"Rabbi'nin her şeye şahit olması yetmez mi?"
(Fussilet suresi-53)
"Rabbi'nin her şeye şahit olması yetmez mi?"
(Fussilet suresi-53)
"Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da" ~ Duha suresi 3. ayet. Çok sevdiğim ayetlerden biri. Ne zaman yapayalnız hissetsem aklıma bu ayet gelir. Allah'ın her daim bizimle olduğu ve bize darılmadığı ¢
Gerçekten öyle Rabbim bizi kendisinden uzaklaştırmasın her daim kendini hatırlatsın şayet biz insanoğlu ne çabuk herşeyi unutup görmüyoruz.
Kesinlikle, en önemlisi de her derdimizi yalnızca O'na açmamız. İnsana anlatınca pişman ediyorlar çünkü
Evet çünkü çünkü yaratılanı yaradandan başka kimse anlayamaz
Katılıyorum
Bu sitede bunu görmek gerçekten çok güzel.
Tevbe Suresi; 129. Ayet"(Ey Muhammed!) Yüz çevirirlerse de ki: Allah bana yeter. O'ndan başka ilâh yoktur. Ben sadece O'na güvenip dayanırım. O yüce Arş'ın sahibidir."
Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. ( inşirah - 5 )
Bu bağlamda sefiller'de de der ki, en karanlık gece bile biter ve güneş yeniden doğar...
Cevap
6Cevap
"Dinde zorlama yoktur"
Bakara, 256
Gerçekten doğru eğriden ayrılıp iyice belli olmuştur.
Artık kim şeytani güçleri inkar edip Allah'a inanırsa , muhakkak kopması mümkün olmayan sağlam bir kulpa sarılmış olur. Allah, işitendir, bilendir.
Ey insanlar! Sizi, tek bir nefisten yaratan, ondan eşini yaratan ve o ikisinden birçok erkek ve kadını üreten Rabb'inize karşı takvalı olun
Her canlı ölümü tadacaktır
Ali İmran -185. ayet
Yok değilim sadece okuyorum birazda ezberim var yarısından çuğuna
Kadınlar temizlendiğinde onlara istediğiniz yerden yaklaşın.
Bakara suresi 222. ayeti düzgünce okumanızı tavsiye ediyorum şayet sizin dediğiniz gibi bir ayet yoktur saptırmayın kelimeleri
223ncü ayet. doğru bilgi ver.222 değil
Beyefendi siz ilk baş bilgiyi öğrenin sonra gelin bana bu bilgi yanlış deyin 222. ayeti ben biliyorum ve sizin verdiğiniz bilgi değil bambaşka bir şey kafanızdan uydurduğunuz bilgileri gelip burada bilgi diye yazmayın hele ayet diye hiç yaz mayın.
223 ncü ayeti koy bakalım buraya. aaa ya
Beni yaratan elbet yolumu gösterir
Şuarâ 78
Bişi sorabilirmiyim?
? Evet
Dm den yazarsanız size link atacagım kullanınci adı yani instagram linki
İnstagram kullanmıyorum
Kalbi_mecruhh bu kullanıcı adinda bir instagram hesabi var orada bir resim gordüm profil yapmıstinız ayni yerde gördüm yani
İnstagram kullanmıyorum beyefendi yemin mi edeyim yorum yazmayın artık bana ya lütfen
Tamam inandım aynı resimi sizde gorünce sormak istedim
Değilim ben hesabım yok
Engelimi kaldirmıyacakmısinız gerci bos yere engellediniz
Tamam
Engelime bir el atsanız
Engel. dedim
Ya yeter sen canımsın* mısın yeter diyorum ya bana yorum yazma herhangi bir soruda yeter bıktım
Ne yaptım yahu sanki hergun yorum yaptiriyorum😒
Engeli kaldirmısiniz
Kaldırmıcam defol git yeter yazma buraya da
😒🥺
KS de din i soru vay be
Aslında bu programla alakam yok ama sırf bu tür şeyler için kullanıyorum
Ben din adına zerre bilgim yok sadece kimlikte Müslüman yazıyor nasıl öğrenebilirim dini
Çok güzel bir istek gerçekten kalben öğrenmek istersen yardımcı olurum tabiki
İlk başta kuranı kerimi baştan sona okumalısın ve mealini de gerçek kaynaktan okumalısın tefsirle beraber de anlamakta kolaylık sağlar
Öğrenmek istiyorum lütfen
Nasil okuyayım bilmiyorum ki arapca yazıyor
Kuranı kerimi okumalısınız anlayarak ve gerçekten öğrenmek istiyorsanız doğru kaynaklardan mealini okumalısınız sonra gerisi geliyor zaten Rabbim yol gösteriyor dediğim gibi kalben isteyerek okursan kuranı kerimi her şey halloluyor
Olsun mealini okuyun ama doğru kaynak olsun sonra eğer vaktiniz varsa arapça öğrenmeye koyulun ilk baş cüzü öğrenin sonra her şey çok kolay oluyor Allah yardımcınız olur
Meal okuyarak nasıl öğrenirim ki
Doğru kaynak nedir ki
Kuranın meali zaten her şeyi aynı sadece dili farklı ama arapça öğrenirseniz daha güzel olur tabi
Doğru kaynak şöyle bazı din düşmanları arapça bazı kelimeleri kendi manalarınca çarpıtmak istediklerinden ve arapça bilmeyenler de anlamadan bunları okuyunca islamı yanlış anlıyor ve inanmıyorlar o yüzden doğru kaynak ve doğru mealini yazan meal okumak gerekiyor
Buradan sorabilirsiniz
Doğru kaynak ben bilmiyorum ki
Araştırarak bulursunuz biraz araştırmak gerekir bu arada doğru kaynak sadece kuranı kerimdir
Buradan sorabilirsiniz dedim ya özele gerek yok
Çok önemli
Meali yakın manası
De bari şuna
Ne farkeder ki ikisi de ayet değil mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?