selam arkadaslar, aranizda gitar calmasini bilen var mi ? ve hangi zaman icinde bunu ögrenebilirim ?, kac ders veya saatta ?..
Ciddi cevaplar lütfen
Ciddi cevaplar lütfen
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kardeşim bende dumanı çok severim duman grubunu şarkılarını dinleyince varya kalkıp haykırasım gelir..
Bendede bir heves başladı bu gitara karşı bende kursa başladım. Gittim konuştun anlaştım ve param az olmasına rağmen başladım ymeemden icmemden kesip veriyorum yinede yılmıyorum tam 2 aydır kursa gidiyorum.. yazılanlara takılma kardeşim gitara karşı deli gibi bir sempatim vardı çalmak istiyordum sürekli neyse şimdi kardeşim normalde 50 veya 60 arası akorlar var. Bazı müzisyenler büyük şarkıcılar kendi kendine notalar oluştururlar ve çalarlar bu yüzden bazı insanlar derki gitarda 1000 tane akor yani nota var bunlar normaldir sen kendinde akor olusturabilirsin bişey değil. Neyse bu 60 akordan ilk 15 tanesini öğrenirsin , bunlar biraz sikar öğrenme sürecinde yapamayacağını düşünürsün ama öyle düşünme ven başardım bu 15 akoru öğrenince iki üç tane ritim öğrenince piyasadaki şarkıların % 40 indan fazlasini çalarsın ben çalıyorum şu an 2 aydır gidiyorum tam iki ay oldu ve cayır catir çalıyorum ama bu az bişey ben hiç çalışmadım günde yarim saat bile calismadim belki 10 dk haftada iki saat kursa gidiyorum.. ortamlarda çalmak için daha erken 2 ay falan daha geçsin. Neyse şimdiye kadar hep ritimle çaldım ben arpej sevdiğim için arpeje başlıcam diğer akorları da arpej sırasında öğrenirim diğer akorlar kolay zaten yani bu ilk 10 akorların bir iki parmak değişik hallerru genelde zir değil artık bu diğer akorları da 60 ini tamamlarsan tamamdir çok iyi düzeye gelinir ki ben 2-3aya kadar tamamlarım bunları ve artık gelişim önemli kendini geliştireceksin akor geçişlerini çok iyi ve akorları çok iyi basmak lazım özellikle arpeje çalmada iyi basmak lazım yoksa olmaz...
millet biraz işkembeden sallamış gibi geliyor 1 ayda gitar öğrenecegini düşünüyorsan yanılıyorsun,birkere ne çalmak istiyorsun eletrik gitarmı klasikmi ,gtarmı
birkaç akor basayım iki ritim atayım diyorsan 5 - 6 ayda bişiyler olur yetenegine ve çalışmana göre ,ama ben eletrik gitar çalacagım solo atacagım,lead gitarist olma yolunda gidiceksen
bir ayda klevyeyi bile oturtamassın ,günde iki saat çalışırsan 1 yıl içinde birşeyler çalarsın
2 yılda normal bir seviyeye gelirsin ,hala devam ediyorsan 4 yılsonra iyi bir gitarist olursun ama hala eksikler,in olur
kim derseki bir ayda öğreniyorsun bilki o eline gitar almamıştır benden bukadar
sagol kardesim, bi denicem bende ins hayirlisi :)
Basit bir iki parçayı üç beş saatlik bir çalışmadan sonra öğrenmeniz mümkün. Tabiki bu tek seferde değil, bir ya da iki haftada olacaktır. Muhtemelen kulağa mükemmel gelmeyecek. Fakat en azından parça ayırt edilebilecektir. Ne kadar zamanda gitar öğrenilir sorusunun cevabı tamamen sizin ne kadar antreman yapıp, uğraştığınıza bağlı olarak değişecektir. Eğer gündelik alıştırmalarınızı aksatmadan devam ederseniz, birkaç ay içerisinde ciddi bir aşama kat edebilirsiniz. ALINTIDIR.
yetenekle ilgili tabi. yetenek varsa 1 ay içinde kaparsın yetenek yoksa 5-6 ayı bile bulabilir. bu senin azmine ve isteğine bağlı sen istedikten sonra herşeyi kısa sürede başarırsın :)
yapmak istiyorum, ama yetenegim var mi henüz daha kesf edemedim, daha hic bir calgi calmadim etmedim ... :)
yeteneğin varsa tek başına öğrenebilirsin eğitim almadan ama çok istekliysen 2 3 ayda öğrenebilirsn
Cevap
26Cevap
Arkadaşım AsLında Sadece CevapLarı Okuyordum ÖyLe İLgimi Çekti ßende Tam ßir Onur Koç Hayranıyım Ve ßende İLk ßaşLarda ßağLama ÇaLmak İstiyordum ÖzeLLik Ahmet Kaya Nın ŞarkıLarı ßana Çok AnLamLı Ve GüzeL GeLiyordu Ama Sonra Onur Koçu DinLeyince Gitara OLan Sevgim Tavan Yaptı Ve ßende Gitar ÇaLacam Dedim Hemen İnternetten ßiraz AraştırmaLar Yaptıktan Sonra ßir Tane Ucuz Gitar Sıpariş Ettim Ve İLk ßaşLarda İnternetten Öğrenmeye ÇaLışıyordm Ama ßir Faydasını Görmedim Daha Sonra GençLik Evine Yazdırdım Kendimi GençLik Evindeki HocaLar Pek İLgiLenmiyorLardı Ama Ona Rağmen ßenden 3-4 Ay Önce ßaşLayan KişiLere ßiLe Fark Atmayı ßaşardım ßunu 1.5 Ayda Yaptım Daha Sonra Onur Koç ParçaLarı ÇaLabiLiyordum Ama Hepsini DeğiL İşte YakLaşık ßir Senedir GitarLa Uğraşıyorum Ve ßu ÖyLe ßir ALetki ßir Kere HevesLe ßaşLarsan ßitmeyen ßir Dipsiz Kuyuya Düşmüşsün Gibi SüekLi Yeni ŞeyLer Öğreniyorsun Ve GeLiştiriyorsun Kendini Her Ne Kadar ßu Gün ßir ProffessioneL OLamasamda Duyduğum Şarkıyı İkinci Kez DinLeyince Ufak Teek HataLar OLmasına Rağmen ÇıkarabiLiyorum Ve 1 Senedir Yapıyorum ßugüne Kadar Kendi ßestem Yok HaLada Yapmaya Korkuyorum Çünki HaLa ßir Acemi ÇayLak OLduğumu Hissediyorum ßen 1.5 Ay Tek Gittim Kursa Ve Gerisini Kendim ÇaLışarak ßaşardım İnanki ZamanLa Herşey OLuyor Ve OLacakta Sadece Sabır Ve Heves Lazım Yetenek İse Sadece Müzik KuLağının OLmasıdır. OLmasa ßiLe ßir Kaç Ay Geç KaLırsın Ama OLur Yani Sorun Yok İLLaki OLur :)
Bu yazıyı yazmakla basıl uğraştın ake
Ne öğrenmek istediğine bağlı
1 hafta hatta yeteneğine bağlı 1 gün
bunun için bir süre veremeyeceğim, yeteneğine ve disiplinli çalışıp çalışmadığına göre değişir
Önemli olan en basit şeyleri yaparken bile zevk alman, kromatik egzersizler bile zevk vermeli sana -aslında zevk vermez :( - disiplinli ve planlı çalışman lazım.
Müzik öğretmeni olarak vee 10 yıldır profösyonel gitar çalan biri olarak yorum yapıyorum sana... herşey sende baslar ve sende biter.. sen istersen 2 hafta istemezsen pes edersen yılları bulur 2 akora bile basamazsın;) azim hırs sürekli çalışmak sürekli egzersiz
sagol üstad, ins becerirrim :)
evet aynen, katiliyorum sana, ben kimse icin de ögrenmek istemiyorum, yanliz kendime, ve arkads cevremde üc bes aksamlari birseyler söyler calariz diye hem :))
sagol hocam yaparim, allah razi olsun :)
Gitar çalmak veya öğrenmek söylenenler kadar kolay olmayabilir.Yetenek ve yatkınlık işidir.Eğer telli çalgılara karşı bir yeteneğin veya yatkınlığın varsa bir iki ayda gitar çalan birisi olabilirsin.Ancak sıfırdan başlayacak birisi isen 6 ay belki 1 sene sürebilir öğrenmen ve bir kursa gitmen gerekir kendi başına internetten öğrendiklerinle gitar çalmayı öğrenemezsin.
Sagol, dostum, benim de hic bir bilgim ve tecrübem yok, sifirdan baslicam. Kulagima gitar cok hos geliyor, bakicam artik hayirlisi ..
ben elektro çalıyordum. aslında bu sana bağlı bir durum. ne kadar ilgiliysen ve azimliysen o kadar kısa sürede öğrenirsin. eğer kendi başına öğrenmek istiyorsan, kendi kendinin hocası oluyorsun, bazen hatalarını bulmak zor oluyor. fakat kursa gidersen daha kısa sürede öğrenirsin. başlarda egzersizler sıkıcı oalbilir, bu seni gitardan soğutabilir fakat dediğim gibi azimli olman gerek.
ne öğrenmek ve ne kadar öğrenmek istediğine bağlı.1-2 hatta 3 ay sadece kromatik egzersizleri,parmak açma ve tuşeyi tanıma egzersizleri yap.bunları rahat yapmaya başladığın zaman basit akorlara geç.ancak parmaklarını ve bileğini tamamen açmadan parça çalışmaya kalkma.olaki çok seversin ilerletmek istersen ilerde temeli sağlam oturtmadığın için sil baştan yapmak zorunda kalabilirsin.en çok ihtiyacın olacak şeyler sabır ve azim.iyi çalışmalar :)
sagol kardes :)
Şimdi ne çalmak istediğine bağlı. Klasik parçaları çalmak istiyorsan epey zamana ihtiyacın var ama popüler müzikle uğraşacağım dersen parmak egzersizlerini de düzenli yaparsan kısa sürede çalmaya başlarsın. Benim tavsiyem popülerleri boşver. Gitarda arpej çalışmalarına ağırlık ver. Klasik parçaları çal. Daha çok zevk veriyor hem adam gibi müzik dinlemiş hem de çalmış olursun.
sen baya anliyorsun herhalde :) ... caliyormusun sen haci ?
Eskiden çalıyordum. 3-4 sene aralıksız çaldım. İki senedir elimi sürmüyorum. Sanatçı bunalımı yaşıyorum sanırsam :P Şaka şaka eskisi gibi zevk vermiyordu bıraktım. Şimdi mızıka çalıyorum. Sen bunları temel parmak alıştırmalarını tamamladıktan sonra 1-2 ay arasında çalabilirsin. Tabi çalışma sıklığına bağlı olarak değişir.
hmm gece gündüz calisir yine yaparim ben o isi, bu sene daha iyi ögrenirsme güzel olur hehe :))
Fazla zor değil parmak alıştırmalarını öğrendikten sonra bile devam ettir. Parmak alıştırmaları çok önemli. İlk kolaylarını sonra zorlarını yap. Ayrıca parmak alıştırmalarını yaparken kesik kesik değil de bir bütün halinde yap. Yani 2 nota arasındaki süre aynı olsun. Kesik kesik olursa bir anlamı olmaz.
kendi kendime öğrendim evet.herkes gitar çalabilir yeteneğin varsa yani muzik kulağın varsa kısa zamanda öğrenirsin belli basic yani temel şeyleri.kendini amerikan muziğine ver ve ne kadar iyi gitarsit varsa çeşit dinle ne kadar dinlersen o kadar çok gitar solo sentezlersin kafanda.muzik kulağı yoksa nota dersi al sana bağlı bu ama çok iyi amerikan rock muziklerini dinle blues,rock
yok abi ya, rock falan sevmem ben, onur koc tarzi misali istiyorum
sen gitar çalma o zaman çok ciddiyim.
Herşey eğitmene bağlı. Öğreten anlayan biri ise öğrenirsin, anlamayan biri ise soğutur seni.
Yetenek sadece başlangıç süreni belirler. Temel gitar bilgin olduğu sürece, ellerinde , kulaklarında bir sağlık probleminde yoksa, hergün birkaç saat düzenli çalışma ile virtiöz bile olabilirsin. 15-16 yaşında başlamalıydın diyenler çıkabilir ilerde. Seni çekemezlerse öyle söylerler.
yasim 22 abi ya, ama ögrensem güzel olucak, cok gec mi yoksa ?
ins :))
Bende 21 de öğrendim. 30' yaşında başlayıp 5 yıl sonra çok iyi gitarist olarak gösterilen insanlar da tanıdın Yaşla alakası yok, yetenekle alakası yok, kulakla alakası yok. Sevmek ve gayret göstermekle alakalı. Yoksa dünyanın en yeteneksizi gördüğüm insan bile bugün büyük ustalarla studyo almıştır.
Evet haklisin abi, bencede öyle, yetenek falan isi digil bu, istek ve gayret seninde dedigin gibi. Adamlar Messi ye bile demisler, senin ayaklarinda sorun var topcu olmaz sende, adam bak ne oldu, o misal, gayret ve iste, herseyin ilacidir diyorum ve basa koyuluyorum :))
Ben müjdat gezen sanat merkezinde piyano öğrendim 6,5 7 ay kadar sürdü eğitim şimdi keman öğreeneceğim bu eğitim ne kadar sürer diye sordum hemen hemen aynı dediler demekki diğer enstrumanlar içinde bu geçerliliğini koruyor ama sen yinede bir araştırma yap derim = )
sagol kardes, hafta da iki derslik iki günlük bir kursa kiyaslarsan kac ay eder bu ? =)
Valla teferruatı matematiğe girer .
Bu tür şeyleri çalmak ders almayla alakalı değildir. Tamamen müzik kulağı ile alakalıdır. Müzik kulağın varsa bir kaç günde bile öğrenebilirsin
müzik kulagi, nasil anlasilir bir insanda müzik kulagi olup olmadigi ?..
bi denicem ...
hmm anladim :)), baya ugrasmak lazimd desene bu islere, amaaan yapariz onuda ya evellalah :)
flüt ama gitar dan cok farkli sanirim ..
evet yeni gördüm bende zaten :)
5-6 aya kaparsın belkı dahada uzun zamanını alabılır tıngırdatırsın bişiler .ama profosyonel olmak ıcın yıllarını vermen gerekır çalan bırı olarak soyluyorum
Sıfır müzik bilgisi ile iki akor atayım dersen 6 ayda çözersin ama gerçekten müzik istiyorsan bir ömür alır. Gerizekalılar dolaşmış buraya daha solo atamazlar slap bilmezler tek bildikleri duman falandır buyrun size klasik gitarı tam anlamıyla çalmayı görmek istiyorsanız dimebag'e bakın. Çoğunuz heves edip bırakmışsınızdır. Metronom da bilmezsiniz haaha
bu sana bağlı bir sene gidersin kendini geliştirmessen öğrenemezssin iki ay gidersin gününün iki saatini ayırırsın öğrenirsin ben iki ay kursa gittim kaptım
vay helal olsun :)) herseyi calabiliyormusun ?
vaay helal abi, ozaman ya :))
Gitar çalmaktan anladığın ritim atmak bir iki arpej bilmekse günde 1 saat çalışmayla 3 ayda öğrenirsin.
günde bir saat mi ? haftada iki ders alsam, baya uzar ozaman desene, en samimi yorum seninde kardesim vallah ya, kiz icin ögrenmek istedigimi sananlar var, la havle
Gitar çalmak biraz parmaklarını ağrıtacak Bemol ler falan.Yeteneğin varsa 4-5 ay içinde öğrenirsin
Ama sakın Akdeniz Akşamlarını çalma.Bıktırdı artık
" hangi zaman icinde bunu ögrenebilirim ?, kac ders veya saatta ?.. "
öğrendim bitti diye birşey yok bunda.müzik dipsiz kuyudur.
biliyorum da kardesim, yani düzgün bisiler calmak icin yani :) notlarin, telleri insan müzigi duyunca hissetmesi yani :)
müzik kulağın iyiyse ve yoğun çaba sarf edersen çok fazla sürmeden öğrenmeye başlarsın ama ustalaşmak için yıllar gerekir tabii ki
peki sagol kardesim, peki müzik kullagini olup olmadigini nasil anlarsin yada, sana anlat deseler nasil anlatirsin o kelimeyi ?
sagol abi ya cikti :)) güzle bisyeymis sagol vallah
Birkaç ayda öğrenirsin basit bir şey yeteneğin varsa tozu dumana katarsın yoksa avcunu yalarsın.
Not: Ben avcumu yaladım :):)
Bir kac ay dedigin ne kadar ki ?.. Ilk önce saza hevesim vardi, ama hic ögrenmeye firsatim olmadi, bu aralarda gitar hevesim var, napip edip bende calmak istiyorum, :))
sen kac ay gittin ki ? :))
Onur Koc u diinliyormusun, onun tarzinda iste :))
hahaha ya niye benden :))) dinledin mi ? güzel mi ? :)) :D hem niy ebenden allah allah :D
iyi tamam rahatsiz etme ..
*etmem
Boşveer benim bas gitar var lisede çalıodum ama sıktı bee bunaldım bide hoparlörsüz çalınmıo meret başlama boşveer herkes çalıo ..
onlardan bana ne haci ya :D hem bas calmam ben, normal bildigin gitar iste :D
herkes olma farkın olsun bas çal çalıcaksan herkes ii çalamaz ..
hmm o daha zordur ama demi :/
ne kadar öğrenmek istediğine bağlı eğer sadece sevdiğin birkaç şarkıyı çalmak istiyorsan birkaç ay ama doğaçlama sololar atmak istiyorum diyorsan bir ömür
ne kadar çok çalıştığına ve ne kadar yetenekli olduğuna bağlı ben profesyonel anlamda elektro gitar akustik ve klasik çabiliyorum ama yetenek yoksa ne kadar uğraşırsan uğraş amatörden ileri gidemezsin..
merhaba ergen. kızları tavlamak istiyorsun belli ki. gitarın modası kalktıı canım ya boşuna artık sevmiyor kızlar
yok be, ilk baslarda saz calmak istiyordum, ama hic firsatim olmadi, simdi de nerden aklima geldiyse, bi gitar hevei cikti icimden, hem ne kizi tavlamak ya ?... ben kendim icin calmak istiyorun, bana ne elin kizindan, birseyler biliyorsan söyle lütfen..
saz çal türkü söyle. süper olur. önce bir kursa gitmen lazım. saz gitar satan yerlerde genelde ders verenler de olur. bir sor. onlara sorman en mantıklı google den aran. bak. kişiden kişiye yeteneğe göre değişir.
ama ben gitar calmak istiyorum :)) Onur Koc u biliyormusun ? he bak onun gibi misal
sen öyle düşünüyosun bence
sen öyle düşünüyosun bence
peki öyle olsun bakalım
sağol sanada merhaba ergen :) özenerek izlediğin filmlerdeki gibi aşka bakmaz ciddi erkekler, sen biraz fazla film izlemişsin, gitar çalan erkekleri kızı tavlamaya çalıştıklarını düşünüyorsun. en nefret ettiğim şey birisini sanattan soğutmaktır. sanatçıya saygı duymalısın ve kimsenin hevesini kırmamalısın.
yeneteğe bağlı ben 1 ay da öğrenen de biliyorum 5 ay da öğrenen de biliyorum eğer doğuştan gelen bi müzik kulağın varsa fazla zamanını almaz
günde 1 yada 2 saat civarı çalısarak ..tamemen calmayı 1 yılda falan öğrenirsin ..bende almıstım biraz öğrendim sıkıldım . belki sonra devam ederim
hmm ama hergün hergün calismak mi ? hemde bir iki saat bir yilmi ohoo baya uzunmus ya :/
hafta da 5 gün ..ama bu tamamen öğrenebilmen için
hmm tamam oldu bi denicem sagol :)
rica ederim ..
kapasite meselesi, ama..
pop çalacaksan 5sn de
gitar çalacaksan uzun zaman
her gün belli bir süre ve iyi calısırsan 1 ayda ögrenebilirsin :)
ohooo ciddimisin sen ? ... bazilari 5 ay bir yildan bahsediyor da :)
sen biliyormusun calmasini ?
bende calmayı cok ıstıyorum bence cok heveslıysen uzun surmez :)) :))
4 AYDA ÖĞRENİRSİN BN 4 AYDA ÖĞREMİŞTİM HAFTA 1 SAAT ALIYODM KURSUNU
öğrenmek için azim lazım :/
cok istiyorum be GaSbeet
insallah sagolasin ..
gitar çalma saz çal. artık herkes gitar çalıyor.
En son ne zaman gördün ki gita calani ?, vallah benimde ilk baslarda saz ögrenmek istiyordum, ama bu aralar gitar hevesim cikti, bir bilgin var mi ?
3-5 ay hmm bak bu iyi :))
Saz öğren saz.
Abi ya, eskiden saz hevesi vardi, ama simdi nedense gitar, birini calan digerini calamiyormu ?. var mi bir bildiign ?
Hmm, tamam, baglama mi dedim ben yooo :D saz dedim :D hem sen saz demedin mi yahu...
ya olsun Onur Koc misali yani ...
tamam yeni gördüm onu daha :)) sagol yapicam ins ya
2-104 hafta arasında
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar