+1 yılDovme yaptiran insanlara karsi tavirlarimda hic degisiklik yapmam, ama her yeri kolu, sirti, ayagi, boynu dovmeli olanlar uvar kagitina benziyorlar, tenlerinin rengi bile bilinmiyor, saglik acisinda da abartili dovmeler cok zararlidir, kucucuk bir anlamli kelime, isare cok guzel oluyor bazen. insana dovme yaptidi diye firca atmazlar, bazen sinirlenirim, sanki 3-5kisi ibadetini devamli yapiyor diye, baska insanlar kafirmis gibi davraniyorlar, dogruyu Allah bilir. Islam kardeslik dini, o boyle, su soyle dersek insan kalmaz konusacak, arkadas olunacak.
22 Yorumla- +1 yıl
çok güzel bir cevap =D
- +1 yıl
Rica ederim.
En İyi Cevaplar
+1 yılVucudunda bolca dovme olan bir vatandasim ben. bir ortama girdigimde cok garip bakiyorlar elimde el bombasiyla girmisim aralarina gibi. Benimde ezbere konusan bir cok tanidigim abdest gecmiyor diye kafa sisirdiler ama sonucu ayyy bende dovme istiyoruma baglandi hep:)
15 Yorumla- +1 yıl
o bakisi iyi bilirim =D teşekkürler yorumun için
- +1 yıl
Rica ederim..
- +1 yıl
Telefoncuyum dövmelilerden pek telefon almam dövmeli kadınlarda bacım oluyor
- +1 yıl
Telefoncuyum dövmelilerden pek telefon almam dövmeli kadınlarda bacım oluyor
- +1 yıl
Telefoncuyum dövmelilerden pek telefon almam dövmeli kadınlarda oro$bu. oluyor yazdim site çevirmis
+1 yılKardeşim bende dövme filan yok ama din olayina bence yanlış hatta saçmalık bile. He günah neden günah vücuduna acı cektirdigin için bence. Ayrıca Dövmeli kızlar çok ateşli oluyor :))) ama her erkeğe yakışmıyor açıkçası. Bazılarına hapishane kaçıkini havası veriyor. Kısacası kadinlarin hepsine yakışıyor erkeklere yakışmıyor :D
21 Yorumla- +1 yıl
hemcinsine yakıştırman garip kaçardı zaten yorumun cevapladığın için teşekkürler
Dövmeyi çok severim en kısa zamanda yaptırmayı düşünüyorum. Dövmeli insanların karakteri hakkında gayet iyi düşünürüm. Çünkü kimsenin onları dışlamasından hiç korkmazlar, o yüzden normal olanlardan 1 adım öndeler benim için
02 Yorumla- +1 yıl
işte beklediğim yanıt buydu helal olsun sana
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
severim yaptırdım yaptırmayada devam ediyorum bende tutku gibi birşeydir, herkese yakıştırırım hapishane dövmeleri bile hoşuma gider, siyasi sembol dini sembol olmadığı sürece zararının olduğunu düşünmüyorum, abdest konusuna gelince deveye sormuşlar senin boynun neden eğri diye... devamını hepimiz biliyoruz herşeyimizle tam bir müslümanızda sadece bumu kaldı...
13 Yorumla- +1 yıl
çok haklısın bende böyle düşünüyorum teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılDovme bendede var kardesim alistim hic arkadaslarimin yabanci gozle baktigini gormedim aksine gelip gecici bu deyip elini surttureni gordum begeniyolardi yani piskopat diyende oldu :) abdest geciyo kardesim onemli olan icindeki allah sevgisi gerci bedenin zikir ediyo ama deri hava almasa siser kardes bilmiyom cok karisik bir konu :D
35 Yorumla- +1 yıl
ben abdest konusunda yorum yapmayacağım ama evet deri hava almazsa morarır pigmentler ölür zaten *-*
Cevap sahibi+1 yılKardes teknoloji bu kadar gelismisken dusunme bunlari heves ettiysen yaptir kremi var lazerli silimi var icinde ukte kalmasin bizim dinimizde cogu sey gunah zaten ama insanlar yapiyor. Dovme yapanlar ateist mi ne alaka allah sevgisi icindedir insanin kardesim disinda degil..
Cevap sahibi+1 yıleywallah kardes herkezin gorusune saygim sonsuz herkez secim yapma konusunda ozgurdur senin gorusunede saygi duyarim
- +1 yıl
kardeş bendede var dövme zaten bir baykuş dövmem var ^_^ ben sadece insanların dövmeli insanlara karşı olan genel tavrını merak ettiğim için bu soruyu sordum herkes allahtır peygamberdir girmiş konuya sadece kişisel görüş istemiştim biraz başarısız oldu =D
+1 yılbence gayet güzel ve saçma bulunmayacak bir şey insanların konuyu başka yöne çekip zırvalamaları çok anlamsız ve amaçsızca..
12 Yorumla- +1 yıl
evet haklısın ama yapabilcek birşey yok yeniliklere çok kapalı bir toplumuz
- +1 yıl
Dövme kadına sadece kaşar havası verir çok yemiştir hele abartili ise bacım kesin
+1 yılBence din le çok karıştırılmamalı veyatta önyargılı yaklaşılmamalı dövemenin kibarı ve anlamı olan güzeldir tabi şöylede bir gerçek var bizim insanımızın çoğu sığır insan ayırmada üstümüze yoktur kibar ve anlamı olan bir dövmeyse kardeşim hiç takma o zaten senin içinde güzeldir :)
00 Yorumla
+1 yılbir çok din hocası nihat hatipoğlu da dahil (istersen youtubedan izleyebilirsin) dövmenin abdeste engel olmadığını fakat, Peygamberimizin dövme yaptırmanın uygun olmadığını söylediğini söylüyor
15 Yorumla- +1 yıl
biz ne diyoruz sen ne diyorsun..
- +1 yıl
belirtmek istedim aramızda böyle düşünen varsa diye. soruna gelince dövmeyi çok seviyorum hatta yaptırmak istiyorum ama babam sıcak bakmıyor
- +1 yıl
güze sende dövme seviyorsun yani ^_^ teşekkürler
- +1 yıl
eveet boynumun kenarına kelebek dövmesi istiyorum
- +1 yıl
çok acıtır söyleyeyim boyun yumuşak et olduğundan ^_^
Oldm olası dövmeleri sevmişimdir. bende yaptrdm çok da mutlym. kimn ne dediği umrmda değil şahsen
13 Yorumla- +1 yıl
çok güzel helal sana teşekkürler
- +1 yıl
Dövme kadına sadece kaşar havası verir çok yemiştir
- +1 yıl
Dövme kadına sadece kaşar verir çok yemistir hele abartılı dövmeleri varsa bacım erkekler bilir
Bu konu bazi kesimlerce tartisilir. Ben karşı değilim
11 Yorumla- +1 yıl
güzel teşekkürler
+1 yılabdest gecmiyoru birakin koseye, dovme deri altindadir ama insanlar abdesti deri üstünden alirlar.. ben ayrica dovmeli insanlari begeniyorum cok marjinal duruyor
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler evt haklı olabilirsin marjinal bir hava katıyor :D
Diğer konusunda 443 cevap paylaştı. Dövme çok seksi duruyor beğeniyorum ben ama dini acıdan bı fikrim yok
44 Yorumla- +1 yıl
iyidir iyi >.<
+1 yılDönmeye karşı değilim.
Hatta makinasınıda kendim yaptım dövmelerimide :)
Ama Professional büyük bir kaç dövme daha yaptırcam. Abdest geçiyor. Fakat kişisel bir şey isteyen yapar isteyen yapmaz12 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler yorumun için ^^
- +1 yıl
Nedemek :)
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılbiz dövmesi olmayanları dışlıyoruz
resmen devir o devir
dövmesi olmayan mı var la11 Yorumla- +1 yıl
güzel yoruum ama müminlerden tepki alıcaksın =D
Yaptırmadım.. Yaptırana da tavır takınmam.. Sonuç olarak bir özenti davranıştır..
13 Yorumla- +1 yıl
özenti bir davranıştır mı? bunu anlayamadım o zaman çevremizdeki bir sürü şey özentilik erkeklerde uzun saç bırakmak heavy metal dinlemek küpe takmak hepsi özentilik mi lütfen tarzları özentilik olarak yorumlamayalım
- +1 yıl
Başka milletlerin kültürlerini ilgi benimsemek özentiliktir.. Bu genelde bizim gibi gelişmekte olan veya gelişmemiş olan ülkelerde görülen tabii bir durumdur..
Sözlük anlamı
özenti
a. Beğendiği bir durumda olma, beğendiği şeye benzeme çabası: Taklit ve özenti devri en çok bizde sürmüştür. -F. R. Atay. - +1 yıl
ben terim anlamda kullandığını anlayamadım kusura bakma
+1 yıldövmeye bayılıyorum, gayet normal bişe bence sonuçta tercih meselesi. İleride bende yaptırmak istiyorum :))
11 Yorumla- +1 yıl
umarım yaptırırsın ^_^
Hayır olmuyor sonuçta herkesin dini ve tercihi kendine. Ayrıca bana göre güzel ve çekici gelir, ben de yaptırırım bazen.
12 Yorumla- +1 yıl
bazen derken =D
Diğer konusunda 440 cevap paylaştı. severım fazlasını cıkarmadan anlamlı yaptırmak lazım 2 tane var 3 tane de bırakırm sanırm onuda gogus kısmına ya da sırta yaptırabırlm belkı
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler :D
Dövme severim bence hoş durur hatta bende yaptırmayı düşünüyorum
11 Yorumla- +1 yıl
bencede yaptır keyifli birşey ^_^
Dövme çekicidir. İnsanları inanç çerçevesinde yargılamıyorum, onlar da beni
12 Yorumla- +1 yıl
adamsın yargılamak bize düşmez >.<
- +1 yıl
Dövme kadına sadece kaşar havası verir çok yemiştir
Dovme mekruh ayrıca Allahin verdigi vücuda hem zarar verdigin hem degistirdigin icin gunaha giriyorsun. Yoksa abdest yönünden sıkıntı yok su gecirmiyo felan diyorlar zaten derinin üstünden killar çıkıyor cikmasa anlicamda. bence dövme yaptiracaksan da harbiden degerli bisey olmali bir anlami olmali ki sonsuza dek baktiginda iyi veya kötü nasil istiyosan hatırlayacagin o zaman anlarim. yoksa yaptirmayin
00 YorumlaDin hocaları hep farklı düşünüyor kimisi serbest kimisi değil diyo o sana kalmış artık dövmeli insanlar bana çılgın gözükür
11 Yorumla- +1 yıl
değişik bir ideoloji teşekkürler
Abdest konusu kesınlik kazanmadı sanırım. Bende yaptırmayı dusunuyorum. Sevıyorum dövmeyi. abartı buyuklukte olmadıgı sürece.
11 Yorumla- +1 yıl
hoho güzel teşekkür ederim
Hoşuma gider ama yaptırmam. Yaptıranında günahı kendi boynuna araştırsaydı der geçerim.
20 Yorumla
+1 yılDövme konusunda net bir şey yok. Kimisi abdest olur kimisi olmaz diyor. Bu yüzden abdest konusunda birsey söyleyemem ama Allah'in bize verdiği derimize neden zarar verelim. Lüzumlu birşey mi? Peygamber Efendimiz'in dövmeli bir eli sikmadigini biliyoruz. Yapilmamasi daha güzel birsey.
15 Yorumla- +1 yıl
soru bununla ilgili değildi mümin kişilik ^_^ senin tavrın ne olur kişisel olarak yani bir değişiklik olur mu farklı bir ırk gibi mi bakarsın yoksa oda insan gözüyle mi
- +1 yıl
Peygamber Efendimiz tavrı kötü yönde bunu bilmelisin. Benim tavrim da kötü. Ama dövme yaptiranin kendi bakış açısı önemli.
- +1 yıl
anladım senin tavrın kötüyse önemli olan buydu cevapladığın için teşekkürler
- +1 yıl
Peygamberimizin zamaninda dovmenin oldugunu ilk kez sizden duydum:D
- +1 yıl
dövme tabikide şuanki gibi makineyle yapılmıyordu ilkkez duyan kişilik =) derinin yakılarak yapıldığı tütsü tarzında çubuklarla yapılan bir dövme çeşidi daha vardı
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbdest tabi ki de geçerli oluyor ne kadar cahil insanlar ya. Erkekte de kızda da en güzel görsel dövme.
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler =D
en kısa sürede yaptırmaya düşünüyorum. milletin ne düşündüğüde acıkcası pek :)
12 Yorumla- +1 yıl
helalsin teşekkürler
+1 yıldövmeli insanlara karşı tavrım yok. ne yaparlarsa yapsınlar olan bana olmaz onlara olur. dövmeli insanların abdest alınmayacaklarını hep duymuştur
01 Yorumla- +1 yıl
nötrsün yani >.< teşekkürler
+1 yıldövme yaptıran birine karşı tavrım değişmez neden değişsin ki herkesin ameli kendine Yaptırmayı düşünen kişiye de tebiğ de bulunurum sonuçta ilmin zekatı %100 :)
00 YorumlaBende Dövme yaptırdım 1 hafta önce cok araştırdım hocalara sordum abdest geciyor ama sadece günah senin arkadaşların yanlış bilyor.
02 Yorumla- +1 yıl
arkadaşlarımın bilmesi değil ki konu o sadece bir örnekleme hepinizin odak noktası olmuş soru dövme yaptıran insanlara karşı bir tavrın değişiyormu yani severmisin yoksa yaptırana kızarmısın..
Dövme iyidir onlar desin istediğini bende de var banada dediler çok boşver :D
12 Yorumla- +1 yıl
sen adamsın teşekkürler =D
Ben denedim geçiyor yok öyle birşey söyle onlara çok takmasınlar o konuları...
herkesin günahı kendine.02 Yorumla- +1 yıl
senin davranışlarında farklılık var mı dövme yaptıran insanlara karşı?
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle birşey yok :) Nihat hocamda demişti :)) Abdest olur ama vücut bize emanettir ve emanete düzgün bakmak gerekir emanete zarar vermek acı çektirmek günahtır :)
02 Yorumla- +1 yıl
patron soruya yönelsek =D
- +1 yıl
Pardon tam okumadım abdesti görünce atladım :)) hoş ama hoş değil :)) kararsızım doğal hali daha iyi bence :)
+1 yılBence erkeğin makyajlarından biridir.
23 Yorumla- +1 yıl
yakışır diyorsun >.<
- +1 yıl
Her kıza nasıl makyaj yakışmasa her erkeğede dövme yakışmaz. :)
- +1 yıl
haklısın bazı insanlarda dövmenin insanı yok insanın dövmesi var havası katıyor =D
+1 yılDövmeli insanlara zaafım var
24 Yorumla- +1 yıl
bende severim ^_^
- +1 yıl
Olumlu
ne alakası var kalıcı dövmede abdest geçiyor bütün hocalar söyledi dövme var yok banane insan olsun yeter
00 Yorumla
+1 yılbir ara yaptirmayi dusunuyordum ama vazgectim..
16 Yorumla- +1 yıl
neden ki
- +1 yıl
bilmiyorum :D
- +1 yıl
olsun dene bir ara gerçek yaptırmaktan çok çekiniyorsan hint kınasıyla yaptır =D
- +1 yıl
olabilirde olmayabilirde :D
- +1 yıl
teklif var ısrar yok ama bildiğim ucuz kaliteli dövmeci var aklında bulunsun :D
- +1 yıl
tamam :D
Diğer konusunda 593 cevap paylaştı. Bence herkes kendi işine bakmalı
11 Yorumla- +1 yıl
agresif ama net.. teşekkürler
+1 yılDovme olan yere suyun değmedigini iddaa ederler aslında alaksı yok cnku eger o bolgeye su değmemis olsa insanın derisi cürümeye baslar yani bunlar tamamen bir kuruntu hem abdestte kabul olur hemde guzel durur
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılDövmeyi de dövme yaptıranı da severim.
52 Yorumla
+1 yılYapana bişey demem bende yaptırmayı düşünüyorum bu aralar sanki herşeyimizle 4 4lük dini yaşıyoruzda dövme konusuna geldik ya boşversene
00 Yorumla
+1 yılhiç umrumda değil kimin ne düşündüğü, benim bedenim, benim kararım ;)
01 Yorumla- +1 yıl
senin nasıl bir tepki göstereceğini soruyor aslında soru sana göstereceklerini değil ^^
+1 yılDövme iyidir sıkıntılı bir durum değil benim gözümden ilginç karşılamam
10 YorumlaBeni kizladaki dovme ilgilendirir
13 Yorumla- +1 yıl
nasıl bir tavrın olur peki dövmeli bir kıza karşı normal kızdan farklı mı davranırsın?
- +1 yıl
>.<"
+1 yılKendi seçimi ben yapmadım yapmamda yapan da yapar yani beni ilgilendirmez 😄
02 Yorumla- +1 yıl
yani normal bir insana davrandığından farklı davranmazsın
- +1 yıl
Niye davranıim kardesım Dövme yapınca farklı bir insan olmazki boşver sen her insanın dediği lafları hayat senin hayatın
Onlara özel bir tavrım yok fakat ben nefret ediyorum dövmeden.
01 Yorumla- +1 yıl
üzücü :( ama teşekkürler
+1 yılIyi tepki almisiz ya :)
11 Yorumla- +1 yıl
ayıpsın tepki bizim işimiz :D
+1 yılUyarmakla yükümlü olabilir arkadaşın ama yaptırdıktan sonra firca atması ya da bu yüzden Dövmeliye karşı tavır alınması saçma geliyo
01 Yorumla- +1 yıl
senin düşüncen nedir sen nasıl davranırsın soru onu soruyor =D
Bende var yani sanmıyorum öyle bişey olsun
29 Yorumla- +1 yıl
? olumlumu davranıyorsun yani
- +1 yıl
güzel teşekkürler ^_^
- +1 yıl
uf çok lanetlendim my-dreams bir zombiyim ben..
- +1 yıl
çaktırma zombi zannediyor şş..
Abdest alır almaz dövme yaptırırsan sonsuza kadar abdestli olursun. Aynştayn mod. on
01 Yorumla- +1 yıl
aman tanrım didim..
+1 yılBenim var ve yaptirdikca yaptirasim geliyor cok hoşuma gidiyor :)
02 Yorumla- +1 yıl
evet benimde yaptırdıkça yatırasım geliyor ama maddiyatı yüklü =D
- +1 yıl
Benim o açıdan bir sıkıntım yok :D
Diğer konusunda 470 cevap paylaştı. Ben yaptırmam ama dövmeli insanları beğeniyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkürrleeeer <.<
bende yaptırmayı düşünüyorum
11 Yorumla- +1 yıl
güzel düşünüyorsun :D teşekkürler
Dovmem var. abartili olmayanlari severim
14 Yorumla- +1 yıl
dövmenin anlamı var mı?
- +1 yıl
yani söylermisin anlamında sormuştum canım adsdasas
+1 yılben dövme sevmem kendi açımdan
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler ölümsüz reis :-D
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnların yaptırırken her şeyin farkında bizde abime defalarca dememize ragmen dinlemedi yaptırdı
03 Yorumla- +1 yıl
yani sorunun cevabı bu mu =D?
Cevap sahibi+1 yılböyle sacma soruya cevap mı arıyordun? Pardon
- +1 yıl
soruda bir saçmalık yok çok basit dövme yaptıran insanlara karşı olan tavrında iyi ya da kötü değişiklik olur mu?
Burdaki arkadaslar bos konusmuslar biz dovme yaptirmayi bilmiyozmu kimisi erkegin makyaji diyo kimiside bos cevaplar veriyo bizim dinimizde dövme cok büyük gunahtir bosuna demiyorlar yapana yaptiranada lanet olsun
05 Yorumla- +1 yıl
bak şimdi gelmiş bunca insana lanet okuyorsun bunca insan sana okusa nasıl olur? düşüncene saygım var teşekkürler
- +1 yıl
şu verdiğin cevaba bak sanarsın kendisi imam , bektaşi , hacı.. soruyu amacından şaştırıyorsun
+1 yılDövme erkeğe *, kadınada sadece kaşar havası verir çok yemiştir.
00 Yorumla- Diğer konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılseverim dövmeyi
11 Yorumla- +1 yıl
kim sevmezki hoho <.<
+1 yılDüne kadar hic düşünmüyordum...
01 Yorumla- +1 yıl
düşün düşün ^^
dövme yaptıracak bir yerim yok maalesef.
01 Yorumla- +1 yıl
>.<"
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. çok severim 4 tane tattoo var bedenimde...
03 Yorumla- +1 yıl
hoho süper anlamları var mı
- +1 yıl
nedir yani :D
Diğer konusunda 5b cevap paylaştı. Bilmiyorum itici geliyorlar bana
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem