Dövme stüdyosu için köpeğimi sahiplendirmeli miyim?

Öncellikle arkadaşlar benim için çok zor bir kara olduğu için ve mantıklı düşünemedigim için size soruyorum 9 ay önce bir golden sahiplendim birisinden çokta seviyorum öğrenciyiz evimizde besliyoruz fakat ev arkadaşımla kendimize bir dövme stüdyosu evde kurmaya karar verdik çalıştık para biriktirdik dövme koltuğu seti bile verdik gelicek fakat şöyle bir sorun var köpeğim aşırı hoplayan ziplayan özellikle heycanlaninca evde kosturan evi birbirine katar ve koltuk deri yırtarsa her şey emeklerimiz bir an çöp olabilir sahibi ilk sahiplendirdiginde de her zaman başkasına sahiplendirmeyin olmadı bakamayacaginiz zaman bana geri verebilirsiniz demişti vermeli miyim ama vermek istemiyorum da duygusal bağ kurduk ama vermezsek de hayalimdeki meslek çöp olucak ikisininden birini tercih etmek benim için çok zor bilmiyorum belki çok kalpsiz vefasiz gözüküyorum gözünde ama olaya alakasiz birinin uzaktan objektif yorumuna ihtiyacım var ( ev 1+1 ) yani köpeği başka odaya koyun gibi bir seçenek yok çünkü stüdyo salonda olucak ve odada da balkona açılıyor köpeğim balkonda tuvaleti yapıyor yani iki alananda köpeğim mecbur var ki sadece balkonlu odaya bile koysak illa ki cikacak zaten odaya kitlenmiyor ağlıyor bir anlık bile kapiyi açsak hoplayıp zıplayıp bir şeyleri yirtabilir parcalayabilir heyecandan yani bir anlik her şey mahvedebilir ne yapmalıyım?

Dövme stüdyosu için köpeğimi sahiplendirmeli miyim?