Arkadaşlar öncelikle amacım propagandacılık değil. Sadece kendi öznel görüşlerimi sizlerle bu çatı altında tartışmak istiyorum. İslâm'ın ve diğer dinlerin tamamen insan yazması olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin çoğu müslüman olduğu için islamı baz alalım. Arkadaşlar çevremdeki ve çevre dışındaki müslüman insanlara bakıyorumda geneli cahil diye hitap ettiğimiz hiç sorgulamamış, batıl inançlara inanan, sürekli kaoscu, saygısız, empati becerisi olmayan, birini düşürmek için 40 yola giren insanlar. Misal babam : annemi aldatan, ailesini 2. Plana atan, şiddet eğilimli, erkekleri kadınlardan üstün gören, dolduruşa çok çabuk gelen, sorgulamamış bir insan ama müslüman.
Babannem : 70 yaşında para hırsına kapılmış, kadın olmasına rağmen kadınları (annemi) köle gibi gören, oğlu aldattığı halde gelininden gelinlik bekleyen, batıl inançları olan, hep birşeylerden şikayetçi, ömründe bir kere bile sorgulamamış anadoluda doğmuş bir müslüman.
Annem : ailecek saf insanlardan oluşan, kendini ezdiren, fiziksel şiddet görmüş, aldatılmış, sorgulamamış bir müslüman.
Bunlar en yakınlarım. Amcam, dayım, halalarım, dedem vs. alayı aynı özelliklere sahip insanlar. Birtane düzgün adam yok çevremde ki türkiye geneli böyle mantık kurarsak. Şimdi bu insanların ataları da aynı kafa yapısına sahip olduğunu varsayarsak çünkü anası neyse danası da o olur değil mi. Sizce bu insanları kandırmak ne kadar kolay olmazmıydı? Sorgulamayan ve dolduruşa çok çabuk gelen insanları bir dine inandırmak çok olası ki olay sadece bundan da ibaret değil çelişkili ayetler, felsefi sorular, mantıki sorular vs. vs. Yorum yazmadan önce sizden ricam sadece çevrenizdeki insanlarda bu özelliklerin olup olmadığına bakarak yorum atın sizce de bu insanların inandığı dinin insan yazması olma ihtimali çok olası değil mi? Beyanlarınızı saygı ve sevgi çerçevesinde bekliyorum.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer