Ramazanda aklıma yemek geldi size de sorayım dedim en sevdiğiniz yemek nedir?
Imam bayıldı
Patates kızartması ve köfte
Spagetti/makarna
Kuru fasülye ve pilav + soğan
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yahu, mübarek günde yapmasanıza, bahsetmeyin ya, yemekten filan..
Yav yemek olsun da, hiç ayrım yapılır mı.? Ben hiç yemek seçmem ne bulursam, anneciğim ne pişirmişse yerim..
Ancak, en çok sevdiğim, patlıcan ile yapılan yemek çeşitleridir.. Karnıyarıkdan tut da, patlıcanlı gözlemeye kadar ne kadar çeşit varsa bayılırım..
İçine közlenmiş patlıcan konarak yapılan gözlemeden yemediyseniz, yemenizi tavsiye ederim.. Patlıcanla yapılan tüm yemeklere bayılırım..
Vay be ne çok bayılırım demişim.. Aşkolsun size ya gördünüz mü canımı istettiniz Mübarek günde..
İmamı bilmem ama RealGuiding bayılacak bu gidişle.. Hadi size iyi iftarlar..
Afiyet olsun canlarım.. :))
Makarna önceliğim :) kuru fasulye pilav devam
patates köfteden bıktım artık :(
Tereyağlı İskender/Künefe
patlıcan kebap..
patlıcan musakka
patlıcan dolma
zeytinyağlı sarma
mantı
çiğ köfte
zeytinyağlı sarma
zeytinyağlı barbunya
kadınbudu köfte..
Fırında Köfte
Fırınlanmış Şaraplı Bonfile
Hünkar Kayığı
İzmir Köftesi
Kuru Köfte
Kuzu But Fırın (Şaraplı)
Kuzu Elbasan Tava
Kuzu Fırın
Kuzu Kapama
Kuzu Kuşbaşı Dereotlu
Patatesli Kıymalı Oturtma
Cevap
118Cevap
Karnıyarık varken İmambayıldı yemekten bile sayılmaz. Patates ve köfte de iyidir, hoştur.
Bu kendi fikrimdi meşhur bir söz olduğunu bilmiyordum. Karnıyarık'la İmambayıldı'yı kıyaslamak ayıp. : ) Biri soğuk biri sıcak. Biri 100 tane ye gene istersin, diğeri meze. Birinin içi dolu maliyeti var, diğeri sebze. Biri yemeklerin kralı, diğeri 1 milyar yemekten sadece biri.
Shawarma,
Lazanya,
Pirzola,
Pratik menü olarak Gordon Blue + Pilav + Salata :))
Ama lanet olsun, spor yaptığım için daha sağlıklı beslenmek zorundayım. :(
Bkz: Balık.
mercimek(yemeği-çorbası)-erzurumun meşhur çağ kebabı-menemen-iskender-lahmacun-pizza-mantı-tavuk kanat kızartması =)
tatlı olarakta künefe-kızarmış dondurma-incir tatlısı-meyveli pasta-tiramisu =)
ıslak hamburgeride katalım içine :)
tek bi tane seçemedim hepsi ayrı güzel aaaa pırasa yemeğide var bak onuda çok severim:))
mercimek çorbası
pırasa
karnabahar
mantı
yaprak ve enginar dolması (zeytin yağlı)
pilav + kuru
Hmm.. patates köfte çok cazip geldi :)
ama makarnayı (elvan türlüsü olur) ve özelliklede yaprak sarmasını (illa ki zeytin yaplı olacak) çok severim. Sonra aslında iskender kebabı da severim. Acıktım ya galiba ben :p
Böyle sorunca aklima gelmiyorki :)
Yemek yemegi seven biri degilim gerektigi icin yiyorum :) o an evde ne pismisse veya disarida canim ne isterse yerim ;)
kebap, saç kavurma, köfte, lahmacun, somon, alabalık, çinekop, tavuk pirzola, mantar şiş, soğan, patlıcan, patates közlemesi, kuru fasulye, kızartmalar v.s... ama en çok tabi KEBAP
ahh ahhh sevgilimin kulakları çınlasın
geçen buzdolabının kapağına mıknatısla tutturmuş en sevdiğim yemek tarifi diye
şey yazmış
çikolata sos ve antep fıstığı parçacıklarıyla servis edilmiş Geç Bunları
vala en sevdiklerimden birisi; patates salatası vardı çok harikaydı ben sadce onu yedm diger et türü seyler agır gelio bana ayranda içtim ohhhhhhhhh keyfim gıcık :D
En sevdiğim yemek şu bu diyemiyorum...Sarma dersem mantı aklıma geliyor , mantı dersem de tavuk soteye haksızlık edecekmişim gibi geliyor.. O yüzden açken ne olsa yerim galiba ^_^
zeytinyağlı sarma
çikolatalı bütün kekler ve pastalar
mantı ,bazı et yemekleri ,ve hepsinide çok güzel yaparım ve yerim ellerime sağlııkk
maşallah sevmediğin bişey yokmuş :)
Soslu makarna , islim kebabı , karnıyarık , patates kızartması köfte , taze fasülye ama vazgeçilmezim ET SOTE...:O
Allahımmm oruçlu oruçlu off valla zaten karnım actı :D
Karnımı acıktırdın yahu...
T-Bone steak dieceğim şimdilik ama sevdiğim çok yemek var...
El açması mantı mesela... off...
sen en son şıkka "hepsi" seçeneği koysaydın keşke...yemek seçmeyen biri için harika menüler...ama bu sıralar acayip deniz börülcesi ve humusa sarmış durumdayım...sarmış derken yaprak sarması da güzel olur ya...
ooy ooyy aciktirdin bak beni =D karnıyarık, izmir köfte, yaprak sarması, adana kebap, kıymalı ıspanak ... bu liste uzaaar gider
yemek benim 1.önceliğim:D
1 numaram değişmez mantı
2.yaprak sarması
3. çiğ börek
4 içli köfte
5 kokoreç
6 işkembe çorbası kelle paça da olabilir karar veremedim
7 çiğ köfte
8 kebaplar
9 döner
10 kumpir
Patlıcan musakka (kendi yaptığım )
Hünkar beğendi (kendi yaptığım)
Elbasan (kendi yaptığım )
Karışık kızartma (kendi yaptığım )
Karnımın acıktığını hissettim :) ben patates köfte pilav yayla çorbası salata olduğu zaman kendimi kaybediyorum.
Benimkiler sarma,patatesli köfte,acılı adana,acılı çig köfte,birde yemeklerin içinde et olmaz ise dahada güzel olur.:-)
Acılı Adana :) :) ev yemeği olarak tırsik pilav :D Anlamayanlara :) (sizin ağzınızla türlü, pilav ) :)
Çorba: mercimek
Pilav: bulgur
Kızartma : patates
günlük : kısır
dışarda yemelik : çiğ köfte
içecek : colaaaaa <3
dolma : zeytinyağlı sarma.
Şehriye çorbası. ayrıca hiç bir yemeği ayırmam ve son zamanlarda besin değerlerine odaklandığım için nohut du fasulyeydi gırla tabi bu sene bekar evinde yaşıcam ne olcak halim bilmiom :D
Yani böyle basit bir soruda neden insan gizlenmek ister ki?
Karalahana dolması. :D
Hepsini severm ayrım yapmam brokoli fasulye dısında yerim
Yemek ayırmıyorum desemde , bumbar dolması gibi şeyleri yemem ...
Sanırım adı arabistan :) Kıymalı yumurtalı menemen gibi bir şey :) mükemmel bir şey ya :D
Köri soslu tavuk, karnıyarık, dalyan köfte, lahmacun, roka salatası, rakı varsa mezgit :D
Kayseri mantısına ayrı bir tutkum var ama en sevdiğim yemek kıymalı börek ya :D
Beğendili kebap - Patlıcan musakka - Enginar dolması - terbiyeli kereviz ...
İçli Köfte dedin mi ? Bana en büyük tuzağı kurmuş olursun :D
ben köfte et balık felan sevmem :D
makarayı bende severim...asdasdasd
kıymalı patlıcan musakka
pilav ve karnıyarık anam anam yin mi yimen mi yin mi yimen mi ... :D
en sevmediğim makarna. özellikle sade sevmiyorum.
içli köfte, sarma, Etli patates yemeği pilav çok seviyorum.
Kabak Dolma sı. Kabak dolması yapabilen bir kız beni alsın :p
basit gelebilir ama tavuk pilav..
bi de cağ kebabı:)
Fast food tarzı şeyleri daha çok seviyorum ama sevdiğim yemek olarak zeytinyağlı sarma, tavuk sote ya da et soteyi söyleyebilirim
ban anadolu kızıyım.. Pilav üstü kurufasülyemi alırım yanına büyük bi tabak salata bi de ayran.. Oh mis gibi :)
Menü mü yazayım kremalı mantar , pilav ,patlıcan musakka ,yoğurt şeftali suyu :)
Ne bulursam lüpletir...sonra burada yine başlık açarım nasıl kilo veririm diye sorarım diyosun..En sevdiği yemek demiş..10 tane isim saymış..Tombiklikte vardır sende :)
Balik, Karadenizden ne ciksa yerim anam ciksin onuda tavaya yatiririm :D
ıykk :)
ıyk dedim çünkü kokusu berbat , içinden kanalizasyon geçiyor sanki ... :)) ne kadar gavur
Yaprak sarma,içli köfte, mantı,kokoreç ayırt edemiyorum bunları:(
yemek ayırt etmiyorum. saçma sapan (mecaz) soslarla yaptığım makarnalarımı çok severim, çok severler.
hani şöyle kuzu bagırsana muhallebi doldurursun ya azıcıkta karabiber cacıkla ne hoş olurdu ya olsada yesek :)
bumbar dolması en zirvede dir sonra karnı yarık sonra ciğer kebap gelir benim içim bamyadan nefret ederim
genelde salatalar severim. ama türk mutfağından mercimek çorbasını severim :)
ördek, tavşan, bıldırcın ve keklik eti..
evet, en sevdiklerim bunlar..
deşifre etme beni ! dedim sana
ağzını burnunu kırarım !
bu saatten sonra şiddet var !
En sevdiğin sorularına net cevaplar veremiyorum. Seçim yapamam, etli yemekler diyorum.
kaşarlı köfte yanında birde püre of birde kola amann:)
Patlıcan yemekleri ve kızartmalar, ikiside çok yağlı bunların kalpten gidicem sanırım
pişirilme tarzına göre hertürlü sebze, ot et biraz karışık.
Yemek ayırmam. Canım annem ne yaparsa hepsini severek yerim. Seçemedim şimdi :(
ımam bayıldı patlıcan turu ve pataes turlerının hepsını severım
Ben yemek ayırmam ne bulursam yerim
evin öğütücüsüyüm resmen
annem diyor oğlum sen rejime girince buzdolabı dolu kalıyor diye :)
birlikte vakit geçirmekten mutlu olduğum...hoşlandığım hatunlalarla yaptığımız bütün yemekelri severim..:)
oha ya aynıları ne bir eksik ne bir fazla :D kızım ruh ikizim misin :D
hepsi favorimdir ayrım yapamam haksızlık olur arkamdan ağlarlar sonra
kuru fasulyeli pekmez :d şaka mercimek çorbası bayılırım
ET yemekleri
Salatalar (yemek yanına :D )
Çorbalar Özellikle (domates,mercimek,mantar)
zeytinyağlı yaprak sarma.. offf ne canım çekti beea...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar