Dar gelen ayakkabınızı içine su kıyarak buzdolabına hiç koyduğunuz oldu mu?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
O yöntemi ilk kez duyuyorum. Mantıklı, donan su kütlesi genişler. Ancak, ayakkabıyı da yırtabilir, zarar verebilir. Ayarlamak zordur. Ben şu yöntemi denedim, 1 - 2 kez. Çok az dar gelen ayakkabının içine, sirke ile ıslanmış bez veya gazete kağıtları doldurdum. Sabaha kadar bekledi. Ve yarım, bir numara kadar büyüyor, ayağı sıkmıyor. Siz de önce bunu deneyin isterseniz.
Valla abim ilk defa denemeden netten pumadan ayakkabı sipariş ettim kendi numaramdan bir numara büyük olmasına rağmen kalıbı çok dardı bayadir ylgiyiyoruk giyiyorum açılmadı YouTube baktım öyle deneyip sonuç alanları görünce bende aynı şekilde su koyup içine dolaba koydum beş altı saatir bekletiyorum sabaha kadar bekleticem inşallah bişey olamaz ayakkabı zarar gelmez
Maalesef aynı numara olmasına rağmen, her ayakkabı birebir aynı olmaz. Boy aynı olsa da en farkı olur ve ayağı sıkar. Biraz da, her ayak birebir aynı olmadığı için böyle sorunlar çıkar. Abim, ayakkabı üretiminde çalıştı. Oradan az buçuk bilgim var. Sirkeli bez, gazete meselesi de aklınızda bulunsun 😊 İnşaAllah ayakkabıya suyu az koymuşsunuzdur. Hani kavanoza, cam şişeye ağzına kadar su doldurup, ağzını kapatıp buzluğa koyunca, cam şişe kırılıyor ya. Ayakkabıya zarar verir, diye korktum. İnşaAllah bir şey olmaz, suyu az koyduysanız. Hayırlı olsun, güle güle giyin. 🤲
Valla çok koydum kilitli buz dolabı poşetine şu an onun nöbetine tutuyorum
😂😂
Akşam yediden beri dolapta birazdan bakarım buz tutmuşsa çıkaracam heralde ayakkabıyı yirtmasin dediğin gibi
Anladım. Gerçi ağzı kapatılan kavanoz gibi değildir. Su donarken ayakkabının üstünden taşığ, etrafında da buz tutabilir. Tam bilemeyiz. Sonradan anladım meseleyi. Kavanoz hava almadığı için ve su çıkamadığı için kırılıyor. Ayakkabı da böyle sorun olmaz sanırım.. İnşaAllah bakalım.
Eyvallah eksik olma abim
Birde ayakkabı süet çok toz tutuyor nasıl temizlendiğini bir fikrin var mı
Süet yapısı gereği toz tutar. Yüzeyi hafif, milimden daha kısa tüycüklerle kaplıdır. Derinin yüzeyi çeşitli işlemlerden geçirilebilir vs. Süet ayakkabı boyaları var. Çok fazla boyamak hem zor olur hem de pahalıya gelebilir. Her gün boyamak insanı bıktırır. Süet ayakkabılar için özel fırçalar da var.. Sanırım onların uçları falan çok narin. Metal veya sert plastik fırça süet e zarar verir. Rastgele her fırçayı kullanmayın. Yaşadığınız şehirde, kasabada yoksa bile İnternette sipariş verebilirsiniz. Bakımı için de, İnternette büyük ayakkabı firmalarının doğru bilgileri kaynak olur. Yahut önemli sitelere de bakabilirsiniz.
Teşekkürler Allah razı olsun sizden
Estağfurullah, rica ederim kardeşim. Sizden de razı olsun Rabbim 🤲 İyi geceler. 🙋♂️
Sizede
😊🙋♂️
Sonucu merak ettim de. Ayakkabılar nasıl oldu? Buzlukta bekletmek işe yaradı mı, biraz esnedi mi?
Valla sabah buz tutmuş olarak çıkardım da sanırım naylona su koyarken ayakkabınin ucuna kadar gitmemiş o yüzden pek bişey fark etmedi ama senin dediğini yapacam inşallah bir sonuc alırım
Sirke dediniz sirke dün sirke için hangisi olmalı
Elma sirkesi de olur, üzüm sirkesi de. İkisinin de kimyasal yapısı aynıdır. Sadece tat farkı vardır. Buzluğa koyarken, dümdüz koymadınız demek ki. Yoksa uç tarafa da su gidip donardı.
Valla YouTube dan video izledim aynı şekilde yaptıkları gibi buzluğa koydum
Artık bilmiyorum, neden uç tarafa su gitmedi, buz tutmadığını. Sirke ile deneyin. İnşaAllah olur.
Eyvallah eksik olmayın
Estağfurullah, rica ederim. Sonucu yazabilirsiniz. Ayağıma tam geldi, faydasını gördüm gibi... 😊
Tabiki sağlıkla kalın
Sağolasınız. Siz de.. 🙋♂️
Hayir olmadi