Görünen yol kılavuz istemez nokta kom
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Görünen yol kılavuz istemez nokta kom
Evet buluyorum. Şöyle ki kutsal kitaplarda da Allah'ın adaleti ya da kötü insanlara bu dünyada adalet ya da ceza vereceği belirtilmez. Allah'ın böyle bir şey için söz vermiyor. Bu dünya için olamaz mı olabilir ancak benim inancıma göre asıl adalet ahirette. Zaten bu dünyada her şeye müdahale etse ahiretin bir anlamı kalmaz. Kötü insan iyi insan sadece niyet ile olur o zaman yani şu an dünyada olanların adalet ile bir ilgisi yok. İnsanlar adaletli mi diye sorarsan tabii olanlar var ama asıl olması gerekenler değil.
Allah sana vermiş aklı iradeyi. Kendi adaletini de kendin sağla... Sağlamayanlar için de mücadele edeceksin mk Her şeyi Allah dört dörtlük hayata salsa idi ne anlamı kalırdı...
Cevap
5Cevap
Adaletinden zerre suphem yok.
İnsanlar nankordur
Ona inanmayanlara bile nimet veriyo hala adalet mi sorgulanıyor
Çünkü vermek zorunda yoksa imtihan yapamaz
@Vayaminiyyum hiç bir şeye zorun da ifadesini kullanamazsın kaldıki herseyin sahibi olan Allaha
Onun verdiği bir şey yok. Biz çalışıp mücadele edip kazanıyoruz.
@Vayaminiyyum Haklısın. Eğer Allah imtihan etmek istiyorsa katiyen yemek, su, oksijen vs. gibi nimetleri bize vermeye mecburdur. Vermediği takdirde insanlar pıt pıt düşüp öleceği için imtihan mânâsız olur. Ayrıca insanların sana şükretmesi için onlara nimet bahşetmeye de mecbursun. Nasıl dünyaya getirmekle ana baba olunmuyorsa yaratmakla da lütufta bulunmuş olmuyorsun. Nimet vereceksin ki insanlar sana şükredecek mi yoksa nankörlük mü edecek göreceksin.
Önce allahı bulmam lazım sonra adaleti sonra hepsini aynı anda bulabiliyor muyuz bakmak lazım
Şüphesiz adaletli.
Evet yani
Bulmuyorum
Hayır
Evet çok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?