Bu sakarya o sakarya değil ama aklıma bu geldi
İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya;
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.
Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;
Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.
Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir;
Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir.
Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kâinat;
Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat!
Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne,
Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine;
Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için.
Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin?
Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur,
Sırtına Sakaryanın, Türk tarihi vurulur.
Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük?
Bu dâva hor, bu dâva öksüz, bu dâva büyük!..
Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya!
Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?
İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal.
Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal,
Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan;
Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan.
Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu ân;
Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an!
Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu;
Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu?
Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna;
Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?
Mermerlerin nabzında hâlâ çarpar mı tekbir?
Bulur mu deli rüzgâr o sedayı: Allah bir!
Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler;
Sakarya, kandillere katran döktü geceler.
Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya,
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!
İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su;
Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.
Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;
Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?
Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl!
Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!
Sakarya; sâf çocuğu, mâsum Anadolu'nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!
Sen ve ben, gözyaşiyle ıslanmış hamurdanız;45 Yorumla
Soran+1 yılSakarya türküsü şiiri vaaaay yazdığınz için teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Şiir çok güzel , Ama sakaryalar başka.
En İyi Cevaplar
basımdan gecen olayı anlatayım. adres sormak ıcın bır yerde durdum adamın bırıne sordum adresı, dedıkı kızımda otarafa dogru gıdıcek senınle gelsın yol gostersın. ıstanbullu olarak şaşkınlık ıcındeydım bana guvenıp kızını arabama bındırıp gonderıcektı. nasıl bır ıyı nıyet nasıl bır guven aklım almadı. neysekı kızı 5 dakıka once evden ayrılmıs gıdecegı yere yola cıkmıs bıle. bıraz tarıf ettı yolu ılerledım tıkandıgım bır nokta oldu durak gıbı bır yerdı durdum kızın bırı vardı sordum ve sonuc olarak ıkıncı dumurumla karsılastım. kız evıne gıdıyormus arac beklıyormus sordugum adreste evıne cok yakınmıs senınle geleyım hem yolu gosterırım hemde evıme gıderım dedı. saskınlık ıcerısınde kabul ettım. sonucunda kızı evıne cok yakın bır yerde bıraktım bende aradıgım adrese cok rahat bır sekılde ulastım.
sonuc olarak sakarya gercekten aklımın alamayacagı bır sekılde ınsanlara guvenen ınsanlarla dolu. temız kalplılerkı boyle durumlarda hıc cekınmeden hareket edebılıyorlar. sonrasında bır cok kez gıtme fırsatım oldu gıttıgım sure zamanında cok huzurlu vakıtler gecırdım. bana huzur verdıgı kesın. ınsanlarınıda sevıyorum acıkcası.53 Yorumla
Soran+1 yılBende şu an şaşırdım açıkçası.. Güven çok önemli. Bu kadar güven çok şaşırttı :)
- +1 yıl
Muhteşem insanlarla dolu. Muhteşem esnaflarla dolu. Kısacası "insan" olduğumu hissettiğim tek bir şehir diyebilirim.
Sakarya denince aklıma eski sevgilim geliyor gözlemlediğim kadarıyla yerlisi muhafazakar ve tutucu tabii ünv öğrencileri için aynı sey gecerli olamaz farklı farklı insanlar var küçük yer olması insanları birbirne bağlıyo ve kültürlerini yasatıyolar göçmenler var nüfus mübadelesi ile gelen ama hepsi türk büyükşehir ama kır alanıda çok fazla kent park ormanpark olsun sapanca da göl var zaten turistler akın ediyor kutu gibi bir sehir gidip görmedim ama araştırdım gitmeden her yerini öğrendim arkadaşım orda ünv kazandı bende gitmek isterim aslında hem ist yakın neden olması :)
13 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende öyle düşünüyorum ve de çok merak ediyorum gitmek çok istiyorum :)
Soran+1 yılbütün şehirlerimiz güzel şehir ayrımı yapmıyorum sakaryayı çok merak ediyorum oyüzden :)
Bir başkadır benim memleketiim :)
89 Yorumla
Soran+1 yılGitmek çoooook istiyorum :) Sakaryalı değilim ama çoooooooooook istiyorm
Soran+1 yılBence her insan farklıdır bazıları iyidir bazıları kötüdür çeşit çeşit insan var şu dünyada.. İnşallah Sakarya üni. kazanrım giderim :)
Soran+1 yılEvet, sağolun :)
Soran+1 yılRica ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
Tatil & Seyahat konusunda 1b cevap paylaştı. Uzunca bir süre üniversite serüvenim oldu o şehirde. 9 sene önce üniversite için gittiğimde daha depremin etkilerini üzerinden atamamış bir hayalet şehir gibiydi. O zaman için yobaz kelimesi tam cuk diye otururdu. Sevgilinle el ele gezemezdin. İsteyen oruç tutar isteyen tutmaz ama ramazan ayında sokakta sigara içiyor diye çok insan dayak yedi. Hem üniversite öğrencilerinden bütün geçimlerini sağlarla hem depremde hasar görmüş evleri öğrencilere fahiş fiyattan kiralarlar sonra da öğrencilere laf ederler. Hatta depremin nedenini "Üniversite bozdu burayı, evlerde neler olduğu belli değil" diyerek öğrencilere bağlayanlar bile var. Ama yemedikleri b*k yoktur. Uyuşturucu, fuhuş, her türlü pis iş döner. İstanbul'un arka bahçesidir pislik işlerde. Bazı şeyler değişti tabi şehir toparlandı, gelişti, düzeldi. Ama pek gezilecek yerleri yoktur. Üniversite öğrencisi için canlı bir hayatın olduğu yer Adapazarı denen merkez ilçesi ve Serdivan ilçesidir. Tek sevdiğim yanı kalabalık bir şehir olmaması...
25 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim cevap için hepsini okudum.. Şaşırdım öğrencilere bağlamalarına onların suçu ne ki.. Şehrin toparlanması düzelmesi çok iyi olmuş.. Üniversiteyi kazanırsam gelicem.. Kalabalık olmaması çok benim için iyi yaşadığım şehir kalabalık :) kalabalık sevmiyorum
Soran+1 yılbencede cahil insan işte.. ozamanlarda
ben ist. da yaşıyorm :)
Soran+1 yılEveeet eksiyi vermişler :)
Yıllar önce Hendek ilçesinde okumuştum, Uzun saçlıları, Ramazanda yemek yiyenleri, ya da güzel kızla çıkan erkekleri dövüyorlar, kızlara sarkıyorlardı. Merkez Adapazarı, biraz daha modern gibiydi ama , işte...
Mesela ev tutucam, Namaz kılıyor musun diye soruyorlardı, ona göre ev veriyorlardı.
saçını kes ev bulalım falan diyorlardı.
Yani benim aklımda kalan yer pek yaşanabilecek gibi bir yer değildi, şimdi belki düzelmiştir.
Doğayı seviyorsan dört dörtlük o konuda, bir kaç saatlik mesafede Bolu, Abant gibi yerler var, yine kısa bir sürede Akçakoca'ya gidebilirsin.
Ama zihniyet eskisi gibiyse, uzak dur derim. Az da olsa çok sevdiğim iyi insanlar da vardı.21 Yorumla
Soran+1 yılDüzeldi gelişti diye yorum yazanda oldu doğayı seviyorum :)
Çok güzel ve mütevazı bir şehridir, temiz insanlar mantıklı ve olumlu yerleşim ve maddi olarak uygun n pahalı olmayan. Yeşilin ve mavinin bol olduğu suyun musluktan içildiği ve otomotiv olmak üzere bir suru fabrikaların bulunduğu,
52000 nüfusa sahip bir yerdir19 Yorumla
Soran+1 yıltamam :) yeşilin bol olması iyi.. ist. yaşadığım için bina duvar :)
Soran+1 yılİnşallah Sakarya üni kazanırım gelirim :)
Soran+1 yılTamam çok teşekkür ederim :)
Soran+1 yılHayırlı günler :)
Soran+1 yılTamam :)
ben adapazarında oturuyorum türkiyede km2 başına düşen insan sayısı iller arasında 9. nüfus bakımından 22. yüzölçümü bakımından 66. anla yani kalabalık yer ama sade bir şehir yani tarihi eser tarihi cami istanbuldaki gibi adım adım tarihi yerler yok ama kendi şehrim olduğu için seviyorum sakaryada en güzel yer çark caddesi
21 Yorumla
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim cevap için :)
Sakaryaya gittiginde sapanca gölüne de git.. hatta şunu diyim orada universite okumalısın universite yolu üzerinde o kadar cok fazla mekan varki analtamam sana.. orman ve şehir iç içe sakaryada.. insanların refah seviyeli yüksek.. ona görede harcama yaparsın :) ben 1 haftada bitiremedim gezmeyi sakaryayı.. gidince asla pişman olmazsın
13 Yorumla
Soran+1 yılÜniversite için gitmek istiyorum :) yeşillik olması çok iyi burada bina duvar ya.. bir kazanayım gitmek çooook istiyorum
- +1 yıl
universitesi sapanca gölü manzaraları kız yurdundan cıkıyorsun karşıda bir bank var otururuyorsun ve sapanca gölünü izliyorsun :) helede akşamları o manzarayı hiç biryere değişmesssin.. ve insanları cok modern ben yazları tatil için gidiyorum oralara.. sakinlik ve şehir böyle özellikleri olan yer arıyorsun sakarya 10 numara 5 yıldız :)
Soran+1 yılBencede o manzara hiç biryere değişmez :) akşam pek çıkmam bir gerekçe olmazsa.. gündüz olabilir
- Tatil & Seyahat konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılSAkarya hakkında herşeyi sorabilirsin..
Seviyorum ben şehrimi :)44 Yorumla
Soran+1 yılBende seviyorum hiç gitmediğim ve Sakaryalı olmadığım halde :) nasıl bir şehir? merak ediyorum gitmek çooook istiyorum
- +1 yıl
Bu kadar gelme sebebin nedir_? Sevgilin mi burada? :)
Evet şehrimi anlatayım sana dilim döndüğünce.
Sakarya, sakin, huzurlu ve şirin bir şehir.
Yerleşim yerleri gelişmeye çalışıyor sürekli.
Bazı arkadaşların dediği gibi 'Yobaz' değiliz. Sadece diğer Marmara bölgesi illerine göre daha muhafazakar bir kesimiz. Buda yobaz olduğumuz anlamına gelmiyor..
Sakarya'da çok az olay olur. Polisiye anlamda. Olaylar protestolar çok uzun sürmez.
Sakarya halkı vatanını sever ve şerefsizlere göz açtırmaz. Linç edilen gruplar çok olmuştur...
Soran+1 yılSevgilim yok Sakaryada.. Hatta sevgilimde yok.. Kalbim çok istiyor..
Şehirlere göre böyle böyle insanlar diye eleştirmem her insan farklıdır bazıları iyi bazıları kötü çeşit çeşit insanlar var şu dünyada.. Olayların çok az olması sevindirdi.. İnşallah Sakarya üni. kazanırım.. Cevabınız için teşekkür ederim :)- +1 yıl
Rica ederim.. :)
Tatlim sen dinleme onlari gayet guzel benim sehrim kampus guzeldir tepede sapanca golu manzarasi var gezsen gidecegin cok yer var ama surekli merkezde olunca biraz skliyorsun o kadar :)
213 Yorumla
Soran+1 yılGelmeyi istiyorum kararım değişmedi :) İnşallah kazanırım gelirim
Soran+1 yıl:D yakışıklı diyorsun yaniiiii
Soran+1 yıl:) bnde geleyimde göreyim yaaa bir tek sen bakma bende bakayım
Soran+1 yılNerdesiniz? mezun mu oldunuz? nasıl dolmuşta ayakta kalmam az kişi mi var? :) bencede kurban olsunlar
- +1 yıl
Yok memleketim sakarya ben kutahyada okuyorum :/ ama kampuse cok giderim :) dolmus ta erkekleri kibardir bayan arabaya bindigi gibi hemen yer verirler yani o bakimdan aman bos yer su kizin yanina oturayim demezler en azindan ben gormedim henuz :) oyle iyidir iyi sakaryam once göl parka gitmeni tavsiye ederim muhtesem bir huzur :)
Soran+1 yılİst. oturduğum için biraz şaşırıyorum açıkçası kalabalık şhir ist.. İnşallah saüyü kazanıp giderim tavsiye ettiğin yerleride gitmek isterim :)
Soran+1 yılTamam :)) hepsine gitmek istiyoruummmm
Soran+1 yılİnşallah :) İnşallah seninde istediğin olur
+1 yılGezilecek çok fazla bir yeri yok ama öğrenciler için güzel bir yerr bana göre
12 Yorumla
- +1 yıl
Rica ederim
Ben sakaryada yasadim bes yıl. çok yeşillik ilçeleri var. çark caddesi var... güzel yer bence :))
13 Yorumla
- +1 yıl
Adapazari oley :)
Soran+1 yıl:) :)
+1 yılSakarya fena değildir yaa. iki üç kere gitmişliğim var. etrafı tepelerle çevrili. kampus tepelerde. şehir merkezi iyi. karadeniz havası hakim. yeşillik biyer.
21 Yorumla
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim cevap için :) yeşillik olması çok iyi
+1 yılÇoğunluğu dinine bağlı insanların yaşadığı güzel bir şehirdir :) Sakaryalı Değilim fakat birçok kez gittim ben beğeniyorum :)
42 Yorumla
+1 yılSakaryalıyım Sakarya Üniversitesi okuyorum iyidir burarlar sakin İstanbul gibi yorucu değil isteyen istediği gibi yaşar Parti kavgaları olmaz iyidir Sapancamız bir başka zaten...
21 Yorumla
Soran+1 yılİst. gibi olmaması çok iyi :) bende İnşallah kazanırım giderim
Gizli Üye(36-45)+1 yılşu an nasıl bilmiyorum ama benim gittiğimde çok kürt yoktu ve kürt olmayan heryer adeta cennettir
92 Yorumla
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim cevap içn :)
- +1 yıl
bu nasıl ırkçı bir söylem * . k :D
üniversite içinse daha çok edineceğin arkadaşlar önemli,
şehri güzelleştiren de çirkinleştiren de senin ortamın...21 Yorumla
Soran+1 yıl:) Üniversite için
+1 yılUzun yıllar önce spor akademisine hazırlanırken gitmiştim, ve biraz geriden geliyorlar, kısacası kapalı bir toplum tabi kimseyi yargılama hakkına sahip değilim ama orada yaşamayı düşünüyorsan bazı şeyleri göze alman lazım ya da en azından ayak uydurman lazım.
01 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani neyleri göze almam gerekiyor? :)
Tatil & Seyahat konusunda 317 cevap paylaştı. bir ablam var oda orda Sakarya Üniversitesinde turizm okuyor. Gerçekten güzel şehirmiş
:)39 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel İnşallah bende kazanırım giderim Sakarya'ya :)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim bende senin için dua edicem :)
Soran+1 yılRica ederim.. sana bol bol dua edicem.. benim için dua ediyorsunuz bu benim için çok önemli.. tanımadığım birisi benm için dua etmesi çok iyisiniz :)
Soran+1 yılSağolun.. İnşallah cümlemizin :) İnşallah sende hayatta istediğin şeylere ulaşır ve başarırsın
Soran+1 yılİnşallah amin :)
+1 yılben sakarya üniverstesnde okuyorum :)) bilgilendireblrm
13 Yorumla
Soran+1 yıl:) Teşekkür edrim nasıl bir şehir beğendiniz mi?
- +1 yıl
gayet güzel bir şehir bence merkezi çok değil ama genel olarak güzel bir yer insanlarıda iyi :)
+1 yılOrtalama bir yer. Orada okuyacaksan eğer geçme sistemi rahat.
13 Yorumla
Soran+1 yılTamam :) geçme sistemi nasıl rahat yani?
- +1 yıl
Arkadaşlarim var orada okuyan da ortalama ile geçiyorlar direkt birinden yüksek alınca diğerine calismiyorlar falan baya rahatlardi:)
Soran+1 yılAnladım :) teşekkür ederim cevap için
Sakarya çok güzel , sessiz sakin, huzur bulduğum şehir.
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam cevap için teşekkür ederim İnşallah saüyü kaznıp giderim :)
Tatil & Seyahat konusunda 2,7b cevap paylaştı. herşeyyi her türlüsüyle bulabileceğin ufak ama çok güzel bir şehir
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim :)
+1 yılSakaryalim istedigini sorabilirsin benim guzel memleketim :)
213 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir şehir diye sormuştum ama herkes yeşiilik çok güzel anlattılar :)
- +1 yıl
Harika bir şehir istedigin hersei elinin altinda yorumlara aldanma salliyolar hep guzel super rahat şehir:)
Soran+1 yılSizinde yorumunuzu almak isterim Sakarya için :)
Soran+1 yılTamam bencede harika bir şehir :)
- +1 yıl
Gelirsin inşallah ;)
Soran+1 yılİnşallah :) çoooooooook istiyorum Sakarya'yı.. orayı çok merak ediyor ve çoooook görmek istiyorum
- +1 yıl
Bu heycanin neden bukadar :)
Soran+1 yılBilmiyorum ki içim kalbim çok istiyor :)
- +1 yıl
Ahahaa yuznu grmeden icindeki heycani anladım ins olur bukadar istemeyle olur :)
Soran+1 yıl:) İnşallah İnşallah
Can atıyorum bir bilsen :)- +1 yıl
mesaj atarmisin özelden :)
Soran+1 yılNiye ki? :)
- +1 yıl
Neden olabilirki :)
merhaba aile dostumu bulmaya çalışıyorum bunun için de herşeyi deniyorum öncelikle rahatsız ettiğim için özür dilerim 70 veya 80 lerde bir bar varmış sakarya caddesinde sanırım barın ismi Mahzen biliyorsanız birşeyler en ufak bir şey lütfen söyleyin
00 Yorumlaşu an sakaryadayim. universt. bn cok begendim guzel şehir
121 Yorumla
Soran+1 yılyaaaa bende çok gelmek istiyordum :( özellikle üni. ye gelmek.. Ama İnşallah kazanırım bende giderim :)
Soran+1 yılTamam :) hangi bölüm?
Soran+1 yılbence güzel bölüm.. bende edebiyat istiyorum :) neden gülümsemiyorsunuz?
Soran+1 yılKomik bir şey için gül demedim gülmek ayrı gülümsemek ayrı.. Ben sadece gülümseyin diye yani konuşuyoruz ya o yüzden yazdım.. yani bir arkadaş nasıl iyi hisseder konuşup gülümserler ya bende öyle düşünmüştüm yanlış anlaşıldım heralde.. İnşallah cümlemizin
Soran+1 yılÖzür dilemeyin hata bu olur insanlık hali sonuçta :)
Soran+1 yılGittiğim bir seminer vardı psikolojiyle ilgili.. üzüntünün nedeni sizsiniz diyodu yani ne karşıdaki insan nede hayat.. Siz yapıyorsunuz diyodu ve bence haklı :) hayata yüklenmeyin siz mutlu olmak isteyin yeter ki..
Soran+1 yılBnde öyleyim hata yaparsam özür dilerim ama biraz utandım oyüzden :)
Soran+1 yılBencede öyle.. Teşekkür ederim :)
Soran+1 yılRica ederim :)
Memleketim ancak sevmiyorum insanlar i yobaz tutucu ve küçük bir yer yapacak hic bisey yok
23 Yorumla
Soran+1 yılAma her insan farklı farklıdır çeşit çeşittir
- +1 yıl
kocaeli gebzeden misin :)
Bende merak ediyorum nasıl bir yer diye üniversite için düşünebilirim bu yıl ama bir sürü kişi yobaz filan demiş soğudum ya :/
011 Yorumla- +1 yıl
Salliyolar sen onlara bakma herkez istedgini yapiyo bnde okuyorum kampuste ve buraliyim kimseye aldrmayin bole biyer yok
Soran+1 yılNoldu neye kızdın? codeblue.. merak ettim
- 01 Yorumla
Eğer ateistsen çok rahatsız olursun her yer hacı doludur. İnsanları çok yardımseverdir ama bazı erkekler gözleriyle tecavüz eder. bu da böyle ironik bir durum işte... gezilcek yerleri çok fazla.
05 Yorumla
Soran+1 yılHayır ateist değilim.. Müslümanım.. Gezilecek yerlere baktım netten güzel yerler var :) her insan farklıdır hacı dolu dediniz de :)
Soran+1 yılDekolte kısa elbiseler, etekler giyinmem.. Normal giyinirim :)
Soran+1 yılTamam :) aynen öyle
- Tatil & Seyahat konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılmafya babalarının şehri laz kökenlidir çogu onlardan biriyle evliyim sakarya güzel
03 Yorumla
- +1 yıl
yobaz dolu ondan ama sakaryada herkez laz degil yani türk de var
Gizli Üye(30-35)+1 yıl00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 527 cevap paylaştı. Güzel şehirdir dışarıda manitanla sikisemiyecegin için yobaz diyenler de olabilir
40 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 875 cevap paylaştı. ManiSakarYalı değişmez uçlu 😊 güzel şehir..
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSakarya Akyazı'dan bir arkadaşım var gerçekten berbat ötesi biryer... İlk sahte doların basıldığı yer...
00 YorumlaBen gittim doğa olarak çok güzel ama diğer yönden pek beğenmedim.
02 Yorumla
Soran+1 yılhımmmm t. ederm cevap için :)
bir tek karasu, sapanca tarafı güzel gerisini at çöpe
02 Yorumla
Soran+1 yılHııımm :)
Sakin ve yesilin hakim olduğu bir yer :)
21 Yorumla
Soran+1 yılTamam İnşallah gelirim :)
Sakarya'nin neresi merkez mi?
11 Yorumla
Soran+1 yılMerkez diyelim :)
+1 yılŞehir fena değil, bir çok şehre yakınlığı var üniversite ortamı iyi ama insanları aşırı yobaz
00 Yorumla
+1 yıl3 KAĞITÇI ŞİKECİ BANDIRMA MAÇLARINI GENELDE HEP SATIN ALIRLAR HAKAN ŞÜKÜR ERDOĞAN ARIKAN GİBİ SAKARYALI AĞIR TOPLAR HEP DEVREYE GİRER :))))
10 YorumlaSakaryalıyım ne oldu ki?
18 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir şehir diye sormuştum :)
- +1 yıl
www.kizlarsoruyor.com/.../q1101432-memleketinizin-en-guzel-yerleri
Sakaryadan resimler
Soran+1 yılÇok güzel fotoğraflar çok beğendim ve de çoooooooook gelmek istiyorum :)
Soran+1 yılÜni. yi kazanırsam gelirim :)
+1 yılküçük kendi halinde sıkıcı hatta saçma salak bir yer sevmiyorum burayı -,-
00 Yorumlaçok gittim hala da gidiyorum harika bir yer :)
21 Yorumla
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılşehir çok sakar ya öyle böyle değil :DDDDDDDD tamam tamam iğrençti kabul :DD
03 Yorumla
Soran+1 yılBencede kötüydü :)
Cevap sahibi+1 yılhayır :)
Karusuya uğramayı unutma
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah saüyü kazanırım gelirim :)
+1 yılben sakarya okuyorum neyını ogrenmek istyrsun
17 Yorumla
- +1 yıl
şehir merkezi güzel sıcagı cok sıcak sogududa cok soguk ama bir yanı cok guzel sessiz ve her yer aagac :)
Soran+1 yılçoooook güzel şehir ozaman :)
- +1 yıl
güzel kelimesi az kalır yaşaman gerek :)
Soran+1 yılDoğru diyorsunuz bencede az kalır :)
- +1 yıl
:):):=)
Soran+1 yıl:) ;)
+1 yılNeredeyse yüzde doksanı ülkücü bir şehir
22 Yorumla
Soran+1 yıl:) Tamam tşekkür ederim cevap için
- +1 yıl
Ne demek rica ederim
+1 yılsakarya yı bilmemde izmit güzel. d
13 Yorumla
- +1 yıl
yani izmite gittim sakaryayı bilmiyom
Soran+1 yılAnladım zaten :)
Hoş , sulak... biraz da yobaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMemleketimmm süperdir sakaryalıyım;)
16 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel keşke bende Sakaryalıyım diyebilsem :) Sakaryalı değilim ama gitmek çooooooooooook istiyorum
Cevap sahibi+1 yılNerelisin gel şehrimize çok güzeldir küçüktür ama cıvış cıvıldır bekleriz;) neden bu kdr seviyosun peki;)
Soran+1 yılİnşllah saü kazanırım gelirim. Kalbim çoooook istiyor bende anlamlandıramıyorum :)
Cevap sahibi+1 yılNerdesinki şimdi bende saü okudum bizim buralar kampüs çok canlıdır sapanca karasu meşhurdur çark caddesi vardır günün her saati kalabalık bizim şehrimiz güzeldir yobazda değil rahatca yaşarsın:)
Soran+1 yılİst. dayım :) oraları araştırdım.. her insan farklıdır çeşit çeşit insan var şu dünyada
Gizli Üye(36-45)+1 yılsakaryalıyım orda oturuyorum hayırdır ne baktın sen
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkesinlikle yobaz
ama güzel bir yer :D252 Yorumla
Soran+1 yılNiye yobaz diyorlar?
Gittiniz mi? Her insan farklıdır.. Hiç gitmedim ama gitmek istiyorum merak ediyorum o şehri :)
Cevap sahibi+1 yılgittim iste gece kızlarla falan :D
bazı ınsanları hos olmuyo boyle kız gecıyo korna falan calıyolar ıste :DD
Soran+1 yılbencede hiç hoş değil !
Cevap sahibi+1 yıl:DD
Cevap sahibi+1 yıl<3 :))
Soran+1 yıl*-* ;)
Cevap sahibi+1 yıl:* :))
Soran+1 yıl^ . ^ :))
Cevap sahibi+1 yıl3<3 :)) :D
Soran+1 yılHey ! kendinize gelin
Cevap sahibi+1 yılkotu bısey yazmadım kı :)
Soran+1 yılKötüüüüüü ! sorduğum soruyla alakasız ve kötü bence
Cevap sahibi+1 yılsen devam ettırıyosun bende devam edıyorum ne var yanı? :))
Soran+1 yılben iyi niyetle gülümseme ifadeyle devam ediyorum sen ifadeleri başka boyutlarla devam ettin ;) anladın
Soran+1 yılboyutla yanlış yazdım
Cevap sahibi+1 yılahahahah yaa o ıfade kotu bısey degıldı kı :DDDDD
Soran+1 yılPeki :)
Cevap sahibi+1 yılbı ozele gelırmısın? :)
Soran+1 yılNiye ki? :) merak ettim
Cevap sahibi+1 yılseni merak ettim :))
Soran+1 yılDaha tanımadan nasıl merak ediyorsun? :)
Cevap sahibi+1 yıltanıt kendını ıste ozelden :DD :))
Soran+1 yıldüşünmek istiyorum :D :)
Cevap sahibi+1 yıldusundukten sonra mesaj atarsın ahahahahah :D
Soran+1 yılPeki ozman :)
Cevap sahibi+1 yıl:))
Soran+1 yıl:))
Cevap sahibi+1 yılya atarmısın su mesajı :)))
Soran+1 yılAçıkçası mesaj atmayı düşünmüyorum çnkü sizi tanımıyorum ve de cevabınızda '' gittim işte gece kızlarla falan '' yazdınız bu da bayanlarla arkadaş olmanız ve gece çıkmanız.. gündüz olsa tamam arkadaş ama gece bayan arkadaşlarla çıkmanız.. Bunlardan dolayı atmayı düşünmüyorum en çokta sizi tanımamamdan dolayı
Cevap sahibi+1 yılpekala sen bilirsin
Cevap sahibi+1 yıl:(( :D
Soran+1 yıl:( :(
Cevap sahibi+1 yılya lutfen :(
Soran+1 yılÜzülmenizi istemem ama nedenleri yazdım.. Benden başka bayanlarda var
Cevap sahibi+1 yılben senınle konusmak ıstıyorum ama <3
sizli bizli konusma samımı ol ://
Soran+1 yılBaşka bayanlarda yazmışsınız burada da güven meselesi oluyo :) yani sıkıntı olucak bazı konular <3
Cevap sahibi+1 yılya ama o donemlerde lısedeydım ergen halım ıste anla :/
bana guvenebılırsın
Soran+1 yıl:D güldürdünüz beni
güven pat diye olmaz ki ://
Cevap sahibi+1 yılpekı bana ne yollarla guvenebılırsın?
merakım arttı :)))
Soran+1 yılEğer tanışırsak netten tanışmış olucaz ve güven çok zor netten.. Belki zmanla ama bu zman ne kadar sürer bilemem. Burada sezgi olması lazım yani benim güven hissetmem lazım sana karşı.. Biraz bana biraz sana birazda zamana bağlı olabilir :)
Cevap sahibi+1 yıl*Peki zaman alması açısından hep buradamı konuşacağız?
mesaj atamazmısın?
Soran+1 yılBilmiyorum işte :(
Cevap sahibi+1 yıl:// dusun az ya ben kotu bırı degılım :D bak bu sarkıda sana gelsın
https://www.youtube.com/watch?v=fzty7IvvKmU
Soran+1 yılTeşekkür ederim şarkı için :) güzel şarkı
Cevap sahibi+1 yılahahah rıca ederım
ama cıdden kotu bırı degılım :))
Soran+1 yılİltifat olarak kabul ediyorum acımasız felan olmadı ama iltifat olarak kabul ediyorum yumuşatalım ortamı :)
Cevap sahibi+1 yıl:))))
hala kararlısın dımı mesaj atmamaya :/
Soran+1 yılDüşünüyorum :) belki atabilirim
Cevap sahibi+1 yılumarım atarsın :))
Cevap sahibi+1 yılhatirlattigin icin sagol kardes gizlyie geciyim
@TAA267586
- Tatil & Seyahat konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılhiç gtmedim bilmiyorum :/
01 Yorumla
çok güzel çok :))
11 Yorumla
+1 yılHic gitmedim , bilmiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki :)
- +1 yıl
:))
insanları bir tuhaf kimi tanıdıysam kötüydü :D
05 Yorumla
Soran+1 yılyok artık okadar da değil her tanıdığın kötü müydü? :)
Soran+1 yılHııııım :) ilginç
Soran+1 yılTamam :D
Memleketim :)
18 Yorumla
Soran+1 yılne güzel keşke bende desem memleketim diye Sakarya için :)
Soran+1 yılSakaryalı değilim ama keşke Sakaryalı olsaydım :)
Soran+1 yılKalbim çooook istiyo bende anlamlandıramıyorum :)
Soran+1 yılHayır gitmedim üni kaznırsam can atıyorum gelmek için :)
Soran+1 yılEvet biliyom puan yüksek sınavlara çalışıyorum çark caddesinidee biliyom.. ist. yaşıyorm.. çark caddesinide biliyorum araştırdım :)
+1 yılValla çok ucuz
36 Yorumla
- +1 yıl
Bak 3 çeşit yemek kuru+pilav+x bir sulu yemek 4 TL :)
Soran+1 yıl:) gel bide ist. daki fiyatlara bakkk :D
- +1 yıl
Ben istanbuldayım kuzum sakarya'ya gittiğimde gördüğüm fiyatlar bu sadece :)
Soran+1 yılTamam teşekkür ederimmmm :)
- +1 yıl
Recca ederim
- Tatil & Seyahat konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yılGüzel
12 Yorumla
Soran+1 yıl:) Tamam teşekkür ederim cevap için
- +1 yıl
Rica ederim :)
Kucuk bir yer diyolr gtme dm ama
01 Yorumla
gittim ama begenmedm ya
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yıltamam :)
Tatil & Seyahat konusunda 677 cevap paylaştı. hayırdır niye çooook gelmek istiyon :D
00 Yorumla- Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat