+1 yılButun isimler güzel ama en guzeli sizin bebeginize yakistiracaginiz isim ne diye seslenmek isterdiniz ona koyacaginiz isim hem onun hemde sizleri mutlu etmesi lazim değilmi benim kizlarim Çagla Aslıhan ve melisa her birini secerek koyduk belki siradan ama onemli olan bizim cocuklarimiz sizinde öyle olmali her ne olursa olsun sağlıklı ve dunya icin hayirli bir evlat olmasini ailenize mutluluklar getirmesini diliyorum. kardesim
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1. Okyanus > Günümüz için radikal gözükebilir ama Deniz'i nasıl kanıksadığımızı düşünün.
2. Lara > Mitolojide su perisi, Antalya'nın eski adı, hem Türkçe hemde yabancı dilde geçerliliği olan bir isim.
3. Ailenize katacağı mutluluklarla kızınıza sağ salim kavuşmanız dileğiyle...71 Yorumla
Soran+1 yılay bayıldım çok açıklayıcıda olmuş seçeneklerin en başına ekliyorum çok teşekkürler amin inşallah
dizi etkisini birak simdi tertemiz bir meleginizi insallah hayirli vesile rabbim kaderini guzel etsin insallah hayirli ugurlu olsun...
züleyha
elif
mine
suheda
hatice
havva
elmasiye
yani benim bir kizim olsa melek koyarim ;)) insallah medinede olabilir bu hayattaki dizi etkiyi birakin insallah ahiret icin cabanizi harcayin01 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkürler fikir ve uyarı için:)
Çocuk & Ebeveyn konusunda 379 cevap paylaştı. Ben de 5. ayıma giricem oğlum olacak. benim isim işini de aradan çıkarıverelim kardeş=).. Kız isimlerinden Ecrin hoşuma gitmezdi bu aralar bebek isimleriyle ilgilendiğim için mi bilmiyorum çok hoşuma gitmeye başladı. Kuranda geçiyor modern de bir isim düşünürsen.. Benim adım da fena sayılmaz az rastlanır bir isim Ecmel
02 Yorumla
Soran+1 yılerkek olarak selim kerem timur timuçin doruk batın isimleri benim hoşuma gidiyo :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılvenüs : dıger gezegenlerden farklı yonde döner, dunaydan gorulen tek gezegen ve coban yıldızı da denebılır
tomris : edebıyatta 2. yenı akımından olan şairlerin coğunun asık oldugu kadın :)
turgut uyarın eşi cemal sureyanın eskı sevgılısı edip canseverın paltonık askı :)00 Yorumla
+1 yılKuzenimin doğumuna kadar ismine reyyan dendiama tarihçi bir öğretmen arkadaşları sayesinde anlamının yanlış olduğunu öğrendiler net hatırlamıyorum ama yanmak anlamına mi ne geliyormuş... ben inci ve okyanus ismini çok seviyorum çocuğum olsa koyarım dediğim isimler
02 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkürler bu bilgiyle reyyanı eleyebilirim sağolun
- +1 yıl
Önemli değil o da aklınız da bulunmuş olur en azından... Bu arada allah analı babalı büyütsun^^
+1 yılBen Nefes ismini seviyorum daha 18 yaşındayım ama ilerde kızıma koyacağım isim bu
Adıyla yaşasın eğer koyarsanız anlamı gibi sizin yaşam belirtiniz yaşama sebebiniz olur inşallah :) erkek olursa da efe tavsiye ederim nefes isminin içinde efe ismi var allah hayırlı evlat nasip etsin insallah01 Yorumla
Soran+1 yılyaşama sebebiimiz olucağını düşündüğümüzden seçeneklere YAŞAM adınıda koyduk amin çok sağol:)
Elis = Arapçada çok güzel kadın anlamındadır.
Ben yeğenim dışında 1 bebekte daha duydum sadece.
Acele etmeyin siz anne olarak zaten en doğru seçimi yapacaksınız.
Kolay ce sağlıkl bir doğum ile kucağınıza almak nasip olur umarım.01 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkürler amin inşallah çok sağolun
Çocuk & Ebeveyn konusunda 403 cevap paylaştı. Erva - namuslu durust temiz kadin.
Reyyan - tam anlamini blmiorm ama cennetin bir kapisi
Ve kuran da da geciyo bnlar :)11 Yorumla
Soran+1 yılreyyan belki sağolun
+1 yılSen anne ve babanın doğum günlerini ayrıca isimlerini ver. Ben sana bunlara uyan bir isim çıkarayım.
14 Yorumla
Soran+1 yılbizlerin ismi esra ve ahmet.. Annelerimizin adı ayşe mesela.. bebeğim aralı kdoğumlu olucak inşallah kış bebeği yani kışın soğunda evimize güneş gibi doğcak manasıyla güneş de üdşündük:)))
- +1 yıl
Ahmet ismi İncilde peygamber efendimizi ismi. Esra, İbrahim peygamberin karısının adı sare bazı yerlerde esra diye geçer. Yine bir soy isim ile Zehra koymanızı tercih ederim. Yüzü nurlu anlamında olup güneş anlamına da gelir.
Soran+1 yılçok teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim neye karar verdiniz ;)
Bence Yasam kulaga hic isim gibi gelmiyor hos degil.
Lara ve Lina köpek ismi gibi
Diger isimlerde hosuma gitmedi ama illa o listeden bir isim olacaksa bence Inci.01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür
+1 yılBenim beğendiğim isimler:
Talia, tuana, sıla, gül nira, meyra, aysu, şura ( bildigim kadariyla boyle bir ayet var galiba), gönul, elif, eylul, çeşminaz01 Yorumla
Soran+1 yılçeşminaz nedr yav :)
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı. İleride kızım olursa adı kesinlik Eylül olacak, ikincisi de olursa onun adı da Şebnem olacak
bence bu iki ismi kullanabilirsin çok güzeller.10 Yorumla
+1 yılRahmet olsun bence isimlerinizin birleşmiş hali esRAHMET hemde çok güzel bir anlamı var. Allah anneli babalı büyütsün inşallah. Mutluluklar... ^_^
01 Yorumla
Soran+1 yılhımm baya yaratıcı olmuş aslında amin çok sğaolun:)
Gizli Üye(36-45)+1 yıllina lara nilda vs... nedir yaaa sanki vatikanda çocuk doğuruyorsunuz ne kadar özentisiniz. illa anlamını kimsenin bilemeyeceği yabancıyı anımsatan isim mi olması gerekiyor. ıkınsu koy o söylediklerinden daha anlamlı olur. bizim türk isimlerinin suyu çıktı sanki.
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@coedalton yunan mitolojisinde bahsedilen insanların oğlancı vs... olduğun bilseler koymazlar cahiliyet her şeyi yaptırıyor insana.
ecrin olabilir.
yağmur olabilir.
ömür olabilir.
hayırlı bir evlat olması, size ve ailenize mutluluk kaynağı olması, ailece her daim sağlıcakla kalmanız dileğiyle iyi akşamlar.. ALLAH analı babalı büyütsün.06 Yorumla
Soran+1 yılgüzel dualarınız ve dilekelriniz için çok teşekkürler amin inşallah
Soran+1 yılevet baharı bende çok severim seçenkelerimizde var bakalım nasıl elicez:)
Soran+1 yıldoğru dediniz teşekkürler
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı. ''ikra'' koyabilirsin hz. muhammede inen ilk vahiy. oku anlamına geliyormuş... ikinci isim olarakta koyabilirisn kuranı kerimde geçiyor bence böyle anlamlı bir isim koyablrsn
00 Yorumla
+1 yılAdı Inci olmalı hep zarif bir isim hem de her yasa hitap edebilir. Ben kızım olursa inci ya da Tanem isimlerinden birini koymak istiyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılinci bir de benim kızlık soyadım :)
- +1 yıl
Hadi ya ama olsun bebiş babasının soyadını kullanacak :)
+1 yılNilüfer ada inci ve nil ne bileyim bebeğe nilüfer demek garibime gider ikinci adı olarak kullanabilirsiniz tabi saeece fikir ben sadem koymayı düşünüyorum tabi ileride :) Allah analı babalı büyütün şimdiden hayırlı olsun :)
01 Yorumla
Soran+1 yılnilüfer koyarsam kısaca nil nilü falan derim yani :)) inci de kızlık soyadım teşekkürler
İsimlerin zikirleri vardır. bu yüzden bazı isimler , bazı kişiler tarafından taşıması zor olur, hatta kaderini bile etkiler olumsuz olarak.
Çocuklara isim verirken beğeni yerine isim soy ağacına göre veya takvime göre verilmesi gerekir.02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkrüler
+1 yılMevsim. Allah bizlere de nasip etsin bir gün inşallah...
04 Yorumla
Soran+1 yılisteyen herkese hayırlısıyla nasip olsun inşallaaah:)
- +1 yıl
aminn. ismi nasıl buldun peki?
Soran+1 yılbabamızın elediği bir isim seçeneklerden yeni çıakrdık:))
- +1 yıl
:))) Allah analı babalı büyütsün.
Gülden
Ebrar (tertemiz demek)
Esra (uyduruk)
Sinem (bağrım)
Buket
Göksel
Yasemin
Nilüfer
Gül
Karanfil
Adaçayı
.. olsa da içsem :p04 Yorumla
Soran+1 yılesra uyduruk? güldeni, nilüferi aldım burdan teşekkürler
Soran+1 yılbenim adım Esra :)) arapçada isra olan ki bir surenin adıdır derince araştırdım adımı.. türkçe telafuzu esradır isra yazılır esr aokunur zaten surede miraç gecesi 5 vakit namazın farz olduğu gece çıkan ışıktır peygamber efendimize yol gösteren ışığıın adıdır :)
+1 yılEslem: en doğru en sağlam anlamına geliyor hem dini bir isim hemde gayet modern. Benim bir arkadaşım vardı ESES derdik
00 Yorumla
+1 yılBence "DURU" olsun. Kendi de kaderi de duru olsun 😊 Allah analı babalı büyütsün inşallah 😊
02 Yorumla
Soran+1 yılamin inşallaah.. Durular pek ismi gibi olmuyomuiş diyolar ama yaramazlarmıış :))
- +1 yıl
Hiç duru isminde birini tanımadım. Sadece anlamını seviyorum. Belki de yaramazdırlar gerçekten de 😊
Efsun yazacaktım yazılmış. Miray? Tuğba? Dilara? Nilay? Dilek? Gülmira? Nida?
01 Yorumla
Soran+1 yılnida hoşmuş evet
Umay :) Türk mitolojisinde doğum ve bereketin sembolü olan en önemli kutsal varlıktır. Yaşam ağacının sahibidir. Çocukları korur. Yeryüzüne bereket dağıtır.
02 Yorumla
Soran+1 yılanlamı muhteşem keşke anlamı kadar kulağa gelişide güzel olsaymış:)
+1 yılReyyan ve naz arasinda kararsiz kaldim ozellikle reyyan cok anlamli
00 Yorumlailk soru gördüğüm an aklıma gelen isim aysima oldu :)
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkrüler ama sevmedim:)
Çocuk & Ebeveyn konusunda 371 cevap paylaştı. 1. Asel arapça bal demek 2. İlkim eğer ilk çocuğunuz ise güzel olur
00 YorumlaBana evlenmek nasip olmaz evlenebilseydim ve kizim olsaydı şebnem koyardım adini
04 Yorumla
Soran+1 yılay niye öyle dedin Allah her isteyene hayırlı bir eş ve evlat nasip etsin inşallah
Soran+1 yılnedenki
+1 yılMiray :) kardeşim adı Mir buyuk demek ay da bildiğimiz ay dolunay anlamına gelio yani...
00 YorumlaHavva Ayşe Gülsüm Tugba Güllizar Ama Kuranı Kerimde Kız İsimleri diye araştırma yapa bilirsiniz
06 Yorumla
Soran+1 yılçok bilindik bunlar
Soran+1 yılhaklısın ama mesela nisa da var kuranda ama daha hoş geliyo
Soran+1 yılya ben niye veriyim saçma veya küfürlü olmadığı sürece vermem
+1 yılAda-Lina çok hosuma gidiyor.. Lina kuranda geciyor fakat şu an ikinci bir tab acip anlamina bakamiyorum. Ada ise bildigin ada iste:))
01 Yorumla
Soran+1 yıllina hurma fidesi demekmiş seçeneklerimizde mevcut evet
+1 yıltuana, ilke ve ece olabilir. bunlar benim sevdigim isimler. ve kizim olursa koyabilcegim isimler arasinda 🙈 saglikla kucağıniza alirsiniz umarim 😊
01 Yorumla
Soran+1 yılçok sağolun inşallah:)
Benim ismimi koy göbek adımla beraber Rebekah Melisa
00 Yorumla
+1 yılyaren gulsiye ebru ayse aysegul gamze su elif zeynep
02 Yorumla
Soran+1 yılseçeneklerimizde yok ama sağol
- +1 yıl
onemli degil
Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,7b cevap paylaştı. elif koymada ne koyarsan koy yoksa sorun yaşar hep.
11 Yorumla
Soran+1 yılniyeki
Çocuk & Ebeveyn konusunda 357 cevap paylaştı. Eylül
Sinem
Alya
Iraz
Rana
Ekin
Sevil
Sevim
Cansu
Cannur
Aylin
:))))12 Yorumla
Soran+1 yılaylin ve ekini aliyim burdan sağol:)
İnsanlar sana burada eslik edip tavsiyelerde örneklerde bulunmuş insan bir cevap verir TSK ederim çok ukalasin bebeğinde inşallah sağlıklı dünyaya gelir allah bahtini açık etsin çocuğunla mutlu ol
İsmi GÖRKEM olmalı bence14 Yorumla
Soran+1 yılbay çok bilmiş keşke biraz aşağılara inseydin de baksaydın eskiden yeniye doğru cevaplıyorum dünkilerin hepsi cevaplı bugünkilerede yetişmeye çalışıyorum bir inip bakın isterseniz 80 kişiye aynı anda yazmamı beklemiyosunuz heralde
Soran+1 yılgüzel bir şey yazsaydın teşekkür ederdim
- +1 yıl
Demi haklisin orda sağlıklı olur yazmadadimda sagliksiz yazdım sonra bahtımı açık etsin inşallah senesinde bahtı kapalı olsun dedim vay arkadaş iste sen bu kadar nankör bir insanmissin bana di onda sen bir adam gibi oku bakalım ensonlara ne yazmisim sen anne olucanda ben gorucem pehhhh
Kızının adını elif koyacaksın !
https://www.youtube.com/watch?v=1hGvwmsA3G8&list=UULOrc6-xMf8HbyEL0JA5UDA00 YorumlaCeylin; cennetin kapısı, cennete açılan kapı anlamına geliyor. kulağa hoş geliyor, eğer bir kızım olursa düşündüğüm isim budur.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet isim çok hoş fakat anlamı gerçeği yansıtmıyormuş
Meva: Sığınacak yer, yurt, mesken.
Cennetin adı. Yeşil zebercetten Cennetül Meva
Kuran'da geçmektedir. (Secde 19)01 Yorumla
Soran+1 yılmeva vay be bu iyiyimiş gerçekten.. çok sağol
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuklarınıza verecekleriniz isimlerden iki cihanda da mes'ul olacağınızı unutmayın... Öyle bir isim verin ki, o isim üzere yaşasın...
03 Yorumla
Soran+1 yılevet biliyorum ve bunun için çabalıyorum uyarı içi çok teşekkürler:
- +1 yıl
Allah hayırlı evlat etsin, tahtını da, bahtını da güzel eylesin inşallah...
Soran+1 yılgüzel dilekler için çok sağolun amin inşallah
Remziye koy:)) saka saka irem olabilir erkek olursa bidaki onuda emir koyarsiniz ayni harfler ikisindede olmus olur:)
02 Yorumla
Soran+1 yılbir dahakini düşünmek içni daha çok zaman var yine sorarım size cevaplarsanız:)))
Gizli Üye(30-35)+1 yılAda cok var digeri de oyle ben Mina dicektim senden en iyisi Lina
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim:)
Eslina koy bence dünya güzeli demek daha güzel anlamı olamaz herhalde bir ismin :D
00 YorumlaAllah analı babalı büyütsün bacım Serpil ismini koy bence hayata serpilip atılır ticaret kafası iyi olur pozitif isimdir diksiyon sağlayan bir isimdir. Serpil ismini düşünmenizi tavsiye ederim
01 Yorumla
Soran+1 yılamin çok sağolun
Çocuk & Ebeveyn konusunda 303 cevap paylaştı. bence bu seçeneklerden Güneş, Lara, Nilüfer çok iyi.. diğerlerini ele.
02 Yorumla
Soran+1 yılbenimde favorim onlar sağol :)
doğa isimleri kızlara çok yakışıyor. yaprak, ırmak, deniz, vb.
02 Yorumla
Soran+1 yılgüneş var seçenekte:)
Önerim büyüklerinize danışmanız lakin benim fikrim Dünya yahut Kayra.
01 Yorumla
Soran+1 yılgüneş var buna en yakın seçenek:)
+1 yılElif en güzel isimdir bir kız için hele de ilk çocuksa
11 Yorumla
Soran+1 yılevet ilk çocuk sağolun:)
Rana ve. Lina'yı araştır derim kulağa hoş vede ilgi çekiciler...
03 Yorumla
Soran+1 yıllina hurma fidesi kulağa gelişi güzel:)
Soran+1 yıltam kararı verince yazmayı istiyorum buraya zaten amin çok sağolun :)
yağmur ve canan bir kenara koyun lazım olur belki allah analı babalı büyütsün :)
01 Yorumla
Soran+1 yılcanan güzel amin sağolun:)
+1 yılCimcime, sarikiz, zilli, piril, tirtil, yardir, hayirdir falan olabilir;)
02 Yorumla
Soran+1 yılkediye isim sormadık :D
- +1 yıl
Kediye isim soylesem minnos derdim zaten:) ama gamze koy gamzeler guzel olur genelde cirkin gamze gormedim ben hic ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeyma ismi koy ne cok modern nede cok sıradan anlamida peygamber efendimizin süt kardeşinin ismi, bence bu isim cok hos ben bu ismi tercih ederdim :)
02 Yorumla
Soran+1 yılfikir içni ço kteşekkürler
Cevap sahibi+1 yılRica ederim allah annali babali buyutsun :)
+1 yılAyla
ya da
Ayda
çok seviyom bu isimi nedense :)00 YorumlaNaz ismi iyidir, Sağlıklı mutlu bir ömür dilerim bebişe :)
01 Yorumla
Soran+1 yılamin çok teşekkür ederim:)
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı. Allah analı babalı büyütsün öncelikle :) Aslı Sevgi/Sevda olabilir :)
01 Yorumla
Soran+1 yılamin ço kteşekkürler:)
Güzel manalı isim vermek sünnettir. Yani burada hehangi bir anlamı olmayan bir sürü isim var.
02 Yorumla
Soran+1 yılherhangi bir ismin yanına zeynep veya ayşe gibi bir isim koymayı planlıyorum
Benimde kizim var 6 aylik oldu buzde cok dusunduk bensu koyduk :) insallah saglicakla gelir minigin :)
10 Yorumla
+1 yılsenin istediğin gibi değil ama zeynep çok güzel bir isim bence :)
01 Yorumla
Soran+1 yılgüel doğru sağol
+1 yılAleyna anlamini hatirlamiyorum ama ahiret ismi nisada olabilir
02 Yorumla
Soran+1 yılaleynanın anlamı iyi değil nisa baya güzel
- +1 yıl
Ewet nisa guzeldir hem nadir duyulan ve kulaga hos gelen bir isim
+1 yılYeterince cevap verilmiş, Allah analı babalı büyütsün. :)
01 Yorumla
Soran+1 yılamin çok sağolun:)
+1 yılSude... bnce evlenınce hp kız cocugm olsun istemişmdir Allah analı babalı büyütsn inş bayan..
01 Yorumla
Soran+1 yılamin çok teşekkürler
- Devamını Gör (156)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler