Bilen var mi bilmiyorum ama dünya edebiyati dersinde kafam çorba oldu her seye bir tanri var ve isimleri akilda tutmak da zor kim kiminle evlenmis hangi çocugunu yemis hangi tanrica intikam almiş vallahi beynim durdu :) edebiyat okuyan varsa anlar beni :)
Cevabın nedir?
bu hikayeleri az çok biliyorsundur çünkü aşırı yaygınlar.
mesela kullandığımız kelimelerin kökeni bu mit. lerden geliyor.
örneğin Narkissos'un hikayesinden narsizim gelir.
narsizim (kendini beğenmek)
1. hikaye
Kendine aşık olanlara aldırmayıp, onları karşılıksız bırakan ve çok güzel bir peri kızı olan Ekho, bir gün avlanan bir avcı görür. Narkissos adındaki bu avcı çok yakışıklıdır. Ekho bu genç avcıya ilk görüşte aşık olur. Ancak Narkissos bu sevgiye karşılık vermeyerek, peri kızının yanından uzaklaşır. Ekho bu durum karşısında günden güne eriyerek, kara sevda ile içine kapanarak ölür. Bütün vücudundan arta kalan kemikleri kayalara, sesi ise bu kayalarda 'eko' dediğimiz yankılara dönüşür.
Olimpos dağında oturan tanrılar bu duruma çok kızarlar ve Narkissosu cezalandırmaya karar verirler. Gene günlerden bir gün av izindeki Narkissos susamış ve bitkin bir şekilde bir nehir kenarına gelir. Buradan su içmek için eğildiğinde, sudan yansıyan kendi yüzü ve vücudunun güzelliğini görür. O da daha önce fark edemediği bu güzellik karşısında adeta büyülenir. Yerinden kalkamaz, kendine aşık olmuştur. O ana dek kimseyi sevmediği kadar, sevmiştir kendi görüntüsünü. O şekilde orada ne su içebilir, ne de yemek yiyebilir, ayni Ekho gibi Narkissos ta günden güne erimeye başlar ve orada sadece kendini seyrederek ömrünü tüketir. Öldükten sonra da vücudu nergis çiçeklerine dönüşür.
2. si ise bir başka şekildeydi
kızlar yine aşık oluyor filan bu duruma nemesis bizim nark'ı lanetliyor aynı şekilde kendine aşık oluyor suda boğuluyor kendiyle sevişmeye çalışırken :D18 Yorumla
Soran+1 yılBen daha bir derse girdim orada da ilk kaos dan basladi zeus a kadar geldi yani senin anlattiklarini daha görmemistim teşkkür ederim :)
Soran+1 yılEvet filmleri yeni öğrendim izliycem hepsini cok faydasi olacagini düşünüyorum. Oyundan öğrenen bile varmis :)
- +1 yıl
ve tabiki de truva :D bu kısım filmde gösterilmiyor > Zeus, düzenlediği bir toplantıya tanrıçalardan Eris'i davet etmez. Bunun üzerine Eris, toplantıya altın bir elma göndererek, bunun "en güzel tanrıçaya" verilmesini ister. Athena, Hera ve Afrodit altın elmanın kime verilmesi gerektiği konusunda anlaşmazlığa düşünce Zeus, tanrıçaları Paris'e gönderir ve en güzel tanrıçayı Paris'in seçmesini ister. Paris altın elmayı Afrodit'e verir. Karşılığında Afrodit, "tüm kadınların en güzeli" olan Helen'i, Paris'e aşık eder>
fakat filmde görebileceğin yarı tanrı Akhilleus annesi su tanrıçası Thetis , Apollon
:D şu çok ilginç :D adam yarı tanrı annesi su tanrıçası olduğundan onu bir yere götürüyor Annesi ölüler ülkesindeki Stiks Irmağında Akhilleus'u topuğundan tuttuğu için topuğu büyülü suya değmiyor :D ve filmde topuğundan paris tarafından vurularak öldürülüyor :p :
Soran+1 yıl:)) oyun oynayacak vaktim mi var benim ya keşke olsa da oynasam :) çok teşekkür ederim gercekten yardimci oldun
Soran+1 yıl:)) yolum çok düşecek oraya sanirim :) teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılLİMOS
AÇLIK TANRIÇASI
DİKE
ADALET TANRIÇASI
SEMELE
AHİRET TANRIÇASI
HESTİA
EV, OCAK VE AİLE FAZİLETLERİ TANRIÇASI
MOMOS
ALAY VE HİCİV TANRIÇASI
ARTEMİS
AV, AY VE İFFET TANRIÇASI
ARİSTALOS
ARICILIK TANRISI
EROS
AŞK TANRISI
AFRODİT
AŞK VE GÜZELLİK TANRIÇASI
ATALANTE
AVCI KIZ
BENDİS
AY TANRIÇASI
EİRENE
BARIŞ TANRIÇASI
MİNEMOSYNE
BELLEK TANRIÇASI
HERMES
ULAKLAR, HIRSIZLAR VE GÜZEL KONUŞMA TANRISI
CERES
BEREKET TANRIÇASI
POROS
BEREKET TANRISI
OKEANOS
DENİZ VE OKYANUSLARIN TANRISI
KİRKE
BÜYÜCÜ TANRIÇA
AMPHİTRİTE
DENİZ DİBİ TANRIÇASI
THETİS
DENİZ TANRIÇASI
POSEİDON
DENİZ TANRISI
SENTİNUS
DUYGU TANRISI
EİLEİTHHYİA
DOĞUMLARDA KADINLARA YARDIM EDEN TANRIÇA
FORNAKS
FIRINLARIN TANRISI
ADONİS
ERKEKLİK VE BEREKET TANRISI
HERA
EVLİLİK TANRIÇASI, BAŞTANRIÇA
PHANTASO
FANTEZİ TANRISI
KAİROS
FIRSAT TANRISI
THYPHON
FIRTINA TANRISI
NYKS
GECE TANRIÇASI
HEBE
GENÇLİK TANRIÇASI
HYMENALOS
GENÇLİK VE EVLENDİRME TANRISI12 Yorumla
Soran+1 yılUğrasmis yazmışsın cok tesekkur ederim
- +1 yıl
Önemli değil :)
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. kibele'den sonra zeus'la birlikte erkek egemen bir dünya inşası olmuş ondan sonra film kopmuş olan olmuş zeus'un kızları doğaya hakim olmuşmuşlar.. hep doğan çocuklarını yiyen tanrı yüzünden bu safhaya gelinmiş.. çekişme-iktidar olma hırsı yerleşmiş tanrıların bünyesine, şimşekler çakmış aralarında felan:)
00 Yorumla
+1 yılYunan mitolojisini antik mitolojiyi secmeli olarak gordum coook sevdim zeus falan hoca guzel anlatirsa sorun olmaz vallaha ben hepsini iyi biliyorum yunan mitolojisinde tanrilar ve tanricalar sana bir film tavsiye etcem percy jackson ve olimposlulari izle mitoloji ile ilgili
04 Yorumla
Soran+1 yılAa film izlerim bak tesekkür ederim belki yardimci olur bana
- +1 yıl
Mitolojik filmler truva, olumsuzler, thor, titanlarin ofkesi, 300 spartali titanlarin savasi, bunlari da izlemelisin bunlarda mitoliji ile ilgili derslerine fsydasi olur
Soran+1 yılGercekten bunlarla ilgili film izlemek hic aklima gelmemisti cok tesekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim bize de hocamiz onermisti :)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
52Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBundan binlerce yıl önce bir kaç ruh hastası sapkın insanların, kıçlarından uydurdukları deli saçmalarını, sanki çok önemli birşeymiş gibi yunan mitollojisi adı altında okullarımızda ders olarak gösteriyorlar malesef.
Acaba hangi yunan ya da batılı bir okulda bizim kitaplara bile sığmayacak koskoca Türk tarihimiz ders olarak okutuluyor?
Ha tabiki tarih derslerinde Türk tarihinede değiniyorlar ama sadece karalamak için628 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle haklisin ama edebiyat okuyorsan bunlari bilmen gerekir çünkü dünya edebiyati eserleri de bizim icin önemli sadece kendimizle sınırlı kalirsak bu yanlis olur. Ama tabiyki bu divan edebiyatının bir numara olduğu gercegini değiştirmez :)
Cevap sahibi+1 yılBen tarih yönünden değerlendirdim. Edebiyat yönünden bakacak olursak, evet haklısınız. Ancak söz konusu şeyin edebi bir niteliği olması gerekir. Ben yunan mitolojisinin edebi bir değer taşıyıp taşımadığı konusunu tartışırım...
Soran+1 yılBizim icin değil ama onlar icin edebi bir yönü var ve benim de onlarin eserlerinde görüp aa bu da ne diye öylece kalmamam icin bilmem gerekiyo malesef:) zaten tarih olarak benim umurumda olmaz koskoca osmanli tarihi varken batının uyduruk tarihiyle hiiç isim olmaz :)
Cevap sahibi+1 yılTam benim kafadan bir insansınız, gurur duyuyorum sizin gibi insanlarımızdan.
Evet siz tabiki onları öğrenmek zorundasınız, çünkü bunlar sizin sorumlu olduğunuz bir ders herşeyden önce.
edebi bir değeri olmasa bile, onlar için sanki çok büyük bir edebi değer taşıyor gibi olmak zorunda çünkü onların tarihleri ve edebiyatları zengin değil, bizim gibi...
Soran+1 yılEvet öyle ama edebi açıdan bilmenin zararı yok yeter ki insan fazla kaptirmasin, kendi edebi değerlerini yok saymasın.
Cevap sahibi+1 yılSize gerçek bir edebiyat örneği göstereyim
Cevap sahibi+1 yılYine bezm-i çemene lale füruzân geldi
Müjdeler gülşene kim vakt-i çerâgan geldi
Bülbül aşüftelenüp bezme gazelhan geldi
Seyrolup raksı yine dilber-i mümtâzların
Yine eflâke çıkar nâleleri sâzların
Câna âteş bırağur şu’lesi âvâzların
Can-fezâ turra-i hûbân gibi zülf-i sümbül
Dil-güşâ nazm-ı Nedîmâ gibi ruhsâre-i gül
Dün gülistanda işittim ki der idi bülbül
Soran+1 yılNedim mi
Cevap sahibi+1 yılEvet
En sevdiklerimden biri. Gerçi sevmediğim çoktur çünkü ben divan edebiyatı tutkunuyum
Cevap sahibi+1 yılyanlış yazmışım, sevmediğim yoktur, demek istemiştim
Soran+1 yılAnladım ben de çok severim zaten yeni edebiyatın da temeli divandır onu bilmeyen kendine edebiyatciyim dememeli
Soran+1 yılBen doģru anladim merak etme :)
Cevap sahibi+1 yılSize katılıyorum, bencede aynen öyle
Cevap sahibi+1 yılİnsan duygularını ancak bu kadar güzel, bu kadar ince, bu kadar çoşkulu ve bu kadar naif bir biçimde ifade edebilir ancak.
Edebiyat olgusunun ete kemiğe bürünmüş halidir sanki divan edebiyatımız
Soran+1 yılKesinlikle. Tasvirler öyle guzel ki hele osmanlica tamlamalar benzetmeler gercekten ben onlari çözmeye calisirken büyük zevk aliyorum. Daha ikinci yilim bu yüzden çok fazla kelime bilmiyorum ama divan icin yanimda bir osmanlica sözlüğü vardir her zaman :)
Cevap sahibi+1 yılCansınız siz
Cevap sahibi+1 yılBeni candan usandırdı cefâdan yâr usanmaz mı
Felekler yandı âhımdan murâdım şem'i yanmaz mı
Kamu bîmârına cânân deva-yı derd eder ihsan
Niçün kılmaz bana derman beni bîmar sanmaz mı
Şeb-i hicran yanar cânım döker kan çeşm-i giryânım
Uyarır halkı efgânım kara bahtım uyanmaz mı
Gûl-i ruhsârına karşu gözümden kanlu akar su
Habîbim fasl-ı güldür bu akar sular bulanmaz mı
Gâmım pinhan tutardım ben dedîler yâre kıl rûşen
Desem ol bî-vefâ bilmem inanır mı inanmaz mı
Değildim ben sana mâil sen ettin aklımı zâil
Beni tan eyleyen gafîl seni görgeç utanmaz mı
Fuzûlî rind-i şeydâdır hemîşe halka rüsvâdır
Sorun kim bu ne sevdâdır bu sevdâdan usanmaz mı
Soran+1 yıl:) bu da guzellerinden hatta ilk beyitini bilmeyen yoktur :)
Cevap sahibi+1 yılBakkın burada “Ahumdan” tabirine ceylanımdan kinaye ceylan gibi derin ve güzel bakışlımdan anlamını da verebiliriz.
Bu anlamların hangisini kullanırsak kullanalım dizedeki ifade doğrulanmaktadır. Yani bu kelime üzerinden salkım saçak çok tevriyeli bir imge yüklemesi yapılmıştır
Divan edebiyatı şurup gibidir. 10 kilo vişneyi kaynatın uzun süre 1 kiloya düşer. Ama o 1 kilo şurup,10 kilo vişnenin özünü taşır.
İşte aynen böyledir divan edebiyatı
Soran+1 yılEdebiyat sadece senin ilgin mi yoksa bununla alakali bir meslegin mi var
Cevap sahibi+1 yılSadece ilgi...
Mesleğimi söylesem inanmazsınız çünkü edebiyattan çok uzak bir alan
Ama şu var ki mesleğimde sanatsal yönü çok fazla olan bir alan
Soran+1 yılZaten genelde mesleğiyle alakali olmayıp sadece edebiyata ilgisi olanlar daha çok bağlı oluyorlar bence asıl sevenler de onlae zaten
Cevap sahibi+1 yılEvet, haklısınız, genelde öyle oluyor malesef.
neden gizli sordunuz? hiçbir sakıncası veya rahatsızlık duyulacak hiçbir unsuru olmayan bir soru bu.
Soran+1 yılHerseyin bir nedeni vardır onun da bir nedeni var boşver
Cevap sahibi+1 yılsöylemek istemediğiniz birşey ben tutupta sormam zaten,
benimkisi sadece belki arada bir merhaba yazarım size diyeydi
Soran+1 yılBu yüzden gizliyim işte ne zaman kendim olup biseyeler sorsam hep birileri sorularima cevap vermekle kalmıyo bu da bana göre birsey değil
Cevap sahibi+1 yılbenimkisi sadece arada bir merhaba demekti demiştim,
bunu, tutupta ''bu yüzden işte'' diye başlayan bir cümle kuracak kadar abartıyorsanız, zaten ben size merhaba dahi demek istemem artık...
iyi günler
Soran+1 yılPeki iyi günler
+1 yılbana da saçma geliyor mitoloji tanrıları şöyle düşün bir Tanrı herşeyi yaratamıyorsa ona nasıl Tanrı dersin bir Tanrı sadece denizi yaratabiliyosa ona nasıl Tanrı dersin Tanrı'nın paradoksu: Herşeyi yaratan yaratılamamış yaratıcı.
bakın mitolojilere Tanrılar yaratılıyor Zeus ona çakıyor başka Tanrı oluşuyor bu bir ikincisi bu Tanrılar herşeyi yaratamıyor ve insani duygulara sahip şöyle düşünün bir masa nasıl marangozuna benzemiyosa sende rabbine benzemiyorsun yani Tanrı seninle aynı duyguları hissetip aynı şekilde düşünüyorsa ona Tanrı diyemezsin yani bir Tanrı insani değerlerden münezzeh olmalıdır.20 YorumlaZeus: Şimşek tanrısı ve Baş tanrı
Hades: Yeraltı Tanrısı
Ares: Savaş Tanrısı
Poseidon: Deniz Tanrısı
Afrodit: Güzellik Tanrıçası
Athena: Bilgelik Tanrıçası
Eros: Aşk Tanrısı
Hera: Evlilik ve Kadın Tanrıçası
Artemis: Avcılık ve Kırsal Hayat Tanrısı
Hephaistos: Ateş ve Madencilik Tanrısı
Apollon: Sanat ve Kehanet Tanrısı
Demeter: Toprak Tanrısı
Hestia: Aile Tanrısı
Bir de Titanlar var hatırladığım bir Gaia var bide Kronos var ve sürgün edilmiş Hyperion var15 Yorumla
Soran+1 yıl:) hepsi var da karistirmasam iyi bir de bunlarin hikâyeleri var :)
Soran+1 yılBen tanrilari sormadim zaten bana bunlaro anlatan bir hocam var sadece baskalarinin da bu konu hakkinda fikirlerini merak ettim sorumu tam okumamışsın
Soran+1 yıl:) yine de teşekkür ederim uğraşmişsin:)
- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılben sosyal bılımler ve sosyolojı okudum sende benı anla :D 6 sene bunlarla mucade ettım sureklı onlrın tanrılarıylla savas halındeydım ::)
164 Yorumla
Soran+1 yıl:)) senin isim daha zormus ya
Soran+1 yılAy işin :)
- +1 yıl
onlar yuzunden sokaktakı butun kopeklerıme yunan ısmı taktım :D dımıtrı bıle var ıclerınde :D
Soran+1 yıl:)) iyi yapmışsın
- +1 yıl
onların ıısımlerıyle sana basarılar : ) zor akılda kalıyr.. hem ısımlerı uzun hemde sacma ınsanın dılı donmuyor :D
Soran+1 yıl:) aynen öyle. Teşekkür ederim :)
- +1 yıl
ogrenmek ıyıdır :) yunan ve roma tarıhı cok onemlı :)
Soran+1 yılÖnemli kesinlikle pes etmiycem zaten devam :)
- +1 yıl
gozunu korkutma ınan kı basıt... ısım okunusları zor ama sen zmanla o ısımlere bı kısaltma ısım takacsksın o sekılde ezberlemıs olucaksın :D
Soran+1 yılEvet kısaltma cok kolaylaştırıyo haklisin
- +1 yıl
zafer ınananlarındır :D sen basaracaksın emınım : )
Soran+1 yılYaparim tabi ne var neler ezberledim ben bu güne kadar ya bunu mu yapamiycam. Gaza geldim bak simdi :)
- +1 yıl
eeee yanııı dıımıı ama ne sarkılar ne sıırler ezberledın sen kıcı kırık bır yunan adını mı aklında tutamıcaksın :D
Soran+1 yılSen ne diyosun ya elli mısralik siirler tahlil ettim ben be peh! :)
- +1 yıl
benden uzak dur benden daha cok aklında tutuyosun :D:D saka saka :D masallah
Soran+1 yılEstağfurullah :) tamam uzak durdum senden :)
- +1 yıl
yahu sakaydıı ne dıye uzak duracaksın benım adım onlar kadr zor degıl kı :D
Soran+1 yılGit demenin sakasi olmaz dedin mi giderim :) doğru senin adin zor degil en azindan ünlüler yan yana degil :)
- +1 yıl
aeo nun yanyana gelmıs halıne kadar gorduk daha ne olsun :D
yahu sakası olur bakma sen oyle dıyenlere yok oyle bırsey : )
Soran+1 yılOlmaz da neyse :) kısaltip yapicam artik bir sekilde baska şansim var yok ;)
- +1 yıl
olur olur ::D
konular fazla degısmedıkce ısımler sureklı aynı ezberıde kolay oluyor.. bunları ezberleynce elımıze ne gececek anlamıs deıglım :D
Soran+1 yılDünya edebiyati eserlerinde çok geçiyo ya bunlar görünce şaşırip kalmayalim diye :) bana lazim da sosyal bilimlerde ne ise yariyo onu anlamadim
- +1 yıl
alternatıf kultur dıyelım baska da bır ıse yaramıyor : ) sosyal hayatta karsına o ısımler cıkmıyor :) cıkarsada zatn evet ben bu olayı bılıyorum dıyebılıyosun :)
Soran+1 yılBak çıktı işte söyledin fena mı oldu :)
- +1 yıl
tabıııı kı fena olmadı =) aklıma aof soruları testlerı bıle geldıı :) gıttım geldım yıne :) ya ısımler bıle o kadar benzıyordu kı hangısıydı dıye cıldırıyordummm :)
Soran+1 yıl:)) durduk yere aklına getirdim desene
- +1 yıl
geldıklerı gıbı gıderler :) artık ısıme yaramıyorlar ne yapayım onları :) sana lazımm sımdı hepsı basına bela olacaklar :)
Soran+1 yılBir sene boyunca basımda bu bela kaçış yok :) ama bur yerde isimleri gectimi ben biliyorum diye hava atarim iste fena mi :)
- +1 yıl
herade canım bnde dıyorum ya alternatıf kultur dıye :) cogu ınsan bunları bılmez. sen cevap verınce sapsap bakarlar vay anasını kıza bak neler bılıyor aklıında tutmus derler :D
Soran+1 yıl:)) cok bilmis gözukmek de istemem ya
- +1 yıl
bence bu daha ıyı : ) cok ama dogru bılmek cok onemlı :)
Soran+1 yılAz ama doğru bilmek bence daha önemli çok bilince doğru da olsa işine yaramadiğinda bir anlami olmuyo
- +1 yıl
ıse yaramayacak bılgılerı beyın kabul etmıyor bu mekanızmayı gelıstırmek lazım :) beyın ehlı keyıf calısıyor :D su hayatta ne ogrenırsek kardır ama dımıııııı
Soran+1 yılO da doğru bak şimdi :)
- +1 yıl
bu kadar cok dogrunun oldugu cumlelerde benımde arasında olmam cok normal :D
Soran+1 yılOo bu cümleyi sevdim kullanirim ben bunu söyliyim :)
- +1 yıl
yenı ımalattan cıktı sıcak sıcak kullan tabıı :) senın olsun , ben senın cumlelerınde anonım olarak yasamak ıstıyorum :D
Soran+1 yılAa bu da güzeldi edebiyata ilgimiz var anlaşılan :)
- +1 yıl
ozgurun elının uzanmadıgı alan yok :) dıvan edebıyatına bayılıyorum. sozlerı manaları.. aman Allahım ne kadar da guzel hıtap edıyorlar..
Soran+1 yılOo divana merakın varsa seviyosun gercekten :) divan çok başka o osmalıca kelimeler kafiyeli mısralar çok başka yeni edebiyatta o ruh yok kesinlikle
- +1 yıl
yenı edebıyat akımını dıkkat ettıysen hep gecmısten calma cumlelerın degıstırılmıs versıyonları.. hıc heyecanlı tarafları yok.. vay canına dıyemıyorsun..
fakat osmanlı edebıyatına baktıgın zaman bır ınsanın gozlerını anlatan o kadar harıka cumleler kelımeler beyıtler var kı.. ınsan saskınlık ıcınde kalıyor ve gunluk hayatında kullanmaya baslıyor.. ben sahsen oyleyım.. ogrenmeye acık bırıyım ve ogrendıgımı de kullanırım.. dıvan edebıyatı deyıp gecmemek lazım.. : )
Soran+1 yılKesinlikle ben de divan edebiyatının yeni edebiyatin her zaman baş kaynaģi olduğunu düşünüyorum. Yeniden ne okusan eskiden izler buluyosun. Ben en çok da senin de dedigin gibi tasvirlerini seviyorum basit bir seyi o kadar guzel edebi bir dille anlatıyolar ki gercekten hayran kalıyorum. Ama en zorlandigim da divan edebiyatidir eski kelimeleri unutmadan aklimda tutmam lazim :)
- +1 yıl
yunan ısımlerınden daha kolay aklında tutacagın kesın :) en azından bızım ecdadımız :) degısık seyler ogrenmeyı konusmayı sevıyorum. bazı devlet adamları ıstedıgı kadar gecmısı sılmeye calısmıs olsada bunu hıc bır zaman ne fen ne edebıyat nede fızıkte... bır cok alanda yok etmeyı basaramadı..
Soran+1 yılYine doğru cümleler arasındasın :) Sadece alanında sınırlı kalmayıp her türlü bilgiye açık bir insan olman gerçekten çok güzel. İkı şiir yazan iki de roman okuyan ben edebiyatçı oldum ben yazar oldum diye geziyo divandan zerre haberi yok hep yeni edebiyat ürünleriyle kendini geliştirmeye çalisiyo bence bu çok yanlis sen de edebiyata ilgi duymuşsun ama asıl temel olan ve gerçek bir edebiyat alanınan baslamışsın bu senin için gerçekten çok güzel
- +1 yıl
elımızden geldıgınce kendıımızı bır sekılde yetıstırmeye calısıyoruz ıste.. halımden memnunum cok sukur. kafamı bos bılgılerlede doldurmadıgımı da bılıyorum. geri kafalıyım evet cunku ne varsa gecmıste var.. bahsettıgın ınsanların yazdıkları sıırlerıde cok merak edıyorum :) once ısın özünü bileceksin ya da ogrenmeye calısacaksn kı sonrasının mantıgını anlayabılesın.. senden ogrenecek bılgıler elbet vardır..
Soran+1 yılGeri kafalıkikla zerre alakası yok asıl geri kafalı olanlar işte az önce tanıttığım insanlar. Onların önüne Fuzuli den bir gazel koysan öyle bön bön bakarlar bu ne diye sonra da vay sen ne geri kafalisin, bunlar kaldı mı hâlâ, aç biraz modern şeyler oku diye konusmaya baslarlar.. Gerçekten üzülüyorum onlar icin
- +1 yıl
ben onların fuzulıyıde tanıdıklarını sanmıyorum =))
yenı edebıyat akımını tercıh etmıyorum o yuzden oyleler.. onlarda gecmısı sevmıyor..
Soran+1 yıl:)) onu da yunan tanrısı sanar onlar :) doğru tercih meselesi sonucta ama bilmeleri gerek alanları ne olursa olsun. Eğer öyle olmasaydi edebiyat bölümlerinde yeni edebiyati tercih edenlere osmanlica öğretip divan şiirleri tahlil ettirmezlerdi.
- +1 yıl
aynen dedıgın gıbı baslangıcı bılmeden sonlarına gelemezler.. mecbur ogrenecekler :) aslında hıcte umrumda degıller ne ısterlerse ogrensınler :)
Soran+1 yılBen kendi edebiyatıma bakarım diyosun yani :) peki :)
- +1 yıl
cok ısterdım kendı edebı akımımı olusturayım ama malesef bu ımkansız :) aramızda kalsın agzım da ıyı laf yapar :)
Soran+1 yıl:)) ağzının iyi laf yapmasında edebiyatın çok büyük katkisi var benim de iyi laf yapar ama benimki Allah vergisi bence küçükken de iyi laf yapardim :))
- +1 yıl
ben kendımı kucukken kesfedemedım oyle bır olanagım yoktu galıba : ) son uc senedır kendımde gormedıgım bılmedıgım seylerı ogrenıyorum :) konusmazdım kapanıktım ıletısım halınde olmazdım kendı dunyamda doner dururdum.. nasıl acıldıysam sımdı susmak bılmıyorum :D kucukken soyledıgın lafların oranını cok merak edıyorum :)
Soran+1 yılDemekki birikmiş birikmiş bir anda patlamış senin küçük dünyan :) Aslınd ben icine kapanik insanalri severim alırim onlari konusurum didik didik ederim kendime benzetirim :)
- +1 yıl
tuhh gordun mu sana kobay olacaktım olamadım gordun mu :) gec kaldık :D
Soran+1 yıl:)) olsun sen hazır paket geldin uğraştırmadın :)
- +1 yıl
bu da mantıklı :) zahmetsız cocugum galıba :) cam sakızı coban armaganı ıste :)
Soran+1 yıl:) evet öyle oldu biraz
- +1 yıl
memnunsan mınnettar kalırım.. degılsende Allah razı olsun ne dıyeyım kı :)
Soran+1 yılZahmetsiz çocuklardan kim memnun olmaz :)
- +1 yıl
cok tesekkurrr ederımmmm utandım sımdı gordun mu :D
Soran+1 yıl:)))
- +1 yıl
ben yunanlıların boyle bır suprızle benı karsılastıracaklarını hıc akıl etmemıstım : ) edebıyat ınsanı bırbırıne ısındırır o kesın de :)
Soran+1 yılSürpriz ne
inşşat mitolojisinde bu diğerlerini bilemem :)
https://i.hizliresim.com/NbDvRg.jpg56 Yorumla
Soran+1 yıl:)) ama neden eros :)
- +1 yıl
Mükemmel ya iyi güldüm + hakkettin :)
- +1 yıl
Erol işsiz bir adammış normalde böyle işsiz gezerken opusen kızla erkek görmüş ne opusuyonuz l*n diye orda mübarek bir ağaç varmış ondan bir dal koparıp saldırmış bunlara bunlar o mübarek ağaçtan kopan dalın etkisiyle birbirlerine iyice yumulmuş erol daha sonra bu işi ticarete dokmeye karar vermiş o mübarek ağaçtan bir kaç dal geserek kendine bir ok yapmış bakmış bu biseferde ok hemen bitmiş saplanıp orda kalmış erol bir kova almaya karar vermiş sırtına taktığı kovaya 6 tana ok yapıp atmış akllılık yapıp okları güdümlü yaptığı için ok saplanıp geri dönüyomuş daha sonra buna arkadaşları olum erol diye aşk tanrımı olur demiş şu ismi değiştir. buda ozamnın nüfüs idaresine gidip sıra alıp işlemlerini yaptırştır artık adı erol değil eros olmuş yani tüm espirisi bu :)
Soran+1 yıl:))) gerçekten süpersin ya hocalar bana da böyle anlatsa baska ne isterim :)
+1 yılAdı batasıcalar:)
Hepsini öğrenmek için epey okumak lazım. Özel ilgi gerekir yani.
Yoksa karman çorman oluyor.
Sen belli başlılarını, en çok bilinenleri öğren yeter. Tabi özel bir ilgin yoksa. İlgin varsa zamanla hepsini öğrenirsin zaten.
Ha bir de Roma mitolojisinde de aynı tanrılar var ve isimleri farklı.
Onlar da işin içine girince iyice içinden çıkılmaz hale geliyor.
İstersen 3-5 tanesini tanıtayım sana, fazlası beni de aşar:)03 Yorumla
Soran+1 yıl:) çok saol hocamız anlatiyo da yine benim bir oturup ezberlemem lazim o anlatirken bir yerde kacirdim mi bitti tamam gel eve çözmeye çalis :)
- +1 yıl
Ezberlemek pek iyi bir yöntem sayılmaz. 2 gün sonra unutursun.
Kim kimin oğlu v. s aklında kalmasını istiyorsan sırasıyla öğren.
Zeus'tan öncekiler Titanlar diye geçer. Ayrı bir tanrı hanedanı gibi düşün.
Herşey Kaos ile başladı.
Kaos'tan Gaia ve Uranüs meydana geldi.
Gaia ve Uranus'un birleşmesinden Kronos ve Rhea meydana geldi.
Kronos ve Rhea'nın birleşmesinden Zeus, Poseidon, Hades, Hera v. s dünyaya geldi.
Zeus babasını tahttan indirip kral oldu. Ardından onun hükümdarlığı başladı.
Hermes yılan sarılmış asa sembolüyle günümüzde tıbbın sembolü kabul edilir.
Themis ise gözü bağlı, elinde kılıç ve terazi tutan kadın sembolüyle adaletin simgesi kabul edilir.
Eski Yunan ve Eski Mısır'da baba-kız, anne-oğul, kardeş birliktelikleri yaygın bir şeydir.
Soran+1 yılKısaca özetledin vallahi tesekkur ederim :)
+1 yılSonra bunlarin tanrilarinin arasinda toprak kavkasi cikmis zeus birinin bahcesinden elma calmis galiba bahce sahibi olan tanrinin yegeni binun kafaya tasi atinca zeus un kafa yarilir dahasi da var da simdi olay tekrar alevlenmesin
11 Yorumla
Soran+1 yıl:)) bence de hic eski defterleri acmaya gerek yok :)
bizim fakültedeki dinler tarihi derslerinde göstermediler ancak vakit gazetesi idi sanırsam geçmişte dinler ansiklopedisi diye bir kitap vermişti. orada yunan roma mısır yahudi ve hristiyan dinleri tek tek anlatılıyor. kitabı bulamadım. yazar ismi de verirdim.
yunan mitoloojisi oldukça enteresan bir tarih ama. çerezlik hikaye niyetine okuması güzel oluyor:)04 Yorumla
Soran+1 yılBizim zaten dersimiz var anlatiyolar da dinler tarihinde yeri olmasi bana saçma geliyo sanki bunlar sırf edebiyat olsun diye uydurulmus gibi di mi
- +1 yıl
size anlatılırken edebi konu gibi gelebiliyor olabilr. ama aslında bir dönem insanlarının tüm inanışları idi. yunan mitolojisi taaa ortaçağa kadar insanları etkileyedurmuştur. bu etkilenmeden en az müslümanlar etkilenmişlerdir. ki onlar da sonraki dönem yunan felsefesinden etkilenmiştir:)
öenmi büyük yani.
Soran+1 yılAnladım teşekkur ederim :)
yunan mitolojisi biraz karmaşık bir yapıdır. Eğer ilgi duyuyorsan kitapçılardan bununla ilgili kitplar bulabilirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılVar kitaplarim ilgi duymaktan ziyade zorunlu bir ders oldugu icin öğrenem şart
- https://www.youtube.com/watch?v=5S5f6LQ_dXI
konuyla alakalı
13 Yorumla
Arkeoloji okuyorum. Bir de bizim halimizi düşün onlarla yatıp kalkıyoruz :) yapman gereken tek şey olayları masal gibi dinlemek inan akılda çok kalıyor :) Elimden geldiğince yardımcı olurum kaynaklar, olaylar, hikayeler konusunda :)
13 Yorumla
Soran+1 yılDaha ilk dersine girdim zaten ben de bu sene onlarla yatip kalkicam sanirim :) çok tesekkür ederim
- +1 yıl
Hiç korkacağın bir şey yok... Sadece o 12 tanrıyı bilmen çok işini görecek. Ki senin için bunlar yeterli olacak diye düşünüyorum. Bizim kendi alanımız olduğu için öğrenmek zorundayız. Fakat senin öyle bir zorunluluğun yok. Detayını öğrenmek senin merak etmenle alakalı :) şimdiden kolay gelsin
Soran+1 yılHaklısın cok tesekkür ederim :)
Tanrı değil 657 Memur sanki her Görevde Her olayda bir Tanrı atmışlar. D:SDsflsakdsad
31 Yorumla
Soran+1 yıl:)) kesinlikle
+1 yıloooo olimpostan önce titanlar var. Olimposun çocuklarının da düzinelerce çocukları var. Sen kim kimle diye araştırmaya kalkarsan işin içinden çıkamazsın. Zaten mitler değişken. Ama başlıcalarını öğren 12'ydi sanırsam olimpos tanrısı var. Zeus, Hera, Apollo, Athena, Hephaistos, Poseidon, Hades, Afrodit, Ares bunlar ve bunlardan olma bir kaç kişiyi öğrensen kafi :)
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yunan İnşaat Tanısı - Amelos
istihbaratalani.files.wordpress.com/.../...436.jpg00 YorumlaBen de inananlardan biriyim, paganizmin Hellenistik Paganizm kolu. Çok seviyorum okumayı da, Zeus'un çocuklarını ezberlemek bile başlı başına bir eziyet. Kolay gelsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Gayrı resmi çocukları diye girdin mi çıkamıyorsun işin içinden :(
+1 yılBen çok severim yunan mitolojisini eğlenerek öğrenmek istersen de percy jackson oku biraz çocukca gelebilir ama güzel ve eğlenceli anlatiyor kafam da krismiyor
00 Yorumlahttps://i.capsspot.com/s/5/1/31889.jpg bu arkadaşı baglıycam sana
12 Yorumla
Soran+1 yıl:))) tam aradigin kisi
+1 yılTanrilar arasinda en guclu zeus dur savas tanrisi ares deniz tanrisi poseidon yer alti tanrisi hades guzellik tanricasi athena ve daha cok var aklimda. degil hermea ver bide
03 Yorumla
Soran+1 yılOo sen de biliyosun bayaği ben daha yeni öğreniyorum
- +1 yıl
Yunan mitoloji sini god of var diye bir oyundan ogrenmis dim eger arastirsam icini disini her seyini ofrenim beynim zehir gibi caliyor benim
Soran+1 yılHelal olsun sana ben hoca anlatiyo zor öğreniyorum sen oyundan öğrenmişsin tebrik ederim :)
Benim eski sevgilim yunan tanrılarına inanıyordu. Eski olmasa kesin bilgilerle gelirdim sana ama :D
03 Yorumla
Soran+1 yıl:) ben de hocaya hâlâ inanan var mı diye sormustum o da yok demisti bak varmis iste :)
Soran+1 yılDemekki hocalara bile güvenmiyceksin :)
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYunanlılar bilime. bulasinca tek tanri inancinida biraktilar böylece yunan mitolojisi oluştu tabi bu durum felsefe. bilim. gelismesinde önemli rol oynadı.
00 Yorumla Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Yunan mitolojisi iyidir yaa bir zamanlar takip ederdim ve dediğin gibi çok karışık
05 Yorumla
Soran+1 yılGuzel ama gercekten çok karisik hele isim hafizasi olmayanlar icin:)
Soran+1 yıl:) evet bir de o durum var kiziyla oğluyla evleniyo al bir dert daha :)
Soran+1 yılSaol :)
+1 yılMitolojik filmler izle ölümsüzler , şimşek hırsızı gibi daha kolay öğrenirsin :)
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet bunu bana biri daha söyledi gercekten faydasi oluyormus
- +1 yıl
O birini dinleseydin şu an öğrenmiş olurdun biraz da olsa denememişsin belli
Soran+1 yılO biri bunu bana daha dün söyledi ve ben de bu dersi bu sene aldım daha ikinci dersine bile girmedim.
- +1 yıl
kolay gelsin şimdiden ihmal etme deslerini...
Soran+1 yılTeşekkürler
Eski çağ halkı hurrilerin, kumarbi adlı efsanelerinin, hititler vesilesiyle yunanlılara geçmesi ile oluşmuştur.
00 Yorumlayapıcak bişi yok. şansın varsa bu dersten en kısa sürede kurtulmaya bak.
beyin bedava :D00 Yorumla
+1 yılyunan tarihi içeren bölgeleri gezmelisiniz. hepsinide hatırınızda tutarsınız.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılamelos: inşaat tanrısı --> https://i.hizliresim.com/dqv35D.jpg
00 YorumlaBen Felsefe okuduğum zamanlarda Sırf Yunan mitolojisi diye bir ders vardı. Sen anla halimi şimdi
00 YorumlaDiğer konusunda 651 cevap paylaştı. horos isis iris amon ra amonra hephaistos zeus thor poseidon valla çok karışık hepsi derebeylikler gibi :D
02 Yorumla- +1 yıl
Mısır mitolojisi falan hepsini sokmuşsun birbirine :D
düşün bak tanrı olmuşun hala derdin evlenmekti üremekti savaştı:))))
02 Yorumla
Soran+1 yıl:)) hiç akıllanmiycakalar
Diğer konusunda 303 cevap paylaştı. her şeye bir tanrı yaratmışlar sonra vay efendim niye mitoloji olarak kaldı :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen o tanrıları tek tek yere ters yatırıp düz... Anladın sen :)
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamasam daha iyi :)
Bir ukalalar bir artistler :D kimse de demiyor bunlara bu ne kibir senden büyük Allah var diye
00 Yorumla- Diğer konusunda 17,7b cevap paylaştı.
+1 yılzeus , athena , prometheus , afrodit , helena vb vb...
00 Yorumla Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. benimki aşk ve güzellik tanrıçası :D
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet :))
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılselam ben yunan mitolojisinden kanks :ASD:F:
10 Yorumla Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Tanrı @Atropates var bir de... :)
015 Yorumla
Soran+1 yılKim o
Soran+1 yılŞimdi atro nedir diycem diyemiyorum :)
Soran+1 yılBu arada Aamir Khan a ne cok benziyosun ya icimde kalmasin söyliyim dedim:)
Soran+1 yılUzaktan bakinca gercekten var talaash diye bir filmi var ayni ordaki hali :)
Soran+1 yılYanlis anlama ama ona benzemen iyi de senin de kendine has tarzin gercekten yakışmis sırf benziyosun diye demedim
Soran+1 yılNe yaşlısı ya sen yaşlıi görmemışsin sen çok güvenilir ve iyi görünüyosun icimden öyle gecti vallahi bak
Soran+1 yılSen bilirsin ben yalan söylemem inanip inanmamak sana kalmis ama son kez şunu söyliyim bıyığını sakın kesme
Soran+1 yılRica ederim
+1 yılBenim çok hoşuma gidiyor ama zor ya
02 Yorumla
Soran+1 yılGüzel de iste karisik biraz
- +1 yıl
Aynen :D
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. god of war oyna hepsini tanırsın :):)
00 Yorumla
+1 yılAzra erhat mitoloji sozlugu isini gorur.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet duydum ismini almayi düşünüyorum
batıl inanç kank i :D
01 Yorumla
+1 yılAfroditten selamlar Zeus gec kalmasın aksama dıyor
01 Yorumla
+1 yılTanri değil onlar goygoycu:D
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılgötlerinden tanrı uyduruylar işte
00 Yorumla - Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılFilmleri çok güzel oluyor :D
00 Yorumla Olay karışık çakan çakana
00 YorumlaEnsestlikte bir numaralar
00 Yorumla
+1 yılKybele tanrıların anası
13 Yorumla
Soran+1 yılBen de gaia diye öğrendim digerini duymadim hic :)
- Diğer konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılBoş boş iş tanrılarıdır Tek İlah vardır Allahtır.
00 Yorumla Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hepsinin başı @Zeussss
00 Yorumla
+1 yılTanrilar bile gunahkar biz ne yapalim:)
00 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. yunan mitolojisini severim yaa ilgimi ceker hep
00 Yorumlabitmedi mi o dizi ya
yeni sezon mu başladı00 Yorumla- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılAthena grup değilmiydi ki
00 Yorumla
+1 yılBizdede ataturk var işte
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim bildigim kratos var oda tanri katili :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAhahagagqyssyhigıı
Haklısın -_-00 Yorumla
+1 yılBize Allah yeter.
21 Yorumlazeus :)
02 Yorumla
Soran+1 yılHep zeus zaten ne hikmetse :)
Ben phantaso :-)
00 Yorumla
+1 yılöyle tanrımı olur la
00 Yorumla- Devamını Gör (3)
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?