ahahahaha :D soru açık ve net, nerde bu soruyu sorsam ilginç cevaplar geliyor ve herkes emin konuşuyor. Siz de cevaplarını söyleyin ve savunun :S
Cevabın nedir?
+1 yılŞimdi düşünelim... Kilogram ağırlık değil kütle ölçüsüdür. O zaman işin içerisine kütleyi sokalım. Şayet aynı ortamda bulunuyorsa işin içine yer çekimini dahil etmek lazım. Bu da yetmez hava basıncı. Çeşitli komponentler sonuca etki edecek kuvvetler oluşturur. Maddenin içinde bulunduğu ortamda kapladığı hacim ölçüsünde bir kaldırma kuvveti vardır, eğer hacimleri düşünüleceği gibi eşit almazsak, yani pamuğun daha fazla yer kaplayacağını söylersek, demir daha ağırdır, elbette pamuk hacmi değişkendir farazi şekilde aynı hacme getirilebilirlerse istenilen cevap verilebilir. Uzun oldu ama öz olsun. Fizik vize sorumuzdu :)
114 Yorumla- +1 yıl
bizim felsefe sorumuzdu :O eğitim sisteminin içine ettiler :/
- +1 yıl
Benim de az kalsın kalmama sebebiyet verecek soruydu. Oysaki ne kadar basit duruyor değil mi?
- +1 yıl
aynen, aslında düşünmesen kolay. ama işin içine hava direnci, öz kütle, hacim vs. girince baş edilemez bir hal alıyo.
- +1 yıl
Daha başka etmenler de saymıyorum onu. Bu ne ki. Bir sorumuz vardı. Bir ayı yaşadığı hayata lanet edip kendini uçurumdan atıyor, buna göre ayının rengi nedir? Bu da quiz sorumuz :)
- +1 yıl
kardeş sizin bölüm neydi? :D söyle de yanlışlık olur bir şey olur, seçmeyeyim.
- +1 yıl
İnşaat mühendisliği, bölümle alakası yok hoca biraz garipti hatta baya garip :)
- +1 yıl
benden uzak bir bölüm, ben hukuk istiyorum ama belli olmaz tabi, bizim biyolojici de din dersi veriyo :D
- +1 yıl
Hukuk. Bir sene okuyup bıraktığım bölüm. Hayırlısı olsun sizin için :)
- +1 yıl
neden öyle yaptın ki? hukuk bırakılır mı hiç? :/
- +1 yıl
Bırakılır. Alamıyorsun ya çalıştığının karşılığını. Okuyup mezun olan ve boşta olan çok arkadaş tanıyorum. Ki basit yerleri de bitirmediler. Ama nasip meselesi. Bilemezsin
- +1 yıl
vazgeçtim ben, bu nedir yaa? :/ ne olucam o zaman? ortada kaldım resmen.
- +1 yıl
tmci misiniz?
- +1 yıl
hayır, sayısal.
- +1 yıl
Roller değişmiş sanırım. Ben de tm çıkışlıyım ama sayısal bir bölüm okuyorum. Hukuk... Okuyacağınız üniversite çok önemli. İkincisi gerçek manada işe adamalısınız kendinizi yoksa piyasada tutunmak zordur. Gerçi her meslek için geçerlidir bu. Bir diğeri de kelime hazneniz geniş olmalı. Bu sayede hem sosyal açıdan hem de mesleki açıdan çok rahatlıyorsunuz. Hukuk da sosyal çevre ile iç içedir. Öyle :)
En İyi Cevaplar
dünyada, yani atmosfer altında ölçüm yapıldığı taktirde, 1 kilo pamuğun kapladığı hacimden dolayı daha fazla hava direncine maruz kalacağı göz önüne alınırsa, pamuğum kütlesinin demirden daha fazla olacağı durumdur.
sonuç olarak:
1 kilo pamuk > 1 kilo demir.
ay'da ölçüm yapıldığında ise
1 kilo pamuk = 1 kilo demir sonucunu elde ederiz.
zira ikisinede etki eden gravitasyon aynıdır ve atmosfer olmadığından
sürtünme veya havanın kaldırma kuvveti söz konusu olmayacaktır.
uzayda ise ağırlıktan değil sadece kütleden söz edilebileceği için anlamsız bir soru olacaktır.610 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle eic olmalı :D
- +1 yıl
Bence de EİC :D
- +1 yıl
17.11.2004 17:21 tarihinde yazılmış bir ekşi-sözlük entrysidir bu.
ksisozluk. com/entry/6309642 - +1 yıl
Başına e ekleyip boşlukları silin :)
- +1 yıl
zeka fışkırıyo :D eksisozluk.com/bir-kilo-pamuk-mu-agirdir-bir-kilo-demir-mi--531775
- +1 yıl
çoğu insan hakaret ederken en azından birkaç tuşu hareket ettirip beni kırmayan bir insan buldum. beynimle sorunu olan tüm geri zekalıları burdan kınıyorum :D sizi kınadım bak ona göre. o şekilde yani en azından bunun için bile zahmet göstermiş arkadaş. başımın tacı şu an, saygım sonsuz. çünkü bu sayfadaki birçok saçma cinsel sorulara balıklama atlayan insanlar cinsellik ve seks göremeyince hakaret ediyorlar. saçma diyen cevaplamasın diyeceğim ama 104 erkek cevap vermiş. vermesin kardeşim, zorla cevap verdirmiyorum burda!
- +1 yıl
Arkadaşlar ben yazdıklarımın altına imzamı atmadım ! , ancak bunlar benim zaten uğraştığım, bildiğim şeyler,
evet sitede cehalet diz boyu siz beni salak kendinizi akıllı bilin
kimse benim fotoğrafıma bakıp Küçük yaşta Türkiye'nin En değerli Şirketinin en üst kurumunda çalıştığımı, bu kurumun sitesinin ellerimde olduğumu, Avrupanın en iyi üniversitelerinde en iyi bölümlere gitmeyi hak kazandığımı, çift sayıların karelerini hesapladığımı,3. köprünün de hobi olarak mühendisleriyle integral hesabını yaptığımı bilemez
evet saçmalamışım (size göre ) , ama emin olun her genç oturup saatlerce internette boş boş dolanmıyor, kimileri masanın başında denklemler , yazılımlarla uğraşıyor
varsın ( lafta) ben salak siz akıllı olun saygılarımla..
dünyada, yani atmosfer altında ölçüm yapıldığı taktirde, 1 kilo pamuğun kapladığı hacimden dolayı daha fazla hava direncine maruz kalacağı göz önüne alınırsa, pamuğum kütlesinin demirden daha fazla olacağı durumdur. Yani pamuk.
04 Yorumla- +1 yıl
diğerinin de hem ağırlığı hem de hava direnci hesaplanırsa? O. o
- +1 yıl
biliyorum :D ben de az önce baktım oraya.
+1 yıl;) sonuc kilo olarak ayniysa kg ne oldugu önemsiz. yani aynilar. ister demir ister pamuk ister domates. 1.5 kilo pamuk 1kilo demirden daha agirdir mesela
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
106Cevap
Mühendis cevabı verelim.
Ölçüme göre değişir.
Havasız ortamda ikisi de eşit ağırlıktadır.
Havanın bulunduğu ortamda demir daha ağırdır. Çünkü;
Havanın bulunduğu ortamda pamuğun hacmi daha fazla olacağından havanın pamuğa uygulayacağı kaldırma kuvveti demirinkinden fazla olacağından pamuk eser miktarda daha az ağırlığa sahip olur.
Havanın bulunduğu ama çok nemli ortamda pamuk daha ağırdır. Çünkü;
1KG lik pamuğun havanın neminide bir miktar emeceğinden havanın kendisine yaptığı kaldırma kuvvetinden daha büyük bir ağırlığa sahip olur. 1KG'lık demir ise nem emmeyeceğinden 1KG kalır.
Ha nemin bulunduğu ortamda demirin paslanması vs... gibi durumlarda var. Bu da demirin kütlesini azaltacağından diye başlardım ama o demir paslanana kadar bakteriler pamuğu yer bitirir. Pamuk yine kazanır :)213 Yorumla- +1 yıl
Google sağolsun :D
- +1 yıl
''açılın! ben mühendisim'' şeklinde mi, anlamadım? :S
- +1 yıl
Açılın bende mühendisim
- +1 yıl
ben inandım hocam.
- +1 yıl
@RoNino zihnini biraz açayım istersen ne dersin?
KG den kasıt kütledir, ama 1KG kütleli pamuğun "ağırlığı", kütlesi değildir. Kütleyle ağırlık arasındaki farkı mühendis olarak bilmiyorsan... öğrenmen gerek. 1KG pamuk denizin içinde yine 1KG kütleye sahiptir fakat ağırlığı 1 KG değildir. Havanın içinde de bu böyledir. Havanın durağan halde ona uyguladığı bir kaldırma kuvveti vardır. Bilmem anlayabildin mi?
Ayrıca "oda yoğunlukla alakalı" demişsin ama ağırlığın esasen "yoğunluk" ile de bir alakası yoktur. Sanırım "özkütle" demek istedin. Mühendis olsaydın, bilirdin.
Yani, mühendisim demekle mühendis olunmuyor. Hatta mühendis diploması almakla da olunmuyor. Adam derslere girmez, sağda solda gezer, sınavdan sınava gelir, kopyayla, ders notuyla hile hurda haşla da geçer dersleri bir şekilde. Ama bu o dersleri öğrendiği, özümsediği anlamına da gelmez. - +1 yıl
dostum uçmuşsun sen:).. kg neyin birimidir? kütlenin diimi.. senin ağırlık dediğin aslında kgf dir yani yerçekimi ile alakalı sen hala hava diyorsun su diyorsun.. sen su ortamında ağırlık ölçerssen tabiki suyun kaldırma kuvveti ve cismin hacmi devreye girer lise 1 fiziğiyle gelip bize mühendislik taslama şimdi.. sanki harvard ta okumuş aga:)
- +1 yıl
@RoNin0 soru hangisinin kütlesi daha fazla demiyor. Hangisi daha ağır diyor.
Bende ağırlığın ölçüm yapılan yerin şartlarına göre değişeceğini söylemişim.
Ortama göre ki bu ölçümler değişir.
-Hava nereden çıkıyor, uçmuşun sen..
Belirtilmediğinde ölçümler "NŞA" da yapılır ki orada da hava vardır.
Açıklamam hoşuna gidecek diye bir olgu yok, daha iyisini yapabilseydin yapardın zaten.
Yapamıyorsan...
Valla lise 1 de senin fiziğin kaçtı bilemiyorum ama Üniversitede benimki AA idi.
Lakin söylediklerine bakıldığında asıl senin lise 1 fiziği ile bana lolo yapmaya kalkıştığın gibi bir izlenim ediniyorum. :) - +1 yıl
@Erdem vala kaşınanı kaşıyacaksın diyorlar.. sen üniv. de parçacık fiziği mi gördün? utanmadan fiziğim AA diyor, inklap tarihin kaçtı?:) şimdi bende öss de full çektiğimi mi söyliyim yani.. fizik mühendisliğin 2 dönemini kapsıyor onun da mühendislik derslerine çok bir faydası yok+ mühendisliği üniv. den öğrenmezsin dışarda çalışarak pratik yaparsın üniv. teoriyi görürsün dışarda uygulama yaparsın.. bir soruya cevap verdin kendini einstein ilan edeceksin nerdeyse, bu ukalalığı uzaya roket gönderenler yapmıyordur herhalde.. senin gibilerini üniv teden bilirdim hiç bir sosyal faalieti olmayan sürekli kendini kanıtlama çabası içinde, ellerinde sürekli bir ders notu, o eksikliğini burada da göstermeye çalışmışsın.. kalkmış ukala ukala yok demir paslanır yok pamuk nem tutar sanki deneyi hamamda yapıyor, ölçümü anlık yapacaksın vala işte dur belki demir paslanır ya da pamuk nem tutar diye beklersen sıkılırsın:).. bunların hepsini sana üniv. de öğrettiler tabi:)
- +1 yıl
@RoNin0 Kaşıyalım o zaman.
Bak mühendislik kazanamamış bebe,
Bir pamuğun havadaki nemi emmesi, demirin paslanması gibi çok sıradan olayları bile göz ardı ederek işin teorik kısmında kalıp "anlık ölçecen" diyen lise fiziği bilgin ile bana sataşmaya kalkma çocuğum.
Anlık bile ölçsen, NŞA da ortamda hava vardır vebu havanı pamuğa bir kaldırma kuvveti bulunur. Demire de. Bu yüzden istediğin kadar anlık ölç, bu iki kütle aynı ağırlıkta OLMAZ.
Havanın kaldırma kuvvetini de mi ihmal edelim?
Herşeyi ihmal ediyorsak dünyanın çekimini de ihmal edelim. Belki uzayda ölçüyoruz.
Hayır pamuğun nemi emmesini, havanın kaldırma kuvveti gibi "sıradan" şeyleri hesaba katmayı bile "einstainlik" olarak görüyorsan, denilecek tek şey "senin cehalettn nefesin kokuyor be. "
Normal bir mühendis bunları hesaba katar. Senin gibi bakkal hesabı yapmaz.
Cevap ver hadi bakalım diyeceğim de, engeledim. Git ağla bir köşede şimdi niye mühendis olamadım diye...
Pamuk ve demir farklı maddeler olduğu için özkütleler farklıdır. Özkütle d=m/V formülü ile bulunur. 1kg pamuk ve 1kg demirin ağırlıkları aynı olup, hacimleri birbirinden farklıdır. Kütleler eşit kabul edildiğinde hacim ve özkütle arasında ters orantı vardır. Demirin özkütlesi pamuktan fazla olduğu için demirin hacmi pamuktan azdır.
10 Yorumlahepsinin de ağır olduğu zaman ve mekanlar vardır.
önemli olan pamuğun mu yoksa demirin mi ağır olduğuna kendimizi inandırmamız ve ya savunma düşüncemizdir.
hangisi daha kullanışlı olursa gibi bir bakış açısı olsa da demirin pamuğun ağırlığından haberinim olmaması konuyu daha da çelişkili kılar.00 YorumlaYıllardır kan dökülen bu sorunun kesin cevabını veriyorum bitsin artık bu savaş :D
www.fenokulu.net/.../...rin-kaldirma-kuvveti-1.png03 Yorumla- +1 yıl
sağ ol kardişim :D
- +1 yıl
evet yaa.
kilogram kütle birimidir, litre hacim ölçüsü birimidir... d= m/V is m = dV olur d: özkütledir yani yoğunluk. her maddenin kendine has bir özkütlesi vardır. Özkütle ayırt edici bir özelliktir... Artık gerisini sen düşün, her şeyi bizden bekleme :)
11 Yorumla- +1 yıl
öz kütleler hesaba katılmaksızın, hacim de önemsenmeden bakkal terazisiyle 1'er kg. alıyon ikisinden. artık gerisini sen düşün :D
kütleler eşit özkütleler farklıdır.
d=m/V bu formülden yola çıkar isek eğer ki 1 kilo demirin özkütlesi fazla, hacmi azdır.1 kilo pamuk ise hacmi fazla, özkütlesi azdır.
gel gelelim ki ağırlığa. G=m. g formülünü ele alırsak. eğer g (yerçekim ivmesi) ikisi içinde aynı olursa. ağırlıkları eşittir diyebiliriz. birini kutupta birini ekvatorda tartarsan işler değişir vesselam.10 Yorumla- 10 Yorumla
+1 yılNormal bir insanda beyin ağırlığı 1300 ile 2500 gram arası değişiyormuş. Beyin büyüklüğü ile zeka doğru orantılı olarak artıyormuş, sanırım senin beynin 1000 gram yoktur:D alınma ama şaga yaptım:D
10 Yorumla
+1 yılşimdi anlamadığım bir nokta var 1 kg pamuğu herifin kafasına çalsan bir şey olmaz ama 1 kg demiri herifin kafaya çalsan ölür gider e hani ikside aynı ağırlıktaydı dmekki demir daha ağarmış :)))))))
13 Yorumla- +1 yıl
ben ölmeye gidiyorum da :/
- +1 yıl
:))) dur atlama
- +1 yıl
atlamicam kesicem.
Gizli Üye(36-45)+1 yılyıllardır bu soruyo soran salak adamı arıyorum. 2 sıde agırlık olarak esıt ama dıye devam eden cevabı olan bır soru kı soruda detalar ıstenmıyor. hangısı agır dıye soruyor test olsa cevap esıt ıste.
bıde tavuk mu yumurtamı falan bunları asmak lazım artık :D09 Yorumla- +1 yıl
bir sonraki sorum tavuklarla ilgili olacak :D
- +1 yıl
Yumurta tavuktan çıkar kanka hiç boşuna yorma kendini :D
Cevap sahibi+1 yılıstemeden fıkır verdım anlasılan :) bu tarz soruları sorarken cok dusunuyor musun? :D
- +1 yıl
olsun, insanlar azıcık düşünsün :D
- +1 yıl
yok yaa, insanlar nasiplensin dedim :D
Cevap sahibi+1 yılsence bu kalıplasmıs sorular da dusunuyorlar bence hayır :) cogu bılıncsız kısıler cogumuz hatta. bır mantık sorusu en fazla 5 dkka dusunuyorlar baktılar olmuyor ınternetten arastıyorlar. artık kımse kafasını calıstırmıyor baska yerlerıyle mesguller :) daha da genısletırsek sıtedekı sorulardan bıle bellı kendı fızıksel ozellıklerıyle ılgılıler. nerdeyse herkes kendı dunyasıyla mesgul kaldırıp basını yukarı bakan yok. ne konustum :D
Cevap sahibi+1 yılnasıplenmıslerdır umarm :D
- +1 yıl
umarım :D
Cevap sahibi+1 yılbu arada burada nasıplenecek ne var onu cıkaramadadım :D
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kilolar belki ayni olabilir ama birinin hacmi daha fazla olacagindan ve illaki biri birinden daha agir olacak diye bir sey soyluyorsan bu pamuk olur diye düşünüyorum.
10 YorumlaIkiside bir kilo olduguna goreeee imm galiba pamuk agir ^^
23 Yorumla- +1 yıl
senin dediğin hacim, 1 kilo pamuk daha çoktur. görüntüde :))
- +1 yıl
genelde dalga geçmem, ciddi bir şekilde bildiğin kafa yordum. salaklık bende, kusura bakma.
Diğer konusunda 778 cevap paylaştı. Sen ilkokulu yeni bitirdin heralde tebrik ederim. Simdi sira havuz problemlerinde. Bakalim onlardada ayni basariyi gösterecekmisin.
13 Yorumla- +1 yıl
sana giren çıkan mı var kardeş? bu kadar zoruna giden ne?
- +1 yıl
hoşuna gitmiyorsa cevap vermek zorunda değilsin
küçükken çok sorarlardı bize. cevabı öğrendikten sonra bizde çok sorduk. ama artık komik geliyo.
00 Yorumla- Diğer konusunda 729 cevap paylaştı.
+1 yılsen onu bunu boşver de şu kovadan bir kapak versene ya
010 Yorumla- +1 yıl
anlamadım?
- +1 yıl
ha sen onu diyosun, onu kullanmıyom yaa.
- +1 yıl
bali?
- +1 yıl
maalesef.
- +1 yıl
oldu teşekkürler.
- +1 yıl
hayırlı kafalar
- +1 yıl
bayram bayram töbe yarabbim. dağılın! :D
- +1 yıl
ottur günahı yoktur dediler bana yalan mı söylemişler bana :(
... diyorsun :D
Havanın kaldırma kuvveti pamukta daha fazla olacağı için ağırlıkları ölçüldüğünde 1 kg. demir daha ağır gelecektir.00 Yorumla
+1 yılben tecrube olsun diye, ben 193 lik kizla... 1 saat... , kizi yerinden bile oynatamadim oda pek beni hissetmedi zaten. bu arada ben biraz kisayim 148 cm0
00 Yorumlaİkisi de esit bir kilolar sonucta :D 6 sinofta fen dersinde hoca bize bu tarz sorular sorardi :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 kilo b*k daha ağırdır zira hem 1 kilo fazla olup hem de zamanla buharlaşma özelliğini yitirip ürettiği bakterilerle ağırlığını artırır.
10 Yorumla4 kiloluk tüpü taşımakta zorlanana erkek 40 kiloluk kızı nasıl rahat taşır sorunsalida kafamı karıştırıyor bu soruda
02 Yorumla- +1 yıl
tüpü zikemessin ama kızı...
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Al sana cevap :D
https://www.youtube.com/watch?v=lM5unNmbbhM00 Yorumla
+1 yıl1kg Demir TAbiki de Demnir diyon nasıl pamukltan ağır olabirki Hııı NAsı bildim ama A:Dasfkasjfkjaskjdkasjfgaslgdakjgkljsdlkghksdfjkhljsfkljhlkjsdflkjh
00 Yorumlaikisini de aynı hacimde bir kaba sığdırırsan özkütleleri eşit olur
sonra ister 10 metreden kafana düşsün ister direk kafana vursunlar
o zaman acısı bile aynıdır :)00 YorumlaHava kurşun gibi ağır!!
Bağır
bağır
bağır
bağırıyorum.
Koşun
kurşun
erit-
-meğe
çağırıyorum... ;)02 Yorumla- +1 yıl
ne içtin dayı? :D
saf cocuk oldugunuz burdan bellı ıste hepınız cocuksunuz la bırıncı sınıftayken soyluyordum ben bunları sonucta ıkısıde 1kğ demı daha neyı soruyorsun maaaaal
03 Yorumla- +1 yıl
bu kadar bilinen bir cevapsa neden herkes farklı bir şey söylüyor? basit gibi görünen zor bir soru. birçok detay var ama lisede sözelciysen bilemezsin.
- +1 yıl
ooooooooooooooooooooooooooo sözelci diye sana mı dedi ranbo
- Diğer konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılDüz Mantık Hayat Kurtarır;
Tabikide Demir :D
Aslında Eşit Olduklarını Biliyorum :))))00 Yorumla Demirden korksak trene binmek. Diyim daha değişik olsun jdkdkd:)
00 YorumlaPamuk bir kilo gelene kadar bir odayi doldurur ben nasil tartcan :s
00 Yorumla
+1 yılDemir diyenin mantigini yiyim ikiside ayni agirliktir esittir yani:-D:-D
00 Yorumlabu soruyu sormana ızın veren sıte yonetımın sulalesını...
09 Yorumla- +1 yıl
!!!
- +1 yıl
vize sorusu. felsefe 12. sınıf yazılı sorusu. azıcık düşünüyor insanlar. aman sen yorumla, alışık değilsindir.
- +1 yıl
pucca mı? lanet olsun.
- +1 yıl
evet çok ağırdı :D
- +1 yıl
sana da :D
ölçüm yapacağın ortamı söyle ona göre hava direncini hacme oranlar yer çekimiyle hangisinin ağır olduğunu bulurum.
00 Yorumla
+1 yılİkiside eşit ama aralarındaki tek fark pamuk 1 çuvalı 1 Kg. eder demirin 1 poşeti 1 kg eder fark fiziksel.
00 Yorumlaherkes bu soruya ilkokulda bir demir dedi ıı ııh şimdi yemezler
11 Yorumla- +1 yıl
aynen :D
+1 yılçok zor bir soru cevabini bulamiyorum:D bilim adamları dahi cozeceklerini dusunmuyorum
00 Yorumlamantıken eşit.. fakat 1 kg pamukmu kafana düşerse yaşarsın yoksa demirmi?
10 Yorumlaortama bağlı havasız ortamamı konuo havalımı havalıda demir havasızda pamuk daha ağır
10 Yorumlaönemli olan fiyatı :D ikiside eşit olsa bile fiyatları farklıdır :D ver oradan 2 kilo demir :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl00 YorumlaDiğer konusunda 480 cevap paylaştı. Pamuk daha ağır tabiki. Gemi dediğin yüzüyor, uçak dediğin uçuyor. Yap bunu bakayım pamuktan yüzrmi, uçarmı?
02 Yorumla- +1 yıl
Allahımmm ağlıyorummmm jwjdnendje
- Diğer konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılTabikide demir sacmalama kafana 1 kilo demir mi atsalar canin acir 1 kilo pamuk mu :)
016 Yorumla- +1 yıl
pamuğu sıkıştırıp katılaştırırsak ve kafamıza atarsak belki bir şeyler olabilir. burdan ne çıkar, hiç bi.. öyle işte. fasulye faydalı yani, her hafta yiyelim..
- +1 yıl
Amip sen katilasitircaz demedin ki :) findik ye findik
- +1 yıl
fındık iyidir yaa, cevaz diyolar bide. kaju da olur, yani öyle yaa takma kafana dostum :)
- +1 yıl
Bak hepsini biliyosun ama bilmekle olmuyor arada ye :) sendeki beyni kusa taksak ters ucar :)?
- +1 yıl
atıyosun :D
- +1 yıl
Hadi ben attim sende tutta kafana carpmasin :)
- +1 yıl
benden bu kadar :D
- +1 yıl
Cabuk pes ettin ben daha yeni baslamistim :)
- +1 yıl
içindeki bastırılmış ergen kişilik, gözümü korkuttu :/
- +1 yıl
Ergen mi ooo kafasi yeni geldi neyse sen en iyisi gec bir koseye ve sessizce sitede takilmaya devam et :)
- +1 yıl
sitede takılmıyorum.
- +1 yıl
Gec bir koseye ve nerde yalnis yaptigini dusun acaba o pecetede kalmalimiydim diye :)
- +1 yıl
olabilir.
- +1 yıl
Aman tanrim didim l*n kiz laf soksana biseyler de :)
- +1 yıl
laf sokmak istemiyorum şu an.
- +1 yıl
Htamam o aman piremses iyi geceler tatli uykular :)
Gizli Üye(30-35)+1 yıldemir çünkü demirin fiyatı önemli burda. sanayi mi tarım mı çok gelir getiriyor gibi bir şey bu soru
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMedusa gibi hatunsun ://
Nerden çıktın gece gece *02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılA. mk etmesem küfür catlarim :ddff
- +1 yıl
ahahaa :D
+1 yılİkisinin aynı eşit ağarlıklarda olduğunu söylüyorsun sonrada hangisi daha ağır diyorsun...
Enteresan :)01 Yorumla- +1 yıl
kilogram verdim ben, ağırlık vermedim kii :D :) :p
Gizli Üye(36-45)+1 yılAgirlik m x g. 1 kg tarilmis urune ayni yercekimi etki edecek dolayisiyla ayni agirlikta olurlar.
00 Yorumla
+1 yılBen artik bu soruyu soranlarin beyninde bir agirlik oldugunu dusunuyorum :)
00 Yorumlaİkiside 1kg zaten. Neyin kafasını yaşıyorlar 😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜
00 Yorumlaİkiside esit bu sorunu cevabini bilmeyen gerizeklidir hrlde sorman hata
00 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Çocukluğumdan beri bu soruyu soruyorlar icat edeni bulup dövesim var :D
00 Yorumla
+1 yıl10 metre yüksekten kafana bir düşsün anlarsin hangisi ağır ;)
30 Yorumla
+1 yılİkisinide kafana bir vur bakalım kendin karar ver :-D
10 Yorumla
+1 yılikisinin de kütleleri aynıdır ancak hacimleri ve potansiyel enerjileri farklıdır.
00 Yorumla
+1 yılheralde orhan pamuktan dolayı artık herşeyin pamuktan daha ağır olduğunu düşündüren soru bu bence
01 Yorumla- +1 yıl
evet yaa.
+1 yılTavukmu yumurtadan cikar yumurtami tavuktan gibi bisey
00 Yorumla
+1 yılTabikide demir cunnkkuu demir daha agir aplacım oyle yani demir pamıhdan agir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunun cevabi amerikadan bunlari ayri ayri siparis ettiginizde odeyeceginiz kargo parasinda sakli
10 Yorumla1 kilo beyin daha ağır bu nedir ya gerçekten küfür ediyorum sana şuan. alsana tuhaf bir cevap daha
022 Yorumla- +1 yıl
noluyo yaa? bu ciddi bir soru.
- +1 yıl
1 kilo beynin olsa kafanı taşıyamazdın.
- +1 yıl
sende de yok yani. kendinle barışıksın.
- +1 yıl
saçmaysa cevap verme.
- +1 yıl
edebilirsin sorun yok. köpekler de her gördüğüne havlar.
- +1 yıl
evet belki sorun bende. ve ben sorunluyum diyelim, sonuç?
- +1 yıl
sana ne?
- +1 yıl
öyle yaptın zaten.
- +1 yıl
cevap değilmiş, küfürmüş. not da eklemişsin ya sonuna.
- +1 yıl
hayır anne babam hatalı, beynim yok ya. kaynağına gitmek lazım. beynim olmadığı için üzgünüm. verdiğim rahatsızlık için de özür dilerim. bir daha soru sormayacağıma seni temin ederim.
- +1 yıl
durumu özetlediğimi düşünmüştüm.
+1 yılikiside eşit ama hacim olarak ölç dersen pamuk büyük
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİkisinide suya koy demir batar. Özkütlesi büyük ama kiloları eşit.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİkiside 1 kilo
3 demir
+
7 çuval pamuk
= 1kg. demir 1kg. pamuk
Net..10 YorumlaMatematigi olan herkes bunu bilir zaten. Nekadar ilginc cevap gelebilirki
00 Yorumla- Devamını Gör (92)
Devamını Gör(137)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem