Ben dünyaya gelmek istemedim, Allah beni niye gönderdi? Ben imtihan olmak istemiyorum?

Bu soru bir arkadaşımın sorusu üzerine benimde kafamı kurcalayan bir soru haline geldi.

Daha sonra araştırmaya koyuldum, aslında basit bir soru gibi gelse de insanı sekarat anında, ölüm anında sıkıntıya sokabilecek bir soru...

Allah bu kainatın ve her şeyin yaratıcısıdır. Biz insanlar Allah'a hesap soracak konumda değiliz, bunun için Allaha itiraz hakkımız yoktur.

Ayeti kerimede yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: "O (Allah), yaptığı şeylerden mesul (sorumlu) değildir. Ve onlar, (yaptıklarından) mesuldür (sorgulanırlar). Enbiya 23"

Şöyle bir düşünelim; eğer insana yaratılıp yaratılmayacağı sorulacak olunsa, sorulması için ilk önce insanın olması lazım çünkü olmayan bir insana soru sorulmaz değil mi? :)

Tek bir seçenek kalıyor o da dünyaya geldikten sonra sormak, bu durumda insana sorulsa "Allah seni sonsuz bir yaşam için yarattı ama dünyada birazcık sıkıntı çekeceksin, kabul etmezsen yok olacaksın" sizce hangi adam "yok ben bu dünyayı çekemem" der? Bence akli problemi olan insanlar bu cevabı verecektir.

Başka bir husus ise yaşamak o kadar büyük bir nimettir ki kimse yokluğa gitmeyi göze alamaz. İntihar edenler ise ne yaptıklarını nereye gittiklerinin farkında olmadan bunu yapıyorlar.
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıntıları Okuyun Lutfen
Ben dünyaya gelmek istemedim, Allah beni niye gönderdi? Ben imtihan olmak istemiyorum?