BİM CEO'su Aykaç "Biz bu ülkenin temel taşlarıyız, bu temel taşları yerinden oynatmaya da bunların güçleri yetmez. Bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz" demişti
Ardından Millet Bahçeli ile Kürşad Yılmaz ve "ŞOK" Marketler Yönetim Kurulu, Galip Aykaç'ın istifasını istedi.. Galip Aykaç aldığı sert tepkiler nedeniyle Galip Aykaç istifa etti..
İstifa açıklaması; "Son dönemlerde basın ve sosyal medyaya oldukça çarptırılarak gündeme getirilen suçlama ve eleştiriler neticesinde Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etme kararı aldığımı belirtmek isterim. 49 yıllık mesleki tecrübem ile hem tüketicilerimiz hem de sektörümüz için zorlu geçen bu enflasyon sürecinde elimden gelenin hep en iyisini yapmak için gayret gösterdim. Fakat görüyorum ki gerek 30 Kasım 2022’de yaptığım açıklama sonrası, gerekse öncesinde medya ve sosyal mecralarda kasıtlı olarak yürütülen birtakım itibar zedeleme çalışmaları hem şahsıma hem sektöre hem de ülke ekonomisine büyük zarar vermekte. Bilinmesini isterim ki Gıda Perakendecileri Derneği’nin bugüne kadar hiçbir siyasi yapıyla ilişkisi olmamıştır ve yaptığım açıklamaların hiçbiri işini hakkıyla yerine getiren medya ve basın mensuplarına yöneltilmemiştir. Gündeme getirilen spekülasyonlar sonrası Sayın Devlet Bahçeli’nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen."
BİM CEO'su Galip Aykaç İstifa etti,. ne düşünüyorsunuz?
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
iyi olmuş 6,50 aldığım çikolata 13,50 olmuş tamam ekonomi kötü dolar kuru yüksek çoğu marketin elinde değil fiyat artışı ancak 6 ₺ aldığım çikolata 13 ₺ olduysa iyi olmuş derim canım çikolata istiyorsa illa pahalımı yemek zorundayım
Sana bir şey diyeyim mi Şu an dolar 18 seviyelerinde 18.64 dolar aynı kalmasına rağmen zamlanıyor
Bunun altında dolar değil başka bir şey var Cidden artık bunu farkına vardım yani bu aralar asla dolarla alakası olduğunu düşünmüyorum Dolar/Euro/Sterlin bunlarda çok oynaklık yok yine de zam geliyor bunun altında başka bir şey var
bunun altında ne var biliyon mu üretimin olmaması dışa bağımlılık rusya ukrayna savaşında ayçiçek yağı noldu biranda 300 ₺ felan çıktı biz normalde tarım ülkeyiz ama ülkede tarım bitti hal böyle olunca fiyatlar artıyor hali ile dış politikada berbat bizim dolar 18 de ülkede de hak hukuk adalet yok yolsuzluk rüşvetcilik her şey var ondan böyle başka bir nedeni yok yani abd aynı çikolata 1.58 $ burada 13.50 ₺ 😁
Bence ayçiçeği yağı konusunda biraz abartmışsın 20 TL falan tamamda 150 ye çıkmışsın vesaire..
5 Litre ayçiçeği yağı 135-170 TL Falan
Bence bunun altında bastırılma var Tamam üretim yok evet bunun sebebi fabrikaların kapanması olabilir
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu fabrikalar sayesinde 1929-1938 yılları arasında ağır sanayi üretimi yüzde 152 artarken toplam sanayi üretimi yüzde 80 artmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk o kadar fabrika açmıştı
Ama şimdide tekrar fabrika kuruluyor Yani Togg ilk milli yerli aracımız daha sonra açılan yeni fabrikalar vesaire..
Benim anlamadığım madem fabrika açıyorsun tekrar neden Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu fabrikaları kapatıyorsun
Ama bir şey diyeyim yine de çökmedik Bir çok fabrika kapanmasına rağmen normalde çökmemiz lazım diye düşünüyorum
bence titanik bile böyle batmadı yılbaşına bir girelim dolar rahat 25 ₺ olacak ozaman bu yazdıklarımı hatırlarsın bu zamlar daha fragman asıl zamlar yılbaşından sonra geliyor bu market olaylarıda fiyat pahalılığı vs değil seçime hazırlık için marketlerle uğraşıyorlar ki halk bizi göndermesin bakın işte denetim vs yapıyoruz tüm suç marketin diye algı operasyonu yapıyolar hadi bu neyse fabrika var diyon da hepsi özelleştirilip satıldı bütün devlet kurumlarıda öyle satıldı yarıdan çoğunu katar aldı bukadar üretim vs varsa neden işsizlik var istihdam yok ayrıca ülkede tonla yabancı var iranlı iraklı suriyeli afganlı ingilizi bulgarı bak sayarken yoruldum bunlardan da kurtulamadık zaten az ve sınırlı olan iş kaynaklarını da bunlar ele geçirdi hala yok togg yaptık bilmem ne dedikleri araba satışa 2 milyon liradan çıktı zaten sen sanıyorsun millet bunları düşünüyor bunlar kimsenin umurunda değil dostum millet aç şu an işsizlikle geçim sıkıntı ile boğuşuyor önce devlet milletinin bir ferahı için uğraşın sürekli gündeme iha yaptık siha yaptık araba yaptık uçuyoruz demesinler gördük tsk nın hava kuvvetlerinde hiç bişi yok aldık s400 ü gördük nanayı hem f35 den atıldık hem f16 alamadık hemde eski f4 modernize edip kalan f16 ile yola devam ediyoruz üstüne s400 çalışıyormu çalışmıyormu belli bile değil baskına gelince şöyle güçlü böyle iyi ülkeyiz halka gelince güçsüz fakir mi oluyo.
Üretim vesaire olmasa internette dolaşan 300 fabrika belgeleri niye var yani bence üretim var, öyle deme sihalar, uçaklar önemli savaş açısından terörist belasının kabusu oldu zaten siha ayrıca Türkiye'ye karşı gelen bir çok ülkenin kabusu oldu
Yunanistan bile bize özenmiş siha yapmış tasarım açısından komik ama düşmanı küçümsememek lazım asıl güç önemli vesaire
Togg için bence yanlış düşünüyorsun Togg bir Avrupa'ya satılmaya başlarsa bu ülkeye katkı sağlayacak çünkü üretim yavaş yavaş oluyor farkındaysan
iPhone Vesaire üretimler kendi ülkesinde olup önce kendi ülkesinde satıp daha sonra global dünyaya satmaya başlayınca iş değişiyor
2023 olsun bir doların 25 olacağını sanmıyorum ben 20 olabilir ama 25 sanmam
Bir 2023 olsun da
Her şey yavaş yavaş sabırla Sabır olsa zaten bizde kimsede sabır kalmadı Türkiye de psikolojisi bozuk çok insan var yaşama isteği kalmayan vesaire
7 senelik bir imtihan geçiriyorsun zindan da sabırla Ama sonrası selamet oluyor
Dünya imtihan olduğu için sabır ille de sabır Yalan yok benim de sabrım kalmıyor kalmadı ama belli ki sabır gerektiriyor
ben bu söylenen hiç bir şey inanmıyorum malum iktidar 20 senedir ülkenin başında hiç bir şey değişmedi üstüne bundan 2 3 hafta önce 3 bin 4 bin mühendis yurt dışına gitmiş ben daha kendi ülkemde değerim yokken bu masallara karnım tok 2023 de lozan felan bitecek sananlardan sın galiba neyini sabredecez işsizlik geçim sıkıntısı hat safada bi zamanda aya gidiyorduk hatırlarsan en kötü bir telefon alacam 20 k dan başlıyor ne anlatıyorsun biz telefon yapacaz da dış dünyaya açılacakta ekonomi kalınacakta en az 200 sene bu dediklerin ab yaşayan gençlerin hepsinin benle yaşıt altlarında ne arabalar ne telefonlar var ben 6 senelik telefon kullanıyorum şuna bak hayatı kaçırıyoruz bu ülkede en çokta buna üzülüyorum
bu iktidar 2 sene daha aynı kalırsa Türkiye Irak Suriye gibi olur uyumaya devam et sen bugün aldığın bir ürünü yarın alamıyorsun ekonomi batmış hayat durmuş hala süper güç olacaz diyorlar söyle çevre bir bak orta doğuda yer alan bir ülkeyiz bütün ülkeler karıştı bir biz kaldık bu geçim sıkıntısı işsizlik ekonomik bunalım ile ülke gelişecek felan mı sanıyon millet şu an nekadar zor durumda.
Kardeşim Sen bu kadar isyan edersen olmaz Aynı iktidar varken 2 sene sonra ekonomide en iyi olmayacağımızın garantisini veremezsin
Demek ki sabretmemiz gerekiyor Şu an maddi açıdan sıkıntı çekiyorsak imtihan var
Allah'a inanmıyorsan orasını bilemem 7 sene zindan da kalıp isyan etmeyen Hz. yusuf nerelere geldi mesela
Yani belli ki sabretmemiz gerekiyor Şu an sırf maddi olarak bir şey alamıyoruz vesaire diye direk düşmanlığa geçiş yapıyoruz bence bu yanlış
Şu an sihalar uçaklar Togg var bununla gurur duymayı bilmeliyiz sırf bir şey alamıyoz diye gurur duymamazlık yapmak yakışmaz
Millet aç olabilir bu sihalar uçaklardan banane dememiz gerektiği anlamına gelmemeli sihalar olmasa belki terörist açısından zor olacaktı her şey terörist bitse de eminim başka bir örgüt çıkacak dünya dönmeye devam ettiği sürece savaşlar durmaz
hı hı ondan hergün şehit veriyoruz kes be boş boş konuşuyorsun bukadar iha siha var madem hep havadan vursun ozaman sonra acıyorum haberleri 3 5 şehit biranda gelmiş hepside uzman çavuş ve o adamlarda zaten yokluktan bu şu işi yapıyolar ne alaka ise sabır bende Müslümanım elhamdülillah ama milleti ayakta uyutuyorlar haberiniz yok ve sende o uyuyan tayfadan sın 2000 model araba bile 150 bin 170 olmuş sabır edin şükür edin diyorlar birazda ülkeyi yönetenler vs sabır şükür etsin millet vekilleri vs 50 60 bin almayı versin zaten morelim bozuk birde beyni yıkanmış senin gibi birisi ile tartışmak çabası hem çikolata alamadım kendime hemde samsung s21 kavuşamadım bir türlü devlet sağolsun ne alırsam aynısından onada alıyorum telefon 20 bin 10 bini sırf vergi böyle şey mi olur
hepsi senin yüzünden tabi birlik beraberlik olmaz benim fikirlerimi önemsemiyorsun millet aç değil mi şu an aç buna katılmazsan senle nasıl birlik olunabilir ki sanki yalan söylüyoz ekonomi çöp işte ne zorluyorsun anlamıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
iyi olmuş 6,50 aldığım çikolata 13,50 olmuş tamam ekonomi kötü dolar kuru yüksek çoğu marketin elinde değil fiyat artışı ancak 6 ₺ aldığım çikolata 13 ₺ olduysa iyi olmuş derim canım çikolata istiyorsa illa pahalımı yemek zorundayım
Sana bir şey diyeyim mi
Şu an dolar 18 seviyelerinde 18.64 dolar aynı kalmasına rağmen zamlanıyor
Bunun altında dolar değil başka bir şey var
Cidden artık bunu farkına vardım yani bu aralar asla dolarla alakası olduğunu düşünmüyorum Dolar/Euro/Sterlin bunlarda çok oynaklık yok yine de zam geliyor bunun altında başka bir şey var
bunun altında ne var biliyon mu üretimin olmaması dışa bağımlılık rusya ukrayna savaşında ayçiçek yağı noldu biranda 300 ₺ felan çıktı biz normalde tarım ülkeyiz ama ülkede tarım bitti hal böyle olunca fiyatlar artıyor hali ile dış politikada berbat bizim dolar 18 de ülkede de hak hukuk adalet yok yolsuzluk rüşvetcilik her şey var ondan böyle başka bir nedeni yok yani abd aynı çikolata 1.58 $ burada 13.50 ₺ 😁
Bence ayçiçeği yağı konusunda biraz abartmışsın 20 TL falan tamamda 150 ye çıkmışsın vesaire..
5 Litre ayçiçeği yağı 135-170 TL Falan
Bence bunun altında bastırılma var
Tamam üretim yok evet bunun sebebi fabrikaların kapanması olabilir
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu fabrikalar sayesinde 1929-1938 yılları arasında ağır sanayi üretimi yüzde 152 artarken toplam sanayi üretimi yüzde 80 artmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk o kadar fabrika açmıştı
Ama şimdide tekrar fabrika kuruluyor
Yani Togg ilk milli yerli aracımız daha sonra açılan yeni fabrikalar vesaire..
Benim anlamadığım madem fabrika açıyorsun tekrar neden Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu fabrikaları kapatıyorsun
Ama bir şey diyeyim yine de çökmedik
Bir çok fabrika kapanmasına rağmen normalde çökmemiz lazım diye düşünüyorum
bence titanik bile böyle batmadı yılbaşına bir girelim dolar rahat 25 ₺ olacak ozaman bu yazdıklarımı hatırlarsın bu zamlar daha fragman asıl zamlar yılbaşından sonra geliyor bu market olaylarıda fiyat pahalılığı vs değil seçime hazırlık için marketlerle uğraşıyorlar ki halk bizi göndermesin bakın işte denetim vs yapıyoruz tüm suç marketin diye algı operasyonu yapıyolar hadi bu neyse fabrika var diyon da hepsi özelleştirilip satıldı bütün devlet kurumlarıda öyle satıldı yarıdan çoğunu katar aldı bukadar üretim vs varsa neden işsizlik var istihdam yok ayrıca ülkede tonla yabancı var iranlı iraklı suriyeli afganlı ingilizi bulgarı bak sayarken yoruldum bunlardan da kurtulamadık zaten az ve sınırlı olan iş kaynaklarını da bunlar ele geçirdi hala yok togg yaptık bilmem ne dedikleri araba satışa 2 milyon liradan çıktı zaten sen sanıyorsun millet bunları düşünüyor bunlar kimsenin umurunda değil dostum millet aç şu an işsizlikle geçim sıkıntı ile boğuşuyor önce devlet milletinin bir ferahı için uğraşın sürekli gündeme iha yaptık siha yaptık araba yaptık uçuyoruz demesinler gördük tsk nın hava kuvvetlerinde hiç bişi yok aldık s400 ü gördük nanayı hem f35 den atıldık hem f16 alamadık hemde eski f4 modernize edip kalan f16 ile yola devam ediyoruz üstüne s400 çalışıyormu çalışmıyormu belli bile değil baskına gelince şöyle güçlü böyle iyi ülkeyiz halka gelince güçsüz fakir mi oluyo.
Üretim vesaire olmasa internette dolaşan 300 fabrika belgeleri niye var yani bence üretim var, öyle deme sihalar, uçaklar önemli savaş açısından terörist belasının kabusu oldu zaten siha ayrıca Türkiye'ye karşı gelen bir çok ülkenin kabusu oldu
Yunanistan bile bize özenmiş siha yapmış tasarım açısından komik ama düşmanı küçümsememek lazım asıl güç önemli vesaire
Togg için bence yanlış düşünüyorsun
Togg bir Avrupa'ya satılmaya başlarsa bu ülkeye katkı sağlayacak çünkü üretim yavaş yavaş oluyor farkındaysan
iPhone
Vesaire üretimler kendi ülkesinde olup önce kendi ülkesinde satıp daha sonra global dünyaya satmaya başlayınca iş değişiyor
2023 olsun bir doların 25 olacağını sanmıyorum ben 20 olabilir ama 25 sanmam
Bir 2023 olsun da
Her şey yavaş yavaş sabırla
Sabır olsa zaten bizde kimsede sabır kalmadı Türkiye de psikolojisi bozuk çok insan var yaşama isteği kalmayan vesaire
7 senelik bir imtihan geçiriyorsun zindan da sabırla
Ama sonrası selamet oluyor
Dünya imtihan olduğu için sabır ille de sabır
Yalan yok benim de sabrım kalmıyor kalmadı ama belli ki sabır gerektiriyor
ben bu söylenen hiç bir şey inanmıyorum malum iktidar 20 senedir ülkenin başında hiç bir şey değişmedi üstüne bundan 2 3 hafta önce 3 bin 4 bin mühendis yurt dışına gitmiş ben daha kendi ülkemde değerim yokken bu masallara karnım tok 2023 de lozan felan bitecek sananlardan sın galiba neyini sabredecez işsizlik geçim sıkıntısı hat safada bi zamanda aya gidiyorduk hatırlarsan en kötü bir telefon alacam 20 k dan başlıyor ne anlatıyorsun biz telefon yapacaz da dış dünyaya açılacakta ekonomi kalınacakta en az 200 sene bu dediklerin ab yaşayan gençlerin hepsinin benle yaşıt altlarında ne arabalar ne telefonlar var ben 6 senelik telefon kullanıyorum şuna bak hayatı kaçırıyoruz bu ülkede en çokta buna üzülüyorum
Sabır bunu gerektiriyor işte
Şu an 20 dan başlıyor 2 sene iktidar aynı ken sonra 5k dan başlar ise şaşırmam
Hayatta kalmakla ilgili maddi mücadele veriyoruz ama şu an öncekine nazaran daha zor maddi olarak tabii
bu iktidar 2 sene daha aynı kalırsa Türkiye Irak Suriye gibi olur uyumaya devam et sen bugün aldığın bir ürünü yarın alamıyorsun ekonomi batmış hayat durmuş hala süper güç olacaz diyorlar söyle çevre bir bak orta doğuda yer alan bir ülkeyiz bütün ülkeler karıştı bir biz kaldık bu geçim sıkıntısı işsizlik ekonomik bunalım ile ülke gelişecek felan mı sanıyon millet şu an nekadar zor durumda.
Kardeşim
Sen bu kadar isyan edersen olmaz
Aynı iktidar varken 2 sene sonra ekonomide en iyi olmayacağımızın garantisini veremezsin
Demek ki sabretmemiz gerekiyor
Şu an maddi açıdan sıkıntı çekiyorsak imtihan var
Allah'a inanmıyorsan orasını bilemem
7 sene zindan da kalıp isyan etmeyen Hz. yusuf nerelere geldi mesela
Yani belli ki sabretmemiz gerekiyor
Şu an sırf maddi olarak bir şey alamıyoruz vesaire diye direk düşmanlığa geçiş yapıyoruz bence bu yanlış
Şu an sihalar uçaklar Togg var bununla gurur duymayı bilmeliyiz sırf bir şey alamıyoz diye gurur duymamazlık yapmak yakışmaz
Millet aç olabilir bu sihalar uçaklardan banane dememiz gerektiği anlamına gelmemeli sihalar olmasa belki terörist açısından zor olacaktı her şey terörist bitse de eminim başka bir örgüt çıkacak dünya dönmeye devam ettiği sürece savaşlar durmaz
Ben uyumuyorum
Bana kalsa hiçbiri umurumda olmaz Ne CHP ne şu ne o
Çünkü eskilerden adam gibi adamlar yok
Yenilerde hep kendi çıkarları için var
Ama iktidar ayakta tutabildi ülkeyi fabrikaları satmasına rağmen daha kötü olabilirdik
Ayrıca iktidar belli ki Osmanlı dan yani
Aslında Osmanlı Kemalist diye milleti bölüyorlar
Akpci chpci diye de bölüyorlar
Yanlış yapıyor bizim çoğu insanlar
Eski sağ sol davası
Gibi sen akpcisin hainsin sen chpcisin hainsin sen şu sun diye diye birbirini bölüyor bu yanlış
Bu çerçeve içinde kim neyi tutarsa tutsun bölmemelisin sen sırf chplisin diye akp'ye düşman oluyorsan yanlış
Hiç beraberlik birlik yok hep rakip
Futbol sevdalıları bile kaos çıkarıyor bir takımı yeniliyor diye ondan sonra niye insanlıktan çıkıyoruz
Ya bırak futbol sevdasını
hı hı ondan hergün şehit veriyoruz kes be boş boş konuşuyorsun bukadar iha siha var madem hep havadan vursun ozaman sonra acıyorum haberleri 3 5 şehit biranda gelmiş hepside uzman çavuş ve o adamlarda zaten yokluktan bu şu işi yapıyolar ne alaka ise sabır bende Müslümanım elhamdülillah ama milleti ayakta uyutuyorlar haberiniz yok ve sende o uyuyan tayfadan sın 2000 model araba bile 150 bin 170 olmuş sabır edin şükür edin diyorlar birazda ülkeyi yönetenler vs sabır şükür etsin millet vekilleri vs 50 60 bin almayı versin zaten morelim bozuk birde beyni yıkanmış senin gibi birisi ile tartışmak çabası
hem çikolata alamadım kendime
hemde samsung s21 kavuşamadım bir türlü devlet sağolsun
ne alırsam aynısından onada alıyorum telefon
20 bin 10 bini sırf vergi böyle şey mi olur
hepsi senin yüzünden tabi birlik beraberlik olmaz benim fikirlerimi önemsemiyorsun millet aç değil mi şu an aç buna katılmazsan senle nasıl birlik olunabilir ki sanki yalan söylüyoz ekonomi çöp işte ne zorluyorsun anlamıyorum
Yine allem ettiler kallem ettiler kendilerinden olmayanı yok ettiler 😀😀😀
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!