Solucan deliğidir
Hayır değildir
Göbek deliğimden başka deliklere inanmam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Karadeliklerin solucan deliği olması fikri bana zorlama bir fikir gibi geliyor. Eğer böyle bir tünel/geçit/delik şeklinde ise bunun birde çıkışı olmalı. Gözlemlenebilir uzayda henüz bu çıkışa yakın bir oluşuma rastlanmadı.
Bilimsel açıdan "beyaz deliklerden" söz ediliyor, karadeliğin aksine herşeyi dışarı iten ve yoğun ışın çıkaran bir yapı. Eğer buna bir örnek bulunabilirse karadeliklerle etkileşimi ile ilgili çalışmalar yapılmalı. Buda bir insan ömrü açısından epey uzun bir süreç gerektirir sanırım. Bu açıdan bakıldığında karadelik benim için solucan deliğinden ziyade evrende varolan kusurları (madde) düzelten bir öğütücüden ibaret.
Aynen katılıyorum. Solucan deliği olduğunu ben de düşünmüyorum çünkü küre şeklinde. Kürenin içine girdik diyelim. Başka bir yerde tekrar kara delikten çıkamayız bizi geri yutar. Hem madem uzayı büküyor, ne yönde bükecek? A noktasıyla B noktasını aynı yere getiremez. Yanıns gidebilsek deliğin dış tarafındaki bölgenin tamamını görebilmemiz lazım. Bükülen bir uzay yok demektir bu. Tam anlatamadım da küre şekli yüzünden iki noktayı bağlayamaz diye düşünüyorum.
Einstein'in uzay zaman düzlemi açıklamasını baz alırsak eğer bir nebze geçit olma olasılığı var gibi. Uzay zamanı gerilmiş kumaş örtü gibi görürsek gezegenler bu örtüde misketlerin kumaşta yaptığı çökme gibi bir etki yapıyor. Karadelikler ise bu kumaşta ki deliği ifade ediyor, içine düşen herşeyi kumaştan başka bir boyut/düzleme gönderen. Eğer uzay zaman kumaş özelliği gibi davranışlar gösteriyorsa karadelikler başka bir mekana açılan yırtıklar gibi davranır. Ama bu ne kadar gidip gelinebilinir bir tünel olur orası bir miktar düşündürücü.
İşin içine birde sicim kuramının çokboyutluluğu girerki o daha da karmaşıklaştırıyor. Yani senin ifade ettiğin kürenin içine hapsolma durumu belkide bizim dışarıdan görebildiğimiz bir durum. Başka bir açıdan çok boyutluluktan ötürü karadeliğin merkezinden başka bir boyuta bir geçit olma ihtimalide olabilr, dışarıdan görülemeyen. Evren muazzam ilginçlikler barındırıyor.
Cevap
3Cevap
Bence olabilirler
Solucan deliği olabilirler.
Bence bi şey yok gibi yani ölüm var
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?