- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılNiyet, amaç yuva kurmak ve geçinmekse başta şeffafça konuşulup herkes dediğinin arkasında duracaksa sözleşme söz konusu değil !!! ancak bunun garantisini nasıl verebilirki 2 taraf? dene yanıl yöntemi uygulanabilir ama bedeli ağır olur... bir düğün 30-40 bin tl. akabi evli kalındığı süreçteki masraflar vede boşanma anındaki , evlilik sonrası edinilen mallar ortaktır + maddi manevi tazminat, yıpranma payı, ve yıllar süren dava ve masrafları avukat, bilirkişi, şahit parası, nafaka yetmez ise yılda bir tekrar nafaka davası vb. yaşamaktan soğutur insanları... tekrar evlenicem demekte 30-40 bin tl. önceki evliliktede aynı masraf birde mahkemede tazminat yalan beyan ve şahitten kaybedilirse ne edicek mağdur taraf? bu parayı kazanmak için asgari ücretten bakılırsa 10 sene civarı yemeden içmeden çalışması gerek insanın.
Boşanma ihtimali için tedbiren sözleşme yapılmalı... sonuçta boşanılmak için evlenilmiyor birde parası için değil sevdiği için eşler evleniyor.11 Yorumla- +1 yıl
Düşüncelerimin bir kısmına veya tamamına katılman, e. i. c. ile kıyas edilemeyecek kadar güzel kardeşim... e. i. c. seçimini bendeniz için kullandığın için Allah razı olsun.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlması gereklilerden..
Kadınlar şimdi paranın derdinde domuzdan acaba ne kıl koparırız derdinde.. aşk meşk hikaye. Önce evlenelim baktım evlilik iyi gitmiyor açarım bir boşanma davası herifi donuna kadar soy.
oldu, okadar malı mülkü sen, anan, gebeş baban, kazma kardeşin yesin diye biriktirmedim. Herkesin malı parası kendine. madem boşandın nasıl geldiysen öyle git donsuz melahat.11 Yorumla- +1 yıl
Katılmamak mümkün değil yazdıklarına..
+1 yılBen evlensem yapardım diye düşünüyorum. Güvenle pek alakası yok, sadece hukuk okuduğunuz zaman biraz daha temkinli yaklaşıyorsunuz sanırım, hayatta başa her şey gelebilir. Zorlama olmamalı tabi ki, ama iki taraf da olumlu bakıyorsa neden olmasın?
15 Yorumla- +1 yıl
Hukuk okuyorum ama ben şahsen hayatta yapmam büyük konuşmak gibi olmasında :D
- +1 yıl
Hukuk okuyan birinin de bağlacını bitişik yazması baya üzdü :(
- +1 yıl
edebiyat okumuyoruz =) ve tablet yazması zor ne olmuş yani
- +1 yıl
Yanlış anlama sadece dikkatimi çekti yoksa saldırı amaçlı değildi. Doğru Türkçe yazmak için edebiyat okumak gerekli değil de, ne bileyim hukukçu dediğin imlaya da dikkat eder :) ben de tabletten yazıyorum bu arada
- +1 yıl
Hayata dikkat etmem ki =) imlaya dikkat edeyim
+1 yılHayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur eyvallah ama insani duygularımız gereksinimlerimiz vardır sevgi güven gibi baştan yola böyle çıkarsak orda tam olmamış parçalar vardır bence hayatı paylaşıyorsunda mal mı dert saçma
112 Yorumla- +1 yıl
Artık çoğu insan hayattan çok lüksü paylaşmak istiyor güzel bir hayat güzel bir ev güzel bir araba haliyle bunlara sahip olanda kendini güvenceye alıp bunlardan mahrum olmak istemiyor boşanma durumunda
- +1 yıl
Kişisine göre değişir benim ailem beni okuttu ki ayaklarımın üzerinde durabileyim diye ama ben varlığıda bilirim yokluğuda maddiyatın bu derece önem taşıdığı ilişkileri samimiyetsiz riyakar buluyorum
- +1 yıl
Sonunda aferin diyebileceğim bir kız çıktı =)
- +1 yıl
Yıldızımda var mı kurdeleli
- +1 yıl
Eskiden olsa gül verirdim benim tarzım güldü :D dur bakalım aday sensin senden iyiler çıkabilir yeteneklere şanş tanımak gerek
- +1 yıl
Tamam ben papatya alırım gerisine karışmam anlaştık mı
- +1 yıl
Ben bir kıza çicek vereceksem bir tane vermem
www.resimler.tv/data/media/202/gul_buketi.jpg
Aslında hiç bir kıza çicek vermemde neyse :D daha yaratıcıyımdır hediye konusunda - +1 yıl
Şimdi noldu verdin mi vermedin mi
- +1 yıl
Resme bakmadın mı =(
- +1 yıl
Tabiki baktım aslında vermem falan yazınca dedim noluyoruz
- +1 yıl
=)) Dur bakalım daha rakip çıkmadı sana genede senin olsun o güller buket buket
- +1 yıl
Teşekkürler bayım çok naziksiniz bende sizin için ayrı bir nezakete büründüm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
kaç yıllığı normal kaç yıllığı opsiyonlu olduğunu merak ettiğim sözleşme.
içinde maç başına prim olduğu da söylemektedir!
evlilik muessesine, aldatma alişkanligi kadar zararli bir yazili kagit ceşidi.
bize de dalgasini gecmek duşuyor;
* haftada minimum 15 posta, en az 6'si on sevi$meli.
* malak emzirmesi yok. [kadini aşagilayici pozisyon olmasi itibari ile]
* sadece kar$ilikli oral seks yapilacaktir.
* dogacak ihtilaflarda rocco siffredi dokumanlari referans alinacaktir.
al sana sozleşme.10 Yorumlasenin nickini görünce üzülüyorum ya :(
gayet mantıklı bence sonuçta ben evliliğimi onun malına ortak olmak için yapmam18 Yorumla- +1 yıl
niye üzülüyorsun =)
- +1 yıl
Sevmeden yaşamaktan iyidir.. Sevmek uğruna ölmek ;) Uğruna ölmeyeceksen ya hayatına yaşa ya sevdiğin uğruna ölümü göze al ki aşık desinler.
- +1 yıl
Eh yani =) aşıksan racona uyacaksın
biraz sevmek diye bir şey yok. ya öleceksin
aşkından... ya da vazgeçeceksin...
Al sana konumuza uygun bir replik =)
al bir de video
https://www.youtube.com/watch?v=pv-ixIpbm8U#t=44 - +1 yıl
Zaten replik diye de belirttim :D
Kesinlikle samimiyetsizlik. Bir ilişkiye biteceğini düşünerek başlanmaz, başlanmamalı..
23 Yorumla- +1 yıl
Peki ya biterse?
- +1 yıl
biterse, yaşanılan güzel anların hatrına medenice oturulup konuşulmalı.
evlenmek gibi özel bir paylaşımdan sonra insanlar birbirine nasıl düşman olabiliyo asla anlamam affedemeyeceğim tek şey ihanet olur ki ihanet ediyosada donuna kadar alırım zaten. sözleşme falan saçma bana göre. - +1 yıl
Mantıklı kızsın =) güzel
evlılık sozlesmesı ask evlılıgı yapan ınsanlar ıcın degıl mantık evlılıgı yapan ınsanlar ıcındır
11 Yorumla- +1 yıl
Günden güne de artmakta ülkemizde
Gizli Üye(30-35)+1 yılGörücü usulü evliliklerde yapılması mantıklı ama ben sevdiğim kişi ile evlenmeyi umuyorum aksilik çıkmaza yani onunla yapmam benim onun farketmez ama görücü usulüne güven olmuyor
15 Yorumla- +1 yıl
Görücü usulde nasıl mantıklı oluyor ki =/
Cevap sahibi+1 yılBenim teyzem ve eniştem görücü usulü evlendi mesela aşırı kötü hir evlilik kesinlikle birbirlerini sevmiyorlar sürekli bir olay var ayrılırlar ise teyzemin birçok şeyde hakkı olaca mesela haksız yere teyzemolmasına rağmen doğru bu. Güven olmuyor çünkü iki üç aile övüyor bir bakıyorsun bambaşka bir insan imiş ama sen sevdiğin insana sözleşme diyebilir misin hayır
- +1 yıl
Sevdiğin insanın sevdiğin halde kalacağının garantisi var mı peki 1 2 yıl sonra değişirde senin hiç ummadığın biri çıkarsa?
Cevap sahibi+1 yılBen degisemez demedim değişebilir elbette ama sevdiğim kişiyle mutluluk düşünürüm ben para pul derdi aklıma bile gelmez benim param onun parası diyorum ya
- +1 yıl
Fedakar türk kadınıyım diyosun =)
+1 yılOlabilir, çünkü evlenirken birbirini seven çiftler, bir süre sonra aşkı kaybedip para, mal vb. şeylerin peşine düşebiliyorlar.
31 Yorumla- +1 yıl
Onların zaten niyeti baştan belli
+1 yılolabilir bence =^.^= Ailem talep ederse karşı tarafın imzalamasını isterim
13 Yorumla- +1 yıl
Ailen değil de sen?
- +1 yıl
Ben istemem böyle bir şeyi
- +1 yıl
Herkes istiyor istemeyen bir sen bir ben çıktık iyi mi =)
Yapılmamalı. Evliliğinle maddi çıkarlar karıştırılmamalı...
112 Yorumla- +1 yıl
Evlenmekte maddi çıkar değil mi?
İşi sıradan olan birine kız vermez iken savcı doktor gibiler adam bile olamasalar mesleklerinden dolayı ailelerin ve kızların gözünde menfaatleri uğruna çok değerli ve tercih edilen kısım oluyor? - +1 yıl
Hmm peki =) en azından mantıklısın
- +1 yıl
Bende taraftar değilim ki bu konuya :D sadece tartışıyoruz fikirlerimizi
- +1 yıl
Ben laf atıyorum insanların fikirleri nasıl diye ;)
- +1 yıl
Çaktırma sen millet içindeki kurtları döküyor :D
- +1 yıl
Ben bir şey yapmıyorum :D sen kendin içindekileri döküyorsun ben dinliyorum
tamamen kadın kurnazlığı günümüzde erkeklerin başka caresi kalmıo pozitif ayımcılık ayağına mecbur sözleşme imzalıo erkekler
11 Yorumla- +1 yıl
Kızların çoğu çozluyor =/ yaptıran erkeklere?
+1 yılihtiyaç duyan varsa kulllansın. sonuçta bir çok evlilik yalan üzerine kurulu
14 Yorumla- +1 yıl
İhtiyaç?
- +1 yıl
ihtiyaç işte. sonuçta insanların akla gelmeyecek binbir türlü hali, ihtiyacı oluyor bilirsin
- +1 yıl
Öyle ama geleceğini kurtarmak birinin malı emeği ile ne kadar doğru =/
- +1 yıl
dediğim gibi bir çok evlilik yalan dolan üzerine kurulu sevgi yok
Alsın malı onun olsun.
ben cancağzımı kaybettikten sonra.16 Yorumla- +1 yıl
Kaybettim derken?
- +1 yıl
=/ ben imzalamazdım one ya senetle eşya mı alıyoruz eve
- +1 yıl
Sizin en safınız bile şeytandan daha zeki :D
Ask evliligi yse cok kirilirm mantiksa olablr ayrıca oyle bir sorunm olmaz diyr dusunyrm orta halli bir durumumz var oda oyle olur sıkıntı olmaz
12 Yorumla- +1 yıl
Aşksa olmaz mantıksa olur bunun neresi mantıklı peki =/
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoğru bulmuyorum. Boşanma ihtimalini düşünüyosa o yola hiç çıkmayalım. Ayrıca evlilikte senin benim olmamalı
13 Yorumla- +1 yıl
Peki evli iken bu konuyu ortaya getirse?
Cevap sahibi+1 yılboşanmayı düşünüyor derim
- +1 yıl
O kadar ciddi dersin durum =/
Bence mantikli eger iki tarafinda ciddi mal varligi varsa bazi evliliklerde olmalı diye düşünüyorum
12 Yorumla- +1 yıl
maddi durumları orta olsa saçma mı?
- +1 yıl
Ya hicbir zaman sacma diyemem bence sacma bisi degil maddi durumu eger orta olursa iki tarafta sorun cikarmazsa karsilikli olarak imzalanaabilir cunku bugun aşık oldugun guvendigin birine yarin fikirlerin degisebilir isin ucunda para var sonucta bence imzalanmali fazla buyutmemeli olagan bir durum bence ay cok sacma bilmem bana guvenmiyorsun falan denmemeli belki imzalandiktan sonra guven daha da artabilir
Bence de olmalıdır. İnsanlara güven olmuyor. Madem paran için evlenmedi seninle sözleşmeyide imzalıyı versin. Zaten paranda gözü yoksa umrunda olmaz.
10 YorumlaFazlasıyla gereksiz, milyon dolarları yoksa bir insanın kendisiyle parası için evlenildiğini düşünmesi paranoyaklıktan başka bir şey değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir bakıma iyi en azından çıkar söz konusu olmaz. bir bakıma da baştan güvensiz bir birliktelik izlenimi...
12 Yorumla- +1 yıl
Çıkar olmaz derken?
Cevap sahibi+1 yılbir çok kişi aksini düşünebilir yani sözleşme olunca çıkar olur gibisinden ama oyun yalan dolan olmaz herkes olduğu gibi olur başka kimliğe bürünmez bence
+1 yılSaçma buluyorum. Evlilikte çıkar ilişkisi olmamalı.
120 Yorumla- +1 yıl
Nasıl olmamalı? sonuçta her konuda çıkar var hayatımı paylaşacağım biri olsun demek bile bence bir çıkardır.. yalnızlığını geçirmek için birini buluyorsun
- +1 yıl
Ben o anlamda demedim. Maddi boyutu için söyledim. Ayrica hayati paylasmak cikar iliskisi degildir.
- +1 yıl
Olaya farklı gözle bakarsan çıkar ilişkisidir? maddi boyuttada bence biraz mantıklı adam seni kandırdı bir sürü yalanlarla ve evlendin paranı baya yedi sonra ayrılmak istedi ve işsiz güçsüz boş ve devlet sana ona nafaka bağlamanı kararlaştırdı o senin nafakaların ile bir güzel başka kızlarla eğlenip tozuyor geziyor ne yaparsın bu durumda?
- +1 yıl
Sen maydanoz olma:)) @brca6
Soran arkadaş ben o adami öldürürum :))
Bu yüzden evlenmiyorumya. Doğru insan yok artik. Allah korkusu olmadigi sürece insanın icinde her halti yer elbet. Çevremde evlenip bosanirken bir ton tazminat ödeyen bayanlar tanıyorum. Ama iste evleneceğim kisi güvenilir doğru kişiyse onunla sozlesme felan imzalamam. Gerek görmem. - +1 yıl
Sen gözünü kapattın diye bu alem yok değil =)
İyi insanlar elbette varlar fakat artık elmas gibiler bulunması zor kıymeti çok..
Allah karşımıza çıkartması umudu ile bekliyoruz =)
Katillikte var :D oo sen bence de evlenme - +1 yıl
Karincaya bile kiyamam ama eğer evlenecegim adam o dediğin şeyleri yaparsa şeytana uyar girtlaklarim onu:))
Dilerim Allah kendimiz gibi iyi ve doğru insanlari cikarir karsimiza. Hayirlisi be :)) - +1 yıl
Her kalp kendi gibi olanı sever =)
Bu sözü mü yaz bir kenara
Hadi iyi geceler bende filmime kaçayım - +1 yıl
@brca6 yasindan boyundan posundan utanmiyon demi. Olduğum heryerde bitiyosun : P
- +1 yıl
Oyleyimdir. Gıcık.
@brca6 - +1 yıl
Şu acı gerçeği unutmamakta fayda var genellemeksizin ; Boşanmanın gerçekleşme sürecinde, maddi çöküntüye uğratmak vede intikam almak, yapılan masrafları düğün öncesi hazırlıklar her kalem ve konuda vb. ayrılıyorum diye telafisini sağlamak gibi, ama tek ama 2 taraf içinde bu geçerli olabilir :( , en azından boşanma gibi bir durum söz konusu olursa diye ihtimalen bu sözleşme yapılmalı !!! (canim dedim oldu yılan ) bu aşamaya gelirse süreç inanınki sizi sokmaktan tereddüt etmiyecek insanlar var olacaktır, düşmeye gör ...
Aksi durumda, sözleşme güven sarsıcı ve saçma olur. - +1 yıl
@realsanalvefa
biliyorum etrafimda maalesef bu olayı yaşamış insanlar var.
Ama şuda var yeni kanunlara göre evlilikte edinilen bütün mallar, bosanirken (Allah yazmasin) kari-koca arasinda eşit dağıtılacaktır.
Benim maddi anlamda çekincem yok. Eğer evleneceğim kişi bunu isterse zaten benimle evlenemez. - +1 yıl
Bayan, çalışmadığı halde eşit dağıtılırsa o zaman durum vahim... veya bayan çalışır ama çok az katkı yapar maddi olarak ama mahkemede maaşımı harcadım derse o zamanda durum vahim, veya şahit tutar kocama veriyordum maaşımı istediği gibi harcıyordu belgem yok şahidim var durum yine vahim :( birde boşanma söz konusuysa , Allah korusun acırmı eşine?
Kötü niyetli, bay ve bayan parayla zina yapacağına veya zengin koca bulamadıysa az çok varlıklıyla evlenip sunsun bedenini sonra avukata danışıp delil toplayıp eşini çökertsin :( nasılsa niyette kötü ve eşine rol yapıp evlenmiş... hatta zarını diktirmiş vb. al sana köşeyi dönme yolu :( !!!
Yanlama, ince düşünüyorum ve seçenekleri yazıyorum. - +1 yıl
En iyisi evlenmemek bence:))
@realsanalvefa - +1 yıl
Bana atılan bir taş değil bu sözlü versiyon olarak... resmen beton mikseriyle üstüme beton dökmek oldu bu :)) ilk bir yorumunuz vesilesiyle yazıştığımızda, sözünüzüe ( . ) koyduğunuzda evlenmemekle alakadar bir bitirişiniz olmuştu !!! aynı yazışma içinde aksi yönde bir ışık yansımasına rağmen... karşıdan bir net cevabla şekillenilmesi sarmaşık misali sarması gidişatı yol göstermesi hissettiriliyordu sonrasında benzer cesareti karşımdakine bıraktım 2 tarafta çabalamalıydı ve olmadı geçici süre durdu alınan yol kırmızı ışık misali.
- +1 yıl
@realsanalvefa beni bosverin. Allah sizin güzel gönlünüze göre bir eş verir umarım.
Estağfurullah beton, taş atmak-heleki size karsi- haddim değil. Sadece latife yapıyordum.
iyi geceler, Allah rahatlik versi :) - +1 yıl
Şunki, açıklamanız ve akabindeki sizin bildiğiniz niyetinize saygım var ilk yazışmamızdaki bahsettiklerimizde dahil.
Şeffaf olarak belirttim, sizin anlıyacağınız, okuyanların idrak edemeyeceği tarzda:) çare, huzur, mutluluk, yuva vb. değer ve öneme sahip konularda kalp ve niyet özü kabirde hesap verir gibi şeffaf ve kararlılıkla gösterilir aksiyse eriyen zamana ve ümitsizliğe geçici duygusal ve heyecan reaksonlarıyla belki yarın veya başkasıyla yola devam vb. yönlendirmelerle zamanın ısrarla akıtılmasından öteyede geçemez :( uzatmıyayım, muhattaplığımıza saygımla siz istedikçe devamı gelecek aksi halde (.) koyulacak kaptan sizsiniz direksiyonunuz hayırlı anlamda ve yönde dönmesini temenni ederim amin h. geceler dark_choco hanim :).
Evlilik sözleşmesi, ''ben senden boşanacağım ama önce evlenmemiz gerekiyor'' demektir.
23 Yorumla- +1 yıl
Yok mantık evliliği olarak düşün arada sevgi yok
- +1 yıl
Modernleşmek anlamında insanların duygularını körelten uydurmalar festivali gibi. Kısaca düşünürsek, ek gelir için çalışan eş seçiliyor sonra ne sevgi ne saygı ne de cinsellik kalıyor. Aldatmalar başlıyor yalanlar başlıyor artık aynı çatı altında çekilmez bir hayata merhaba diyorlar. Böylelikle boşanma grafiği sürekli yukarı tırmanıyor genelde eşlerin biri madden mağdur durumunda oluyor fakat evlilik sözleşmesi aristokrasisi çözüm için yeterli gözükmüyor. Peki ne oldu? Para avcısı eş sayısı arttı lakin Halis Torpak (!)'lar evlenmekten vazgeçip 'dost hayatı' modunda yaşıyorlar bu da toplumun ahlak düzenini, yetişecek nesli kötü etkiliyor. Değişim şart, yamalar artık iş göremez olmuştur.
- +1 yıl
Güzel cevaptı..
evlilikte sözleşme olurs ao işin adı evlilik değil bir iş akdidir bence...
11 Yorumla- +1 yıl
bence de öyle =)
Çıkar amaçlı mantık evliliklerinde olmalı. Yaşlı zengin genç kadın gibi ya da tam tersi. Onun dışında normal bir çiftin böyle düşünmesi güvensizlik sebebi evlilik tartışılır.
10 Yorumla- Diğer konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılMaddi manevi sinirlari asmadigi surece bir guvence bakimindan sorun yok. Sonucta dini nikahta bile mehir var
10 Yorumla Diğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. Bir şey düşünmüyorum ne de olsa evlilik sözleşmesi yapacak kadar param yok ya da sözleşmeyi imzalatacak kız da olmaz hayatimda😊
10 Yorumla
+1 yılYapmacık ve güvensiz ilişkiler için yapılan, saçmalıktan ibaret olan birtakım sözleşme türü.
10 Yorumlaİnsanı mal olarak görürsen herşey yaparsın , oysa insan ne eşya ne mal..
10 Yorumla- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvleniyorsam o sözleşmeye bir gerek yok diye düşünüyorum
10 Yorumla - Diğer konusunda 882 cevap paylaştı.
+1 yılBenimde istediğim bir kaç maddeyi sözleşmeye eklersek kabul ederim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok büyük şirketleri olan bir adam olsam düşünürdüm ama şimdi gerek yok boşanmış bir adam olarak söylüyorum bunu. Nafaka olayı ya gerçekten abartılıyor ya da korkunç avukatları var çoğu erkeğin. Ben sadece iştirak nafakası ödüyorum. Onu da ödemek zaten boynumun borcu. Eski karım kendi üzerine yaptığım evi boşanırken bana ben istemeden geri vermişti.
00 Yorumla
+1 yılevlilik sözleşmesi isteyen bir erkekle asla güvenmem. benimle evleniyorsa bana güvenmeli.
03 Yorumla- +1 yıl
*asla evlenmem olacaktı pardon
- +1 yıl
Önemli değil =) bu kadar önemli diyorsun benim için =) ?
- +1 yıl
tabii ki. güven önemli.
Evlilik sözlesmesinden çok mutlu olabilme sözleşmesi yapmak lazim
10 Yorumla
+1 yılGerekli birşey sonuçta herkes sonuna kadar evli kalcak diye birşey yok
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaşırı mantıklı para düşkünü bayan erkeklere karşı bire bir ayrıca kadınların çalışıp kendilerine yetmelerini gerektirecek artik
10 Yorumla
+1 yılPsiyonu unutmaması gereken eştir.3 + 1 sene opsiyonlu imzalamalı evlilik sözleşmesini. sevişme başına para alacağım diye de not düşmeli sözleşmeye. bu ne lan? transfer mi yapıyoruz? Derim
00 YorumlaGerekliyse olmalı bence çünkü karşılıksız sevgiler artık nadir bulunuyor doğada
10 Yorumlagüven yoksa ztn hiç başlamamalı...
12 Yorumla- +1 yıl
Güvensizliğin sembolümüdür? bu anlaşma
Gizli Üye(30-35)+1 yılZengin erkeklerin kesinlikle yapması gereken bir şey. Etraf paraya tapan kadın dolu.
20 Yorumla
+1 yılSana güvenmiyorum demenin başka bir yolu
15 Yorumla- +1 yıl
Güvenin kastı sözleşme yapmamak mı?
- +1 yıl
Yani bence öyle. Bir insana güveniyorsan neden sözleşme yapasınki.
- +1 yıl
Evlilik cüzdanı da bir sözleşme değil midir peki?
- +1 yıl
Sence şimdi bu ikisi ayni şeymi?
- +1 yıl
Değil midir? =/
+1 yıliyi birşey aslında kimsenin hakkı kimsede kalmamalı
10 YorumlaDiğer konusunda 313 cevap paylaştı. Bu konularda zaten guvenmiyosan evlenme kardeşim.
13 Yorumla- +1 yıl
Sen evlenmezsin yani sevdiğin biri sana bunu teklif etse =) ?
- +1 yıl
Evde kal sen aman evlenme :D
+1 yılŞirkete ortak mı alıyoz hayırdır ne sözleşmesi :D
120 Yorumla- +1 yıl
yapanlar çokmuş türkiye de :D duyda inanma
- +1 yıl
Var da saçma ya birbirine güvenmeyenlerin işidir o :D
- +1 yıl
Eh biraz da haklılar :D türkiye de babana bile güvenmeyeceksin bu devirde
- +1 yıl
Sözleşmeye gerek varsa o zaman evlenmeye de gerek yok bence :D
- +1 yıl
Ama nikah masasında evlilik cüzdanı denen sözleşmeyi imzalıyorsun :D?
- +1 yıl
O olmazsa evlilik olmuyo ondandır belkii :DD::D
- +1 yıl
Sözleşmede yapmazsan garantin olmuyor :D?
- +1 yıl
Evlilik cüzdanı en iyi sözleşme işte:D
- +1 yıl
Sende kayserili misin nesin ha amma çirkef uyanık çıktın :D
- +1 yıl
Bolu :D Öyle miyim :D
- +1 yıl
Bolu gerede insanlık nerede :D
Ben kaçayım senden canımı kurtarayım - +1 yıl
Gerede değil merkez :D
Hm peki :SSS - +1 yıl
Fark etmez :D bolulu dedin mi kaçıcan bir de çankırı
- +1 yıl
ama nedeeennn :S
Daş düşebülü ayı çıkabülü burası bolu herşey olu DD:D:D - +1 yıl
Sempatik kızsında :D yok bolulusun olmaz ön yargımı kıramazsın ayıdan çok şeytan çıkıyor :D
- +1 yıl
nedenini bir söyle harbi merak ettim :D
- +1 yıl
1 ay kaldım :D ayı bile terbiye edebilecek kıvama gelmeme rağmen sizinkilere selam vermeyi ve insanı davranışlarda bulunmayı öğretip anlatamadım :D orası nasıl bir yerdir öyle ya
- +1 yıl
hiçte öyle değiliz bir kere sen bolunun çingenelerine rastlamışındır :D
- +1 yıl
1 2 3 anlarımda hepsi mi çingendi :D
- +1 yıl
bilmiyom :D
Güvenmiyorsan evlenmeyeceksin.:)
10 Yorumla
+1 yılCok dogru bir uygulama :)
12 Yorumla- +1 yıl
Destekleyen tek erkek sen çıktın açıktan :D
- +1 yıl
Kimse kimseden hak talep etmemeli :) erkek adam cocugu varsa zten gerekeni yapar eger yoksa kimseye birsey borclu olmaz.
Şirket mi kuruyoruz?
12 Yorumla- +1 yıl
Eh işte sonuçta evlilikte bir şirket fatura ödeme gelir gider.. vs
- +1 yıl
Niyet, amaç yuva kurmak ve geçinmekse başta şeffaça konuşulup herkes dediğinin arkasında duracaksa sözleşme söz konusu değil !!! ancak bunun garantisini nasıl verebilirki 2 tarafta? dene yanıl yöntemi uygulanabilir ama bedeli ağır olur... bir düğün akabi evli kalındığı süreçteki masraflar vede boşanma anındaki , evlilik sonrası edinilen mallar ortaktır + maddi manevi tazminat, yıpranma payı, ve yıllar süren dava ve masrafları avukat, bilirkişi, şahit parası, nafaka yetmez ise yılda bir tekrar nafaka davası vb. yaşamaktan soğutur insanları...
Boşanma ihtimali için tedbiren sözleşme yapılmalı... sonuçta boşanılmak için evlenilmiyor birde parası için değil sevdiği için eşler evleniyor.
+1 yılBu kadar da şey olmamak lazım
10 YorumlaBenımde yapmam şart :D
10 Yorumla
+1 yılBence bu devirde gerekli.
10 YorumlaSacma bence
15 Yorumla- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
Durum derken? sadece bir konu daha dur ne yaptın :D
- +1 yıl
Oho sen ayrılmayı kafaya direk koymuşsun en ufak şeyde :D kadın dediğin yapıcı olur Allah kocanın yardımcısı olsun
Saçma olduğunu düşünüyorum.
10 YorumlaAşkı ticaret haline getirmeyin ya..😎
10 YorumlaGerekli bişey...
10 Yorumlaönemlı gerek lı kanks
10 Yorumla
+1 yılYok imzalatmam ben evleneceğim kişiye..
10 Yorumla
+1 yıldoğru uygulama bence
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru?
Gizli Üye(30-35)+1 yılSacalik
13 Yorumla- +1 yıl
Birde yazabilseydin =))
Cevap sahibi+1 yılDusun o kadar karsiyim duyunca elim ayagima dolandi :D
- +1 yıl
Belli :D
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılOn numara 5 yıldız