+1 yılÖncelikle kararlılığın için tebrik ederim. Senin yaptıgını yapan pek çok insan olsa da ailesi ve/veya çevresinin baskısı altında senin gibi davranabilen azdır sanırım. Ailen de senin iyiliğini istiyor şüphesiz ama seninle aynı fikirde degiller sadece. Bir de ailelerin korkusu bir şeyde aşırıya kaçman vs oluyor genelde. burada ilk etapta aşırı bir tepki vermemeye çalış bence. Çünkü iş bir inatlaşmaya döner ve iletişim koparsa şu mesajı vermen lazım bence , tamam siz benim ailemsiniz, beni önemsediginizi de biliyorum ama ben de kendi hayatımı, kendi tercihlerimi yaşamak istiyorum. Burada konu dini bir konu oldugu için diğer konulara göre biraz daha fazla tepki göstereceklerdir ama bunu aşmaya çalışmanın en iyi yolu yine konuşmak. umarım sorunsuz atlatırsın ve ailen de seni anlayışla karşılar.
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle korkuları bu yüzden ama aşırıya kaçsamda kaçmasamda bu inancımı gereksiz duyuyorlar tabi ki zorla bir şey yapamazlar ama tepkileri benim canımı sıkıyor
- +1 yıl
Aslında bunun birebir dini temelleri oldugunu bastıra bastıra söylemene gerek yok bence. Örneğin alkol kullanmak bir tercihtir. Alkol günah onun için yapmıyorum dediğinizdeki insanların tepkisiyle alkol zararlı oldugu için kullanmıyorum dediginizde insanların tepkisi farklı oluyor. Ailene hayat tarzı olarak böyle bir şey seçtiğini ve bu şekilde psikolojik olarak çok daha rahat olacağını söylersen daha yumuşak davranacaklardır sanırım. ama yine de onlar senin ailen ; onların karakterini , tepkilerini en iyi sen bilirsin.
Soran+1 yılHayır mesela alkol neden haram? Zararlı olduğu için dimi. Mahremimizi neden başkalarına göstermiyoruz? Sırf günah olduğu için değil bunların bir sebebi olduğu için öyle değil mi? Bunuda anlatıyorum haramın günahında sebepleri var.
- +1 yıl
Tabii ki haklısınız. ama dediğim gibi, sizin değer yargılarınızla ailenizinki farklıysa bu ters tepebilir. Eğer islami bazı şeyleri tam bilmiyorlarsa şöyle sorular olur mesela kafalarında: acaba bizim kız her şeyi islama göre mi yaşayacak şimdi, 5 vakit namaz kılıp kafasını yerden kaldırmayacak, sosyal hayatı bitecek, akraba erkeklerin yanına bile çıkmayacak, vs vs gibi bazıları önyargıdan ve olumsuz propagandalardan kaynaklı soru işaretleri olacak kafalarında. onları bu konularda rahatlatmanız lazım. Ben yine aynı kızım. sadece bazı hassasiyetlerim var. ve hayatımı buna göre yönlendirmek istiyorum diyebilirsiniz. Nasıl ki ben sizin kişisel tercihlerinize müdahale etmiyorum sizden de buna saygı göstermenizi beklyiorum diye eklenebilir.
En İyi Cevaplar
O zaman bikini yerine vücudunun büyük kısımlarını kapatan mayolardan giymeyi dene bayan.
Denize şort veya t-shirt ile gireyim dersen vücudunun görünmemesi için, daha çok tahrik edici olur. Başka seçenek yok yani. Tek çözüm ya denize girmeyeceksin ya da vücudunun büyük bölümünü kapatacak bir mayo giyeceksin...
www.google.com.tr/imgres012 Yorumla
Soran+1 yılYa sorun bu değil. Sadece deniz değil ha denize bunu giyip gitmişim ha onlarla gitmemişim bana yine yobaz muamelesi yapıcaklar. Aynı şey yani. Ben denize gitmesemde olur gitmek istemiyorum zaten ama bunun nedeni için canımı sıkıyorlar
- +1 yıl
Madem böyle düşünüyorsun ya gireceksin denize ya da girmeyeceksin. Başka seçenek bulamıyorum ben. Deniz olmasın, havuz olsun. Maksat yüzmek, suyun içinde olmak diyorsan bazı günler havuzlar bayanlara özel açılıyor. Bayan arkadaşlarını al, o özel günde erkek olmadan rahat rahat gir havuza. Daha ne söyleyeyim? Keşke denize girmeni sağlayabilsem. Hatta sizlere özel bir plaj yapsam, yalnızca kadınlar olsa keşke. Ama elden gelen birşey yok bayan. Verebileceğim tavsiyeler bunlar, üzgünüm.
Soran+1 yılBen denize girmek istemiyorum benim için girip girmemek sorun değil. Sorun aileme denize gelmicem dediğimde verdikleri tepki
Soran+1 yılHayır onları dinlemek zorunda değilim dinlemiyorum bu konuda ama tatlı dildende anlamıyorlar çok canım sıkılıyor
Soran+1 yılYok siz beni anlamadınız. Ailemin tepkisi dine diyim ben en iyisi kısa ve öz
Soran+1 yılİnançlarımdan dolayı girmek istemiyorum buda beni onların gözünde yobaz yapıyor.
+1 yılUmursama, doğrularını güzel bir şekilde ailene açıkla. Eğer olumlu bir dönüt alamazsan, o zaman ne yaparsan yap o dimağ hep kapalı olur. Senle bir nevi yanı sorunu yaşıyorum. Annem, akrabalarımız aşırı solcu ve modernler oruç vs tutanları toplasan parmak sayısını geçmez. Hadsafhada açıklardır. Biraz kapalı giyinsem laf atıp iğneliyorlar. Dine de ilgim var, kapalılar olsun vs ilgimi çekiyo. Kuran-ı Kerim'i hem arapçayla hem de mealiyle bilmek istiyorum. Bunu anneme söylediğim de kim senin beynini yıkıyo diye hemen parlamıştı.
17 Yorumla
Soran+1 yılTamda bizim aile yapısı işte hemen seni kim etkiledi beynini yıkamışlar ama benim yıllardır sabit fikirlerim olduğu için biliyorlar beni dinimi öğrendim kendi çabamla çok şükür ama bu laf atmaları tepkileri beni üzüyor
- +1 yıl
Kimse yıkamadı. Ben şahısların lafları üzerinde duracak, düşünecek insan değilim. Ben de araştırdım makale olsun, video olsun. Aklıma yatan, cezbeden şeyler oldu. Sordum, sorguladım vs. Ama aile çocuğu, çocuğun yaşamını etkileyen bir faktördür. yaşayış biçimimizi bir nevi aile harmanlıyo. Çünkü ilk etap da aile model alınır.
Soran+1 yılBen büyüdükçe benim ailemin ve başka ailelerin farkını gördüm tabi dinimizin hoş görüsünü vs vs. iman gücü olmayan insanların evinde huzur olmaz tabi
- +1 yıl
Huzur yok bence de:) İleri ki zamanlar da kendi hayatımı, gerçeklerimi yaşamayı düşünüyorum. Tabii ki biraz yavaş yavaş olmalı ki hazmedip alışabilsinler
Soran+1 yılAynen bende öyle Allah yardımcımız olsun ne diyim :)
- +1 yıl
inşAllah canım eğer bir değişiklik yaparsan bu konuyla alakalı bu soruyu güncel tut, kimbilir cesaret alırız:)
Soran+1 yılAynen ilerde bu konular çok konuşulucak o zaman güncellerim :)
Seni bu konuda kimse sorgulayamaz güzel kardeşim haşema denen bişi var annemde giyiyor mesela. Herkesin kendi tercihi kim ne karışıcak kapalı, yarım gibi çeşitleri var bak bul netten al buda benden olsun;
https://www.modanisa.com/yarim-kapali-mayo.htm04 Yorumla
Soran+1 yılBen denize girmek istemiyorum ki illa zaten haşema olayınada pek sıcak bakmıyorum kadınlara özel yerlere giderim ama sorun ailem denize gidelim dediğinde çıkıcak
Soran+1 yıl3 ay boyunca mı :) denize arada sırada değil neredeyse haftada 3/4 kez giderler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
+1 yılAslansım sen aslan... ilk once ahiretini düşün boşver ailen bu konuda ne derse desin umursama... milletin gözünde seks makinası olman sana bu dünyada sadece cinsel obje olarak bakılmasını sağlar... plajlardan bende nefret ediyorum... en dogrusunu düşünüyorsun bu konuda kimse icin taviz verme... kendini eşine sakla güzelliklerini sadece o görsün
23 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağol cevabın için bunu böyle anlatsam bana gülerler işte ama ben karar verdim zaten yaşım 19 buna karışamazlar isterlerse bağırıp çağırsınlar bundan sonda iki kulağımda kapalı olucak.
- +1 yıl
Bu düşüncede olursan SEN Kazanırsın... Aksi Olursa Şeytanı Sevindirirsin ve Erkeklerin Yatağına Kadın Kazandırırsın.
Soran+1 yılAsla öyle bir şey mümkün değil.
+1 yılZalimden alim doğar diye bir söz var aklıma o geldi bir anda. Neyse sen yerden göğe kadar haklısın, bu zamanda senin gibi düşünen birilerinin olması gerçekten çok güzel , ailen konusuna gelince asla istemediğin bir şeyi sana yaptırmalarına izin verme. Sen denize girmek istemiyorum dediğinde seni zorla denize sokacak halleri yok sanıyorum. üstelik 19 yaşındasın, senin isteklerine saygı duymaları gerekiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılZorlama gibi bir şey yok zaten bundan sonra evde huzur olmaz sürekli laf sokmalar iğneleyici laflar bunlar benim canımı sıkıyor
+1 yılEger allaha sayet peygamberine ve kitabina inaniyorsan aileyi gececeksin. Git al karsina aileni doğru dürüst konuş deki ben dinim geregi verilen emir i uyguluyorum. Aksi taktirde islerin daha zorlasacagini falan söyle... yalniz eger full kapanirsan ellerin bile gorukmuyecek sekilde ve ne biliyim fazla dindar olursan bu konuda karşı cikmalari normal ve yaşını ogrenebilirmiyim.
07 Yorumla
Soran+1 yılHayır benim dinimde el ayak ve yüz kapatmak diye bir şey yok yani ben kapanırsam dinimin emrettiği şekilde kapanırım kimseden etkilenmedim kimse beynimi yıkamadı ben sadece inandığım şeyin doğrutulsunda yaşıyorum namaz kılarım oruç tutarım en düzgün şekilde başımı kapatırım yani ama bırak baş kapatmayı namaz kılıp oruç tutmam bile beni aşırı dindar yapıyor onların gözünde dediklerimde çokta samimiyim garip gelsede öyle bu ailede bir ben böyleyim halam ateist oğluda aynı benim gibi ama halam asla yobazsın sen diye çıkışmadı yaşımda 19 şu an.
