levleke hadisini anlatıyor yani ya muhammed sen olmasaydın alemleri yaratmazdım sözünü söyleyen bir söz sizce doğrumu bir başkası için yarattığı canlıyı gerçekten sevdiğine inanmak kendisini kandırmak mı oluyor görüşlerinizi bekliyorum.

levleke hadisini anlatıyor yani ya muhammed sen olmasaydın alemleri yaratmazdım sözünü söyleyen bir söz sizce doğrumu bir başkası için yarattığı canlıyı gerçekten sevdiğine inanmak kendisini kandırmak mı oluyor görüşlerinizi bekliyorum.
Çünkü bu dünyaya onun gibi birisi gelmedi ve gelmeyecek te allah bizi sevmiyor mu diyorsun eyer sevmeseydi bu kadar nimeti verirmiydi cenneti yaratirmiydı kulları için.
Koca peygamberi kiskanmak biraz saçma oluyor sanki sen hele bi onun gibi olda allah seni de o kadar sevsin
Allah peygamberi cok seviyoruz biz onun icin piyonuz diye dusunuyorum
Tabiki sevgilisini bulmus yani by dunyada yok yere eziyet cekiyorum diye dusunurum
vallaha ya yok yere eziyet çekiyoruz sevgilisi muhammed peygamberi bulmuş
bize ne gerek var bizi niye yarattın arkadaş çok değer vermeyeceksen değil mi
bizi piyon olarak göreceksen sırf onun hatırına bizi yarattıysan bize yok yere nediye bu dünyada eziyet ediyorsun
sonrada isyan ediyor diye cehenneme atıyorsun ya bu kainat benim şahsım için
yaratılmadıysa ben sevildiğim için değilde birisinin hatırı için yaratıldıysam ki hadis bunu söylüyor ya muhammed sen olmasaydın bu alemleri yaratmazdım diyor
neden sana deliler gibi aşık olim ya da peygamberine deliler gibi aşık olim yani bunları düşündükçe olamıyorum olmuyor içimden gelmiyor bide deliler gibi peygamberi sevmediğim içinde cehenneme gidecekmişim teeeh
bu bildiğin zulüm işkence ya...
Cevap
4Cevap
Ateistim ben tanrıya inanmıyorum
Neden inanmıyorsun bir sebebi olmalı
Bana mantıklı gelmiyor ve kanıt yok. ama inan kişiye saygı duyuyorum
Nasıl yaratıldık peki sana göre?
Evrim geçirerek. peki tanrı nasıl yaratıldı?
fakat tanrının yaratılmasını sorgulamak paradoks bir durumdur
hemen şöyle açıklıyim;
ilk başta Allah birmidir yoksa bir çok tanrı varmıdır?
bu soruya cevaben tanrı birdir buna sen her nediyorsan de x tanrı diyelim çünkü bir arabanın bir şoförü olur ikinci bir şoförün dokunması kazaya yol açar ve düzensizlik ortaya çıkar
şu koca kainattaki var olan herşeyde birbiriyle bağlantılı olduğu için tek tanrının varlığını gerektirir.
çünkü araba şoför koltuğu bir tane şoförde bir tane olmak zorunda kainatta her şey ayrı değil birbiriyle bağlantılı olduğu için kainatı yaratan ve herşeyi tek düzende toplayan kişide 1 tanedir tanrının bir olduğunu bu şekilde anlıyoruz.
ikinci olarak tanrı birse ve evreni tamamen yaratan oysa yaratanı olamaz neden diyeceksin mesela güneş dünyaya yakın olsaydı ışınını heryere yayabilirmiydi yayamazdı demi biraz uzaklaşsın diyelim yine yayamaz biraz daha uzaklaşsın yine yayamaz taki dünyanın dışına çıkması lazım...
şimdi baktığımızda da kainat zaman ve mekan çerçevesinden oluşmakta
o zaman bu zamanı ve mekanı yaratanda herşeyi bir anda yapabilmesi için güneş örneğindeki gibi zaman ve mekanın dışında olması gerekir zamanın ve mekanın olmadığı yerde sonsuzluktur sonsuz olan bir Allahın başı ve sonu olmayacağı için birisinin onu yarattığını düşünmek paradoks olur umarım açıklayıcı bir cevap olmuştur.
Tanrıya arabadan örnek veremezsin çünkü araba ve tanrı farklı şeydir aynı değildir. paradoks olursa zaten mantık ve kanıt da olmaz. bilimde araştırma ve bilgi vardır. tanrının varlılığının gereklilik olduğunu söyleyen bir kural var mı? zaten bu yüzden dünya da hayat varken diğer gezegenlerde yok çünkü tesadüf ve bir çok hatanın sonucu bu dünyada hayat başladı. ve bunlar milyar yıllar içinde oldu. doğada bile bir şişeyi bıraktığında yıllar sonra çürüyor. bu kendi kendine olmuyor çünkü entropi kanuna göre her şey düzenden düzensizliğe gider tıpkı doğada çürüyen iskelet gibi. yani her şeyin bir açıklaması var bilimde. o zaman sizin düşüncenize göre tanrı yaratılmadı doğru mu? o zaman kendi kendine oldu. ve ayrıca bu evrende her şeyin bir sonu vardır çünkü başlangıcı olan şey bir gün son bulur
arabadan örnek verimki sen anla ben anliyim yoksa biz haşa tanrımıyızki anlayalım
fakat arabadan örnek veriyorum diye bu kafanızı karıştırmasın örnek basit aslında kainatta tek düzen var her şey birbirine bağlı bir şey kopsa kainat biter bundan dolayı bu düzeni iki kişi idare edemeyeceği için çünkü düzen var diyoruz tanrı iki tane olsaydı düzen olmazdı değilmi tanrı tektir.
bunu anlayalım tanrının yaratılma olayına gelince de orayı tamamen yanlış anlamışsınız bakın güneş dünyanın dışında olursa dünyayı tamamen aydınlatır değilmi bunda hem fikiriz dünyanın içinde olursa dünyanın heryerini aydınlatamaz.
tanrıda koca evreni yaratıyorsa eğer ve tek bir tanrıysa bunu bir önceki örnekte ispatladım
bu evren zaman ve mekan çerçevesinden oluştuğuna göre tanrının zamanın ve mekanın dışında olması lazımki evreni yönetebilsin aynı güneşin dünya dışına çıkınca aydınlatıp içine girince aydınlatamaması gibi...
e o halde düşününce mantıklı olarak zamanın ve mekanın olduğu yer sonsuzdur e dolayısıyla tanrı da sonsuzdur sonsuz olan bir şeye baş ve son isnat etmek saçmalıktır çünkü sonsuzu neyle çarparsan sonsuz 1000000xsonsuz=sonsuz
neyle çarparsan çarp sonsuzun üstü yok başı sonu yok 0 dan başlayıp en büyük rakama kadar giden bir yaşı yok sonsuz...
bunu bizim aklımız almayabilir çünkü biz zamana ve mekana bağlıyız.
anlayamamız gayet normal ben tanrının nasıl olduğunu konuşmuyorum çünkü tanrı zaten vardı sonsuzdu bunu da ispatladım gördüğün üzere...
bakın anlattığımı yanlış anlamışsınız tanrı zaman ve mekan dışında olmalıdır güneş örneğindeki gibi
Kainatta düzen yoktur. her bir kar tanesi bile havadayken şekilleri değişir ve birbirinden farklılaşır. tıpkı volkanlar patlaması ve bazı yaşamları sone erdirmesi gibi. ya da deprem olması ya da tsunamilerin olması gibi bunlar kaostur düzen içermez. öncelikle tanrının kanıtlamasını yapmalısınız. yaratan yaratıcı olamaz demek bir kanıt değildir. o zaman her dinin kendi tanrısı da onlara göre gerçektir mesela zeus da gerçektir bu mantıkla. zamanın olduğu yer sonsuz değildir tam tersi zaman olmazsa sonsuzdur çünkü zaman biten bir şeydir. tanrı zaten vardı demek de aynı şekilde mantıklı bir kanıt değildir çünkü o zaman evren de her zaman vardı bizde bu şekilde oluştuk diyebiliriz. var sayımlar üzerine konuşmaktansa gerçek ve kanıtlanabilir örnekler verilmelidir. zamanın dışı diye bir şey yoktur çünkü uzay ve zaman bütündür tıpkı büyük patlamadan önce evrenin olmaması gibi.
bak kendi ağzınla söylüyorsun zamanın olmadığı yer sonsuzdur diyorsun çünkü zaman biten bir şeydir diyorsun tanrı bu kainatı yaratıyorsa eğer kainat zaman ve mekandan oluşmakta bunu sende kabulleniyorsun o zaman zamandan ve mekandan münezzeh olması lazımki o tanrının bu kainatı yaratabilsin güneş örneğini lütfen değere alın...
sen bana tanrının varlığını ispatla demedin ki tanrıyı kim yarattı dedin bende onu cevapladım soruya sorulan soruya göre cevap verilir sen tanrıyı kimin yarattığını soracaksın ben sana tanrının varlığını mı ispatlayacağım zaten sen o soruyu sorarak tanrının varlığını kabullenmiş durumundasın
ve farkkettiysen ben dinlerden bahsetmedim tanrılardan bahsettim herhangi bir tanrı olabilir
bu x tanrıdır farketmez hangi tanrı olursa olsun zaman ve mekanla çerçeveli olan bu evreni yaratabilmesi için zamandan ve mekandan münezzeh olması gerekir sende cevabı verdin zamanın bittiği yerde sonsuzluk başlar kendi ağzınla tanrının sonsuz olduğunu ispatlıyorsun fakat verdiğim örnekleri anlmamak istiyorsun ben sana tanrının yaratılmadığını her zaman var olduğunu ispatlarken ki sen de bana bu soruyu sormuşken verdiğim cevaba ilk başta tanrıyı ispatla diyorsun sen sordun bu soruyu madem öyle tanrı var o halde tanrıyı kim yarattı diye sorduğun soruya cevap aldın eğer tanrının varlığını ispatlamamı istiyorsan onuda yapabilirim fakat sormadığın takdirde cevap alamazsın.
Ben tanrı yok diyorum çünkü bunun için ilk önce tanrıyı kanıtlamanız lazım. sürekli aynı tekrar şeyleri söylemek bir kanıt değildir. soruyu soruyorum çünkü olmadığı için soruyorum. aynı şekilde o zaman siz evreni kim yarattı derken tanrının yaratmadığını kanıtlamış olursunuz sorduğunuza göre. tanrıyı kim yarattı sorusunun cevabını hala vermediniz. çünkü tanrının zamanın dışında olduğunun kanıtı var mı? ilk önce bunu söyleyebilirsiniz. zamandan ve mekandan münezzeh olması gerekmesinin kanıtı nedir peki yani bunu neye ve hangi gerekçeğe dayanarak söylüyorsunuz? evet şu an tanrıyı kanıtlayabilirsiniz bende yazdığınız cevaplara göre neden olmadığını söyleyebilirim.
o zaman bir açıklık getirelimmi verdiğim bütün cevapları silin ilk başta tanrıya inancımızı tartışalım çünkü yok dediğin bir tanrıyı kim yarattı diye sorgulamak saçmalıktır daniskasıdır oda...
bundan dolayı seninle şu an çakışıyoruz ben aslında sana tanrının neden zaman ve mekan dışında olması gerektiğini ispatladım fakat siz kafanızda tanrıyı sildiğiniz için cevabı anlamak istemiyorsunuz.
Ben zaten inanmıyorum siz olduğunu idda ettiğiniz için sordum. madem varsa kanıtlayın gibisinden bu gayet açık bir soruydu aslında. saçmalık değildir. hayır ispatlamadınız sadece dinde söylenen yazılı konulardan bahsettiniz bu bir kanun ya da kural ya da kanıt değildir. o zaman bende çizgi romanlardan örnek vererek süperman denen uzaylı gerçektir diyebilirim. sonuçta süperman güçleri nedeniyle ölmez öyle değil mi?
tanrının varlığına gelecek olursak
sadece anne karnında oluşan bir embiryodan bile ispatlayabilirim size çok fazla bilimcilik oynamadan net bir ispat yapacağım ve üstüne herhangi bir bilimsel delilde getiremeyeceksiniz çünkü bilim tanrı değildir bilim var olan şeylerin incelemesini yapar.
cevaba gelecek olursak;
gözünüzün önüne 5 tane misket koyalım ben bu misketleri attığımda hepsi tek sıra halinde düzgün bir şekilde yerine gelecek desem buna inanırmısınız hadi azda olsa bir ihtimal olduğunu varsayarak inandınız diyelim!
peki atmak için tek şansım varsa inanırmısınız?
inancınız zayıfladı değil mi?
hadi bir deniyelim hayalen atalım hayalinizde bile düzgün bir şekilde bir araya gelmesi zor iken gerçekte nasıl gelsin
isterseniz bunun matematiksel tahmini hesap tartışmasını yapmayalım bile!!!
unutmayın tek şansım var bir çok şansım yok...
şimdi gel kainata bakalım
sadece anne karnındaki bir embriyo küçük bir su damlası belli bir süre içerisinde evrilerek insan haline geliyor yani çok zor bir şey bu dünyada hiçbir insanın yapamayacağı bir şey gözümüzün önünde bir su damlası insan oluyor akıl alır gibi değil...
misket olayına baktığımızda bırakın canım cansız atomları o misketi atan biziz ve akıllıyız ve becerikiyiz bir çok özellik var bizde biz bile yapamıyoruz.
peki anne karnındaki bir su damlası nasıl oluyorda zamanla kendi kendine evriliyor ve insan oluyor
bunu zamanla yapan kim?
kimse dersen yalanlamış olursun bu dünyada yaratılan yapılan işlerin hiçbiri sebebsiz ve kimsesiz değildir.
kainatın heryerini oluşturan atomlarmı?
evrimmi?
sebeblermi?
kendi kendinemi?
o misketler ardında birisinin olmasına rağmen attığımızda düzgün bir hale gelmiyor
peki nasıl oluyorda o misketlerin bir araya gelmesinden daha zor olan su damlası insan oluyor kendine kendine ya da akılsız atomlarla ya da evrimleşerek zamanla...
Bilimsel olmayan bir şeyin tartışmasını yapmak zaman kaybıdır ben size tanrı yok diyorum o zaman tanrının neden olduğunu da kanıtlayamazsınız. bilimsel olarak size çok uzun cevaplarda verebilirim hatta bununla ilgili yani evrenin başlangıcı nasıl genişlediği ve atom altı parçacıkları içerek makaleler ve yazılarda gösterebilirim. tanrı zaten bilimsel bir konu değildir. tıpkı hikayeler burçlar gibi kanıtı olmayan felsefi konulardan bu yüzden bana sunabileceğiniz bir tane bile kanıt yoktur. bende size evrim ile alakalı bir çok çalışma gösterebilirim böylelikle ilk atalarımız olan homosopiens türlerine bakabilirsiniz. ben inanmakla ilgilenmem direk size misekleri atın derim ve bunu sonsuza kadar yaparsanız elvet denk gelir. çünkü basit bir matematik hesabı yeterlidir. bunun için aynı zamanda misketlerin ağırlığını hesaplamak hızlarını ve fizikte ki yönlerini belirlemekte yeterlidir. zor olması tanrı yaptı demeye yetmez. kimse kendi kenine demiyor.
bu konuyu özelden konuşalım dostum konu uzun bir konu şu bilimsel makalelerini dinlemek isterim.
fakat şu düz bakmaktan vazgeç bak sana ben bilimsel olarakta deliller sunabilirim
bilim dediğim gibi yapılan işleri incelemekle meşguldür yaratmakla değil...
kendi kendine olmuyorsa nasıl oluyor?
zamanla mı oluyor zamanla yine kendi kendine olamaz çünkü yapılan işleri bir şeye isnad etmediğin sürece kainatta gözümün gördüğü hiçbir şey bunu yapamaz buna gücü yetmez.
bunca şeyin nasıl olduğunu özelden açıklarsanız sevinirim fakat bana lütfen bak şu şöyle oluyor embriyo şu şekilde büyüyor falan filan deme!!!
çünkü ben yazılan yazıyı incelemeye değil yazılan yazıyı kimin yazdığına bakıyorum aynen öylede kainatta yapılan işleri incelemeye değil yapana bakıyorum bana yapanı anlatacaksan anlat yoksa anlatma gerek yok o kadar şey bilmeye yani...
biz sonuç olarak bilimi tartışmıyoruz tanrının varlığını tartışıyoruz.
Evren ve fizik demek bilim demektir. doğal olarak bilim dışı bir şey ile evreni ve fiziği anlatmanız zaten mantıksız ve saçma olurdu.
ben evreni ve fiziği anlat demiyorum evrenin ve fiziğin nasıl oluştuğunu anlat diyorum.
yani bana entropi kanununu anlatma bana nasıl oluşduğunu anlat yani entropi kanunu şudur şöyledir falan filan deme bana entropi kanunu nasıl oluyor onu anlat
ve vereceğin cevabı söyliyim evrime bağlayacaksın zamana bağlayacaksın değilmi?
Nasıl oluştuğu zaten big bang (yani büyük patlama) kısmını araştırarak zaten bulabilir yani görebilirsiniz. Termodinamiğin ikinci yasası, evrenin en temel yasalarından biri olarak kabul edilir ve entropi yasası diye de bilinir. Bu yasa, evrende düzensizliğin sürekli olarak tek yönlü bir şekilde arttığını söyler. bu linkte var zaman kazanmak için kendiniz bakın isterseniz evrimagaci.org/entropi-nedir-buyuk-patlamadan-kozmosa-entropi-ve-kaostaki-duzen-162
ben bu makaleleri zaten çok evvelden okumuştum yine anlatmıyor ki evrenin nasıl oluştuğunu mantık hep aynı çok uzun bir makalenin özeti evren zaman içerisinde belli başlı evrilmeler sayesinde oluştu kısacası bu o uzun makalelerin yanlışsam yanlışsın de?
muhammmet kim önce onu de,
eğerki, hz. muhammet'ten bahsediyorsan, soruda saygıyı bilmen lazım..
saygıyı göstereceksen yorum bile yazma dostum cevap vereceksen mantığını anlat bizde senin kadar saygı ve sevgi duyalım peygambere...
fakat şuanki bu sorduğum soru ne peygambere karşı bir sevgi bıraktı nede Allaha karşı bunu açıkla yoksa cevap bile yazma böyle hesap sorar baş keser gibi
müslümansan kabullendiysen cevap ver ve herkesten aynı şeyi bekleme dünyada binlerce insan var peygambere sövenmi dersin peygamberin normal sıradan bir insan olduğunu kabullenenmi dersin bu insanların varlığını bilerek cevap ver yoksa sus çünkü bir kişiyi islama çağıracaksan bu şekilde çağırman onu dinden daha beter iter anladınmı güzel kardeşim...
Iyi olursan Allah niye sevmesin seni. Ama kimse nankörü sevmez
ya dostum ben bir soru sordum soruda ise çıkardığım mana tam manasıyla sevmiyor sen istediğin kadar ibadet et
bak paylaştığım o fotoğrafta nediyor? bir başkası için yarattığı canlıyı gerçekten sevdiğine inanmak kendisini kandırmak mı olur diyor seviyor diyorsunda mantığını anlat...
Bu o şahsın düşüncesi. Katılmıyorum.
Alemi senin icin yarattım demek en çok seni seviyorum demek.
Peygambere benzeşirim ölçüde seçilirsin cunku O en ideal örnek
Bu ispat edilecek bi şey değil. Başkasının düşüncesinin ispatını beklemek komik. Git önce ondan ispat sor. Kelime oyunu var
En çok onu seviyorum demek, seni gerçekten sevmiyorum demek değil. S uan bu şahsın penceresinden baktığın icin o düşünceye hapsolmussun
bak mantığı yanlış anlamışsın sen peygamber olmasaydı sizi yaratmayacaktım diyor Allah
bize yani tam manasıyla değer vermiyor Allah bizi normalde sevmiyor birisinin hatırı için seviyor
öyle yok işte onu çok seviyorum seni az seviyorum değil o olmasaydı kimseyi sevmeyekti kimseyi yaratmayacaktı o söz bunu söylüyor çünkü...
Ne Allah ne Muhammed ikisi boş
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?