kaşlarımı alırken şeklini bozdum aşırı incelttim ne kadar sürede uzar kaşlarım ve eski haline döner? Çok sinirim bozuldu arkadaşlar bana yardımcı olun :( Kaş ne kadar sürede uzar?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kaş Ne Kadar Sürede Uzar?

Kaşların uzama süresi, kişinin genetik yapısına ve hormon seviyelerine bağlı olarak değişilik gösterir. Kaşlar normal koşullarda yaklaşık 4-6 haftada bir uzarlar. Ancak bazı faktörler, kaş uzama hızını etkileyebilir. Örneğin, yaşlanma, hormonal değişiklikler, beslenme eksiklikleri ve stres kaş uzama süresini değiştirir. Ayrıca, kaşlarınızı sık sık aldığınızda, kaşların yeniden çıkması daha uzun sürer.
Kaş Günde Kaç cm Uzar?

Kaşlar genellikle çok yavaş büyüyen tüylerdir ve günlük olarak önemli ölçüde uzama göstermezler. Bununla birlikte, birçok faktöre bağlı olarak, kaşlar haftalık veya aylık bazda 0.15 ya da 0.21 mm aralıklarında uzayabilir.
Kaş büyümesi kişiden kişiye değişebilir ve birçok faktör bunu etkileyebilir. Bunlar arasında yaş, cinsiyet, genetik faktörler, beslenme ve yaşam tarzı gibi etkenler yer alır.
En Hızlı Kaş Uzatma Ve Kalınlaştırma Yöntemleri Nelerdir?
Kaş uzatmak ve kalınlaştırmak için kaş kalemleri, çıkartmalar ve benzeri diğer kozmetik ürünleri kullanmak hızlı ve geçici sonuçlar verir, ancak kalıcı bir çözüm, kaşlarınızı doğal olarak kalınlaştırmaya yardımcı olacaktır. Kalın kaşlara nasıl sahip olabileceğinizi merak ediyorsanız, işte deneyebileceğiniz birkaç ev yapımı çözümler;
1. Hint Yağı

Hint yağı, kaş köklerini besleyerek kılların büyümesini teşvik eder ve kaşların daha kalın görünmesine yardımcı olur.
Hint yağı kullanırken, bir pamuklu çubuk veya fırça yardımıyla kaşlarınıza uygulayabilirsiniz. İstenilen sonucu elde etmek için her gün uygulama yapmak gerekir. Ancak, hint yağı alerjisi olanlar ya da herhangi bir rahatsızlık durumunda öncelikle doktorlarına danışmalıdırlar.
2. Hindistan Cevizi Yağı

Kaşlardaki tüyler proteinlerden oluşur. Hindistan cevizi yağı, tüylerin protein kaybını azaltmaya yardımcı olur. İçinde bulunan laurik asit, antimikrobiyal bir madde görevi görür.. Bu, kaşlarınızın daha fazla zarar görmesini önler ve daha hızlı uzamalarını sağlar.
Kullanımı oldukça basittir. Öncelikle, yüzünüzü iyice temizleyin ve kurulayın. Daha sonra, bir pamuklu çubuğu hindistan cevizi yağına batırın ve kaşlarınıza uygulayın. Bunun yanı sıra, birkaç damla hindistan cevizi yağını parmak uçlarınıza alabilir ve kaşlarınıza masaj yaparak yedirin. Bu işlemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
Ancak, unutmayın ki herkesin cilt tipi farklıdır. Hindistan cevizi yağı bazı insanların cildinde sivilce veya yağlı his bırakabilir. Bu nedenle, uygulamadan önce, yağı küçük bir alanda test etmeniz önerilir. Ayrıca, eğer kaşlarınızda hassasiyet veya kaşıntı gibi bir sorun yaşıyorsanız, hindistan cevizi yağı kullanmaktan kaçınmanız daha iyidir.
3. Zeytinyağı

Zeytinyağı, saç ve cilt bakımı için yaygın olarak kullanılan doğal bir yağdır. Bazı insanlar, kaşlarının daha kalın ve dolgun görünmesini sağlamak için zeytinyağı kullanırlar.
Zeytinyağı, saç foliküllerini besleyerek saç büyümesini teşvik eder. Düzenli olarak kullanıldığında, kaşlarınızın daha sağlıklı ve dolgun görünmesine yardımcı olabilir.
Kullanımı oldukça basittir. Öncelikle, yüzünüzü iyice temizleyin ve kurulayın. Daha sonra, bir pamuklu çubuğu zeytinyağına batırın ve kaşlarınıza uygulayın. Bunun yanı sıra, birkaç damla zeytinyağını parmak uçlarınıza alabilir ve kaşlarınıza masaj yaparak yedirin. Bu işlemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
4. Soğan Suyu

Soğan suyu, kaş büyümesi için çok iyi olan kükürt, selenyum, mineraller, B vitaminleri ve C vitaminleri içerir. Bu, kaş kıllarının daha hızlı ve daha yoğun büyümesine yardımcı olur. Kükürt, uygun kaş büyümesi için gerekli olan kollajen dokularının üretimini artırır. Ayrıca kıl köklerini güçlendirir.
Soğan suyu kullanarak kaşlarınızı kalınlaştırmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Bir adet orta boy soğanı soyun ve küçük parçalara ayırın.
- Soğan parçalarını bir blendere veya mutfak robotuna koyun ve püre haline getirin.
- Püre haline getirdiğiniz soğanı bir tülbent veya süzgeç yardımıyla sıkarak suyunu çıkarın.
- Soğan suyunu temiz bir kapta toplayın ve bir pamuklu çubuk veya fırça yardımıyla kaşlarınıza uygulayın.
- Soğan suyunu kaşlarınızda en az 30 dakika bekletin ve daha sonra ılık suyla durulayın.
Bu işlemi düzenli olarak uygularsanız, zamanla kaşlarınızın kalınlaşmasına yardımcı olabilirsiniz. Ancak, soğan suyu gibi doğal malzemeleri kullanırken, herhangi bir alerjik reaksiyon riskini minimize etmek için önce bir küçük alanda denemeniz önerilir. Ayrıca, gözle temasından kaçınmak için uygulama sırasında dikkatli olun.
5. Yumurta Sarısı

Kaşları kalınlaştırmak için yumurta sarısı kullanmak birçok insan tarafından denenmiş bir yöntemdir. Yumurta sarısı, kaşların kalınlaşmasına yardımcı olabilecek protein ve keratin içerir.
Bunun için, bir yumurta sarısını çırpın ve kaşlarınıza bir pamuklu çubuk veya fırça yardımıyla uygulayın. Yaklaşık 20 dakika bekletin ve sonra ılık suyla yıkayın. Bu işlemi haftada birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
6. Aloe Vera

Aloe Vera, kıl büyümesini destekleyen aloenin adlı bir bileşik içerir. Keratine benzer bir kimyasal yapıya sahiptir, dolayısıyla kaşları kendi besinleri ile canlandırarak daha fazla elastikiyet kazandırır ve kırılmaları önler. Ayrıca kaşlarınızı doğal bir şekilde kalınlaştırır.
Aloe vera kullanarak kaşlarınızın kalınlaşmasını desteklemek isterseniz, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Bir aloe vera yaprağı kesin ve içindeki jeli çıkarın.
- Kaşlarınızı temizleyin ve jeli kaşlarınıza uygulayın.
- Jeli kaşlarınızda 30 dakika kadar bekletin.
- Kaşlarınızı ılık suyla durulayın ve ardından nemlendirici bir krem uygulayın.
7. Süt

Süt doğal olarak pek çok şeye yarar. Bu yüzden farklı cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır, kazein ve peynir altı suyu olarak bilinen iki hayati protein içerir. Bu ikisi sağlıklı kılların büyümesini tetikler ve uyarır. Bunu günlük olarak yapmak size istenen sonuçları verecektir. Pamuğu süte batırın. Kaşlarınıza pamukla hafifçe masaj yapın. 15 dakika bekletin ve su ile yıkayın.
Bu yöntemleri kullanarak kısa sürede istediğiniz kaşlara ulaşabilirsiniz. :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
canim bendede cok oldu öyle ama panik yapma, kenarlarini temizle gerisi yakinda olur tas patlasin 1 ayda hepsi düzelir.. hem sen kendi kaslarini alma canım fazla inceltiyorsan arkadaslarinin bir tanidigi bayan kuaförü varsa ve iyi kas alabiliuyorsa ona aldir bence. uzamasini istiyorsan sarimsak al taze ikiye böl ve uyumadan önce sür istedigin yerlere ve bunu baya sürdür taki cikana kadar .. cikana kadar da bir kas kalemi ile düzgün bir sekilde kasini hafifce seklini ciz.. ama cok koyu yapma dogal görünsün canım
176 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim inşallah 1 aya düzelir. ondan sonra da ben almıyıcam zaten biraz çıksınlar kuaföre gidicem anlatıcam derdiimi ama çabuk çıksın istiyorum inşallah sarımsak işe yarar. gerrçekten yarıyor mu ?
- +1 yıl
canim ben kendim kullandim ve ise yariyor tabi her insanda ise yarayacak diye bir sey yok ama senelerdir ince aldiysan uzamasi uzun sürer , ilk defa aldiysan yada bir kac kere aldiysan, kendiliginden bile uzar canım .. önemli olan iyice birak uzasin sadece kenarlarini temizle kuaföre gidincede form verebilecek kasin olsun tamami canım
Soran+1 yılçok sağol canım:))
- +1 yıl
Taş patlasın :))) çatlasa olmuyor mu? :)
- 1 yıl
Bir erkek olarak aynı sorunu bende yaşıyorum eşit altın oran yapıcam diye kendim ayarı kaçırıyorum orayı düzelt burayı eşitle diye kaş bitiyor incecik kaldı aq uzamasını bekliyorum sinirden cimbizimi kirdim attim sarimsak surucem en azından seyrekligi gider ve daha olgun çıkar şu takıntlık kadar baş belası birsşey yok kız erkek fark etmiyor
+1 yılbende aynı konudan müzdariptim iki yıl önce filan 2 hafta boyunca hiç dokunmadım çok çıkıp göze batanlar hariç dokunmadım onlarıda bilen birine toplattırdım kauföre gider uzamasını istiyorum ona göre alın dersen ona göre alırlar zaten ve badem yağı kullan tatlım çok etkili ben şu anda şekil vermek için çıkanlar hariç yine dokunmuyorum kaşıma badem yağı sürüyorum istediğim kadar kalınlaşınca şekil verdiricem hiç canını sıkma. ters yönden alıp küstürmediysen kaşını 2 haftada çıkar ama küstürdüysen maks 1 ay.
21 Yorumla- 1 yıl
Bende şu an badem yağı kullanıyorum umarım işe yarar
Gizli Üye(30-35)+1 yıl* Protein bildiğiniz gibi saçlarımızın uzaması içinde çok önemli. A, B3. C ve E vitaminlerini almaya özen gösterin.
* Duş alırken veya yüzünüzü yıkarken çok fazla bastırmadan iç taraftan dışa doğru parmaklarınızla kaşlarınıza 10-15 kere masaj yapın.
* Saf zeytinyağını parmağınıza damlatarak kaşlarınızın uzamasını istediğiniz bölgeye masaj yaparak yedirin. Eğer var ise hintyağı daha etkili olacaktır. 5-10 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayınız.
* Parmağınızla veya bir pamuğa biraz vazelin sürerek kaşlarınızın uzamasını istediğiniz bölgeye yavaşça sürün. Ardından ılık suyla durulayın. (Eğer yukardaki öneriyi uyguladıysanız gerek yoktur.)
* Kullanmadığınız temiz yumuşak bir diş fırçasını alın, kaşlarınızın uzamasını istediğiniz yerleri yavaşça (tahriş etmeden) 1 hafta boyunca 1-2 dakika fırçalayın. :D142 Yorumla- +1 yıl
Valla bu yorum EİG seçilmeliydi. Hakkını verin 😂
normalde 15 günde uzar bu her kaş için geçerli bir süredir ama 15 gün ben böyle rahat edemem dersen eğer biraz rimeli fazla sürebilirsin inceliği ortadan kalırabilirsin böylelikle...
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
5Cevap
şu an aynı şey benimde başıma geldi, eve gittim bir saat ağladım. inceltme dememe rağmen inceltmiş. bu sorun seninde başına geldiyse, ne kadar sürede düzeldiğini söyleyebilir misin? Benim kaşlarım orta kalınlıktaydı ama şu an resmen kalem gibi çok kötü ağlamaktan öldüm resmen
186 Yorumla- +1 yıl
Eskisi gibi oldu mu lütfen söyler misin
- +1 yıl
Bugün bana da aynısı oldu ve ben de ağladım evet seninkiler eskisi gibi oldu mu
- +1 yıl
Oldu kanka merak etme 2 aya düzeliyor hatta 1,5 ay
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim canım umarım hayatta başka seni üzecek kazalarla hiç karşılaşmazsın sağlıcakla kal 😘😘
- +1 yıl
Ne demek, sen de sağlıcakla kaal 😘🖤
- +1 yıl
@purplewineee kaşın eski haline döndü mü lütfen cevap ver
bu soru kaç sefer sorulda yau hala akıllanmadı bu hatunlar :)) lmayın dostum alıyorsanız siz alın o kadarda mı yapamıyorsunuz.. yeminle artık sırtınızı bile kuaföre keseletceniz...
70 YorumlaDiğer konusunda 718 cevap paylaştı. Eğer küsmediyse 4 hafta içinde çıkıyor küsen yerler olursa kaş vitamini alıp dermapen cihazı ile küsen yerlere vitamini yedirt ya da derma rollerda olabilir ama fazla dağıtmadan
31 Yorumla
+1 yılKaş uzamasını hindistan cevizi yağı ile desteklendirebilirsiniz.
20 Yorumlakaşınla aynı renkte kalemle üzerine kaş efekti ver daha kalın duruyor ve maskara da sür
10 Yorumla
+1 yıluzar bir aya kadar ya.
arkadaşım da da böyle problem vardı, badem yağı sürüyordu.00 Yorumla1 hafta uzar kalem kullan boya bea kuafore gıt bıde madem almayı bılmıosun
06 Yorumla
Soran+1 yılkuaförde aldılar böyle oldu zaten :DD
Soran+1 yılkuaför iyi ama bana gelen eleman kötüydü şans işte :D
Soran+1 yılahaha gerçekten bunu yapmayı düşünmedim değil. Ama benim durumum biraz değişik. Almanyada oturuyorum ve burada bayanların kaşları ince alınıyor. Ben özellikle kalın olsun dediğim halde inceltti. Türk bayanlara da gitmiyor ince kaş.
bende de vardı aynı sorun. Daha doğrusu ben kaşlarımı kısaltmıştım. Ben sadece uçlarına kalem sürüp saçlarımla kapatıyordum. O yüzden pek sorun olmadı. 1 ay gibi bir sürede de uzamaya başlıyor zaten canım.
20 Yorumlafarklı bi kuaföre gidince çok inceltti ben badem yağı kullandım düzenli aldırmadım gürleşip kalınlaşana kadar işe yaradı eski haline döndü min. 1 ay lazım
10 Yorumla
+1 yılVazelin, badem yağı ve zeytinyağı önerebilirim parmağına alıp kaşlarına iyice yedir bu sayede uzama süresini kısaltılmış ve kaşlarının kıl köklerini güçlendirip beslemiş olursun
00 Yorumla
+1 yıluzayana kadar boya daha hoş duruyor.
32 Yorumla
Soran+1 yılevet ama boya sahte durmaz mı ?
- +1 yıl
istediğin şekli verebiliyorsun hafif de kalınlaşıyor.
+1 yıl2 haftada düzelir bnce
60 YorumlaKüsmüş olma ihti. alini göz ardı etmemek lazım ama yeterli özeni gösterirsen 1 ay bence
10 Yorumla
+1 yılyani saç ile kasin uzama sureci ayni bir süre kaş kalemi ile cizsen iyi olur
10 Yorumla
+1 yılKişiden kişiye değişir ama kalınlığı orta seviyeye yaklaşık bir ayda ulaşır
00 Yorumla- Diğer konusunda 653 cevap paylaştı.
+1 yılBir şey yapamazsin uzamasını bekle
10 Yorumla Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. 1 aya uzar , kalem kullanabilirsin.
22 Yorumla
Soran+1 yılkalem kullanabilirim ama yapma durmaz mı ?
Makasla kestim 2 haftadır çıkmadı
00 Yorumla2 haftada uzar
60 Yorumla
+1 yılBadem yağı dene
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaştan kaşa değişir.. Sarımsak yağı sür...
16 Yorumla
Soran+1 yılof napıcam bilmiyorum çok moralim bozuldu ya resmen aşırı inceldi
Cevap sahibi+1 yılÜzülme tatlım .s dediğim gibi sarımsak yağı sür daha erken çıkmasını sağlıycaktır.. Belki kötü olmamıştır ya üzülme bu kadar .s
Soran+1 yıl25 günde uzar mı sence ? :/
Cevap sahibi+1 yılUzaar :) Hemen eski hali gibi olmaz uzaması ama hafif siyah kalem sürersin belli bile olmaz .
Soran+1 yılsağol moral verdin :))
Cevap sahibi+1 yıl:)
- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılbıkac aya uzar
10 Yorumla
+1 yılKaş çok uzun sürede uzat diye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yıl1 aya uzar
10 Yorumlabadem yağı sür kaşlarına çabuk uzar
00 Yorumla
+1 yılErken uzar 5 gun filan
013 Yorumla- +1 yıl
Sen nerdesin
- +1 yıl
Burdayin
- +1 yıl
Kutun kapali
- +1 yıl
Derken
- +1 yıl
Soruda kalkmis o yuzden
- +1 yıl
Ben kaldirdim
- +1 yıl
Goturmicekmisin beni😊
- +1 yıl
Ben ege bolgesine gelmeyi dusunuyorum
- +1 yıl
Nerdesin
- +1 yıl
Ordu
- +1 yıl
Gel yanima
- +1 yıl
__sen_halime
- +1 yıl
Istegramdan istek at
+1 yıl1 ay
00 Yorumla2 3 haftaya çıkar dert etmene gerek yok.
00 YorumlaAynı durumdayım çıktı mı tekrar ve neyle almıştın
00 Yorumla
+1 yılAdile naşit diyebilir miyiz
02 Yorumla
Soran+1 yılo kadar da değil :D
- +1 yıl
Olsun ben sana adile demek istiyorum , gizli adile
+1 yıl365 gün 6 saat te
00 Yorumla2 hafta
10 Yorumla
+1 yıl3 haftaya duzelir
00 Yorumla