- +1 yıl
Guzel kardeşim ben sana beynini yikadilar demedim ki sadece bir anda asiri derecede kapanirsan ve 7 24 dinlen ugrasir san sadece panik olabileceklerini soyledim ki haklilarda bugün konyada 1500 kisi civarinda kisinin cihat plani adinda isid e katildigini biliyormusun yani demek istedigim bu olaylar oluyor ve biraz panik olmalari normal ben de neredeyse ateist sayilirim fakat sana eger inaniyorsan pesinden git dedim
Soran+1 yılBiliyorum anladım demek istediğini ama bu bende yeni çıkan bir şey değil ben çocukluğumdan beri dinime düşkün biriyim arada bunları konuşuyoruz hatta evde bana mutaassıp derler eskiden çocuktum korkuyordum tepkilerinden şimdi korkmuyorum tabi ki ama canımı çok sıkıyorlar
- +1 yıl
Hayirlisi olsun diyelim herkesin mutlu olma dilegiyle :)
Bakalim bende dinleri araştırıyorum hangisi mantikli gelecekse onu sececem gelmezsede secmiyecem ama neden se icimdr hep bir tanri allah var. Bana gore toplum ve aileden gelme din sacma çünkü annen baban neyse sende o dinden oluyorsun bu kadar basit hristiyansa hristiyan muslumannsa musluman :) neyse sana kolay gelsin
Soran+1 yılBen o yönde aileme çekmediğim için bilemiyorum :)
- +1 yıl
Sorunum yok sadece bizim toplumumuz da din saltanat gibi yani anan baban neyse sende o dinden oluyor sun müslüman a göre islam guzel hristiyan a gore katolik Ortodoks demek istedigim bu once bir dinleri arastiralim sonra dogru yolu secelim :₩
Kardeşim denize girmek istemiyorum dedin galiba bikiniyle sadece bsyanlara açık plajlar var mesela mayokini diye birşey var kapalı bayanlar için bunlarla dilersen denize girebilirsin herkes gibi Erkek arkadasinda galiba senin gibi dindar ve ailenle nasıl tanistiracagini düşünüyorsun kimse dindar bir insana kötü niyetle yaklasmaz ailende hoş karsilayacaklardir bu durumu bence allah herkes için hayırlısıni nasip etsin
04 Yorumla
Soran+1 yılAsla hoş karşılamazlar bunu çok konuştuk dindar insanlara yaklaşımları çok kötü maalesef. Bende yavaş yavaş kendimi gösteriyorum bunun farkındalar tepkileri çok sert
Soran+1 yılEvet haklısın ama ne yapıyım psikolojim alt üst oldu
Bak benim en yakın arkadaşım kapanmak istiyordu ama ailesinde dindar bir kişi bile yoktu onlardan çekindiği için arada kaynadı gitti senin de durum benziyor sen öyle yapma doğru olan senin dediğin bunu annenlerle makul bir dille anlat
05 Yorumla
Soran+1 yılEğer o isteseydi asla onlada uymazdı. Ben sadece ailemle kavga etmeden alıştırmak istiyorum onlara asla vazgeçmem dinimden
Soran+1 yılArkadaşın isteseydi ailesine uymazdı yani teşekkür ederim amin
tebrik ediyorum seni kadınlar plajına gidebilirsin veya bir spor kompleksine kayıt ol orada rahatça yüzebilrisin hoşlandığın çocuğa gelecek olursak bir aracı koymaya çalış en azından şansını dene bu konu hakkında sana yakın gelen bir büyüğünden yardım iste
03 Yorumla
Soran+1 yılBen istesem zaten kadınlar plajına giderim ailem canımı sıkıyor. O konuda ise belli mesafelerle konuşuyoruz biz ciddiyette var ama daha okulum söz konusu sadece seneye söz yapabilme ihtimalimiz var zaten bir şekilde ailemde ikna olur ama canımızı sıkmasınlar işte
Soran+1 yılBu düşüncelerim hep vardı hepte olucak teşekkür ederim amin
bir söz var sen kendini sağlama al sonra işe koyul diye, ailene bu konuyu aç ama önce kendini geliştir nasıl konuşacağını öğren, unutma geçmişte olmuş bu olaylar, sahabenin biri oğlu islamdan dönsün diye ölüm orucuna başlamış, oğlu ben hakkı terkedemem diye annesini ikna etmiş, vazgeçirmiştir
00 Yorumla
+1 yılInancini yasamak yobazliksa ne mutlu yobaz olana. Insanlara sirf inanclari icin yobaz gorunenler aslina cahilin egitimsizin onde gidenidir saygisizlikta doktora yapmistir kisi inandiklarini yasamakta ozgurdur bunun icinde yobazlikla itham edilemez
00 Yorumlabir şey sorabilirmiyim senin sorunun nedir tam anlamadım bir anlatırmısın sana daha iyi yardımcı olmam için çok ilgimi çekti bende senin gibi sayılırım da :)
02 Yorumla
Soran+1 yılAilem pek dinle iç içe değil bense dinime bağlı biriyim küçüklüğümden beri bazı şeylerin farklı olduğunun farkındayım 12 yaşımdan beri dinime daha düşkünüm ergenliktede bir sürü bilgi edindikten sonra böyle yaşamaya başladım yani huzur bulduğum şekilde namaz kılıyorum oruç tutuyorum diye yobaz oldum ailemin gözünde alkol onlara göre normal ya da bikiniyle orda burada gezerek mahrem yerlerini açmak normal yaşadığımız yer turistik bir bölge ve yazlık doğal olarak ben böyle düşününce ailem bizden nasıl böyle bir kız çıktı diye tepki gösteriyor
- +1 yıl
hımm öncelikle Allah yolunu açık etsin bende müslümanım elhamdülillah sen anca dindar biriyle evlenirsen sana karışmazlar diye düşünüyorum mesela ben saçım açık ben daha 15 yaşındayım her ibadeti yapıyorum sonrada saçımı falan açıyorum ileridi kapanacagım inşallah benim ailem didar annem kapalı yani çok şükür sende ibadetini yaptıktan sonra saçını aç pantol giy vs ama dışarı çıktığında da dini uymanı isterim ailenin tepkisi azalacak tır umarım
Her ne kadar düşüncelerin bana zıt gelse de ailene katılsam da sen yetişkin bir bireysin ve nasıl rahat ediyorsan öyle yaşamalı, öyle giyinmelisin. Böyle daha huzurlu olduğunu anlat onlara.
04 Yorumla
Soran+1 yılAnlatamıyorum işte huzursuz oluyorum adamlar bakıyorlar hoş bir şey değil benim için ama saygı duymuyorlar
Soran+1 yılYok kardeşim anlatamıyorum ki neler anlattım neler dedim ne yobazlığım kaldı ne işid militancılığım cidden yani böyle bir zihniyetle yaşıyorum ya.
+1 yıle bir sen giymiyosun bu mayoyu yani kalkıpda kuşadasının en erkekli sahillerinde erkeklerin kucağına atmıyodur seni ailen.. dolayısıyla.. bunu ailene lanse edebilirsin vicdani yönlerden huzursuz oluyorum diye.. abartılcak bir tarafı yok bence..
01 Yorumla
Soran+1 yılAbarttığımı düşünüyorsunuz ama annem babam herkes çok açık görüşlüdür benim öyle olmamı istemezler babam saygı duyuyor ama annem inan baba abarttığım kadar tepkili onlarla aramızda öfke olmadan anlaşmak istiyorum kimse beni erkeklerin içine atmıyor ama yaşadığım yer yazlık ve turistik bir bölge dolayısıyla böyle bir yerde böyle bir aileden böyle bir çocuğun yetişmesi garip geliyor onlara kalkıpta anne ben vücudumu açmak istemediğim için denize gelmiyorum dersem annem cinnet geçirir annemi en iyi ben tanırım.
+1 yılBazı kızlar açayım herkes görsün diye uğraşır sense kapatayım diye uğraşıyorsun doğruysa dediklerin helal olsun
14 Yorumla
Soran+1 yılYa bu zamana kadar hep korkuyordum onlardan ama şimdi açık sözlülükle dile getiriyorum yaz gelicek yine denize gidelim diyecekler ben gelmek istemiyorum desem sebebini söylesem delirirler
- +1 yıl
Girmiyorum denize zorla mı de sende dövecek halleri yok ya seni ☺
Soran+1 yılTabi ki dövmezler ama bir sürü sorun çıkartıcaklar devamlı laf sokucaklar konuşmıcaklar falan.
- +1 yıl
Hiç önemi yok sen doğru olanı yapıyorsun
- Moda & Stil konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılSen istedikten sonra kimse bişey diyemez ben karimi sevgilimi soyupta erkeklerin ortasına atamam kiskanirim aile yapın oyleymis ama sen istersen saygı duyacaklardır
08 Yorumla
Soran+1 yılZaten sırf bu aile yapım yüzünden dinimi bile rahatça yaşayamıyorum oda istemiyor öyle giyinmemi normal olarak kafayı yicem sonunda
- +1 yıl
Herkes senin gibi değil eski kız arkadaşımın ailesi de böyleydi o benim yapımı kötüledi asagiladi gitti bikinili fotoğrafını internete koymuş babasıda altına kızıyla gurur duyduğunu yazmış bizim millette ya yobaz oluyor ya da g*vat ortasını tutturamiyorlar
Soran+1 yılAnnem bile facebook hesabında bikinili fotoğrafını paylaşıyor utanıyorum resmen yani ilgilendiğim kişi bunları görünce ne düşünür acaba çok kötü bir duygu.
- +1 yıl
Ben aile yapısı olarak hiç iyi gözle bakmam ama sevdiğim kız yapmıyorsa ailesi ondan beni ayırmaz
Soran+1 yılBen ailemin aksiyim ama düşünüyorumda oda mutlaka kendi aile yapısına uygun birisini ister ailemi tanıdıktan sonra böyle düşünebilir sonuçta :/
- +1 yıl
Yani sorunlar olabilir ama ben dedim ya sevdiğim kız bana uyarsa ailesi çokta bağlamaz ama herkes benim gibi düşünmez tabi
Soran+1 yılYani oda az çok bunu biliyor daha tam anlamıyla tanımıyor ailemi neyse inşallah oda senin gibi düşünüyordur teşekkür ederim cevap için
- +1 yıl
Rica ederim umarım gönlünce olur hersey
+1 yılMedeniyet açmaksa bedeni, hayvanlar bizden daha medeni (M Akif Ersoy)
62 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılSen Allahin emirlerine uy sonrasina kendin karar ver bikini giy giyme bu senin fikrin ama Allah icin attiğin hic bir adimi anne baba es sevgili icin terketme nacizane tavsiyemdir
10 YorumlaOlayları öyle saptırmışsın ki... yok ramazanda oruç, yok vücudu sergilemek vs... mayo giyen teşhirci mi oluyor? Oruç tutmak çok mu ayrıcalıklı bir olay?
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamıyorsun sonrada gelmiş yorum yapıyorsun? Oruç tutuyorum diye yobaz oluyorum ayrıca vücudumu sergilemek istemiyorum evet adamın teki bana dik dik bakıyor ben bundan rahatsız oluyorum helalim olmayan biri sonuçta sorumu anlamadan cevap vermene gerek yok
+1 yılHayat ne garip. Bazısı olur ailesi dindardır ve kızları açılıp saçılmak ister, bazısı olur ailesi kızı açıp saçmak ister fakat kız tam tersini düşünür. Garip :)
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet size garip geliyor ama hayatta herşey imtihan benim gibi bir çok insan var maalesef :)
- +1 yıl
Garip derken o imtihandan bahsetmek istedim :)
Senin Ailen nasıl bir kafir ben anlamadım. Sen doğru yoldasın kardeşim Ailenin sözünü dinleme ALLAH (c. c) yasak ve emirlerini dinle bir Müslüman gibi yaşa.
18 Yorumla
Soran+1 yılYa vallahi bilmiyorum ne yapacağımı yazları yazlığa gidiyoruz istemiyorum herkese vücut gösterisi yapmak
- +1 yıl
Bacım ALLAH (c. c) senden razı olsun böyle bir Ahir zamanda dinine sarılman gerçekten beni mutlu etti. İnşaAllah Rabbimin yolunda gidersin. Ailenide doğru yol göstersin İnşaAllah.
Kardeşim bu Ayet-i Kerim ne yapman gerektiğini söylüyor :
Eğer onlar (ebeveyn) sence ilimde (yeni) olmadık herhangi bir şeyi bana eş tutman üzerinde seni zorlarlarsa, kendilerine itaat etme. Onlarla dünyada iyi geçin. Bana dönenlerin yoluna uy…" (Lokman, 31/15)
Soran+1 yılAmin. Allah senden razı olsun. Bir sürü ayet okudum biliyorum bunlar hakkında çocukluğumdan beri dinime çok düşkünüm kardeşim öyle değil ailem beni istedikleri gibi yetiştiremedi çok şükür Allahım bana iman gücü vermiş isyan etmiyorum çünkü bu benim imtihanım Allah onlara hidayet versin ama çok tepki gösteriyorlar özelliklede annem ibadetlerimi bile gizli yapıyorum istemediğim şeyleride yapmak istemiyorum
- +1 yıl
Amin Ecmain kardeşim. Sen sabır ile İbadetlerini ve Haramlardan uzak dur. Ailenle de konuş onlara anlat benim seçimlerime ve inancıma saygı gösterin de. Ailen içinde dua et onlara hakkı anlat. ALLAH (c. c) yardımcın olsun bacım her şey gönlünce olsun.
Ey inananlar, sabretmek ve namaz kılmakla Allah'tan yardım dileyin. Şüphesiz ki Allah , sabredenlerledir. BAKARA-153
Soran+1 yılAllah razı olsun içime su serptin çok sağol zamanla alışmak zorundalar zaten okulum bitincede evlenicem inşallah.
Soran+1 yılAminn çok sağol seninde herşey gönlünce olsun inşallah
+1 yılSen yolunda devam et. Tartsma anne babaya he de gec. Ki tartssan ble egerkı sen allah ıcın dgru seler yapıosan anne babaya karsı gelmen gunahda degil. Onlarda saygı duyarlr sana ınsallah
03 Yorumla
Soran+1 yılSorunda o işte saygı duymuyorlar ben mecbur muyum sizinle gelip herkese vücut gösterisi yapmaya bakışlara maruz kalmaya
- +1 yıl
Deglsğn tabkıde saygı dıymayı ogrenecekler ailende olsa. Tebrik edıyorum senide durusundan dolayı
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılAltta romeooo diye bir puşt var 7/24 bu sitede ona buna yazıyor şuna bir engel bas hiç yoktan Birini daha rahatsız edememiş olur.
Herneyse bu arada düşünce tarzın gerçekten çok güzel umarım dilediğin şekilde gelişir hayatın.11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim inşallah
Günü birlik değil şöyle 1 haftalık bir tatil köyüne gidersen rahat edebilirsin ama mai durumun el veriyorsa. Diğer türlü zor
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılAilem ile anlaşamıyorum derken herhalde ailen rahat olmanı istiyor doğru mu anladım? Yanlıs yorum yapmak istemiyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet denize gidelim hep beraber bikinilerimizi mayolarımızı giyip yani bunlar normal şeyler onlar için ama ben herkese vücudumu açmak istemiyorum o bakışlara maruz kalmak istemiyorum
- +1 yıl
Ailene bakışlardan rahatsız olduğunu soyle. Mayo/Bikini giymek istemiyorsan giyme senin kararın.
Soran+1 yılTamam işte tamda burada dedikleri şey sen iyice yobaz olmuşsun nasıl böyle düşünürsün moderniz biz bilmem neyiz başlarım böyle modernliğe ya
- +1 yıl
Evet yobaz olmuşum de geç. Aslan kardeşim benim helal olsun sana.
Soran+1 yılYani zaten öyle yapıyorum evet dindarım diyorum yobazım diyorum sinirden bağırıyorum bazen ama bunu yapmakta istemiyorum bu sefer daha çok sinirleniyorlar saygıda kusurda etmiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah seni goruyor ve bence sen asla vazgecme. Allah kendisine guveneni ne zaman mahcub birakmis kardesim?
11 Yorumla
Soran+1 yılAsla vazgeçmem zaten Allahtan sığınıcak başka kimsemde yok zaten
- Moda & Stil konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılgitme bir bahane bul herseferınde ya da tartısacaksın gerekırse aılenle asırıya kacmadan anlasıcaksın bence
12 Yorumla
Soran+1 yılBahaneler nereye kadar işte anlaşamam onlarla yani sessiz kalsalarda hep bana karşı bir öfke taşıyacaklar
- +1 yıl
Senı öbür tarafta onlar kurtaramayacak ki öfke taşısınlar dinine sadık biriysen ne mutlu sana
+1 yılYa zaten kış geliyo yazın bikini giyme problemini 8 ay sonra düşünürsün acelen ne
03 Yorumla
Soran+1 yılÖyle olmuyor işte 8 ay geçicek hemen yine aynı şeyler olucak zaten sorun keşke sadexe bikini olsa
- +1 yıl
Otelin kapalı havuzuna gir. en mantıklısı o senin için.
Soran+1 yılBenim için sorun havuza girip girmemek değil sorun ailem denize gidelim dediğinde benim gitmek istememem
Bende açıgım, ama bende bikini mayo giyip giremiyorum 'rahatsız oluyorum , görmesinler istiyorum , rahatda edemiyorum , zaten acayip utangacım ,
01 Yorumla
Soran+1 yılBen mahremimi kimseye göstermek istemiyorum kapanmakta istiyorum ama bunu aniden yapamam o yüzden böyle alıştırıyorum onları
öncelikle sizi tebrik ediyorum
bu zamanda dinine bu kadar bağlı ve ödün vermeyen tutumunuzdan dolayı
bravooooooo
eşiniz size destek olursa problem kalmaz
inşallah her şey istediğin gibi olur02 Yorumla
Soran+1 yılZaten inşallah istediğim gibi bir yuva kurucam ama o zamana kadar ailemle yaşayacağım için huzursuzluk olsun istemem
Moda & Stil konusunda 322 cevap paylaştı. Din iste adami boyle kole eder.
Aslinda din etmez biz ona tayyip kilikli tipler diyelim... heryerden baski baski be kardesim...79 Yorumla
Soran+1 yılBuyur burdan yak. Evet tamam müslüman olduğum için ve gönülden dinimin gerekliliklerini yerine getirmek istediğim için tayyipçiyim yobazım köleyim işide katılıcam tamam mı.
Soran+1 yılNe demek istediğimi ben anlamadım ama neyse
- +1 yıl
Kardesim haklisin tabikide ama kisiler dini kullanip insanlarin bilin altina bir girerse farkinda olmadan dini yasadiklarini sanip kucaga bir guzel otururlar! Buna ben turkcede koyunluk diyorum hani coban da basindaysa tabiri caizsse sahibin efendin... hani sende koyun ya tabiri caizsse sende kolesin... dio not senleri uzerine alinma ortaya yazdim...
Soran+1 yılSorumu siyasetle karıştırmayın. Alakasız yorumlar yapmaya gerek yok. Tayyipmiş koyunmuş bilmem neymiş başkalarından banane ben buna inanıyorum Kurana inanıyorum bu kadar basit
+1 yılEvet bende alisamadim yillardr bu duruma. Rahat olamiyorum bir turlu.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen inançlarımdan dolayı giymek istemiyorum kendi mahremimi kimseye sergilemek zorunda değilim sonuçta
- +1 yıl
Inanclar ve dusunce yapisi evet. Haklisiniz.
+1 yılAilen sana zorla bikini mi giydirmeye calisiyor anlamadim ben.
03 Yorumla
Soran+1 yılYani giymek istemediğim için yobaz oluyorum onların gözünde açıkta giyinmek istemiyorum
- +1 yıl
Genis aile dizisi farkli formatla tekrar yayina girmis galiba haberim yoktu.
Soran+1 yılO dizide aynı şeyler mi oldu ki
- Moda & Stil konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılGuzel demissin. Denize gitmek istemedigini soylersen seni zorlamazlar
16 Yorumla
Soran+1 yılZorlamazlar ama bir sürü sorun çıkıcak
- +1 yıl
Ne gibi
Soran+1 yılSürekli azar işitmeler laf sokmalar bağırış çağırış huzursuzluk yani
- +1 yıl
Sen en iyisi yaza kadar kapandigini goster
Soran+1 yılKapansam annem cinnet geçirir herhalde
- +1 yıl
Simdiden alistirmalisin.
Taksın kafasına takkeyi gelsin :D sende kadınlar plajında denize gir. Hadi başbaş
014 Yorumla
Soran+1 yılAnnemede öyle derim zaten. Ya demek istediğim sürekli bu konular yüzünden tartışıyoruz.
Soran+1 yılCiddiyiz zaten yani inşallah ciddiye biner ama daha zaman var fakat tanıştırdığımı düşünüyorumda annem beni mahçup eder yani nasıl olucak bilmiyorum vermezler
Soran+1 yılHayır asıl onu getirip ben bu adamla evlenicem dersem tokadı yerim. Onların istediği damat modern olmalı.
Soran+1 yılHayır dindar olduğu için modern değil onların gözünde yani benim ailemin modern tabiri şöyle alkol içmesi normal karşılıklı rakı içmek gibi. Denize gidicez hep beraber cıbıldak cıbıldak yani böyle bir damat.
Soran+1 yılNeler demiyorlar ki bir bilsen ağlamaktan gözlerimin kan çanağına döndüğü günleri bir ben bilirim bir Allah. İşid e git sen diyorlar yobaz olmuşsun diyorlar yemediğim işitmediğim laf kalmadı. Niye peki? Müslümanım dediğim için namaz kıldığım oruç tuttuğum için kapalı giyindiğim için bir sevgili (lerim) olmadığı için daha doğrusu uygun bulmadığım için benim evleneceğim kişi tek olsun istiyorum ben. Dinimin gerekliliklerini yerine getirdiğim için alkole haram dediğim için yobazım ben.
Soran+1 yılGidicek yerim olsa hemen giderim inan bana
Soran+1 yılOkulumu bitirmem lazım :/ yani bilmiyorum artık ne kadar dayanabilirim düşünsene abim ateist olmuş bende çocukluğumdan beri böyleyim aynı ailede büyümemize rağmen imtihan işte
İmanli olman takdire değer. Lakin denizde bikini giymenin sadece vucut sergilemeden ibaret oldugunu iddia ederek geri kafalilikta cigir actin. Meydan bikinili kadindan geçilmiyor. Sana donup bakmazlar bile. Beynin saman dolu senin ^^
03 Yorumla
Soran+1 yılAnlamıyorsun galiba? Bikini giyip kendi mahremimi başkalarına sergilemek istemiyorum bir çok bakışa maruz kalıyorum evet rahatsız oluyorum kimin beyninin saman dolu olduğu belli zaten kapanmak isteyen biriyim beni anlamadan yorum yapma. Meydan çıplak kadından geçilmeseydi benimde çıplak gezmem normal mi olurdu?
- +1 yıl
Bnece sende zihin yokk :))
- +1 yıl
Erika :))
+1 yılSenin aliskin olmadığından sana acayip gelebilir mayolu tabi din olarakta dogru olarak soylenirse bir insanın sac teli bile gozukmesi günahtır cok fark var
04 Yorumla- +1 yıl
Saç telinin gözükmesinin günah olduğu Kuran'ın neresinde yazıyor gösterebilir misin?
Soran+1 yılBeni anlamıyorsunuz zaten kapanmak istiyorum ama buna yavaş yavaş başlamak lazım değil mi? Bikini mayo giymeyerek mesela ilk adımı atıyorum daha kapalı şeylet giyiyorum bana kalsa hemen kapanırım
- +1 yıl
bir hocaya git bu durumu şöyle sana ne diyecek kulagimla gozumle görmediğim hic bir soylentiye inanmam tabi bu senin dusuncen herkes özgürdür :)
Soran+1 yılHocayı eve mi sokayım inanması için ne yapıyım video mu çekip atıyım size?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnenler boğazıni mi keser yani mayo giymek istemiyorum falan diyince?
08 Yorumla
Soran+1 yılHayır ama aramızda yaşananlar benim psikolojimi bozuyor gerçekten yani bu derslerimede etki ediyor bu yüzden tatlı dille olsun istiyorum
Cevap sahibi+1 yılYa kardeşim bu tarz şeylere anneler babalar engel olmaz benim babam ateist şimdi kapanicam dersem kapanirim kimseyi baglanamaz anladın mi. Sanki sizi yiyorlarmis gibi muhabbet yapıyorsunuz ne baskısı çok sokağa bir bak on tane kapalı görürsen beş tane açık görürsün gayet te rahatlar kimsenin kimseye baskısı yok geçti o zamanlar
Soran+1 yılYahu yalan mı atıcam baskı yapmasalar gelip bunu burada sormam halamda ateist ama ona sorsan saygı duyar ANNEM bana ve inancıma saygı duymuyor tepki gösteriyor kadın neredeyse cinnet geçiricek hale geliyor ne yapıyım inandırmak için video mu çekiyim keşke senin baban benim babam olsaydıda saygı duysalardı.
Cevap sahibi+1 yılSeninkiler ateist mi? Başka bir inanç mi
Soran+1 yılMüslümanlar ama değiller. Aynen böyle yani bazen müslüman bazen değil hani kalp temizliği yeter çalışarak ibadet ediyoruz diyenler var ya işte onlardan
Cevap sahibi+1 yılÖyle insanların sana baskı yapması ilginç. Bak bende ateistim böyle büyüdüm ama bana ilk once saygı öğretildi sonra özgürlüğüm eline verildi. Ne anne ne baba ne sevgili kimse inanca karışmamalı evet diyorsun ki canımı sıkıyorlar bir süre idare et bir süre sonra calisacaklar zaten ya da birden kapan çık karşılarına ben böyleyim de bu benim kararım de kotu birşey yapmayacaksin sonuçta
Soran+1 yılYa bunu elbette bir gün yapıcam abimde ateist mesela ama bana saygı duyar bu konuda annem çok katı dediğim gibi. Hala onlara bağlı yaşadığım için korku var cesaret edemiyorum yani
Cevap sahibi+1 yılGüzelim onlar ailen evet onlara baglisin ama inancından dolayı seni istemeyecekler diye birşey yok sen hala onların kızı olacaksın
Moda & Stil konusunda 1b cevap paylaştı. İnançlarını başkaları için uygulamaya başladığın anda köle olursun.
00 Yorumla
+1 yılNormalde kizlar ister aileleri giymesini istemez ama sen tam tersisin Tebrikler
02 Yorumla
Soran+1 yılİnan hep diyorum ki keşke benim ailem öyle olsaydı benim ailem bana dinim hakkında tek bir şey bile öğretmedi şimdi getirip bir sevgili yapsam tanıştırsam normal görürler hatta onunla denize gitsem geceleri gezsem normal karşılarlar
- +1 yıl
Cok genismisler kusura bakkma da
Sen içinden geleni yap ziynetini kocana sakla aileninde senin bu durumunu kabullenmeri için dua et.
02 Yorumla
Soran+1 yılBaşkada bir şey yapamıyorum zaten ama tepkililer işte
+1 yılNasıl yani ailen bikini falan mı giymeni istiyor. d
04 Yorumla
Soran+1 yılBeraber denize gidelim istiyorlar ama ben desem ki anne hayır ben herkesin benim vücudumu görmesini istemiyorum git çarşafa bürün o zaman sende yobaz olmuşsun falan der
- +1 yıl
Kilolu musun ondan mı selüzit falan
Soran+1 yılHayır tabi ki aksine zayıfım ve vücudum benim mahremimdir herkesin bakmasını istemiyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende şort falan giyemem hayatta.
bir kere tekneye gittim pantolon giyen bir ben vardım ya çok kötü bir duygu01 Yorumla
Soran+1 yılSen erkeksin ama aynı şey değil
Evleneceğin güne kadar yine de ailene karşı çıkma.
Evlenimce füzgün bir eş ile istediğin gibi bir hayatı yaşarsın.00 YorumlaÖnyargılı olmak istemem ama olmuş olucam. Kusura bakma ama yazdıklarını samimi bulmuyorum. Sadece bir his. Bana açıklama yapmak zorunda değilsin :)
25 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir size samimi gelmesede gerçekler bunlar açıklama yapmıyorum ama ateist ailenin müslüman çocuğu diye bir cümle duymadın sanırım hiç. Neresi anormal geliyor anlamıyorum illa video mu çekip atalım
- +1 yıl
Ben de aileme göre daha muhafazakar bir çocuğum. Sülalemde namaz kılan tek kişiyim. Ama ailem asla zorla bana soyun da denize gir ya da girmediğimde sen yobazsın demedi. Aklı selim hiç bir ailenin de böyle bir yorum yapacağına inanmıyorum. Dediğim gibi beni ve ya başka birini inandırmak zorunda değilsin ama ben samimi bulmuyorum :)
Soran+1 yılBenim ailem karşı bunlara işte kendi çocuklarınında dışarda gördükleri gibi yobaz olmalarını istemiyorlar inanmıyorsanda yorum yapmak zorunda değilsin ben burada fikir almak istedim bir fikrin yoksada cevap yazmana gerek yok. Yaşadığım şeyi kimseye kanıtlamak zorunda değilim zaten.
Soran+1 yılKoskoca kadın kalkmış bana daha dün sen iyice yobazlaşmışsın diyor bal gibide böyle diyor işte kimse önüme kılıçla çıkıp namaz kılamazsın demiyor ama buna tepki gösteriyorlar anlıyor musun yok samimi bulmuyorum yok inanmıyorum diyerek kendimi salak gibi hissetmeme yardımcı olduğun için sağol.
- +1 yıl
Ben seni kırmak için söylemedim fikrimi. Seni yargılamıyorum farkındaysan böyle bir hakkım da yok sadece fikrimi belirttim. Gerçekten böyle bir durum yaşıyorsan da aileni değil kendi kararlarını ön plana alarak yaşarsın, her koyun kendi bacağından asılır. Sen de ibadetini gizli yap tepki alıyorsan zaten en makbulü de budur :)
+1 yılSen istemiyosun ve ailen karsi cikiyo tam aksine olmasi lazim :D
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet aslında herkes aksini duyar hep açık giyiniyorum diye babam kızıyo derler bizde tam tersi kapalı giyiniyorum diye yobaz oldum
- +1 yıl
Valla cok ilginc Allah sabir versin ne diyim :)
+1 yılböyle aileden senin gibi birisi çıkmış bravo valla. baska biri olsa kız yolun yolsucusu olmuştur
01 Yorumla
Soran+1 yılİmtihan işte çoğu kişi şaşırıyor şimdi çünkü herkes aksini görmeye alışkın bende buna alışkınım işte bizimkilerde böyle maalesef..
Sadece kadınların yüzdüğü havuzlar var oraya git gir
01 Yorumla
Soran+1 yılTamamda ailem benimle beraber denize gitmek istiyor sorun burada
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilen snin dini yaşantına mudahele ediyor anladığım kadarıyla musluman değilmi ailende
06 Yorumla
Soran+1 yılYani müslüman derken hani bastıra bastıra demiyorlar hem inançlı hem inançsızız diyorlar
Cevap sahibi+1 yılYani muslumanlıkları kimlikteki din ibaresinden oteye gitmiyor sn inancında diret sonuçta ailen o kadar modern geçiniyorsa her fikre saygı duyulması gerektiğini biliyolardır sn doğrularından şaşma
Soran+1 yılEvet işlerine gelince saygıdan bahsederler neymiş kızın ailesi zorla kapatıyormuş kızı kız müslüman olmak istemiyormuş saygı duymak zorundalarmış gülüyorum ya
Cevap sahibi+1 yılŞu anda kendileri daha yobaz davranıyolar kızını muslumanlık namına zorla kapatan bir aileden farkları yok Allah yardımcın olsun
Soran+1 yılEvet onlardan farkları yok ama bunun farkında değiller ha birde sorumu samimi bulmayanlar varmış senin dediğini sorsaydım çok samimi bulurlardı ne garip insanlar işine gelene inanıyor sadece
Cevap sahibi+1 yılİnsanlar kendine eğlence arıyor takma sn boşver
+1 yılonlara bir sor yapınca ellerine ne geçiyormuş? doğrumuymuş diye
00 YorumlaSen giy ben senin için tüm sahili kapatırım adjgfss
00 Yorumlahelal olsu kardeşim sana Rabbim layığını versin inş. her zaman
00 Yorumla
+1 yılherkesde seni bekliyordu plajda bikiniyle gezde bakalım diye
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle kusura bakma ama onca bakışa maruz kalan sen değilsin.
Yemin ediyorum ideal bir kizsin he senle evlenilir
00 YorumlaGüzel bir karar ailenle konusmalisin umarim saygi duyacaklardir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir insan annesine din konusunda karşı çıkabilir günahı yok
20 Yorumlatam istediğim kız tipi birde sarışın isen tadından yenmez.
01 Yorumlasenin gibi biri olduğunu görmek sevindirici
20 Yorumla- Moda & Stil konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılTürünün sor örneği 😜
12 Yorumla- +1 yıl
Son örneği olacak o :))
Soran+1 yılValla bilmiyorum bu gidişle son örnekte kalmıcak yani
kadınlar pljina git kardeş ailen haklı
09 Yorumla
Soran+1 yılNe ailem haklı? Bikini giymem normal mi?
Soran+1 yılSen anlamadın galiba? Ben diyorum ki ben bikini giymek istemiyorum dinen mantıklı olmadığı için. Ama ailem normal görüyor anlatabildim mi
Soran+1 yılDerler tabi ama o kadar tepki göstermezler sanırım kendileride yapmıştır bunu derken bile tiksiniyorum. Yani sevgililerin bile olabilir diyen aileden ne beklenir ki bense sevgili tabirine hiç sıcak bakmıyorum. Benim evleneceğim kişi ilk ve son olmalı.
Soran+1 yılEvet maalesef öyle ve ben tam tersiyim bu yüzden zorluk çekiyorum
Soran+1 yılİnşallah. Allah razı olsun
Pek samimi gelmedi bana.
16 Yorumla
Soran+1 yılFarkındayım şaşırtıcı ve inandırıcı gelmiyor sanırım size aksi daha çok görüldüğü için ama ortada anormal bir durum yok ha müslüman ailenin ateist çocuğu ha ateist ailenin müslüman çocuğu
Soran+1 yılAilem ateist değil ama ona yakınlar sonuçta dinden çıkıyorlar öyle müslümanım diyen münafıklar gibiler yani. Saygı duymaya gelince ilerde pişman olacağımı beynimin yıkandığını düşünüyorlar halbuki ben kimseden bir şey duymadım etmedim etkilenmedim
Soran+1 yılTers tepki göster diyorsun ama bu seferde etkiye tepki oluyor yani cinnet geçirsinler istemiyorum
- Moda & Stil konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılAcı yok rocky #direngizli :)
02 Yorumla
Soran+1 yılDireniyorum direniyorumda nereye kadar
- +1 yıl
Evlenene kadar ;)
+1 yılAllah aşkına denizde sana kim baksın ya o kadar rus veya yabancılar varken :)
02 Yorumla
Soran+1 yılKomik misiniz?
- +1 yıl
yoo çokta ciddiyim yani
- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam