Müslüman ülkeler hariç diğer ülkelerde (Örneğin Avrupa ülkelerinde) de tıpkı Müslüman ülkelerde olduğu gibi dini kendi çıkarı için kullanan (Örneğin FETÖ) gibi dinbaz ve dini dünya işlerine karıştıran (Örneğin siyaset para vb.) düzenbazlık yapan insanları dinden soğutan din adamları var mıdır?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Var fakat Müslüman ülkelerindeki kadar yaygın değil
@İchBinBerlin Evet bende öyle düşünüyorum maalesef Müslüman ülkelerde sahte din hocaları ve dini kullanan çok insan var hangisi hak hangisi batıl anlamak güç halbuki eskiden bu kadar dini kullanan insan yoktu olsa da azdı Özellikle Peygamber Efendimiz S. A. V. zamanında şimdi ise mantar gibi çoğaldı
Buna cevap verebilmem için önce senin "din nedir?" bilmen gerekiyor...
@BeniBöʎleBil Din yaşam tarzı ve Peygamberlerin insanlara gönderdikleri birtakım uygulamalar ve ritüellerdir
Güzel... O halde bunu doğrudan din ile bağdaştırmak doğru olmaz... Örneğin CHP liler Atatürk ü kullanırken, Ümit Özdağ halkın milliyetçi duygularını kullanıyor... ABD "size özgürlük getireceğim" diyor... Özetle her siyasi görüş tutunduğu birtakım değerleri KULLANIYOR. Dünyada en çok kullanılan değer dindir... Bunu Müslümanlıkla bağdaştırmak yanlıştır... Örneğin Avrupa'da birçok ülkede Hristiyan Demokrat Parti vardır... Ama Türkiye de "Müslüman" ifadesini kullanan parti yok. Merak etme oradakiler de dini kullanıyor.. Hepsi ülkedeki dinin toplum üzerindeki etkisine göre değişiyor. Özetle herkes her şeyi kullanıyor.. Kimi demokrasiyi kimi özgürlüğü. Mesela din düşmanı atayizler de, bi bğk bilmedikleri halde bilimi kullanıyor.. Neyse.. Dert etme böyle şeyleri sen aklını kullan gerisi boş.
@BeniBöʎleBil Yok zaten ben kimsenin aklıyla hareket eden biri değilim fakat ben bu soruyu sormamın sebebi aklıma sahte din adamları geldi acaba bizim ülkemizde bulunan dinbazlar başka ülkelerde de var mı merak ettim Çünkü sahtekar din adamları tıpkı FETÖ gibi Ortadoğu coğrafyasında çok var acaba diğer ülkelerde de var mıdır merak ettim ama var yok değil sadece zararları az kalkıp FETÖ gibi darbe girişiminde bulunmuyor zaten isteselerde bulunamazlar Çünkü cezalar ağır diğer ülkelerde ama insanları dininden ettikleri kesin zaten Batı Avrupa bu yüzden ateist oldu
@BeniBöʎleBil Dünyada herkes bir şeyleri kullanıyor Doğru kullanmaları gayet normal Çünkü insanoğlu çıkarcıdır o yüzden çıkarlar olmasa hiçbir din hiçbir değer kullanılmazdı Hele hele İslam dini hiç kullanılmazdı halbuki İslam dini istismar edilecek bir din değil Çünkü İslam dini oyuncak değil diğer dinlere benzemez
Batı bunun bedelini eskiden ödediği için günümüzde o kadar güçlü değil din adamları
Var ama guclu degiller cunku avrupada din gucunu kaybediyor
@sudeakkus Bende onun için bu soruyu sordum Evet Avrupa'da dindar insan azalıyor dinsizlik artıyor sence Avrupa'daki dini kullanan dinbaz din adamları yüzünden insanlar özellikle de yeni nesil Hristiyanlıktan soğuyor olabilir mi? Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
@sudeakkus Vallahi bana sorarsan Avrupa'da ateizmin ve deizmin artmasının sebebi dini kendi çıkarı için kullanan din adamlarının etkisinin olduğunu düşünüyorum Tabii başka sebepler de var Örneğin dinin siyasete alet edilmesi din adamlarının tutum ve davranışları vs.
Fransz ıhtılalıne kadar vardı
Şimdi ise azaldı Müslüman ülkelerde ise artıyor ve bu sahte dini kullanan cemaatler tarikatlar ve hoca kılığına girmiş sahtekarlar ülkemizden ve Müslüman toplumlarından silinmediği sürece ülkemiz ve Müslüman toplumları düzlüğe çıkamaz kan gözyaşı savaş hayat pahalılığı aklına ne gelirse her türlü kötülük olur Ben böyle düşünüyorum Müslümanların felaha ermesi için sahtekarlar temizlenmelidir bence
Olsa bile birinciliği kaptıracağımızı düşünmüyorum