Kendi sağliğim icin artik bencil olsam günah mi bu ailem bile olsa cunki yoruldum hep baş agrisi stres yeter ya kendimi düşüncem artik bu kötü bir şey mi?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bencillik bir hastalık ve ne kadar etken kurtulursan, o kadar rahat esersin!
Fazla fedakar da olma ama, sonra benim gibi çok çekersin!
Ne hastaligi insan kendini düşünmeyecekte kimi düşüncek kim insani umursuyor seviyor
Tabi ki kendini düşünmeli, ama candan can olanı da var! Eş, çocuk gibi!
Hic birine değmeeez aslaa hemdee
Değse zaten babam bize değer verirdi yemedigimiz küfür beddua yok
Bunu daha önce de görmüştüm aslını istersen!
İşte o yüzden, bencillik iyi bir şey değil!
Biliyor musun, sırf onları anlamam için, kendi durumuna düşürmeye çalışanlar oldu!
Maddien, uçuruma sürüklendim, hamd olsun yine sevdiklerimin sayesinde ayak üstünde kalabildim!
Ben yetim büyüdüm ve küçücük yaşta babasız kaldım, çoğu öylesi hayırlıymış, bir sürü kötü baba gösterildi ve böyle olduğuna inandırmaya çalıştılar!
Hiç kimse kusursuz değil, ben bu yokluğun içinde büyüdüm ve o yokluk ailenin nasıl bir şey olduğunu öğretti!
Öyle bir terbiye etti ki, kendimde olmadığı halde, hep sevdiklerime verdim, gerek anneme, gerek kardeşlerime!
Kardeşim, ilk çocuğunda maddi sıkıntı içine düştü!
Gelirim çok az olmasına rağmen, hep onlara verdim ve olmadığı zaman, sakat halimle, bir şekilde kaçak iş yapıp onlara veriyordum!
Kardeşime ve bana haksızlık iş verenime vurdum, sırf onları çok sevdiğim için!
Kendi eşim ve çocuklarım içinde aynısı olacak, yeter ki, eşim ve çocuklarım yanımda olsun!
Herkes aynı değil, dediğim gibi, candan ötesi de var ve onların varlığında kıymet bilmek lazım!
O tıpkı bir bebeği sevmek gibi!
Küçücükken alır ezersin sevmekten, öpüp, ısırırsın, fakat belli bir zaman sonra, sevme şeklini değiştirirsin çocuğun büyüdüğü için!
O yüzden, her şey vaktinde güzel ve kıymetini bilmek lazım!
İlle de ben dememesi lazım insanın!
Ara sıra, çok nadir de olsa, ağzımdan küfür çakıyor, rahatsız ve pişman oluyorum, çünkü küfür, aciz bencil insanlar için!
Öyle düşünmemeye çalış, çünkü biz insanlar birbirimizden farklıyız!
Ha bana gelince, ben asla verdiklerimin karşılığını görmedim!
Erkek kardeşim, aşırı bencil ve yeni yeni fark etmeye başladı ve sevgiyi çocuklarında görünce değişmeye başladı!
İste insanoğlu böyle nankörr ben evli değilim annemde yok babamdan hergün pskolojik siddet göryorum cok cabaladim bi anne gibi olsun sofra kurayim yapayim beraber yensin yok olmadi kimse memnun olmuyo olan bana oluyor hep ve bu gidisle evlenirseniz paranizi kendi aileniz çok yiyeceek kullancaklar sizi
Aileler zaten bunun için var, geçinmek için!
Para bir araç, bu araç insanların daha iyi yaşaması için kullanılır.
Şimdi günümüzde, biraz farklı oldu, bir sürü suistimaller sonucu, dünya krize girdi, fakat eskiden aileler bunu şartlarım hafifletmesi için kullanılıyordu!
Ev olsun, araba olsun, çocuklara gelecek olsun ve terbiye bu yönlük veriliyordu!
Belli bir yaşa geldikten sonra, çocuklar iyi terbiye almış, nankörlükten uzak oluyordular!
Bizde hala öyle!
Benim kız kardeşim var ve o benim saemde yetişti ve yeni yeni bazı şeyleri fark etti!
Diğer erkek kardeşimi bozan ise, üvey baba oldu, ne de olsa kendi evladı!
Diyeceğim şu ki, o kadar emeğim boşa gitti!
Baba öz evladını yolsuzluğa sürdü!
Herkesten baba olmuyor, aynı zamanda da her karından anne de olmadığı gibi!
Ama bencilik çok ciddi bir hastalıktır ve bencil insanlar kendi hayatları gibi, başkaların hayatlarını da maf ediyorlar ne yazık ki!
Ne diyeyim ki bilemediim
Her şey zaten zamanla oluyor, bazı şeyleri zaman içinde öğreniyor insan!
Ama şu da bir gerçek ki, karşı taraf yapıcı olması gerekir, yıkıcı değil!
Aile denilen bu mübarek birliği yıkmak, sömürmek, kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak gibi görülürse, fazla uzun sürmez zaten!
İyi yatırımlar ve karşılıklı fedakarlıklar gerektirir!
Yani harman savurmak gibi değil!
Geçen bir arkadaşım, “ben her zaman, her şeyi eşimle başardım” dedi!
Asla fazla para kazanamadığını anlattı ve her şeyi eşiyle birlikteliğinin mükafatı olduğunu öne sürdü!
Mantıklı geldi!
Hem geziyorlar, hem de biriktiriyorlar!
Kendi evlerinde oturuyorlar 3 güzel araça ve bir de güzel motosiklete sahipler!
Bizim sıkıntımız, karşı tarafı nasıl sömürürüz düşüncesi, böyle olunca da “Allah’ın bereketinden oluruz”!
Sor bakim
dinlenmen erek masaj yaptır
Ne iyi giderdi 😄
yaptır ben yaptıryorum gızlı
Sorrr