Bennnn
Psikolojik rahatsızlıklar insanın elinde olan bir şey mi?
Bennnn
Sizce psikolojik rahatsızlıklar tedavisi vs kolay olan hatta yeni nesil uydurması falan mı yoksa diğer rahatsızlıklar gibi önemli ve ciddiye alınması gereken bir durum mu
Psikolojik rahatsızlıklar tedavisi en zor hastalıklardandır ve ciddiye alınmalıdır. Sebepleri tek bir faktöre bağlı değil. Hem genetik hem dış etkenler neden olur ve tedavi edilmezse yaşam kalitesini çok kısıtlar, en basit şeyleri yapamaz hatta evden çıkamaz hale gelirsin.
Tedavisi kişiden kişiye değişir, hastalık ve bozukluk olarak ikiye ayrılır. Klinik boyutta olanlara ben hastalık diyorum. Tedavi süreçleri ilaç gerektirir veya gerektirmez, belirli bir psikolojik sorunun tek bir nedeni yoktur. Komplike bir durumdur.
OKB yi biliyor musun
Elbette biliyorum. Psikolojik rahatsızlıklar konusunda ailem ve kendimden dolayı bir hayli hasır nesirim.
OKB insanın elinde olan bir şey mi sence
İnsan elinde olabilir de olmayabilir de ama bir çok farklı terapi çeşidi var ve insanlar telkin psikolojisi ile kendileri bu durumun üstesinden gelebiliyor. Bu biraz da sizin eşik seviyeniz ile ilgili bir durum. Her insan için geçerli olmayabilir.
Ben hem psikiyatrist hem de psikologla görüştüm bana hem ilaç verildi hem de davranış ve düşünce kontrolü için yapmam gereken şeylerin olduğunu söylediler ilacı hemen kullanmaya başlayacağım ama diğer düşünce ve davranış kontrolü şeysi uzun tedaviymiş yani seans seans halledilecek dedi. Bu rahatsızlık beni rahatsız ediyor ama dışarıdan kişileri etkilemeyen ve hiç belli etmeyen sadece düşüncelerim ve korkularla alakalı tabii ileri seviyede ben de biliyorum bu yüzden de ilaç verildi acaba ilaç olmadan seansa da gitmeden kendi kendime halledebilir miyim ki
Beni sıkıntıya sokuyor bazen dayanamıyorum hatta insanlarla aynı ortamda kalamayıp evden uzun süre çıkmama ve uzun depresyona sokan hale geldi ama ilaçlar da çok uyuşukluk ve halsizlik veriyormuş ölü balık gibi yapar diyorlar
Bunun kararını senin vermen zor olabilir. Kendin başına bu sorunu halledebilmen için çok yüksek seviyede bir içgörüye sahip olman gerekiyor. Bu da bir risk bana göre, ben bu iç görüye mesela sahip olmama rağmen bir çok şeyi kendim hallettim fakat halledemediğim de bir çok şey oldu ve ilaç tedavisi almak zorunda kaldım. Yani demem o ki, profesyonel yardım alman bence kısa ve orta vadede senin için çok daha iyi olacaktır. Ben senin düşündüğün gibi düşündüm ve bir kaç yılım sanki boşa gitmiş gibi oldu.
İlaçlar öyle yapar böyle yapar diyenlere hemen kulak asma, bir çok farklı çeşidi var o ilaçların. Doktorların ile konuş bu konuları.
Sende de mi OKB vardı
Bende anksiyete, ve anksiyetenin getirdiği depresif ruh hali, özgüvende azalma. OKB çok az vardı ilk başlarda, hafif derecede olduğu için kendim hallettim bu durumu.
Anladımm umarım bende halledebilirim
Her şey geçecektir, sen çaba sarf ederken bazı şeyleri de oluruna bırak. Profesyonel yardımı da aksatmadan..
Teşekkürleerr
Ricalar
Cevap
2Cevap
Kendini o düşünceye çektikçe batarsın seni senden başka kimse rahatlatamaz
Son gülen her zaman iyi güler 😂
Evet rrrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?