Arkadaslar noterden kiracıya kira kontratını fesih ettiğime bir daha yenilemiceğime dair kağıt yolladım bu sebeple kontrat fesih olmuş sayılıyor mu?
Fesih olur
Fesih olmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Arkadaslar noterden kiracıya kira kontratını fesih ettiğime bir daha yenilemiceğime dair kağıt yolladım bu sebeple kontrat fesih olmuş sayılıyor mu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
evden çıkarma bu şekilde olmaz. tahliye taahhütnamesi var mı elinde. evden neden çıkartacaksın? sen ya da başka yakının oturacak ise bunu belgelendirmen gerekli. eğer yalan beyan da bulunursan 3 yıl kiraya veremezsin
Elimde tahliye taahhütnamesi var bu işe yarar mı
evet
Kiracının 10 ocakta kontrat süresi doluyor ben bu tahliye taahhütnamesini 11 ocakta icraya vericem eğer itiraz ederse mahkemeye başvurucam ayrıca elimde kiracının bana attığı evi ocakta boşaltıcam mesajlarıda mevcut bunları da delil olarak sunucam sizce işe yarar mı çıkarabilir miyim çünkü evlenicem ve evime ihtiyaçım var ocakta çıksaydı eşya alıp evi dizmeye başlıcaktık o kadar zor duruma düştüm ki anlatamam
evet yeter li deliller bunlar. ama önce sizin yapmanız gereken şu ki 10 ocağı beklemeden noterden ihtarname çekin akabinde mahkeme yolu olacak önce ihtar.
Noter ihtar çekmek için sebep istiyor tadilat için mi çekiceksin eve ihtiyacın mı var ondan mı çekiceksin diye ben zaten tadilat yaptırıcam diye ihtar yolladım ama benim yaptırıcağım tadilat yeterli olmazmış çok ağır bir tadilat yaptırmam gerekiyormuş kiracıyı evden çıkarmak için o yüzden ben tahliye taahhütnamesi ile mahkemeye vericem
5 yıla kadar kalabilir , 5 yıl sonra ihtarname geçerli ya da evi satarsan yeni ev sahibi ihtarname gönderdikten 6 ay sonra evi boşaltmak zorunda.