası fonetik alfabede de K harfi kilo diye okunur fakat bu herhangi bir sayıyı temsil etmez. K harfinin kodlamasıdır sadece
Normal sayılar kullanılıyor derken? Bin kısaltması için K harfi kullanılıyor çoğu kişi tarafından, sebebi de bu
O çoğu kişilere bizler de katıldık ama dediğim gibi aslında K hsrfinin 1000 sayısıyla bir alakası yok. Alakası olmadığı halde kim uydurdu onu soruyorum. İster ingilizce istersen başka dilde dediğim gibi K harfi kilo olarak sadece fonetik alfabede k harfini kodlamak için kullanılır. X dersen o da x-ray diye okunur yine fonetik alfabede
Ben sebebini belirttim, bir sürü kaynakta da o şekilde geçiyor. Ne şekilde kabul edeceğini sen bilirsin artık🙃
Sebebin doğru olduğunu düşünmüyorum. Ve cevabın da beni ikna edemedi maalesef. Aslında sebebini ben biliyorum da o cevabı arıyordum fakat sende de çıkmadı
5m beş milyon da olur
Evet olabilir o yüzden K harfi iyi 1000 için
Evet yapalım gitsin hayırlı olsun
Amin K harfini oylama sonucunda azınlık olarak kabul ettik 😂😂
Yaşasın yuppyyyy