Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. https://www.gonlumungulu.com/Yatsi_Namazi buradan rahat bir şekilde öğrenebilirsin. namazdan sonraki tesbihatı bu şekilde de yapabilirsin;
1. https://i.hizliresim.com/4RM424.jpg
2. https://i.hizliresim.com/b4G3Ad.jpg
3. https://i.hizliresim.com/q2WL1D.jpg
4. https://i.hizliresim.com/rd2rBN.jpg
resimlerdeki vakitlere takılma her vakit için bu şekilde. bu tesbihatı öneriyorum çünkü farz namazından sonra edilen salaten tüncina duası çok hayırlı bir dua. manası yazıyor orda. bilmediklerin için yardımcı olabilirim.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Namaz kılmayı sevmek senin için büyük bir nimet değerlendir şevkini şeytan kaçırmasın tam namaz hocası kitabı al kitapçılardan da olur veya cep tlf uygulamalarından indir iyice öğren öğrenirkende yine namaz kıl 3 dua bilsen yeter ilk başlarda fatiha sübhaneke ihlas veya kevser süresi sonra namaz kıl kendini geliştirerek devam edersin hiç birşey bilmesende kelimeişehadet getirsen eüzü besmele çekerekte namaza dur ama en kısa zamanda süreleri ezbelemeye bak allah namaz kılma azmini ve şevkini kırmadan katlanarak artırsın
00 Yorumla
Rekatları biliyorsanız gerisi çok kolay gelir Allah'ın izniyle.
Namaz surelerini şimdilik ezberleseniz o bile yeterli.
Zaten zamanla namaz surelerinin dışına çıkıp başka sureleri de ezberlemek isteyeceksiniz.
Başka başka sureleri namazda okumak sizi namaza daha çok yaklaştıracaktır.35 Yorumla
Soran+1 yılSureleri ezberlemekle mi basliyım?
Soran+1 yılDuruaları rüku secde hepsini biliyorm arada da olsa iki rekat kılarım ama bunları vakitlere dokmeyi bilmiyorum
Soran+1 yılDogru kaynak derken netten olmaz mı dısarı cıkamam ki kitap almaya.
Gizli Üye(30-35)+1 yılönce en az 4 tane süre ezberlemen gerekli basit ve kısa olanları bilmen yeterli..
dua olarak da subhaneke ettehiyatü vs. 5 tane bunları ezberlemen yeterli237 Yorumla
Soran+1 yılNas felak ayetel kursi rabbena elham ettahıyyatu bunları biliyorum sadece
Cevap sahibi+1 yılfelak , nas yanına kevser ihlası ezberledin mi yeterlidir. şimdilik kılman için subhanekeyi de bilmelisin. ettahiyatü oturuşta okuyorsun salli varik rabbenaları bilmesen bile ettihiyatünden snra selam verip namazı bitirebilrisin.
Soran+1 yılZamanım bol tum hepsini ezberleyip oyle basliyım diyorum
Cevap sahibi+1 yılöyle yapma sakın şu an bildiklerinel bile yetin bütün süreleri ezberlemen zaman alır şimdi bile namaza başyayabilirsin vakti geçirme namazda içinde farz vacip sünnetler vardır sen yeni öğreniyorsun farz ve vaipleri yapman yeterlidir. sünnetler biraz uzun zaman alır öğrenmesi de sen şimdi namazı kurtaracak kabul edilecek şekilde kılmaya çalış. 2 rekat farz için 2 süre , 4 rekat farz içinde 2 süre yeterlidir senin için tabi fatihayı da kesinlikle bilmelisin bu halde bile namazın kabul olur.
Soran+1 yılRekatlar farzlar aklımı cok karıstırıyo ya
Cevap sahibi+1 yılönce namazların kaç rekat olduğunu öğrenmen gerekir , farz ve sünnetler ayrı ayrı namazları var.
Soran+1 yılFarzını ve sunnetini ayrı ayrı kılıp niyet ediyoruz dimi aslında dedign gibi rekatları ogrensem kolay olur
aslnda zor diil ya temelini biliyorum sureleri ve vakit rekatlarını ogrenmem yeterli heralde
Cevap sahibi+1 yılevet namaza yeni başladığın için sünnet namazları istersen de kılmayabilrisin belli süre için namaza alışana kadar 2 süre zaten biliyorsun 5 vakit için yeterli bu.
Soran+1 yılAklım karıstı ama bir yerden baslamak lazım. Haydi bismillah :)
Cevap sahibi+1 yılaklın karışmasın şimdi hazırlan ikindi namazından başla.
farz namazlar sabah-2 , öğle-4 , ikindi-4 , akşam-3 , yatsı 4 rekattır bunları azberle
fatiha süresini ve 2 süre biliyorsun ya bunlar 1.2. rekatlarda okuyorsun 3.4 rekatlarda ise fatihadan sonra direkt rukuya eğiliyorsun subhane rabbiyel ğazim , sonra doğrulup secdeye eğiliyorsun , son rekatta ise fatihayı okuyup selam verebilrisin namazı bu şekilde kılman da kafidir ilk öğrencidğin için Allah kabul etsin :)
Soran+1 yılTesekkur ederimm Allah razı olsunnn :)
Cevap sahibi+1 yıl:)) bende tşk. ederim sorunun oldumu yorumun altına yaz cevap veririm biliyorsam eğer :))
Soran+1 yılnamazla ilgili baya bir basını agrıtıcam siimdiden hakkını helal et :)
Cevap sahibi+1 yılno problem :)
Soran+1 yılya simdi ögle namazına bakıyorum sünnette ücüncü rekatta zammı sure ver ama farzda yok. Ben yinede zammı sure okusam bişi olur mu?
Cevap sahibi+1 yılfarz namazlarda kural kesindir 3. ve 4. rekatlarda zammı süre okunmaz fatihadan sonra rükuya gidilir. Sünnet namazlarında ise 3.4. rekatlarda fatihadan sonra zammı süre okunur toplamda 4 tane ayrı süre okumak zorundasın. farz namazlarında ise ayrı 2 tane süre okunur. diğer 2 de okunmaz.
Soran+1 yılDefteri yeniden sekillendirmem gerekiyo hep yanlış not düştüm o zaman offf :(
Soran+1 yılSünnet namazlarında ise 3.4. rekatlarda fatihadan sonra zammı süre okunur toplamda 4 tane ayrı süre okumak zorundasın. farz namazlarında ise ayrı 2 tane süre okunur. diğer 2 de okunmaz dedin ya ne demek istedigini anlamadım ki :(
Cevap sahibi+1 yılörenğin sünnette 1. rekatta kevser 2. rekatta ihlas 3. rekatta felek 4. rekatta nas sürelerini okuyabilrisin.
farzda ise 1. kevser 2. ihlas ya da 1. felak 2. nas sürelerini okuyabilrisin. 3. ve 4. rekatlarda bu gibi süreler okunmaz fatihadan sonra rukuya gidilir. Öğle , akşam i yatsı namaz farzlarında 3. ve 4. rekatları bu şekilde kılınır.
Soran+1 yılburdan ögrenmeye calısıyorm yeterince acıklayıcı ama benim kafa basmıyo sanırım
Cevap sahibi+1 yılyavaş yavaş yorma kendini , farklı süre derken yani öğle namazının sünnetini kılıyorsun ya 4 rekat işte o 4 rekatta her rekatta süreler farklı olmalı felak-nas-ihlas-kevser gibi diğer namazında mesele öğlenin farzı ikindinin farzında bu süreleri tekrardan okuyabilrisin her namaza özel süre diye bir şey yok onu karıştırdın sanırım. sadece kıldığın rekatla sınırlı 4 sünnette 4 farklı süre , 4 farzda 2 farklı süre okuyacaksın bu kadar.
Soran+1 yılyani atıyorum farzda okudugum iki sureyi sünnettede okuyabilirim ama üzerine iki ayrı sure eklemem lazım
Cevap sahibi+1 yılaynen dediğin gibi , ondan 2 süre daha ezberleyene kadar sünnetleri kılmayabilrisin ama farzları sakın kaçırma.
Soran+1 yılpeki 2 rekat farz ve sünnetlerde tüm vakitlerde aynı sekilde kılınır dimi?
Cevap sahibi+1 yılevet hiç bir farkı yok.
Soran+1 yılcansın cann tesekkur ederım :)
Cevap sahibi+1 yıl:))))
Soran+1 yılyine ben :)) vitr namazını kılıyomuyuz? farz mı
Cevap sahibi+1 yılvitir vacip namazdır. yani farz dan sonra gelen önemi var kılınması zorunludur 3 rekattır , vaktinde kılmazsan kazasını kılman gerekir. 3 rekatında da farklı zammı süre okuman gerekli + 3. rekatta zammı süreden sonra 2 tane dua var onları okuyup rüküa eğililirsin.
Soran+1 yılAllah ımmm :))))
Cevap sahibi+1 yılgözün korkmasın öğrendin mi hiç bir zorlugu yoktur.
Soran+1 yılşeytan resmen şu an bnmle ugrasıyo bir anda kagıdı kalemi bırakıp yırtasım geldi
Cevap sahibi+1 yılsen ablanı dinle canım farz namazları kıl sünnetleri şu an kafandan çıkar onları sonra namaza alışınca kılmaya başlarsın birden bu kadar yüklenmen zaten yanlış sadece vacipi kıl farz haricinde o da 3 rekat o duayı ezberlemen de biraz zaman alır. sabret.
Soran+1 yılHaklısın oyle yapıcam tesekkur ederim tekrar. Allah razı olsun.
Cevap sahibi+1 yılkolay gelsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
Namaz hocası varsa evde ordan bak tek tek uygulamalı başla ama zaten biliyormuşsun vakit namazlarıda öğrenene alışana kadar her vakit aç bakarsın her selamdan sonra, yanında dursun kitap ben öyle yapmıştım yanıma sandalye alıp kitabıda üzerine koyup öyle öyle öğrenmiştim Allah yardımcın olur merak etme :)
20 Yorumla
+1 yılSelam canim kardeşim, ben ilk başladıgım zamanlar her namazda söylenemem gerektigini bir kagirda yazardım ve ezbere bilmedigim için ordan okur namazımı kılardım. Bunu bir kaç gün yapa yapa okudugum duaları yavaş yavaş ezberlemeye başladım ve o gün bu gün hepsini ezberledim çok şükür, ve söyleyecek duaları ezbere biliyorum, sende böyle yapabilirsin! Başarılar rabbim dualarimizi namazlarimizi kabul etsin! :)
21 Yorumla
Soran+1 yılşu an bir sürü not var ama benim iyice aklım karıstı su zammı sureleri farzda sünnette ayrıymısss
benim anlamadgim neden gizli kulanci sanki kotu bir sey soruyomuscasna
soeuna gelirsek bence hocalara sor internete biraz bilgiler birbirine girer23 Yorumla
Soranİbadetin gizli olanı makbuldr. Profili acıncada iyi gorunme cabaları dicektiniz. Her turlu elestirirsiniz.
Oneri icinde tsekkur ederim
SoranBaska elestiricek bir konun kalmamıstır umarım.
İyi gunler.
eğer genç isen ki öylesindir ezber gücün mutlaka vardır. heryerde var namaz öğreniyorum gibi kitaplar kısa zamanda kolayca öğrenirsin :)
11 Yorumla
Soran+1 yılyoutube dan izliyorum ama kafam karıstı :D
- Diğer konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılilk once namaza baslamak icin internetten bilgi alarak baslamaniz yanlis.
"en yakin kitap evine gidip namaz hocasi" kitabini satin aliniz 3-5-10 YTL civari. eger bunu alacak durumunuz yok ise. en yakin camiye gidip caminin kutuphanesi' kitapligindan gunde 1 er saat gidip hem 1 vakit namaz kilip hemde oradaki kitabi okuyup ogreniniz. sormak istediginiz var ise cevaplarim.00 Yorumla
+1 yılBak hiç bir şey bilmiyorsan yine kıl, hareketleri öğren yine kıll, ama öğrencem de, ve yavaş yavaş öğrenmeye başla. Ve namaza başladın mı bilki şeytan sıkacak seni usandıracak bahaneler vs vs bir dünya şey sunacak bunada hazırlıklı ol. Kıl ama ne olursa olsun kendi rızan ile kıl
00 Yorumla
+1 yılBaşlaman için hiç bir şey bılmıyorsan bile. sadece besmele cekip belli süreler ayakda durup rekatlara öre kılsanda olur ama. beraberinde normal bilinmesi gerekenleri ezberlemeye başlarsın. Önce Sübhaneke, Fatiha ve İhlas Süresi bile yeter giriş için. birde oturuşlarda okunan salli barik ettahiyyatü hangisini bilirsen okuyabilirsin. bilmiyorum diye geciktirme derim. başlayınca sonrası gelir
10 Yorumla
+1 yılSimdi boyle konularda seytan seni namaza baslatmamak icin mucadele eder biraz bekle tam ogren simdi eksik kilarsan olmaz tam ogren vs gibi simdi sen namaza ilk vakit basla emin olbaslarsan osureleri 2 gunde ogrenirsin baslamazsan emekli olursun daha namaz kilamazsin
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılbir ilmihal al oku oncelikle. Sakin nefsine uyup vazgecme Allah nefsimi yuceltmesin herald ilkokul iki de basladim kilmaya. Cuma ya gidememistim uzuldum annem soyledi anlatti kilmaya basladim cok sukur ki huzuru buldum. Sende basla devami gelir Allah yolundan ayirmasin insallah. Yardimci olacagim konu olursa bildigim kadariyla mesajda atabilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltebrik ederim kardeşim seni namaz öğreniyorum kitapları vardır ondan alabilirsin çok faydalı olur sureleride simdilik bildikleri diğer rekattada oku aynısı olduğunda sıkıntı olmaz inşallah zamanla öğrenirsin namzıda devamlılık önemlidir hiçbir rekatı kaçırmamaya bak yoksa soğursun Allaha emanet ol inşallah
10 YorumlaBu tarz videoları bulabilirsin internetten.
https://www.youtube.com/watch?v=1ZGWXoCc20s20 Yorumla
+1 yılSuphaneke, elham, ihlas, ettehiyatü ve kevser bilmen yeterli (yanlış yazmış olabilirim)
İlk rekatta suphaneke, elhem, kevser
Diğerlerinde elhem, ihlas
Oturunca da ettehiyatü (her 2 rekatta oturulur)
Sabah 2 sünnet 2 farz
Öğle 4 sünnet 4 farz 2 sonsünnet
İkindi 4 sünnet 4 farz
Akşam 3 farz 2 sünnet
Yatsı 4 sünnet 4 farz 2 sonsünnet 3 vitir01 Yorumla
Soran+1 yıl♥ :)
En yakın semerkand bayisine git ve namaz hocası al her detay içinde var ama önce neden namaz kılıyoruz nasıl farz olmuş onları öğren boş kılma amaca uygun olsun
10 YorumlaNamaz ogreten seccadeler var basiyorsun dugmesine hangisini kilicaksan sesli dua okuyor sende onunla okuyorsun
20 Yorumlabirinden yardım al bence , diyanetin kuran kursları var. onlardan birine gidip istediğin herşeyi öğrenebilirsin. sana uygulamaları olarak da gösterirler belki rica edersen yardımcı olacaklarını düşünüyorum bana çok faydaları dokunmuştu.
10 Yorumla
+1 yılElinin altinda internet var arastirip ogrenebilirsin. mevcut , allah. kabul etsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum da belki benim gibi olup namaza baslayanlar vardr onlar birsey soylerler diye dusundum
- +1 yıl
Anladim.
internette bir sürü video var onlarla başlayabilirsin. ilk önce sure dua öğren tabi.
17 Yorumla- +1 yıl
vay kardeşim naber :D
- +1 yıl
Ankaralıyım sen?
Soran+1 yılKankalar ozelde konussanız? :)
Soran+1 yılHacılar ozelde konudun yahu :)
+1 yılKendini pat diye 5 vakite alıştıramazsın. Ben önce öğle namazından başla derim. Sonra akşam sonra ikindi sonra yatsı sonra sabah. Sabah ilk başta zor gelebilir ama zaten 4 rekat kıl yat hemen hem de sevap al ohh beleş cennet :)
10 YorumlaBunu burada sorma yaa. Bir sürü dini kitap var al oku zor bişey değilki. Yakınında kılan birileri varsa onlara sor:) İnşallah bırakmadan kılarsın hep...
14 Yorumla
Soran+1 yılYa sinir oldum bumu burada sorma ne dmek ks ilk defa adam gibi soru gordu laf yapıyosunuz burada bana dua eden herkea destekcim gercekten once Allah tan sonra onlardan guc aldım. Sizde boyle beni nötrlestirin cok saolunn
Soran+1 yılOzur dilerim alttada boyle bir yorum vardı sinir oldum ondan tepki verdim :((
+1 yılnamaz kitabı ala orda hangi duaları bilmen ve nasıl kılacagını resimli yazılı gösteriyor zaten...
10 Yorumla
+1 yılBizde birşey bilmeden başladık buradan değil kitaplardan öğrendim
14 Yorumla
Soran+1 yılNetten baksam olurmu kitap almaya cıkıcak durumd diilm de
- +1 yıl
Netten her site de doğru bilgi yok bazıları yanlış bilgi veriyor yoldan çıkarmak amacı kitap alırsın namaz öğreniyorum kitabı bulursun dinî kitaplar satan yerler var
SoranHalısın oyle yapiyım en iyisi :(
- +1 yıl
Öyle yap sen
Namzda okunan dualar Sübhâneke Ettehiyyâtü Allâhümme Salli ve Allâhümme Barik Rabbenâ âtina ve Rabbenâğfirli namazda okunan sureler Fatiha Sûresi İhlas Sûresi bunları bılmen yeterlı
00 YorumlaNamaz kitapları al, sure ve dua ezberle ve aile büyüklerinden yardım al
10 Yorumla
+1 yılArkadaşım bende hiçbirşey bilmiyorum. Ama başlamak istiyorum. Akıllı seccade denen bir şey varmış. Ondan almak istiyorum. sende alabilirsin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuran kurslarından bayan hocalardan detaylı tüm bilgileri öğrenebilirsin. İnternette namaz eğitim setleri var. Orada burada duymak istediğin her şey var bacım. ALLAH hayırlısını nasip etsin. Kılın sağ salim.
10 Yorumla
+1 yılresimli namaz kitaplari var hersey detayli var o kitapta abdest falan dua sureler
10 YorumlaDiğer konusunda 494 cevap paylaştı. namaz hocası kitaplarından al bitane herşeyi öğretir o
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKolay namaz hocası , temel dini bilgiler vb kitaplara bak ve bilgisi olan birine de. sor mtlaka
10 YorumlaHani mahallede allah için toplanıp bilgi veren hoca bayanlar var kurslar veriyorlar onlardan yardim alabilirsin daha iyi olur senin için allah kabul etsin şimdiden
00 Yorumla
+1 yılNamaz kıta i al herşey var orda süre kitabi al yeterki sen başlamak ışte Allah Kabul etsin inşallah
10 Yorumla
+1 yılİlmihal oku ayrıntılı bilgileri öğren
İnternetten videolar vs izle10 Yorumla
+1 yılinternetten sureleri ezberle namaz kılınışlarına bak bayanların sonra tesettürlerine bak örnek al.
10 Yorumla
+1 yılALLAH kabul etsin inşallah namazlarına sadık kalırsın. Bence önce sabah namazını tam anlamıyla öğren sonra öğle sırayla bana dua et :)
00 YorumlaYardımcı olmaya çalışırım unutmayalım ki ahirette ilk sorulacak ameldendir namaz. İlahiyat okuyorum 2. senem ama bilgim var yine yardımcı olurum :)
00 YorumlaYardıma ihtiyacın olursa kafana takılan birşey olursa her zaman yardımcı olabilirim canm :)
02 Yorumla
Soran+1 yılAklımdasın melek aklıma takılan bişi olursa mutlaka sorarım tsekkur ederim :)
- 01 Yorumla
Diğer konusunda 5b cevap paylaştı. İnternette gayet iyi videolar var onlardan yararlan
10 Yorumla
+1 yılSormak istediğin , aklına takılan birşeyler varsa çekinme mesaj at bana Allahın izniyle yardımcı olurum
00 YorumlaNamazı gösteriş için sakın kılma büyük günah kalpten içten ve borcun olduğunu unutma başlarkende hiç bişey bilmesen bile sübhaneke ve fatiha la bile olur zamanla diğer sureler ve dualarıda ezberlersin yani içindeki niyet önemli
00 YorumlaDiğer konusunda 952 cevap paylaştı. Cevrende varsa o sana göstererek anlatsin namaz surelerini ezberle :) sormak istedigin varsa sor
00 YorumlaRabbine secde etmeye devam et hicbisey bilmedende olur ama ogrenmek farzdir
10 Yorumla- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılSen nerede yasiyorsun? Söylermisin? ;) bişey dicem de ondan :)
00 Yorumla
+1 yılyakın olsakta sana anlatsam sende sorsan bilmedigini bu rda yapılacak anlatılacak bişey degilki?
00 Yorumla
+1 yılnamazla, dinle vs herhangi bir sorun olursa hic cekinme mesaj at. burdayız elhamdulillah :).
02 Yorumla
Soran+1 yılBir mesaj uzagımdasın takıldgm yerleri sorarım tesekkur :)
- +1 yıl
ne demek :D
+1 yılNeti bosver diyanetin kitaplarini al kuran al namaz kitaplari al videolardanda izle nasil oturulur kalkilir
00 Yorumla
+1 yılGuzel kardesim benim bulundugun il neresi yardimci olabilirim sana
06 Yorumla
Soran+1 yılmemleket malatya orayada gitme ihtimalim var * şu an iş dolayısıyla adıyaman dayım
- +1 yıl
Adiyamanda menzil var guzel kardesim orya git gavs var orda guzelce derdini anlat tovbe al dua iste himmet iste ins. Yardimci olurlarr sana ama ne olursa olsun menzile git
Soran+1 yılya onlara göre acık giyiniyorm makyaj filan ne biliyim gitmek istemiyorm bide gidemem zaten bu aralar
- +1 yıl
Tamam da guzel kardesim seni kimse yargilamaz giyimine bakmaz orda git derim bence orya kadar gitmisken
Soran+1 yılYahu kimle gidiyim bizimkilerin isleri baslarından askık oyle menzile gidicek karakterde arkadaslarmda yok bende bilmiyorun buraları :(
Soran+1 yılBaaslarından askın
ilmihal al ya da netten araştır hepsi var elinin altında
00 YorumlaDiğer konusunda 440 cevap paylaştı. Samanyolunda namaza baslama seti satıyorlardı sesli felan:-)
00 Yorumla
+1 yılcevrenden yardım alabılırsın ınternetten yardım alabılırsın kaynak bollugu var
00 YorumlaNette fazla takilacagina bence surelerin hepsini ezberle bir tanede ilmihal al hepsi var orada Allah kabul etsin
00 Yorumlabir akraba vardir ondan yardim iste
11 Yorumla
Soran+1 yılevdekiler de kafirr :DD
ilmihal sana yardimci olur =)
20 Yorumla
+1 yılIlmihal al hem duaları hem namazı ogrenirsin
10 YorumlaFarzları kıl o zaman şimdilik
2 surede yeterli :)10 YorumlaAilenizde kılan kimse yok mu?
04 Yorumla
Soran+1 yılHayır dedem teyzem var ama onlarda memleketteler
Soran+1 yılYavas yavas ogreniyorm ya sorun yok :)
+1 yılsabah 2 öglen 4 ikindi 4 akşam 3 yatsi 4
10 Yorumlaalıcaksın dine giriş kitapı okuyacaksın kanka
10 Yorumlaküçük namaz hocası al başla :)
10 Yorumla
+1 yılCübbeli Ahmet hocanın videolarına bir bak derim.
00 YorumlaDiğer konusunda 600 cevap paylaştı. Pm at istersen konusalim
00 Yorumla- Devamını Gör (11)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne