eğitim dediğin şey sonradan olan bir şey değil çünkü. olacak olsaydı bugüne kadar zaten kendini yetiştirirdin. sendeki hevesten ibaret. ha dersen ki, bakımlı olucam spor yapıcam vs. onu yaparsın bak. kariyerden kastın ise beklentini elbette bilemeyiz. bazı sektörler var az emekle istediğine ulaşırsın, kimi sektörler var başta acı çeker sonra sefasını çekersin, kimisinde hep cefa çeker, kazansan da sefasını süremezsin. kimisi var hiç emeğinin karşılığını alamazsın. bu tamamen sana çevrene ve ortam şartlarına fırsatlarına göre değişir. yani güzellik seksilik her insanın elde edebileceği bir şey. iki spor yaparsın, fiziğin güzelleşir, kilo verirsen yüz hatların oturur. burnun büyüktür estetik olursun. memen küçüktür silikon taktırırsın. demokraside çare çok. ama eğitim denen şey diplomayla alakası olan bir şey değil bunu demek istiyorum.
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1
Yorumla 6 yorumu gör
Soran
2 ay
40 50 yaşından sonra okuyanlar ne o zaman beyinsiz? Ayrıca ben kendimi yeterince eğittim geliştirdim illa okumama gerek yok bunun için
sen istersen her şey labilirsin gec kalmak diye bişey yok. herkes herseyi aynı yasta aynı sekilde yapacak diye bişey yok. sadece pozitif bak, yaparsın hepsini ve daha fazlasını.
öyle düşünme, herkes yaşıyor benzer şeyler. önemli olan bu kötü şeyleri hayatın bi parçası olarak görüp yoluna devam edebilmek. pozitif düşünceyi alışkanlık haine getirmek sana çok sey katar. değişmek isteyip ama hiç bişey yapmayıp yerinde sayarsın. kendin için bişeyler yap. zor olmadığını göreceksin o zaman.
hatası olmayan mı var? eminim anlatsan bana çok basit gelir o aşamadığın, gözünde büyüyen hatalar. hatalarımız, yanlışlarımız bizi biz eder, güzelleştirir. kötü şeyler bizi olgunlaştırır. iyinin, güzelin kıymetini bunlar olmasa bilemezdik inan.
Korkuların üzerine gidin geçmiş yaşandı bitti takılmayın böyle düşünerek ilerleyemezsin. Hayatta hiçbir şey tek taraflı yaşanmaz etmen vardır hata ve günah karşılıklı.
Aşağıda olursun, yaparsın, okumanın, yazmanın yaşı olmaz diyenlere bakma. Maalesef ki her şeyin bir zamanı var. Ve her şey zamanında güzel. Şu an sana güzel gelen bir beş sene sonra güzel gelmeyecek belki de. O yüzden daha realist olup hayatına yön verebilirsin.
İlla ki var. Üniversite de bizim sınıfta 50 küsür yaşında üç dört tane adam vardı. Sorun herhangi bir yaşta kariyer yapmak değil. Sen bu yaştan sonra 17-18 yaşındaki insanların katlanabildiği şeylere katlanabilecek misin? Ya da katlandın okudun eğitimini aldın. Kariyer yapayım düzen kurayım derken yaş 40-45 oldu. O yaştan sonra gelen kariyer ne denli lazım onu anlatmaya çalışıyorum. Tercih senin yine. Yoksa 60’ından sonra okuyanlarda var.
O zaman ölelim direk yaşamayalım.17 yaşında büyük hatalar yaptım zaten o yaşlarda bu hatalara düşmeseydim bugün daha farklı yerlerde olurdum neyse anladığım kadarıyla intihar etmekten başka çare kalmamış benim için
İntihar et, hayattan bütün bağlarını kopar diye konuşmadım. O kadar kafa yormadanda güzel yerlere gelinebilir, güzel kazançlar el de edilebilir. Onu anlatmaya çalışıyorum. Türkiye üniversite çöplüğü oldu. Milyonlarca mezun var ama istihdam yok. Ben zekiyim ve çalışkanım, yaparım diyorsan tıp oku. 7 yıl sonra iyi şartlarda işin ve hayatın olur.
Diğer bölümler çok mezun veriyor. Özel de ve kamu da istihdam problemi var. O sebepten kafa yorma diye yazdım. Şu zaman da tıp en garanti ama istikrar ve başarı gerektiren bir süreç.
Değmez bence. Tercih senin yine. Ben senin yerinde olsam ticarete girerdim. Ya da çok yükselebileceğim bir sektörde en dipten başlamayı hedeflerdim. Üç beş sene sonra meyvesini alırsın.
meselem konfor alanının dışına çıkmak. sen ne akdar yüreklisin mesela kendi elelrinle ördüğün duvarı yıkmaya. burada soru sorma bence. soruyu kendine sor bi kağıda yaz. sonra cevapla. bitirdiktten sonra tereddüt etmeden harekete geç.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
35Görüş
olamazsın.
eğitim dediğin şey sonradan olan bir şey değil çünkü. olacak olsaydı bugüne kadar zaten kendini yetiştirirdin. sendeki hevesten ibaret. ha dersen ki, bakımlı olucam spor yapıcam vs. onu yaparsın bak. kariyerden kastın ise beklentini elbette bilemeyiz. bazı sektörler var az emekle istediğine ulaşırsın, kimi sektörler var başta acı çeker sonra sefasını çekersin, kimisinde hep cefa çeker, kazansan da sefasını süremezsin. kimisi var hiç emeğinin karşılığını alamazsın. bu tamamen sana çevrene ve ortam şartlarına fırsatlarına göre değişir. yani güzellik seksilik her insanın elde edebileceği bir şey. iki spor yaparsın, fiziğin güzelleşir, kilo verirsen yüz hatların oturur. burnun büyüktür estetik olursun. memen küçüktür silikon taktırırsın. demokraside çare çok. ama eğitim denen şey diplomayla alakası olan bir şey değil bunu demek istiyorum.
40 50 yaşından sonra okuyanlar ne o zaman beyinsiz? Ayrıca ben kendimi yeterince eğittim geliştirdim illa okumama gerek yok bunun için
bak işte bu yüzden olmayacak.
Ne yüzden?
boş ver anlamazsın
Ya defol git boş yapıyorsun tamamen
kes
sen istersen her şey labilirsin gec kalmak diye bişey yok. herkes herseyi aynı yasta aynı sekilde yapacak diye bişey yok. sadece pozitif bak, yaparsın hepsini ve daha fazlasını.
Çok fazla olumsuzum
işte o olumsuz düşünceler seni bi hiç haline getirir. böyle olmana sebep şeyler vardır mutlaka
Maalesef var beni bu duruma getiren insanlara ve olaylara hiç bulaşmamış olsaydım keşke
öyle düşünme, herkes yaşıyor benzer şeyler. önemli olan bu kötü şeyleri hayatın bi parçası olarak görüp yoluna devam edebilmek. pozitif düşünceyi alışkanlık haine getirmek sana çok sey katar. değişmek isteyip ama hiç bişey yapmayıp yerinde sayarsın. kendin için bişeyler yap. zor olmadığını göreceksin o zaman.
İçinden çıkamadığım ağır hatalarım var onları aşamıyorum arkamda bırakamıyorum
hatası olmayan mı var? eminim anlatsan bana çok basit gelir o aşamadığın, gözünde büyüyen hatalar. hatalarımız, yanlışlarımız bizi biz eder, güzelleştirir. kötü şeyler bizi olgunlaştırır. iyinin, güzelin kıymetini bunlar olmasa bilemezdik inan.
Hiçbir şey için geç değil yasin önemi yok yeter ki isteyin.
her şey zamanında olmalı.
Hayat şartları bazen öyle olmuyor insan yaşı ne olursa olsun hayallerinin peşinden gitmeli
Karamsar özgüvensiz ve mutsuzum
Asla mutsuz olmayın , önce kafada hazırlanın bir yerden cesaret verin adım atın. Özgüven gelecek düşünmeyin dusunene kadar başlayın hayalleriniz icin
Korkularım çok geçmişteki hatalar günahlar bugün yolumda yürümeme engel oluyor
Korkuların üzerine gidin geçmiş yaşandı bitti takılmayın böyle düşünerek ilerleyemezsin. Hayatta hiçbir şey tek taraflı yaşanmaz etmen vardır hata ve günah karşılıklı.
Evet öyle zaten başkasının bana karşı işlediği bir günahın üstüne hata yaptım kısasa kısas gibi ama yinede sindirmek zor
Yaşandı bitti geçmiş geri gelir mi? Gelmez. O zaman önümüze bakacağız geçmişten ders cikaracagiz
Haklısınız hatamı telafi de edemiyorum anons versem yine telafi olmaz. Umarım Allah beni affetmiştir gerçi affetse bile benim vicdanım rahatlamıyor
Vicdaninizin rahatlaması hedefinize ulaşmanız. Uğraşı olur ise bu sıkıntınız bitecek. Vicdaninizi zamanla temizlenecek
Gerçekten bu işe yarar mı?
Elbette bir şeyleri başarmak özgüveni arttırır vicdan muhakemesi den kurtulursunuz.
Olabilirsin tâbii. Hiç bir şey için asla geç değildir
Eğitim ve kariyerin varsa daha fazlası olursu. Yoksa üzgünüm.
Lise mezunuyum
Aşağıda olursun, yaparsın, okumanın, yazmanın yaşı olmaz diyenlere bakma. Maalesef ki her şeyin bir zamanı var. Ve her şey zamanında güzel. Şu an sana güzel gelen bir beş sene sonra güzel gelmeyecek belki de. O yüzden daha realist olup hayatına yön verebilirsin.
İyide geç yaşlarda da başaran yapan var. yok mu?
İlla ki var. Üniversite de bizim sınıfta 50 küsür yaşında üç dört tane adam vardı. Sorun herhangi bir yaşta kariyer yapmak değil. Sen bu yaştan sonra 17-18 yaşındaki insanların katlanabildiği şeylere katlanabilecek misin? Ya da katlandın okudun eğitimini aldın. Kariyer yapayım düzen kurayım derken yaş 40-45 oldu. O yaştan sonra gelen kariyer ne denli lazım onu anlatmaya çalışıyorum. Tercih senin yine. Yoksa 60’ından sonra okuyanlarda var.
O zaman ölelim direk yaşamayalım.17 yaşında büyük hatalar yaptım zaten o yaşlarda bu hatalara düşmeseydim bugün daha farklı yerlerde olurdum neyse anladığım kadarıyla intihar etmekten başka çare kalmamış benim için
Yaptığın hatalar neydi?
boş ver söyleyenecek şeyler değil
İntihar et, hayattan bütün bağlarını kopar diye konuşmadım. O kadar kafa yormadanda güzel yerlere gelinebilir, güzel kazançlar el de edilebilir. Onu anlatmaya çalışıyorum. Türkiye üniversite çöplüğü oldu. Milyonlarca mezun var ama istihdam yok. Ben zekiyim ve çalışkanım, yaparım diyorsan tıp oku. 7 yıl sonra iyi şartlarda işin ve hayatın olur.
Özelden yazabilirsin istiyorsan. Yapabileceğim bir şey varsa.
Tıp da bir kaç boy büyük gelir bana heleki bu yaştan sonra
Diğer bölümler çok mezun veriyor. Özel de ve kamu da istihdam problemi var. O sebepten kafa yorma diye yazdım. Şu zaman da tıp en garanti ama istikrar ve başarı gerektiren bir süreç.
Sayısalım berbat zaten tıpı kazanman mucize olur. Ben hukuk okumak istiyorum aslında ama o da çok azim ister
Değmez bence. Tercih senin yine. Ben senin yerinde olsam ticarete girerdim. Ya da çok yükselebileceğim bir sektörde en dipten başlamayı hedeflerdim. Üç beş sene sonra meyvesini alırsın.
Önerin var mı? Hangi sektör mesela?
Ayrıca neden değmez dedin? Avukat olamam mı?
Ya cadde başı avukat var. Çok olunca bir değeri de kalmıyor avukatlığın. Arz talep meselesi yani.
Tekstil sektörü güzel. Yabancı dil öğren pazarlamaya bak. Pirim usulü çalışıyorlar ve mükemmel kazanıyorlar.
Güvenim de yok kendime 😥
Kendini motive edecek bir şeyler bul. Hayat geçmez yoksa öyle.
Sizin mesleğiniz ne?
Makine Mühendisiyim
30 yaşını beklemeden direkt bu dediklerini olmak için uğraşsana
Bu saatten sonra seni Allah bile kurtaramaz.
30 yaş akıl yaşının başladığı zamandır. Her şeyin tam zamanı
16 17 yaşında çok büyük hatalar yaptım senelerim bu yüzden takıntılarla çöp oldu gitti
Hatalar yapılır, asıl hata orada takılı kalmak
Maalesef birini sindiriyorsun ikincisini sindiriyorsun üçüncüsü içinde ukte kalıyor işte
Bu bizim kadınlarımızın çoğunda var, orada takılı kalıp tekrar tekrar yaşamak, yaşadığın şey neydi özel değilse
boş ver özel, cinsellikle alakalı mevzular. Tek hatam bunlar da değil çok var işte
Anladığım kadarıyla hayatı hoyrat yaşadın, şimdi gerçekleri yaşıyorsun
Maalesef çok pişmanım keşke o insanlara hiç bulaşmasaydım resmen kaderimi değiştirdiler
Önce keşke yi bırak. Keşke acıyı artırır. Hatayı herkes yapıyor
Tam olarak kaç yaşındasın? Yeni mi 30u geçtin 45 civarı mı yoksa?
28 yaşındayım
Yaşın çok genç ki daha. Bu yaşta yapılmayacak şey yok ki
Geç kaldım ama bir çok şeye
Bence geç değil hiçbir şey için. Böyle düşünme
kariyer açısından bakarsak. 50 yasında öğretmen olan tanıdığım var. nefes aldığın sürece herşeyi yapabilirsin
Evet başaranlar yapanlar var. Çok örnek var
meselem konfor alanının dışına çıkmak. sen ne akdar yüreklisin mesela kendi elelrinle ördüğün duvarı yıkmaya. burada soru sorma bence. soruyu kendine sor bi kağıda yaz. sonra cevapla. bitirdiktten sonra tereddüt etmeden harekete geç.
Özgüvensizin tekiyim
özele gel istersen sana bi kaç kaynak vereyim. işine yarayabilir
Yok istemem
ozaman. youtube da haluk tatar var mesela o bu konulara değiniyor. onun videolarını izleyebilirisn. iyi günler
Bence hala geç değil ama seksi olmak farklı bi şey
Ne yönden farklı?
Bence seksi olmak yaşla ilgili değil kişinin kendisi ile ilgili bi durum. Seksi olmak farklı bir şey
16-17 de ne oldu ki
Hepsini olabilirsin. Yaşa takılma
Hepsi bir arada olmaz
Kendine güven olursun.
Özgüven de yok
Hiç sorma bende de yok
Olabilirsin bebeğim
Sana bagli hicbirsey icin gec degil kanki
Genç yaşta yanlışlar hatalar yaptım sonra da bir ömrü takıntılarla hiç ettim işte
herkes hata yapar onemli olan dogruyu bulmaktir
Unutulmuyorki öyle kolay her şey sindirilmiyor
Ne mesela bu hatalarin
Söylenmeyecek türden boş ver
Siz bilirsiniz ama hic birsey icin gec degil
Yüzün nasıl? Ölçüleri ne? Ne mezunusun?
Yüzüm fena değil düzgün sayılır ve lise mezunuyum 😥
Olursun, var öyle hanimlar
Ne kadar istediğine bağlı