Geçen ailecek arabada sohbet ediyorduk. yengem birden araya girdi, bana tepki verdi bende dedim ki özgün olalım relaks olalım. oda bana diyor ki, tamam orada özgün ol, ama burada özgün olunmaz. hani normalde orada bana şunu şunu söyle, orada bana böyle böyle davran demiyor. diyorki orada özgün ol burada özgün olunmaz. sizce bu iki cümlenin anlamları aynı mı? Hani Türkçede kelimelerin doğru telaffuz edilişi var bir kere
Güncellemeler
+1 yıl
Bu iki cümlenin anlamı aynıysa ben kafama silahla sıkarım
Konuyu değiştirme bu iki cümlenin anlami aynı değil onun normalde orada bana böyle böyle davran orada bana şunu şunu söyle demesi gerekirken farklı bişey söylemiş ikisinin anlamı aynı olamaz
Ben sana şimdi desem senle dağın başına gidicez burada özgün olamam orada özgün olucam dersem farklı anlamlar çıkar ve sen bunu kabul etmiyorsun doğrudur demiyorsun dikine gidiyorsun
Şimdi Farz et ki öyle oldu ben sana dedim gel dağın başına burada özgün olamam orada özgün olucam sen burdan ne çıkartırdin doğru söyle bak lütfen doğru söyle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Senin cümlen saçma, özgünlükle relax olmak birbiriyle ilişkili değil ki bir tutmuşsun.
Kardeşim bak orada özgün ol burada özgün olunmaz derse farklı anlamlar çıkıyor aynı şeyler değil bak benim dediğim cümleyle
Biz ailecek sohbet ederken araya girdi ben o yüzden öyle söyledim
Ben şimdi sana desem senle ormana gidicez orada özgün olucam burada özgün olunmaz sen bu cümleden ne anlardin?
Valla senin cümlen daha saçma. Özgünlük nerede relax olmak nerede. Karşılıklı boş yapmışsınız
Konuyu değiştirme bu iki cümlenin anlami aynı değil onun normalde orada bana böyle böyle davran orada bana şunu şunu söyle demesi gerekirken farklı bişey söylemiş ikisinin anlamı aynı olamaz
Relaks olmak rahat olmak rahat davranmak demek ozgunlukle aynı şeyi karsilar
Hani Türkçede kelimelerin doğru telaffuz edilişi var aynı şeyler değil bak iyi oku farklı anlamlar çıkıyor
Özgünlukle relakslik aynı şeyler konuyu değiştirdinde değiştirdin iyicenek
Ben sana şimdi desem senle dağın başına gidicez burada özgün olamam orada özgün olucam dersem farklı anlamlar çıkar ve sen bunu kabul etmiyorsun doğrudur demiyorsun dikine gidiyorsun
Şimdi Farz et ki öyle oldu ben sana dedim gel dağın başına burada özgün olamam orada özgün olucam sen burdan ne çıkartırdin doğru söyle bak lütfen doğru söyle
Senin işine gelmiyor işte yoksa biliyorsun neyin ne olduğunuda gerçekleri söylemekten cekiniyorsun neyse artık...