Eşim de bilmiyorum saçı açık bir kaç kıza baktı ama benim yanımda her zaman
Pantolon gidiyoruz
Bunlar da günah ferace giy mi yo ruz bunlar da günah. Bu nasıl kapammak tam gerekli olan değil ki arkadalar. Kafam böyle karışıyor.
Bir tanıdığım anlatmıştı ve gerçekten yaşanmış bir olay.
Bir işte çalışan 2 kişi varmış. Bu iki kişiden birisi namaz kılarken diğeri kılmazmış.
Ve patron olacak kişi bu namaz kılan işçiyi sürekli namaz kılmaması yönünde uyarıyormuş.
Ne olursa olsun bu işçi asla namaz kılmaktan vazgeçmemiş. Ve bu işçiyi namaz kılıyor diye en sonunda işten çıkarmışlar.
Diğer kişi demiş ki, iyi ki ben namaz kılmıyormuşum yoksa beni de işten çıkaracaklardı.
Ve sonunda ne mi oluyor... O işten çıkarılan kişi namaz kılabilecek, daha fazla maaşı olan bir iş Allah nasip etmiş. Oh iyi ki ben namaz kılmamışım diyen kişide işsiz kalmış çünkü iş yeri iflas etmiş.
Yani demem o ki, sen Allah'ın rızası için bir şey yapıyorsan güzel Allah'ım asla seni yarı yolda bırakmaz.
Siz asla doğru olandan vazgeçmeyin. Çünkü o yanlışı uyguladığınız zaman mutlu olup olmayacağınız hiç belli değil.
Onu bunu dinlemeden icinden geleni yapmalisin. Mutlulugu nasil yakaliyorsan oyle yasamalisin. Cunku bugun sana kapan veya kapanma diyen insanlarin kaci sen mutsuzken yaninda olabilir? O yuzden icinden geleni, icinden geldigi sekilde yapmalisin. Moralini de bozacak birsey yok, her hastalik icin ortak bir cozum vardir o da gulumsemek! ;)
Sen kocan için açılmak istiyorsun, e o zaman evin için de nasıl hoşuna gidiyorsa öyle yap. Dışarıda açılınca kocan için mi açılmış oluyorsun...
Sorununuz açılmakla düzelmez. Evlilik ile ilgili kaliteli kitaplar okuyabilir yardım alabilirsin. Hatta bir uzmana bile başvurabilirsin. Ama ne dertleri olan var. Seninki çözülmeyecek bir şey değil.
bu durumda kendine soracağın tek soru var
Bu dünya için mi yaşıyorum yoksa ahiret için mi?
cevap sende gizli.
https://youtube.com/watch?v=A-zjMeAntPE
bu videoyu izlemeni tavsiye ederim.
Cevap
10Cevap
kapanmak memen ve eşinle mi alakalı yoksa Allah' a duyduğun saygıyla mı?
Açılınca kendine uygun kıyafetler mi bulcaksın? ayrıca eşim açık kadınlara bakıyor demişsin öyle birine hala nasıl eşim diyorsun? adam resmen senleyken karı kız süzüyor. yapma Allah aşkına ya. biraz mantıklı düşün
Başkaları beğensin diye kapandysan başta hata yapmşsın be güzelim ;))
Evin içinde cilveli kyftler giyebilirsn mesela. ben de evet kapanınca esin begenmeyebilir sende evin içinde acik sack gün. ben öyle yapiyorm isten gelmesine yakn gözü doysun diye
kisisel bir soru.. kapanıp kapanmamak sana kalmış. baskaları sana yön vermemeli bu konuda..
Su soruyu sordun ya simdi kapanmanin bi' anlami kalmadi icine ne siniyosa onu yap ama hemen abartili kiyafetler giyme alistira alistira acil knki
arada kalmışsın. açıldığın zamanda içinde bir pişmanlık olacaktır. vicdanı dinle. bence açılma. dini kitaplar oku sana yardımı olacak.
(Ahzab, 33/59) - (Nûr, 24/31) - (Nûr, 24/60) ayetleri açık ve net. İnançlıysan kafanın karışacağı bir durum yok yani.
İşin zor ama kocan bakarsa baksın sonuçta seninle evli dışarıdakilere anca bakar sen yine allah için kapanmışsın ve açılma derim. evdeyken kapa camı pencereyi giy şortunu askılı tisortunu kocan seni evde öyle görse yeter evde kapalı giyinme fazla
Sıkıntıyı Veren ALLAH, Örtünmeyi Emreden ALLAH.. Sana Sabretmek Düşüyor, Ne Olursa Olsun İnancından Vazgeçme Nolur... Kimbilir Bu Sıkıntıya Sabredersen Ne Güzellikler Gelecek
Kuranda saçını ört diye bir ayet yoktur, sen bilirsin ama bence açıl, din adına bir ayet yok,
İncil de bile var :(
Kuranda yok ama, hristiyan san kapan beni ilgilendirmez
Gizli kullanıcı sen ne okudunda ahkam kesiyorsun? Araştır ilk önce.
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin.
Sen ne okuyorsun bilemiyorum kuranda başını ört yazmıyor, sadece orda geçen baş örtüsü ile Gögüslerinizi kapatın kelimesi, baş örtüsü olduğu imasını veriyor, hımar kelimesini baş örtüsü diye tercüme etme var, hımar örtü manasına gelir ve baş ile alakası yoktur, boynunuda örtebilirsin, arap geleneğini, hristiyan gelecegini dine sokanlar utansın
sen nasıl mutlusun ona göre davran kocan olan davarada bence yolu vermelisin
açılcaksanda sadece saçın açık kalsın kısa kolly felan giyme günahı var
çocuk oyuncagı değil bu işler dini oyuncakmı sanıyorsunuz siz
Sen esin icin kapanmissin anlasilan. Kafana koyduysan acil ne diyelim.
sen ne yapmak istiyorsun?
sorun eş kapanma kapanmama değiş bunu bir düşün
Açınsan da olur , ama günah mı bilmiyorum tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar