Diyelim bir adam var benim için hayırlı değil dua ederek hayırlı olur mu benim için?
Dua etmek kaderi değiştirir mi?
Görüş Yaz
9 Görüş
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Görüşün nedir?
Görüş Yaz
Kapat
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Görüş
8
Görüş
Gizli Üye
(36-45)
2 ay
Onun ne olduğunu kimse bilemez ki! O kişinin şu anki haline göre değişir! Bir şeyin hayır veya şer olduğunu bir tek Allah bilir, ona göre de ayetler indirmiş! Kişinin ve o ayetlere göre kişiye bakılması lazım! Esrarcı mı, alkolik mi, hırsız mı, katil mi! Bu an benzer bir sürü şey var! Duaların faydası olmasaydı, dualar olmazdı, bize yol gösteren kuran olmazdı! Tabi ki dualar sayesinde bir çok şey değişir!
1
4 Yorumla
Görüş sahibi
2 ay
Bakara ayetinin son süresi; - Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyler yükümlü kılmaz; lehinde olanı da kendi kazandığıdır, aleyhinde olanı da kendi kazandığıdır. Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme! Üstesinden gelemeyeceğimiz şeyleri boynumuza borç kılma! Bizi bağışla, ayıplarımızı ört ve bize rahmetimle muamele buyur! Sen bizim sahibimiz ve yardımcımızsın; artık inkârcı topluluğa karşı bize yardım et!
Onun şu anki durumuna göre değişir! Kişinin uyusturucu maddelerle alakası yoksa, hırsız, katil filan değilse, gerisini kimse bilemez…. bunu anca zaman gösterir! Dini inancımızla alakalı bazı şeyler var ve kesinlikle o şeyleri gözden geçirmeniz lazım! Allah’a şırk koşmuşlar vs!
yani bunu ancak Allah bilir. sen ne olursa olsun dua et Allah dua edenleri sever. Duanın kabul olup olmaması da Allaha kalmış. Senin ve başkaları için hayırlısı neyse o olur
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
8Görüş
Onun ne olduğunu kimse bilemez ki! O kişinin şu anki haline göre değişir!
Bir şeyin hayır veya şer olduğunu bir tek Allah bilir, ona göre de ayetler indirmiş!
Kişinin ve o ayetlere göre kişiye bakılması lazım!
Esrarcı mı, alkolik mi, hırsız mı, katil mi!
Bu an benzer bir sürü şey var!
Duaların faydası olmasaydı, dualar olmazdı, bize yol gösteren kuran olmazdı!
Tabi ki dualar sayesinde bir çok şey değişir!
Bakara ayetinin son süresi;
- Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyler yükümlü kılmaz; lehinde olanı da kendi kazandığıdır, aleyhinde olanı da kendi kazandığıdır. Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme! Üstesinden gelemeyeceğimiz şeyleri boynumuza borç kılma! Bizi bağışla, ayıplarımızı ört ve bize rahmetimle muamele buyur! Sen bizim sahibimiz ve yardımcımızsın; artık inkârcı topluluğa karşı bize yardım et!
Teşekkür ederim
Onun şu anki durumuna göre değişir! Kişinin uyusturucu maddelerle alakası yoksa, hırsız, katil filan değilse, gerisini kimse bilemez…. bunu anca zaman gösterir!
Dini inancımızla alakalı bazı şeyler var ve kesinlikle o şeyleri gözden geçirmeniz lazım!
Allah’a şırk koşmuşlar vs!
Zina eden biri, anca zina eden başka biriyle diyor, fakat tövbe eden ile zinalar kimse aynı değil! Çok derin bir konu!
Videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz
https://www.youtube.com/embed/ewYz3QTO3mMyani bunu ancak Allah bilir. sen ne olursa olsun dua et Allah dua edenleri sever. Duanın kabul olup olmaması da Allaha kalmış. Senin ve başkaları için hayırlısı neyse o olur
Olmaz canım öyle. Önce aklını kullanacaksın. Nefsinin isteklerine itaat etmeyeceksin.
Duayla olsaydı ben zengin olurdum
kaderinde dua ederek o adamı değiştirmek olabilir
Ne kadar uğraş olmaz yine aynısı
hakkınızda hayırlı olanı isteyiniz
İlla o olacak diyorsak
siz hakkınızda hayırlı olanın olmasını isteyin
Teşekkür ederim
Zannetmem